Media Sosial

Cara Memadam Semua Tweet dari Twitter

Media sosial sudah cukup lama untuk mengikuti kita melalui pelbagai tahap kehidupan. Twitter, misalnya, telah wujud lebih dari 13 tahun. Pada masa itu, anda mungkin telah menyiarkan sejumlah tweet. Beberapa tweet yang tidak diingini mungkin memalukan, ada yang mungkin ingin anda sembunyikan dari bos anda, dan yang lain yang anda tidak mahu melayari web. Walau apa pun, penyelesaiannya mudah - menghapus tweet anda.

Cara Memadam Semua Tweet dari Twitter

Dalam tutorial ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara menghapus tweet dengan pelbagai cara.

Cara Memadam Tweet

Menghapus tweet anda dari platform sangat mudah.

 1. Buka aplikasi Twitter di telefon atau tablet anda atau pergi ke Twitter.com di desktop.
 2. Navigasi ke profil anda (terletak di menu sebelah kiri di desktop atau ketuk ikon profil di sudut kiri atas telefon pintar / tablet anda).

 3. Cari tweet yang ingin anda hapuskan.

 4. Ketuk anak panah menghadap ke bawah di sebelah kanan tweet. Pilih Padam (penyemak imbas) atau Hapus Tweet (aplikasi mudah alih / tablet).

 5. Sahkan.

Ini adalah bagaimana anda boleh memadam sebarang tweet. Ini adalah cara untuk pergi jika anda tidak aktif di Twitter. Dengan kata lain, jika anda hanya tweet 10 kali atau lebih sedikit, hapus tweet tersebut dan anda bagus.

Namun, apabila anda berada di sini, kemungkinan anda mempunyai banyak lagi tweet yang perlu dibimbangkan. Anda mungkin ingin menghapus semua tweet sebelum tarikh tertentu, anda mungkin ingin menyingkirkan semua tweet yang dibuat pada tahun tertentu, atau mungkin anda ingin menghapus semua tweet yang mengandung kata tertentu.

Malangnya, Twitter tidak menawarkan fungsi yang membolehkan anda menyesuaikan penghapusan tweet anda. Apa yang ditawarkan oleh Twitter sesederhana itu - menghapus tweet satu persatu - seperti rancangan asalnya untuk mempunyai momen tweet yang tulen yang tidak dapat diedit atau dihapus. Syukurlah, internet menawarkan banyak penyelesaian - orang telah hadir dengan pelbagai pilihan yang sebenarnya membolehkan anda menghapus tweet anda dengan banyak pilihan.

Perkhidmatan mana yang hendak digunakan?

Walaupun terdapat pelbagai perkhidmatan penghapusan tweet di luar sana, yang paling merangkumi dan langsung adalah tweetdelete.net. Bagaimanakah ia berfungsi? Anda pergi ke laman web dan membenarkannya menggunakan aplikasi. Setelah disambungkan ke Twitter anda, anda boleh mula memadamkan barang.

Walau bagaimanapun, ada tugas tertentu yang tidak dapat dilaksanakan oleh perkhidmatan ini. Sebagai contoh, tidak dapat menghapus semua tweet dalam jangka waktu. Sekiranya tujuan anda adalah menghapus tweet yang lebih tua dari jangka waktu tertentu (satu tahun, enam bulan, tiga bulan, dua bulan, satu bulan, dua minggu, atau satu minggu) perkhidmatan akan melakukan silap mata. Ini berlaku untuk menghapus semua tweet dan tweet yang mengandungi kata atau frasa tertentu juga.

Namun, untuk menghapus tweet dalam jangka waktu tertentu, anda harus menggunakan perkhidmatan seperti tweetdeleter.com. Beri akses ke aplikasi untuk membolehkannya menghapus tweet untuk anda.

Sebilangan besar orang ingin menggunakan salah satu daripada dua perkhidmatan, yang pertama untuk kemudahan penggunaan dan kesederhanaan, dan yang terakhir untuk pilihan yang lebih terperinci. Ini adalah kaedah terbaik untuk menghapus tweet secara pukal.

