Hiburan

Cara Memotong Kord - Panduan Lengkap - Jun 2021

Jadi, anda akhirnya bosan dengan bil kabel yang terus meningkat untuk penurunan kualiti program yang berterusan? Dalam hal ini, anda pasti tidak bersendirian. Terdapat beratus-ratus ribu individu yang bekerja keras yang mempunyai barang yang lebih baik untuk menghabiskan wang mereka daripada tagihan yang memberi mereka rancangan TV terhad.

Evolusi penstriman telah membawa ke hadapan pelbagai perkhidmatan yang menempatkan perpustakaan filem pilihan dan rancangan TV yang jauh lebih besar dan lebih pelbagai. Netflix, Hulu, dan Crackle hanyalah puncak gunung es. Walaupun biasanya, pengaturcaraan berbayar yang berfokus pada kabel seperti HBO dan Cinemax telah mendapat sambutan selama bertahun-tahun sehingga anda dapat menonton rancangan mereka secara langsung melalui internet.

Memotong Kord

Perkara pertama yang pertama, anda perlu mengetahui apakah memotong tali yang betul untuk anda sebelum benar-benar menarik palamnya. Sekiranya anda meneruskannya tetapi pada masa akan datang merasa anda telah melakukan kesalahan, kos yuran dan kontrak pengaktifan baru mungkin agak mahal.

Untuk memulakan jalan untuk memotong tali, lihat penyata bulanan untuk bil kabel atau satelit anda. Kemungkinan bagus kerana sudah terlalu tinggi, atau anda mungkin tidak akan mencari pilihan lain. Rang undang-undang ini akan menjadi rujukan yang baik untuk dibandingkan dengan apa yang anda akan belanjakan untuk pilihan streaming yang terus maju.

Anda mungkin boleh membantu dan melihat pakej bundle yang lebih murah yang ditawarkan syarikat kabel anda. Pemotongan tali telah merosot dalam penjualan mereka dan dengan demikian, syarikat-syarikat ini telah mengeluarkan kumpulan yang lebih langsing dan lebih murah. Ini adalah pilihan yang lebih baik bagi mereka yang menikmati senarai program TV yang ditawarkan oleh perkhidmatan mereka tetapi merasakan tagihannya agak keterlaluan.

Senarai perkara yang perlu dilakukan sekiranya anda merasakan bahawa streaming adalah pilihan yang lebih baik:

  • Pastikan kelajuan internet semasa anda dapat mengatasinya. Ya, jika tidak jelas, anda masih memerlukan akses internet. Penyedia kabel anda mungkin telah memasukkannya ke dalam perkhidmatan kabel anda. Sekiranya ini berlaku, anda boleh mencari penyedia internet baru atau mencari pakej internet mandiri yang ditawarkan oleh ISP semasa anda.
  • Jalankan ujian kelajuan internet untuk memeriksa lebar jalur yang anda terima. Semakin baik kelajuannya, semakin baik pengalaman menonton anda.
  • Kaji semua alternatif. Perkhidmatan penstriman bukanlah satu-satunya permainan di bandar. Terdapat juga peranti penstriman dan bahkan antena TV yang membolehkan anda menonton TV melalui udara dalam HD yang jernih secara percuma. Adalah wajar untuk melihat semuanya sebelum membuat komitmen sepenuhnya.
  • Fahami perkhidmatan mana yang menyediakan saluran tempatan anda sebelum beralih.
  • Batalkan langganan kabel atau satelit semasa anda. Walaupun anda mungkin benar-benar mengikuti program di TV pada masa ini, kemungkinan anda akan menemuinya, secara keseluruhan, pada perkhidmatan baru yang anda pilih. Tutup bil anda hari ini dan mulakan simpanan. Sekiranya pada akhirnya, anda menyedari bahawa memotong tali itu bukan untuk anda, saya yakin syarikat kabel anda akan menyambut anda kembali dengan tangan terbuka.

Untuk artikel yang selebihnya, kami akan mengkaji pelbagai perkhidmatan di mana anda dapat menonton TV tanpa bil bulanan yang besar.

