Internet

Cara Mengubati Selsema di Dayz

DayZ membenamkan anda dalam dunia pasca-apokaliptik di mana anda harus menghadapi banyak cabaran setiap hari. Memandangkan ia adalah permainan bertahan hidup, terdapat pelbagai penyakit yang boleh anda jangkau jika anda mengabaikan kesejahteraan watak anda.

Cara Mengubati Selsema di Dayz

Sebagai contoh, watak anda boleh terkena selesema, yang boleh menyebabkan batuk dan bersin. Walaupun ini bukan keadaan kritikal, gejala dapat menghilangkan kedudukan anda dan membahayakan penyerang lain.

Untuk membantu anda mengelakkan senario ini, kami akan memberi anda panduan terperinci mengenai cara menyembuhkan selesema.

Cara Mengubati Selsema di DayZ

Cara mudah untuk menentukan sama ada watak anda demam adalah dengan memeriksa suhu mereka. Periksa ikon termometer di sudut kanan bawah skrin. Sekiranya termometer berwarna biru tua, anda menghadapi risiko terkena selesema. Untuk mengurangkan kemungkinan terkena selesema, selalu simpan sedikit makanan untuk menaikkan suhu badan anda.

Untuk mengesahkan sama ada anda demam, perhatikan juga simbol lain di sebelah ikon termometer. Sekiranya anda demam, simbol virus akan muncul di sudut kanan bawah skrin anda, dan watak anda akan mula batuk dan bersin. Simbol tersebut tidak akan memberitahu anda penyakit apa yang anda dijangkiti, tetapi jika anda dapat mengingati semua aktiviti yang baru anda lalui, anda dapat mengurangkan kemungkinan penyebabnya

Masa yang diperlukan untuk menyembuhkan selesema bervariasi, bergantung pada berapa lama anda dijangkiti. Sekiranya anda turun dengan satu, berikut cara merawatnya:

 1. Pertama, tanggalkan aksesori anda. Ini termasuk topeng, topi keledar, sarung tangan, atau topi anda, kerana objeknya mungkin tercemar.

 2. Anda sekarang memerlukan ubat untuk mengurangkan simptom selesema - Tetracycline Pills.

 3. Ambil pil, dan anda akan melihat simbol ubat muncul di sebelah simbol virus di bahagian bawah paparan.

 4. Awasi simbol ini kerana hilangnya bermaksud anda perlu minum satu pil lagi untuk berjaya melawan penyakit anda. Ikon akan hilang lima minit setelah anda minum pil.
 5. Selain itu, anda perlu mencari tincture alkohol atau semburan pembasmi kuman untuk membasmi kuman pakaian dan barang anda yang tercemar.
 6. Gunakan pembasmi kuman pada topeng, sarung tangan, topi, dan aksesori yang serupa.

 7. Setelah membasmi kuman barang, anda tidak boleh memakainya lagi sehingga anda menyembuhkan selesema. Jika tidak, anda akan dijangkiti penyakit ini sekali lagi setelah pulih.
 8. Setelah anda pulih sepenuhnya, simbol penyakit akan pudar, yang bermaksud virus selesema tidak lagi ada di sistem anda. Pada ketika ini, anda boleh melengkapkan semula semua peralatan yang dijangkiti sebelumnya.

Adalah idea yang baik untuk menggunakan beberapa pil Multivitamin. Ia dapat membantu anda mengatasi selesema dengan meningkatkan sistem ketahanan badan anda, dan paket mengandungi sebanyak 50 pil. Pek tetrasiklin tidak begitu banyak, jadi anda mahu menyimpannya bila boleh.

Apakah selesema biasa di DayZ?

Selsema adalah penyakit yang boleh dijangkiti oleh watak DayZ anda. Ia sangat invasif, yang bermaksud bahawa penyakit ini menyebar dengan cepat di host yang dijangkiti. Tambahan lagi, penyakit berjangkit juga sangat tinggi. Dengan kata lain, selesema dapat merebak dengan mudah dari satu host ke host yang lain. Berita baiknya adalah bahawa ia tidak tahan terhadap antibiotik, dan kemampuannya untuk melawan sistem ketahanan watak anda rendah.