Cara Menghapus Semua Tweet Sebelum Tarikh Tertentu

Sekarang, untuk menghapus semua tweet sebelum tarikh yang tepat, anda harus bekerja dengan tweetdeleter.com.

 1. Sebaik sahaja anda berada di papan pemuka TweetDeleter utama, anda akan menemui bahagian Tarikh di panel sebelah kiri.

 2. Masukkan tarikh tweet pertama yang ingin anda hapuskan (atau tarikh sebelum itu). Masukkan tarikh sebelum itu untuk menetapkan julat.

 3. Navigasi ke bahagian atas halaman dan klik Pilih semua tweet kemudian pilih Hapus Tweet.

 4. Sahkan.

Semua tweet anda sebelum tarikh yang ditetapkan kini harus dihapuskan.

Cara Menghapus Semua Tweet untuk Tahun Tertentu

Untuk ini, anda juga akan menggunakan TweetDeleter. Pada dasarnya, anda akan memilih julat yang merangkumi sepanjang tahun.

 1. Pergi ke bahagian Tarikh. Di medan Dari, tetapkan tarikh hingga 1 Januari dan pilih tahun yang anda fikirkan.

 2. Di medan Till, tetapkan tarikhnya hingga 31 Disember tahun yang sama.

 3. Klik Pilih semua tweet kemudian Padam Tweet.

 4. Sahkan penghapusan.

Semua tweet dalam tahun tertentu yang anda pilih sekarang harus dihapuskan.

Cara Menghapus Semua Tweet dengan Kata Tertentu

Sekiranya anda ingin menghapus semua tweet yang pernah anda tweet atau retweet yang mengandungi perkataan atau frasa tertentu, anda boleh menggunakan TweetDeleter dan TweetDelete. Berikut adalah cara menghapus semua tweet yang mengandungi kata atau frasa tertentu.

TweetDeleter

 1. Pergi ke tweetdeleter.com. Navigasi ke bahagian Kata Kunci di sudut kiri atas skrin.

 2. Taipkan perkataan atau frasa tertentu. Serangkaian tweet yang mengandungi pertanyaan carian anda akan muncul di bahagian utama skrin.

 3. Untuk menghapus semua tweet yang mengandungi kata / frasa itu, klik Pilih semua tweet kemudian klik Padam Tweet.

 4. Sahkan.

TweetHapuskan

 1. Pergi ke tweetdelete.net.
 2. Klik menu lungsur di bawah Umur tweet untuk dihapuskan.

 3. Pilih Semua tweet saya.

 4. Di bawah Hanya tweet yang mengandungi perkataan / frasa, masukkan perkataan atau frasa tertentu.

 5. Sahkan bahawa anda telah membaca syarat TweetDelete kemudian Pilih Hapus tweet saya.

 6. Sahkan.

Cara Menghapus Semua Tweet Anda Dengan Cepat

Anda boleh menggunakan kedua-dua alat di atas untuk menghapus setiap tweet atau retweet yang pernah anda buat. Walau bagaimanapun, ini paling baik dilakukan menggunakan TweetDelete. Ini membolehkan anda menyingkirkan tweet anda dalam masa kurang dari satu minit.

 1. Pergi ke tweetdelete.net.
 2. Pilih Semua tweet saya.

 3. Sahkan bahawa anda bersetuju dengan syaratnya kemudian pilih Padam tweet saya.

 4. Sahkan

Ya, secepat dan sesederhana itu.

Cara Menghapus Semua Tweet dari Peranti iOS

Ya, menghapus tweet dari komputer desktop pasti merupakan kaedah yang paling mudah untuk melakukannya. Namun, jika anda perlu melakukannya menggunakan iPhone, anda harus menggunakan aplikasi seperti Tweeticide. Sudah tentu ada pilihan lain tetapi jika anda mahukan aplikasi yang hanya akan menghapus semua tweet anda dari telapak tangan anda, gunakan Tweeticide.