Peranti Penstriman

Memotong kabel mungkin kelihatan semudah memanggil penyedia kabel anda, memutuskan perkhidmatan, dan mendaftar untuk langganan. Tetapi, akan menjadi rumit sekiranya anda baru mengetahui idea tersebut. Sebelum kita menyelami banyak perkhidmatan penstriman yang tersedia, mari kita bincangkan terlebih dahulu bagaimana anda akan menonton rancangan dan filem kegemaran anda.

Walaupun anda mempunyai TV pintar, mungkin idea yang baik adalah melabur dalam set-top box. Peranti ini membolehkan anda menstrim filem dan rancangan melalui aplikasi seperti Netflix, Hulu, Vudu, dan banyak lagi! Nasib baik, anda boleh memilih barang yang cukup murah dari beberapa pengeluar.

Roku, FireTV, dan AppleTV adalah pilihan yang lebih popular, tetapi beberapa perkhidmatan hanya berfungsi dengan peranti tertentu. Oleh sebab itulah, semasa anda membaca senarai di bawah, anda ingin memastikan bahawa peranti yang anda pilih serasi dengan perkhidmatan streaming yang paling sesuai dengan keperluan anda.

Terlepas dari peranti yang anda pilih, penyediaannya cukup mudah. Dalam kebanyakan kes, semua yang anda perlukan adalah port HDMI percuma dan stopkontak untuk bangun dan berjalan. Anda mungkin perlu menyediakan akaun (contohnya, anda memerlukan akaun Roku untuk menggunakan Roku).

Sekarang setelah kita bercakap mengenai peranti yang anda perlukan, mari kita bincangkan perkhidmatan TV! Seperti yang akan kita bincangkan di bawah, anda tidak perlu mengorbankan TV langsung, sukan, filem, atau kegemaran lain untuk memotong tali pusat.

Menonton TV Langsung

Anda telah membuat keputusan untuk membuang kabel tetapi anda tertanya-tanya mengenai program televisyen langsung kegemaran anda. Sekiranya TV langsung menjadi keutamaan, ada beberapa pilihan yang ada, dengan semakin banyak yang datang setiap hari.

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, anda mempunyai pilihan untuk memasang antena untuk menonton program anda melalui gelombang udara seperti zaman dahulu atau melanggan perkhidmatan streaming yang merangkumi pilihan TV langsung. Ketahuilah bahawa jika anda memilih pilihan penstriman, anda perlu memastikan bahawa anda mempunyai akses kepadanya.

Ini dapat dilakukan dengan menggunakan tongkat streaming seperti Amazon Fire, set-top box, konsol permainan seperti PlayStation 4, atau TV pintar. Anda juga dapat menontonnya secara langsung dari sumbernya jika anda mempunyai komputer riba atau PC rumah anda disambungkan ke TV anda melalui kabel HDMI.

Menggunakan Antena Untuk Menonton TV Tempatan

Teknologi baru telah mengubah peninggalan masa lalu menjadi keajaiban masa depan. Tidak lagi telinga arnab yang pernah anda ketahui (bagi kita yang sudah cukup tua) cara termurah untuk membuat stesen tempatan anda hidup dan percuma adalah dengan memasang antena. Satu-satunya pembelian yang dibuat adalah antena itu sendiri.

Semua saluran yang ada akan ditentukan oleh mereka yang disiarkan di kawasan tempatan anda. Cukup ikuti petunjuk yang disertakan dengan peranti dan anda akan bersedia untuk melayari TV langsung dalam masa yang singkat. Sekiranya anda tidak dapat menangkap apa yang anda mahukan ketika rancangan ini disiarkan, DVR tersedia dengan harga yang berbeza-beza untuk membantu anda merakam rancangan tersebut untuk kesenangan di kemudian hari.

TV Langsung Dengan Perkhidmatan Penstriman

Terdapat beberapa pakej perkhidmatan penstriman yang disertakan dengan TV langsung. Hulu, Sling, DirecTV, dan juga YouTube adalah antara beberapa perkhidmatan yang menawarkan televisyen langsung kepada anda.

