PC & Mudah Alih

Cara Membuat Kumpulan dalam Isyarat

Sekiranya anda baru mula menggunakan Signal, anda mungkin tertanya-tanya bagaimana membuat kumpulan. Nasib baik, ini adalah proses yang agak mudah. Lebih-lebih lagi, membuat kumpulan membolehkan anda mengumpulkan kenalan dengan cepat dan berkongsi berita, idea, atau merancang acara - semuanya tetap memastikan perbualan anda selamat.

Dalam artikel ini, kami akan memberi anda langkah terperinci mengenai cara membuat kumpulan dalam Isyarat, memulakan panggilan video kumpulan, menukar susun atur kumpulan, dan banyak lagi.

Cara Membuat Kumpulan dalam Isyarat

Kita semua telah menyaksikan bagaimana kumpulan popular telah menjadi tahun terakhir. Dengan banyak orang menjauhkan diri dari rakan dan keluarga mereka, kumpulan menjadi cara yang baik untuk membuat semua orang sentiasa bersama.

Membuat kumpulan di Signal cukup mudah. Sama ada anda pengguna Android atau iOS, hanya perlu mengikuti beberapa langkah.

Untuk Pengguna Android

 1. Lancarkan Signal pada peranti mudah alih anda.

 2. Ketik butang tulis. Ini butang biru dengan pensil putih di dalamnya.

 3. Pilih "Kumpulan baru."

 4. Pergi ke senarai kenalan anda dan ketik pada kenalan yang ingin anda tambahkan. Anda juga boleh menambahkan seseorang dengan memasukkan nombor telefon mereka.

  Jangan lupa bahawa anda hanya boleh menambahkan hingga 10 orang jika anda membuat Kumpulan MMS yang tidak selamat. Kumpulan Baru boleh mempunyai sehingga 1,000 ahli.

 5. Ketik "Seterusnya." Ini bulatan biru dengan anak panah yang menunjuk ke kanan.

 6. Pilih jenis kumpulan anda.

  Anda boleh membuat kumpulan MMS Tidak Selamat untuk kenalan bukan Isyarat. Ia akan tertera "kenalan SMS" di sebelah nama mereka. Untuk Kumpulan Warisan, ketuk "Ketahui lebih lanjut" untuk mengetahui kenalan mana yang memerlukan kemas kini Isyarat. Kumpulan Baru hanya tersedia untuk kenalan menggunakan versi Isyarat yang dikemas kini di semua peranti.

 7. Sekiranya anda membuat Kumpulan Baru atau Warisan, beri nama kumpulan anda. Menambah foto kumpulan adalah pilihan.

 8. Ketik "Buat."

Petua bonus: Untuk MMS Tidak Selamat, hantarkan mesej terlebih dahulu agar kumpulan itu muncul dalam senarai sembang semua orang. Kumpulan baru dan Warisan muncul dalam senarai sembang secara automatik. Tetapi ahli mereka mungkin perlu menerima permintaan mesej atau jemputan terlebih dahulu sebelum mengirim mesej.

Untuk Pengguna iOS

 1. Lancarkan Isyarat dan ketik "Tulis." Ikon berwarna pensil berwarna kelabu.

 2. Ketik "Kumpulan Baru."

 3. Pilih kenalan yang ingin anda tambahkan. Anda boleh melakukannya dengan mengetuk nama kenalan atau dengan memasukkan nombor telefon mereka.

 4. Ketik "Seterusnya."

 5. Anda kini boleh memilih jenis kumpulan. Untuk Kumpulan Warisan, ketuk "Ketahui Lebih Lanjut" untuk mengetahui kenalan mana yang memerlukan kemas kini Isyarat. Anda boleh menambahkan ahli ke Kumpulan Baru hanya jika mereka mempunyai versi Isyarat yang dikemas kini di semua peranti.
 6. Tambahkan nama Kumpulan kerana langkah ini diperlukan. Menambah foto kumpulan adalah pilihan.

 7. Ketik "Buat" untuk menyelesaikan.

Kumpulan sekarang akan muncul dalam senarai sembang ahli kumpulan anda dan yang lain. Namun, sebilangan ahli mungkin perlu menerima jemputan terlebih dahulu sebelum menghantar mesej ke kumpulan.

Pengguna iOS hanya mempunyai dua pilihan kumpulan, Kumpulan Baru dan Kumpulan Warisan.

Di Desktop

Malangnya, Signal belum menyokong membuat dan mengurus kumpulan di Desktop. Sebutan (@) juga tidak disokong. Tetapi anda masih boleh menerima dan menghantar mesej dari Kumpulan Baru dan Warisan.