 1. Muat turun dan pasang aplikasi dari App Store
 2. Jalankan aplikasi.
 3. Log masuk menggunakan kelayakan Twitter anda.
 4. Pilih Padam semua tweet.
 5. Sahkan.

Yap, cepat dan ringkas.

Cara Menghapus Semua Tweet dari Peranti Android

Malangnya, tidak ada aplikasi seperti Tweeticide untuk Android. Anda boleh mencuba memasang Tweeticide sebagai fail APK, tetapi ini akan menyulitkan.

Cara terbaik untuk pergi adalah dengan melayari aplikasi penghapus tweet. Mana-mana dari mereka harus mempunyai pilihan yang membolehkan anda memilih semua tweet yang pernah anda buat dan menghapusnya.

Pilihan TweetDelete dan TweetDeleter

Walaupun kedua-dua aplikasi ini pasti yang terbaik untuk menghapus tweet di komputer, mari kita selami sedikit lebih mendalam mengenai pilihannya. Pertama sekali, kedua-duanya adalah aplikasi web yang mudah diakses dari PC Windows, Mac, dan Chromebook.

Kedua, kami telah menyebutkan banyak pilihan pemilihan tweet yang berbeza tetapi anda sebenarnya boleh menggunakannya secara gabungan. Contohnya, dengan TweetDelete, anda dapat memilih jangka waktu tertentu (misalnya tweet yang lebih tua dari tiga bulan) dan kemudian taipkan kata / frasa. Ini akan menghapus semua tweet yang dibuat dalam tempoh tersebut yang mengandungi kata atau frasa masukan. Anda juga boleh melakukan ini di TweetDeleter.

Kedua-dua aplikasi ini membolehkan anda mengatur pilihan hapus automatik. Di TweetDelete, anda boleh menetapkan apa-apa jenis penghapusan khusus yang berlaku sekali atau secara automatik setiap beberapa hari. TweetDeleter membolehkan anda mengotomatisasi penghapusan tweet yang lebih tua daripada beberapa hari pilihan anda. Ini juga membolehkan anda menyimpan jumlah tweet terpilih terkini.

Soalan Lazim Tambahan

1. Adakah mereka benar-benar hilang selamanya setelah saya hapus? Bolehkah saya mendapatkannya semula?

Awak boleh. Dari arkib Twitter anda. Pergi ke akaun Twitter anda dan arahkan ke Lagi di panel sebelah kiri. Sekarang, pilih Tetapan dan privasi. Cari entri data Twitter Anda dan klik padanya. Log masuk dengan menggunakan kelayakan Twitter anda. Pilih Arkib permintaan di sebelah entri Twitter. Mungkin diperlukan sedikit masa untuk melengkapkan arkib anda. Oh, dan ingat bahawa anda hanya dibenarkan membuat permintaan ini setiap 30 hari sekali.

2. Berapa banyak tweet yang boleh anda hapus sehari?

Terdapat had di sini juga. Itu tidak ditetapkan oleh Twitter, kerana anda boleh menghapus sebanyak mungkin tweet setiap hari secara manual. Namun, aplikasi pihak ketiga yang telah kami sebutkan ada hadnya. Sebagai contoh, dengan harga $ 5,99 sebulan, TweetDeleter membolehkan anda menghapus sebanyak 3,000 tweet setiap hari.

Memadam Semua Tweet

Dengan menggunakan aplikasi pihak ketiga, anda boleh menghapus semua tweet anda. Lebih baik jika anda menghampirinya di komputer, tetapi alternatif mudah alih / tablet juga ada. Perkhidmatan yang disebutkan di atas, bagaimanapun, menawarkan lebih dari sekadar menghapus setiap tweet yang anda siarkan. Anda sebenarnya boleh menyesuaikan penghapusan anda.

Adakah anda berjaya melakukan perkara yang anda mahu lakukan dengan menggunakan perkhidmatan di atas? Adakah anda menghadapi masalah? Adakah anda tahu ada alternatif yang lebih baik? Beritahu kami dalam komen di bawah, dan jangan ragu untuk menambahkan pendapat anda.