Memilih pilihan langganan Hulu Dengan TV Langsung membolehkan anda melihat saluran TV langsung, sukan, berita, kandungan untuk kanak-kanak, serta akses ke perpustakaan streaming mereka yang dilanjutkan. Anda akan memperoleh sekitar $ 64,99 sebulan yang merangkumi DVR berasaskan awan untuk menonton semula TV langsung jika perlu.

Sling TV memberi anda tiga pakej berbeza untuk dipilih, bermula dari $ 35 sebulan. Bahagian terbaiknya ialah terdapat kontrak sifar dan anda boleh menambah paket mini tambahan untuk genre tertentu, saluran premium, dan juga saluran antarabangsa. Mirip dengan Hulu, ia dilengkapi dengan DVR awan sehingga anda dapat merakam rancangan anda dan menontonnya pada bila-bila masa yang anda mahukan.

DirecTV telah memasuki permainan perkhidmatan streaming dalam talian dengan menyediakan DirecTV Now kepada anda. Tiada kontrak untuk ditandatangani, hanya perkhidmatan streaming dalam talian yang membolehkan anda mengakses saluran TV langsung dan akan memberi anda sekitar $ 55- $ 80 / bulan bergantung pada pakej yang dipilih.

Terdapat juga pilihan TV YouTube, tetapi tidak tersedia di semua kawasan. Anda boleh menggunakan TV YouTube di hampir semua peranti dengan satu pakej bulanan dengan harga berpatutan $ 65. Tonton siaran langsung TV dari puluhan rangkaian termasuk ABC, CBS, FOX, NBC, dan saluran kabel lain dengan pilihan untuk menambah Showtime, Starz, Fox Soccer Plus, Sundance Now, Shudder, dan rangkaian lain dengan bayaran tambahan. Ya, ia juga mempunyai kemampuan DVR dengan storan tanpa had.

Tumpuan Pada Sukan

Seperti yang telah kami sebutkan di atas, anda tidak perlu melepaskan sukan kegemaran anda semasa melepaskan penyedia kabel anda. Tetapi, ada beberapa perkara yang perlu anda ketahui untuk menonton pasukan kegemaran anda.

Sukan tempatan biasanya disiarkan di TV tempatan, dan oleh itu antena udara akan berfungsi dengan baik. Sukan negara akan mengambil sesuatu yang sedikit berbeza. Memotong tali sukar bagi peminat pasukan sukan yang tidak dapat ditonton secara tempatan. Inilah sebabnya mengapa anda mendapat pakej satelit mahal itu.

Pertama, jika anda menyukai ESPN, Disney, dan Hulu, ada kumpulan terbaik sekarang! Anda boleh mendaftar dengan harga $ 13.99 / bln. perkhidmatan menggunakan pautan ini.

Tidak ada sukan yang menarik minat anda? FuboTV membuat anda mendapat liputan dalam program bola sepak dari mana saja dari $ 30- $ 80 sebulan. Ia juga merangkumi beberapa saluran bukan sukan dalam pakej jika berminat.

Gairah untuk keping? Liputan NHL terbaik yang anda dapati adalah melalui TV YouTube. Perkhidmatan TV langsung akan berjalan $ 64.99 / bln. dengan tambahan $ 10.99 / bln. untuk tambahan sukan yang memberi anda lebih banyak kandungan.

Mereka yang memerlukan setiap sukan yang dapat dibayangkan, dan menggunakannya menggunakan langganan kabel anda, mungkin ingin terus menggunakan langganan kabel. Memotong tali untuk peminat sukan tertentu jauh lebih murah daripada mereka yang memerlukan mereka semua. Ia dapat membeli semua pakej yang agak mahal hanya untuk menyelesaikannya.

Walaupun ...

Terdapat juga beberapa laman web yang membolehkan anda menonton acara sukan yang anda mahukan secara percuma. Laman web ini akan memberi anda senarai pautan untuk dipilih untuk menyaksikan acara tersebut secara langsung. Namun, laman web seperti ini cenderung dipenuhi dengan iklan, pop timbul, dan ancaman malware yang berpotensi sehingga mungkin lebih selamat bagi anda untuk menggunakan salah satu pilihan di atas. Sebenarnya, lupakan saja saya mengatakan apa-apa.

