Internet

Cara Menghapus Akaun Anda di Aplikasi Wish

Wish adalah antara laman web eCommerce yang popular. Ia terkenal dengan harga yang berpatutan dan pelbagai item.

Cara Menghapus Akaun Anda di Aplikasi Wish

Namun, anda mungkin mahu menghapus akaun anda dengan alasan apa pun. Anda mungkin selesai dengan laman web, atau hanya ingin memulakan baru dengan akaun baru.

Inilah cara untuk menghapus akaun Wish anda sekali dan untuk semua.

Memadamkan Akaun Anda

Pertama sekali, aplikasi Wish / tablet tidak menawarkan anda pilihan untuk menghapus akaun anda. Anda hanya boleh menyahaktifkannya dengan cara ini. Lebih lanjut mengenai ini kemudian.

Oleh itu, anda mesti pergi ke wish.com menggunakan penyemak imbas mudah alih atau desktop anda. Sebaik sahaja anda berada di laman web Wish, log masuk ke akaun anda. Sekiranya anda tidak ingat bukti kelayakan anda, pilihan untuk ini akan muncul di skrin log masuk.

Setelah berjaya log masuk, pergi ke Tetapan, diikuti oleh Tetapan Akaun. Sebagai alternatif, arahkan ke URL ini. Mula menatal ke bawah sehingga anda menekan pautan merah yang dipanggil Urus Akaun. Ikuti pautan ini. Sekarang, anda akan melihat dua pilihan: nyahaktifkan dan memadamkan akaun anda secara kekal.

ingin aplikasi hapus akaun

Setelah mengkaji semua maklumat di skrin, klik / ketuk Padamkan Akaun Secara Kekal. Untuk menghapus akaun Wish anda, anda harus mengesahkan pemilikan anda menggunakan kaedah teks atau e-mel. Pilih pilihan yang anda mahukan dan ikuti arahan pada skrin.

Setelah anda mengesahkan akaun, pilih alasan penghapusan dan kemudian pergi ke Teruskan. Selepas ini, akaun anda akan dipadamkan.

Ingatlah bahawa setelah akaun anda dipadamkan, tidak akan ada jalan balik. Tidak ada cara untuk anda mendapatkannya.

Tidak Semua Orang Boleh Menghapus Akaun Mereka

Sayangnya bagi sebilangan yang berminat untuk menghapus akaun mereka, Wish hanya menyokong penghapusan untuk wilayah di mana undang-undang privasi berlaku. Itu bermakna bahawa anda mungkin tidak dapat membuang akaun Wish anda secara kekal.

Nasib baik, setiap akaun Wish dapat dinyahaktifkan.

Menyahaktifkan Akaun Anda

Terdapat beberapa perkara yang perlu anda perhatikan sebelum menyahaktifkannya. Pertama, jika anda mempunyai baki Wish Cash, anda tidak akan dapat menggunakannya semasa anda menyahaktifkan akaun anda. Kemudian, jika anda mempunyai pesanan yang berterusan, penyahaktifan akaun dapat menghalang anda daripada mengakses pesanan tersebut. Akhirnya, anda tidak dapat menghubungi Wish Support tanpa akaun aktif.

Anda boleh menyahaktifkan akaun anda melalui aplikasi Wish pada peranti pintar anda. Pergi ke Tetapan Akaun, dan cari Nyahaktifkan Akaun masuk ke sana. Pilih pilihan penyahaktifan dan ikuti arahan pada skrin.

Sudah tentu, anda tidak memerlukan aplikasi untuk menyahaktifkan akaun Wish anda. Sebaliknya, anda boleh menggunakan penyemak imbas. Pergi ke Urus Akaun, seperti yang dijelaskan di bahagian penghapusan akaun, tetapi pilih pilihan penyahaktifan kali ini. Selepas memilih Nyahaktifkan Akaun, ikuti semua arahan mengenai pengesahan.

Perlu diingat bahawa penyahaktifan akaun mungkin memerlukan masa sehingga 24 jam.

Melumpuhkan Keistimewaan Facebook

Anda boleh menggunakan Wish melalui Facebook. Namun, Anda tidak dapat "melepaskan" perkhidmatan Wish dari Facebook menggunakan wish.com atau aplikasi Wish. Sebaliknya, pergi ke aplikasi Facebook anda. Ketik ikon tiga garis mendatar di sudut kanan atas atau bawah skrin. Kemudian, pilih Tetapan & Privasi, diikuti oleh Tetapan.

aplikasi keinginan

Sekarang, cari Aplikasi dan Laman Web menetapkan dan membuang entri aplikasi Wish. Anda mesti pergi ke Log masuk dengan Facebook jika anda menggunakan aplikasi Facebook mudah alih.

Memadamkan Akaun Keinginan

Sekiranya lokasi anda mempunyai undang-undang privasi yang berlaku, anda akan dapat menghapus akaun anda. Namun, jika tidak, anda boleh mematikannya dan memutuskannya dari Facebook. Walau apa pun, anda boleh mendapatkan Wish daripada anda, jika anda tidak memerlukannya lagi.

Adakah anda telah memadamkan akaun Wish anda? Sekiranya tidak, di manakah anda berada? Adakah anda menyahaktifkannya? Jangan ragu untuk menerangkan di bahagian komen di bawah.