PC & Mudah Alih

Cara Menghapus Akaun Snapchat Anda [Jun 2020]

Snapchat boleh menjadi aplikasi hebat, tetapi mungkin anda bimbang seseorang mungkin mengambil salinan gambar anda tanpa anda sedari. Atau, anda tidak boleh menjadi seperti itu lagi. Dalam kedua-dua kes tersebut, anda mungkin tertanya-tanya: bagaimana cara menghapus akaun Snapchat? Baiklah, kami di sini untuk menerangkan.

Mari kita lihat bagaimana anda boleh menghapus akaun Snapchat secara kekal melalui aplikasi mudah alih atau laman web desktop.

Cara Menghapus Akaun Snapchat Anda

Seperti kebanyakan aplikasi media sosial, sukar untuk mengetahui dengan tepat cara menghapus akaun Snapchat anda secara kekal.

Terdapat dua cara untuk menghapus aplikasi Snapchat anda: sama ada di laman web desktop Snapchat atau melalui aplikasi mudah alih. Kami akan membahas kedua-dua kaedah di bawah.

Padamkan Akaun Snapchat Anda di Desktop

Pertama, kita akan melihat cara menghapus akaun Snapchat anda dari laman web desktop aplikasi.

Setelah anda membuka penyemak imbas web pilihan anda dari telefon pintar, tablet, Mac atau PC anda, pergi ke Snapchat.com.

Tatal ke bahagian bawah halaman dan klik Sokongan.

Setelah anda sampai ke halaman Sokongan, ketik "hapus akaun saya" di bar carian. Pilihannya Padamkan akaun saya, akan muncul. Teruskan dan klik.

Ini akan membawa anda ke halaman yang menjelaskan akibat dan proses penghapusan akaun anda. Kami mengesyorkan membaca ini kerana penghapusan kekal; anda ingin memastikan bahawa anda benar-benar mahu memadamkan akaun anda.

Sekiranya anda berpuas hati dengan apa yang anda baca, anda boleh mendapatkan pautan ke Portal Penghapusan Akaun di bawah tajuk, Cara memadam akaun Snapchat anda:

Setelah mengklik pautan itu, Snapchat akan mengarahkan anda ke halaman yang meminta anda log masuk ke akaun Snapchat anda.

Sekiranya semua yang anda lihat adalah skrin masuk Snapchat, maka anda boleh memasukkan e-mel dan kata laluan anda tanpa menghapus akaun anda dengan segera. Kemudian, Snapchat akan mengarahkan anda ke halaman lain yang meminta anda untuk menghapus akaun anda.

Sekiranya Snapchat membawa anda terus ke halaman penghapusan, memasukkan e-mel dan kata laluan anda akan menghapus akaun anda secara kekal.

Halaman penghapusan akaun kelihatan seperti ini:

Setelah mengesahkan penghapusan, akaun anda akan dinyahaktifkan terlebih dahulu selama 30 hari. Sekiranya anda memutuskan bahawa anda tidak mahu memadamkan akaun anda secara kekal, log masuk sahaja. Jika tidak, akaun anda akan dihapuskan selepas tempoh ini.

Padamkan Akaun Snapchat Anda Melalui Aplikasi Mudah Alih

Sekiranya anda lebih suka menghapus akaun anda terus dari telefon anda, anda boleh melakukannya melalui aplikasi mudah alih Snapchat rasmi, walaupun memerlukan sedikit penggalian.

Buka aplikasi Snapchat pada peranti mudah alih iOS atau Android anda. Kemudian, ikuti proses di bawah untuk menghapus akaun Snapchat anda.

Pertama, ketik gambar profil anda di sudut kiri atas skrin utama:

Sekarang, di sudut kanan atas halaman profil anda, ketuk pada Tetapan ikon:

Dalam tetapan Snapchat anda, tatal ke bawah hingga anda sampai ke Sokongan bahagian dan pilih Saya perlukan pertolongan:

Ini akan membawa anda ke Halaman Sokongan, yang mempunyai bar carian di hadapan dan tengah. Di bar carian ini, ketik "hapus akaun saya," dan pilih Padamkan akaun saya apabila ia muncul:

Selepas itu, Snapchat akan membawa anda ke Sokongan Penghapusan Akaun halaman di mana anda akan diberi semua butiran yang lebih baik mengenai memadam akaun anda. Sekiranya anda berpuas hati dengan semua yang anda lihat, teruskan dan ketuk portal akaun pautan tepat di bawah Cara memadam akaun Snapchat anda tajuk:

Dari sana, Snapchat akan membawa anda ke nyata halaman penghapusan akaun. Ini akan memberi anda amaran terakhir mengenai apa yang dihapus akaun anda sebelum meminta anda memasukkan maklumat log masuk anda. Untuk menghapus akaun Snapchat anda secara kekal, masukkan maklumat anda dan ketuk Teruskan:

Akaun Anda Kini Dihapus!

Di sana anda memilikinya. Sekiranya anda benar-benar mahu menghapus akaun Snapchat anda, biarkan ia bertahan sekurang-kurangnya tiga puluh hari setelah anda mula-mula memutuskan untuk menghapusnya, dan ia akan hilang setelah tiga puluh hari itu berlalu.