TV Rangkaian dan Saluran Premium

Terdapat banyak pilihan untuk menonton TV Rangkaian jika itu adalah keutamaan bagi anda. Anda tidak perlu kehilangan mana-mana kegemaran anda seperti FOX, NBC, ABC, CBS, The CW, atau PBS kerana ia tersedia untuk anda melalui laman web mereka sendiri. Crackle dan Tubi membolehkan anda menstrim beberapa saluran rangkaian secara percuma. Anda hanya perlu melakukan sedikit penjelajahan untuk mencarinya.

Satu kelebihan yang anda dapat untuk menstrim TV Rangkaian ialah Paramount Plus. Ia dilengkapi dengan CBS, BET, Comedy Central, Nickelodeon, MTV, dan saluran Smithsonian dengan harga $ 4.99 / bln.

Sejauh saluran premium seperti HBO, Showtime, dan Starz pergi, mereka masing-masing mempunyai perkhidmatan langganan tersendiri untuk melihat sama sekali tidak ada kontrak kabel atau satelit. Perkhidmatan seperti HBO Now, Showtime Streaming, dan Starz Streaming semuanya tersedia untuk anda dan disertakan dengan percubaan 7 hari percuma untuk boot.

Perkhidmatan Streaming Khusus

Suka atau benci mereka, perkhidmatan streaming membuat gelombang besar dan kemungkinan akan menjadi masa depan program televisyen. Dengan banyak kandungan yang sedia ada, praktikalnya tidak ada keraguan untuk ingin mengambil tindakan.

Netflix telah menjadi perkhidmatan utama untuk streaming rancangan TV dan filem untuk beberapa waktu sekarang. Sejauh ini adalah perkhidmatan streaming yang paling popular yang tersedia dan anda boleh memilih dari tiga rancangan berbeza yang berharga dari $ 8- $ 15 (mungkin naik). Setiap rancangan dilengkapi dengan penambahan yang berbeza seperti kandungan HD, berapa banyak skrin yang dapat digunakan untuk melihat kandungan secara serentak, dan bahkan ketersediaan video 4K HD.

Kami sudah menyentuh Hulu sebagai pilihan TV langsung, tetapi jika itu bukan sesuatu yang anda anggap perlu, pakej streaming sahaja akan memberi anda $ 8 sebulan. Perkhidmatan ini juga agak popular dan mengeluarkan kandungan asalnya sendiri, tidak seperti Netflix. Sebilangan besar perpustakaan akan berbeza berbeza daripada perkhidmatan lain kerana eksklusif dalam kontrak rangkaian. Anda juga mempunyai add-on seperti Starz, Showtime, Cinemax, dan HBO yang tersedia sebagai pakej berasingan apabila anda memilih Hulu.

Amazon Prime mempunyai satu lagi perkhidmatan penstriman berasaskan langganan popular yang disebut Prime Video. Ini termasuk akses ke streaming TV dan filem tanpa kos tambahan untuk Keahlian Perdana anda. Nikmati keseluruhan perpustakaan pengaturcaraan mereka yang luar biasa di samping penghantaran 2 hari pilihan anda. Lebih suka sesuatu yang lebih fizikal? Amazon Prime membolehkan anda menyewa atau membeli filem dan rancangan TV yang baru dikeluarkan dari dalam laman web Prime Video.

Keahlian Perdana membawa kos yang besar $ 120 per tahun yang bermaksud $ 12 sebulan jika dilanggan setiap tahun. Kos manual setiap bulan akan dikenakan sebanyak $ 13 sebulan. Ini mungkin kelihatan sedikit lebih tinggi daripada perkhidmatan penstriman yang disebutkan sebelumnya, tetapi Prime hadir dengan faedah tambahan seperti streaming muzik atas permintaan, pembacaan ribuan buku dan majalah tanpa had, penyimpanan gambar tanpa had percuma, dan banyak lagi.

Anda juga boleh melakukan pembelian Keahlian Perdana dan memperoleh Perdana Video sahaja dengan harga $ 9 sebulan.