Anda boleh dijangkiti dengan pelbagai jenis virus selesema biasa. Lebih sering daripada tidak, watak anda menangkap virus jika mereka terdedah kepada unsur sejuk untuk jangka masa yang panjang. Penyakit ini biasanya menjangkiti tuan rumah pada musim sejuk kerana cuaca sejuk dan basah bekerja secara bersebelahan untuk menyebarkannya. Keadaan ini jarang berlaku pada musim panas kerana suhu jauh lebih tinggi.

Sekarang mari kita selesaikan gejala selesema yang dapat dialami oleh watak DayZ anda. Yang paling biasa adalah bersin, yang juga merupakan kaedah utama menyebarkan virus dari satu mangsa yang lain kepada yang lain. Batuk juga kerap berlaku dan merupakan saluran penyebaran penyakit yang lain. Sebenarnya, sama efektifnya dengan bersin ketika memindahkan virus.

Nasib baik, penyakit ini tidak melemahkan, tidak seperti keracunan makanan atau Kolera. Bahaya utama yang berkaitan dengan selesema adalah bersin dan batuk dapat menyedarkan pemain lain mengenai kedudukan anda. Akibatnya, memasuki bandar dengan lalu lintas tinggi dengan keadaan ini sangat berisiko.

Untuk mengelakkan selesema, anda ingin menjauhkan diri dari mangsa yang dijangkiti. Anda juga harus mencari cara untuk tetap hangat dan mengelakkan diri daripada memaparkan watak anda pada cuaca buruk. Lebih-lebih lagi, pastikan watak anda tetap terhidrasi, makan dengan baik, dan jangan lupa minum Pil Multivitamin jika suhu badan anda turun.

Cara Menghilangkan Selsema dan Menyembuhkan Diri di DayZ

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, anda perlu mendapatkan beberapa bekalan untuk menyembuhkan watak anda yang demam. Lebih khusus lagi, anda memerlukan Pil Tetrasiklin, serta semburan pembasmi kuman atau tincture alkohol. Inilah cara menggunakan bekalan perubatan anda dengan betul:

 1. Tentukan bahawa anda demam dengan mencari simbol virus di sebelah ikon termometer. Watak anda juga harus mula bersin dan / atau batuk.
 2. Ambil Pil Tetrasiklin. Setelah ikon pil hilang, ambil yang lain.
 3. Singkirkan aksesori anda, seperti sarung tangan, topeng, dan topi, dengan pembasmi kuman anda.
 4. Sekiranya simbol penyakit hilang sepenuhnya, watak anda akan sembuh.

Oleh kerana watak anda boleh mengecut ketika sistem kekebalan tubuh mereka lemah kerana unsur-unsurnya, anda ingin mencari cara untuk meningkatkannya. Kaedah terbaik adalah dengan mengambil pil Multivitamin. Walaupun mungkin terbukti tidak berguna terhadap virus yang lebih kuat, virus ini sangat sesuai untuk virus selesema.

Untuk mencari Pil Multivitamin dan Tetrasiklin, anda harus pergi ke bandar dengan bangunan perubatan. Selain pil, anda boleh menemui pelbagai item berguna yang akan membantu anda menjaga kesihatan watak anda:

 • Pembalut - Mereka lebih berkesan menghentikan pendarahan dan membalut luka daripada kain

 • Kit Ujian Darah - Tujuannya adalah untuk menentukan jenis darah anda

 • Kit Pengumpulan Darah - Ini digunakan untuk mengumpulkan darah dari mangsa yang kemudian berubah menjadi Beg Darah untuk kegunaan seterusnya.

 • Saline Bags - Mereka mempercepat pemulihan semula jadi darah anda.
 • IV Starter Kit - IV Kit membolehkan anda menyuntik cecair ke badan watak anda. Anda boleh menggunakannya dengan Saline atau Blood Bags.

 • Tablet Arang - Ini sangat berguna dalam menyembuhkan keracunan dari makanan, petrol, semburan disinfektan, atau alkohol.

 • Penyuntik Auto Epinefrin - Apabila anda hampir tidak sedarkan diri, penyuntik automatik ini akan menetapkan semula tahap kejutan watak anda.

 • Penyuntik Auto Morfin - Sekiranya anda kurang sihat, ambil ini untuk meneutralkan beberapa kesan buruk secara ringkas.