Soalan Lazim Tambahan

Bolehkah Anda Membuat Suara Kumpulan atau Panggilan Video dalam Isyarat?

Ya, betul-betul. Isyarat menjadikan suara kumpulan atau panggilan video anda peribadi, seperti mesej lain. Sebelum panggilan pertama anda, Signal akan menghantar anda pop-up yang meminta untuk membenarkan Kamera dan Mic mengakses.

Terdapat beberapa syarat untuk sembang kumpulan anda yang harus anda perhatikan:

• Semua peserta perlu memasang versi Isyarat terkini (Android> versi 5.0.3 atau lebih baru; iOS> versi 5.0.0 dan seterusnya; Desktop> versi 1.39.2 atau lebih baru).

• Semua peserta mesti berada dalam sembang yang sama.

• Panggilan kumpulan terhad kepada lapan peserta.

Bagaimana Saya Memulakan Panggilan Suara atau Video Berkumpulan?

• Pergi ke kumpulan yang anda mahu mulakan panggilan.

• Ketuk ikon perakam video di kanan atas skrin.

• Ketuk "Mulakan Panggilan" jika Anda memulai panggilan atau "Gabung Panggilan" jika Anda diundang.

• Lumpuhkan video untuk panggilan suara sahaja.

Anggota kumpulan yang lain sekarang akan menerima pemberitahuan. Terdapat juga makluman dalam sejarah sembang kumpulan anda.

Bolehkah Saya Tukar Susun atur Kumpulan?

Ya, jika terdapat sekurang-kurangnya tiga peserta. Hanya sapu ke atas dan ke bawah jika anda mahu menukar susun atur. Anda boleh menetapkan paparan grid atau pandangan yang akan memberi tumpuan kepada orang yang bercakap pada masa itu.

Bagaimana Saya Boleh Membuat Kumpulan Baru? Saya Hanya Boleh Melihat sepanduk Kumpulan Warisan

Untuk membuat Kumpulan Baru, anda perlu memasang versi Isyarat terkini pada peranti anda. Sekiranya anda tidak melihat pilihan "Kumpulan Baru" ketika membuat kumpulan, pergi ke kedai aplikasi untuk memeriksa kemas kini. Semua peranti terpaut anda juga perlu dikemas kini.

Petua bonus: Sekiranya anda pernah menggunakan Isyarat pada telefon lain sebelum ini dan masih terpaut, pastikan untuk memutuskan tautannya.

Bagaimana Saya Boleh Menambah Seseorang ke Kumpulan Baru? Ini Hanya Menunjukkan Kumpulan Warisan

Sekiranya anda tidak dapat menambahkan kenalan anda ke Kumpulan Baru, kemungkinan besar kerana mereka tidak menggunakan versi Isyarat terkini. Beritahu kenalan anda mengenai masalah ini. Mereka harus mengemas kini Sinyal di semua peranti yang dipautkan agar anda dapat menambahkannya ke kumpulan yang betul.

Mengapa Isyarat Tidak Membolehkan Saya Menerima Jemputan Kumpulan?

Sekiranya anda tidak dapat menerima jemputan kumpulan, tutup aplikasinya dan cuba lagi. Sekiranya anda masih tidak dapat menerimanya, ini mungkin kerana versi Isyarat semasa anda tidak menyokong panggilan kumpulan. Anda harus mengemas kini aplikasi anda ke versi terbaru.

Mengapa Saya Tidak Boleh Mengedit Nama, Foto, atau Ahli Kumpulan?

Sekiranya anda berada dalam kumpulan MMS yang tidak selamat, ketahui bahawa pilihan ini tidak tersedia.

Anda hanya dapat mengurus nama, foto, dan anggota kumpulan untuk Kumpulan Baru jika anda mempunyai tag pentadbir di sebelah nama anda. Anda sentiasa boleh mencari pentadbir kumpulan dalam senarai ahli dan meminta mereka menjadikan anda sebagai pentadbir. Atau hanya meminta pengeditan dengan menghantar pesanan kepada pentadbir.

Menavigasi Kumpulan Isyarat

Sekarang anda seharusnya dapat membuat kumpulan baru dan memulakan panggilan video atau suara tanpa halangan. Kumpulan isyarat adalah tempat yang sangat baik untuk perbincangan kumpulan. Semua mesej yang anda hantar dalam Kumpulan Baru atau Kumpulan Lama dilindungi dan tidak dapat dilihat oleh pihak ketiga. Inilah sebabnya mengapa semakin banyak orang menuju ke Signal.

Adakah anda ahli mana-mana Kumpulan Isyarat? Adakah Kumpulan Warisan anda secara automatik mengemas kini Kumpulan Baru? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.