Vudu adalah pilihan yang lebih fleksibel antara yang disenaraikan di sini kerana tidak ada rancangan langganan yang perlu dikhawatirkan sama sekali. Sebagai gantinya, anda akan membayar filem dan rancangan TV yang anda sukai dengan menyewa atau membelinya secara langsung dengan harga sekitar $ 1.99 hingga $ 19.95. Vudu menawarkan banyak TV dan filem percuma untuk penstriman juga jika anda menganggapnya sebagai pilihan pilihan anda.

Soalan Lazim

Membatalkan perkhidmatan kabel anda adalah masalah besar. Sekiranya anda masih mempunyai soalan mengenai apa yang diharapkan, teruskan membaca!

Adakah pemotongan tali pusat itu berbaloi?

Jawapan untuk soalan ini sangat bergantung kepada mengapa anda ingin membatalkan perkhidmatan anda dari awal. Sekiranya untuk menjimatkan wang, anda perlu berhati-hati dengan perkhidmatan penstriman yang anda daftarkan dan nantikan tawaran / kumpulan. Jika tidak, anda akan mendapati diri anda membelanjakan jumlah yang sama.

Sekiranya anda membatalkan kabel atau satelit kerana anda tidak mahu menandatangani kontrak lain, maka semestinya! Semua perkhidmatan yang kami sebutkan dibayar berdasarkan bulan ke bulan. Ini bermaksud anda boleh membatalkannya pada bila-bila masa tanpa dikenakan bayaran lagi.

Adakah terdapat perkhidmatan penstriman percuma?

Tentunya! Salah satu perkhidmatan streaming yang paling popular, percuma, sah adalah PlutoTV. Tidak ada pilihan DVR atau carian dengan perkhidmatan ini, tetapi anda akan mempunyai Panduan TV dan banyak kandungan langsung. PlutoTV juga menawarkan kandungan On-Demand! Anda boleh menonton berita, filem, rancangan tv, dan banyak lagi dengan PlutoTV secara percuma.

Perkara Yang Perlu Tahu

Sebagai seseorang yang berjaya memotong tali pusat tahun lalu, ada beberapa perkara yang telah kami pelajari yang akan membantu anda sepanjang perjalanan.

Pertama, manfaatkan percubaan percuma (tetapi jangan lupa membatalkannya). Terdapat beratus-ratus pilihan penstriman di luar sana, jadi mustahil untuk mengikuti pilihan mana yang sesuai untuk anda. Sebilangan besar perkhidmatan ini menawarkan percubaan percuma, jadi manfaatkannya dan cuba pelbagai perkhidmatan.

Kedua, berhati-hati dengan perbelanjaan berlebihan. Sekiranya anda hanya mempunyai satu langganan TV Langsung yang disertakan dengan HBO, Netflix, dan Disney + anda sudah menghabiskan jumlah yang sama dengan anda dengan bil kabel (kandungan yang lebih baik ya, tetapi anda sebenarnya tidak menyimpan apa-apa). Oleh itu, berhati-hatilah bahawa mempunyai banyak perkhidmatan aliran bermaksud anda mungkin tidak mengeluarkan wang.

Seterusnya, penting untuk mencari tawaran dan memahami cetakan yang baik. Sebagai contoh, perkhidmatan streaming Hulu biasanya dapat digabungkan dengan perkhidmatan lain (Spotify, Disney +, dll.). Tetapi, anda mesti membatalkan akaun semasa anda terlebih dahulu. Hampir setiap perkhidmatan ini akan menagih anda sehingga tarikh pembaharuan anda yang seterusnya, jadi jika anda membatalkannya lebih awal, anda tidak akan mendapat bayaran balik. Anda akan terus menggunakan perkhidmatan ini sehingga kitaran bil anda berakhir.

Akhir sekali, bersiaplah untuk keluk pembelajaran. Kabel standard tidak banyak berubah dalam dekad yang lalu, jadi jika anda beralih ke set-top box, bersiaplah untuk mempelajari platform yang sama sekali berbeza. Anda perlu memasang aplikasi, log masuk ke akaun, dan mengetahui antara muka aplikasi setelah anda log masuk.