Permainan

Cara IP Melarang Seseorang Tidak Bersetuju

Discord adalah tempat yang bagus untuk berkomunikasi dengan orang ramai melalui teks atau sembang suara. Cara anda menggunakannya bergantung kepada anda. Ada yang lebih suka hanya memasukkan jari ke bahagian pesanan langsung dan kumpulan dari apa yang ditawarkan Discord. Orang lain mungkin suka membuat pelayan mereka sendiri dan membina komuniti ahli yang berpikiran sama untuk perbualan dan masa yang baik. Apabila mempertimbangkan yang terakhir, potensi untuk membangun sesuatu yang hebat dapat dikenakan dengan sedikit biaya. Salah satu rabu yang tidak diingini yang memilih untuk turun ke perarakan peribahasa komuniti anda.

"Kedengarannya seperti setiap komuniti. Itu dua kali ganda untuk yang dalam talian. Tetapi apa yang dapat anda lakukan? "

Kadang kala anda akan mendapat tetamu, ahli, atau pesta pengganggu yang menjatuhkan pelayan Discord anda dan menimbulkan pelbagai masalah. Anda boleh mengambil pendekatan diplomatik untuk masalah ini dengan meminta mereka mengetepikannya, memberikan ultimatum "atau yang lain", atau menghela nafas berat dari sisi monitor anda dan membiarkannya dibiarkan. Terdapat juga pilihan yang lebih jelas untuk menangani pelanggar berulang atau yang terburuk, dan untuk melarang mereka dari pelayan secara kekal.

Cara Melarang Pengguna Dari Pelayan Discord Anda

Semua larangan berasaskan IP secara automatik. Ini bermaksud bahawa sebaik sahaja anda melarang seseorang dari pelayan Discord anda, tidak ada yang menggunakan alamat IP tertentu yang dapat masuk. Malangnya, ada cara mengatasi larangan IP menggunakan VPN tetapi pada masa ini semua yang disediakan Discord. Mereka telah lama mengetahui mengenai pelanggaran keselamatan ini tetapi belum mengetahui cara untuk mencegahnya. Selagi pesalah tidak pandai berteknologi atau memahami cara menggunakan VPN, pelayan anda harus selamat dari serangan yang akan datang.

Larangan tidak seperti sepakan, kebetulan ada sedikit berat di belakangnya. Menendang seseorang dari saluran atau pelayan tidak dianggap kekal. Sesiapa yang mempunyai kemampuan untuk menjemput ke pelayan anda boleh menghantar semula jemputan itu kepada anggota yang ditendang. Ketika datang ke larangan, anggota tersebut dikeluarkan dari pelayan dan alamat IP mereka direkam ke memori. Selagi pelayan Discord anda membuat alamat IP dilarang, ahli tidak dapat kembali menggunakan IP yang sama.

Ketahuilah bahawa ini juga menghilangkan peluang bagi orang lain di isi rumah pengguna itu untuk mengakses pelayan Discord anda juga. Ini bermaksud bahawa jika anda mempunyai rakan sebilik yang sering menggunakan pelayan Discord anda tetapi selalu menimbulkan masalah, dengan melarangnya, secara teknikal anda akan melarang keduanya. Pastikan perkara itu sesuai dengan anda sebelum meneruskan larangan tersebut. Adalah mungkin untuk mendapatkan yang "baik" untuk berbicara dengan pesalah mengenai masalah tersebut untuk menyelesaikan masalah tanpa memerlukan penyelesaian tetap.

Untuk melarang seseorang dari pelayan Discord anda:

 1. Lancarkan Discord dari aplikasi desktop, aplikasi mudah alih, atau //www.discordapp.com.
  • Mana-mana penyemak imbas mampu melancarkan Discord. Pilihan yang lebih popular ialah Google Chrome, Mozilla Firefox, dan Microsoft Edge.
 2. Anda perlu log masuk dengan kelayakan anda untuk mengakses pelayan.
  • Butang log masuk boleh didapati di sudut kanan atas skrin jika menggunakan Discord di penyemak imbas anda.
 3. Setelah log masuk, pilih pelayan dari sepanjang sebelah kiri skrin. Mereka akan disenaraikan di sana bermula tepat di bawah ikon Discord yang terletak di bahagian atas.
 4. Cari pengguna yang ingin anda larang dari pelayan dengan mengklik saluran yang sedang mereka masuki.
  • Saluran terletak di panel utama dan terdiri daripada saluran sembang teks dengan awalan # atau saluran VoIP dengan ikon kelantangan.
 5. Anda seharusnya dapat melihat ahli yang berada di saluran VoIP hanya dengan melihat di panel utama. Untuk mencari ahli di saluran sembang teks, anda mesti mengkliknya.
  • Melakukannya akan menunjukkan kepada anda semua ahli yang sedang dalam talian (dan juga di luar talian) di sebelah kanan skrin.
 6. Apabila anda menjumpai pengguna, sama ada di saluran VoIP atau teks, klik kanan nama pengguna tersebut untuk membuka menu.
 7. Dari menu, di bahagian bawah, anda akan melihat Larangan (nama pengguna) . Klik kiri ini untuk memunculkan kotak dialog yang lain.
 8. Munculan akan meminta anda mengesahkan keputusan anda untuk melarang pengguna tersebut.
 9. Klik Larangan untuk mengesahkan dan membuang alamat IP pengguna tersebut secara kekal dari akses ke pelayan Discord anda.

Sekiranya anda masih dihujani serangan atau anggota yang seharusnya dilarang secara kekal, saya sarankan menghubungi sokongan Discord dan melaporkannya. Anda juga harus menaikkan tahap pengesahan untuk membenarkan pengguna baru masuk ke pelayan anda. Terdapat bot pencegahan serangan, seperti Lock Bot, yang dapat anda perhatikan untuk mewujudkan persekitaran yang lebih selamat untuk semua anggota komuniti pelayan anda.

Kemampuan untuk melarang pengguna melalui Discord ID mereka telah disokong tetapi masih belum dimasukkan ke dalam langkah-langkah keselamatan Discord. Sekurang-kurangnya, idea seperti ini semestinya memberi beberapa idea kepada Discord mengenai bagaimana menangani pelanggaran IP di masa depan.