Cara Menyembuhkan Selesema di DayZ

Selsema mempunyai penyebab yang sama dengan virus selesema. Dengan kata lain, anda boleh terkena selesema jika anda mempunyai suhu rendah untuk jangka masa yang panjang. Cara lain untuk dijangkiti selesema adalah dengan dekat dengan mangsa yang dijangkiti. Gejalanya juga serupa dan termasuk batuk dan bersin.

Untuk mengubati selesema, anda sekali lagi memerlukan Pil Tetrasiklin:

 1. Ambil pil ketika simbol ubat muncul di sebelah ikon termometer dan watak anda mula bersin dan / atau batuk.
 2. Ambil pil lain apabila simbol ubat hilang. Terus bawa mereka sehingga ikon penyakit hilang.
 3. Buang peralatan anda dengan disinfektan atau alkohol agar tidak jatuh sakit dari barang yang tercemar.

Soalan Lazim Tambahan

Sekarang mari kita baca lebih banyak maklumat yang akan membantu anda menangani penyakit DayZ.

Bolehkah Anda Menyembuhkan Penyakit di DayZ?

Nasib baik, watak anda tidak mati secara automatik ketika mereka menghidap penyakit. Sebilangan besar dari mereka dapat disembuhkan, tetapi masa yang diperlukan untuk melakukan pemulihan sepenuhnya bergantung kepada keparahan penyakit.

Sebagai contoh, sementara Kolera mempunyai gejala yang agak buruk seperti muntah, anda boleh mengubatnya dengan beberapa Tetrasiklin Pil. Jangkitan salmonella juga menyebabkan muntah pada mangsa yang terjejas tetapi dapat disembuhkan dengan tablet arang. Ubat yang sama berfungsi seperti daya tarikan untuk keracunan kimia.

Namun, jika anda memakan daging manusia dari watak mati, ada risiko tinggi dijangkiti Penyakit Otak. Gejala termasuk gegaran dan ketawa secara rawak, dan tidak ada penawar. Watak anda akan membunuh diri atau mati kerana Penyakit Otak.

Mengapa Selsema Tidak Berjauh di DayZ?

Selsema anda mungkin tidak akan hilang kerana beberapa sebab. Anda mungkin hanya mengambil satu pil Tetrasiklin, yang bermaksud bahawa sistem kekebalan watak tidak mendapat antibiotik untuk melawan virus.

Juga, anda mungkin tidak membasmi kuman aksesori anda yang tercemar. Dengan cara ini, walaupun anda mungkin menggunakan pil Tetrasiklin dengan betul, virus itu masih berlarutan kerana item yang dijangkiti oleh watak anda.

Bagaimana Saya Berhenti Batuk di DayZ?

Batuk di DayZ boleh disebabkan oleh selesema atau virus selesema. Untuk menghentikan watak anda daripada batuk, anda perlu menyingkirkan virus terlebih dahulu. Untuk melakukannya, minum Tetrasiklin Pil, dan nyah kuman peralatan anda.

Di masa depan, anda boleh mencegah selesema atau selesema dengan mengelakkan mangsa yang dijangkiti, menjaga suhu badan anda dengan tinggi, dan meningkatkan sistem imun anda dengan Pil Multivitamin.

Apakah Penyembuhan Jangkitan di DayZ?

Penyembuhan untuk jangkitan DayZ adalah Tetracycline Pills. Mereka harus diminum secara berkala, bersama dengan Pil Multivitamin yang dapat membantu tubuh anda dalam memerangi virus.

Menamatkan Penyerang Mikroskopik

Walaupun kesejukan tidak akan melumpuhkan watak DayZ anda, ia masih boleh menimbulkan ancaman teruk bagi keselamatan anda. Sekiranya pemain lain mendengar anda batuk atau bersin, kedudukan anda akan terganggu.

Syukurlah, sekarang anda tahu bagaimana untuk mengatasi virus selesema. Bahan utama yang anda perlukan adalah Tetrasiklin Pil dan pembasmi kuman.

Adakah anda dijangkiti selesema atau selesema di DayZ? Berapa lama masa yang anda perlukan untuk menyembuhkan watak anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.