Media Sosial

Cara Memuat turun Video Instagram

Instagram telah menambahkan pelbagai jenis keserasian dalam beberapa tahun kebelakangan ini, dari video pendek hingga Cerita; dan baru-baru ini, ke pilihan Instagram TV (IGTV) baru untuk menonton pencipta kegemaran anda. Ini menjadikan Instagram bukan hanya tujuan untuk memuat naik foto, tetapi juga video yang unik dan kreatif. Dalam beberapa cara, nampaknya Facebook dan Instagram menjadikannya lebih sukar untuk melarikan diri dari laman web ini, dan jika anda menuju ke luar talian, ada kemungkinan anda ingin mengambil beberapa video untuk ditonton. tanpa WiFi. Nasib baik, proses memuat turun video agak mudah.

Salah satu sebab yang jelas mengapa anda ingin memuat turun video adalah memastikan anda menyimpan salinan video yang paling anda gemari. Nasib baik untuk anda, terdapat pelbagai cara untuk melakukan ini dan kami telah mengumpulkan senarai kaedah terbaik untuk anda.

Memuat turun Video Instagram Anda Sendiri

Cerita

Sering kali anda mungkin mendapati diri anda mengambil video untuk dimuat naik ke kisah Instagram anda secara langsung melalui aplikasi. Nasib baik, Instagram menjadikannya sangat mudah untuk memuat turun video yang diambil melalui aplikasi. Cukup ikuti langkah berikut:

 1. Ambil video untuk disiarkan ke kisah anda di Instagram.

 2. Cari simbol muat turun di bahagian atas skrin dan tekan

Itu sahaja untuk memuat turun cerita yang anda rakam dengan aplikasi Instagram!

Menggunakan IFTTT untuk memuat turun Catatan Instagram

Kaedah terbaik untuk memuat turun video yang anda hantar ke Instagram secara automatik dengan menggunakan IFTTT. Ia menggunakan resipi IFTTT untuk memuat turun video yang anda hantar ke storan awan anda secara automatik. Ini bagus jika anda dalam misi mengumpulkan siri video atau hanya ingin menyimpan video untuk digunakan kemudian.

cara-memuat turun-instagram-video-3

Anda memerlukan akaun IFTTT, akaun Dropbox dan (jelas) akaun Instagram untuk berfungsi. Log masuk ke IFTTT dan gunakan resipi ini, atau buat sendiri (lebih mudah menggunakan resipi yang disediakan.) Kemudian ikuti langkah berikut:

 1. Tekan butang sambung besar pada halaman yang disediakan di pautan di atas.

 2. Izinkan IFTTT untuk menyambung ke akaun Instagram anda dengan mengklik "Benarkan."

 3. Anda akan diarahkan secara automatik ke halaman untuk menghubungkan Dropbox anda ke IFTTT. Log masuk dan tekan "Benarkan."

Sekarang, setiap kali anda memuat naik video di Instagram, IFTTT akan memuat turunnya secara automatik ke Dropbox untuk anda akses pada bila-bila masa. Sejauh mana sejuknya?

Memuat turun Video Orang Lain: Pilih Kaedah Anda

Terdapat empat cara utama untuk memuat turun video Instagram. Anda boleh menggunakan aplikasi atau penyemak imbas anda dan beberapa laman web pengunduh. Anda juga boleh memuat turun secara manual jika anda lebih suka atau menggunakan IFTTT untuk mengautomasikannya. Mari kita lihat masing-masing.

Memuat turun video Instagram tidak disokong oleh Instagram sendiri. Mereka tentu lebih suka meminta anda menghabiskan masa sebanyak mungkin di rangkaian sosial. Selagi anda tidak berkongsi kandungan yang anda muat turun dan tidak melanggar hak cipta, anda akan baik-baik saja.

Muat turun Video Instagram Menggunakan Aplikasi

Android

Aplikasi InstaSave Android adalah aplikasi berguna yang membolehkan anda memuat turun video Instagram apa sahaja yang anda mahukan. Inilah yang perlu anda lakukan:

cara-memuat turun-instagram-video-2
 1. Muat turun aplikasi dari Google Play dan pasangkannya.

 2. Kemudian, buka dan tampal URL video ke dalam aplikasi yang tertera 'tampal pautan anda di sini’.

 3. Klik Simpan Video dan aplikasinya akan berfungsi. Aplikasi ini juga membolehkan anda memuat turun hashtag atau teks yang disertakan dengan video.

iPhone

Pilihan yang baik untuk aplikasi pihak ketiga percuma di iOS untuk memuat turun video dari Instagram adalah Instdown. Mudah dan senang digunakan, ikuti langkah berikut:

 1. Muat turun aplikasi Instdown dari app store

 2. Buka video yang ingin anda muat turun di Instagram. Ketuk tiga titik di kanan atas dan pilih pilihan "Salin Pautan".

 3. Tampal pautan ke Instdown dan tekan butang muat turun ke kanan. Beri aplikasi kebenaran untuk mengakses foto anda, dan video harus disimpan.

Muat turun Video Instagram di Penyemak Imbas Mac atau PC Anda

Terdapat beberapa pilihan untuk laman web yang membolehkan memuat turun video Instagram dengan pantas melalui penyemak imbas anda. Salah satu yang paling popular dipanggil W3Toys. Untuk membuat kerja ini, ikuti langkah berikut:

 1. Salin URL video yang ingin anda muat turun.

 2. Navigasi ke laman web W3Toys dan tampal URL ke dalam kotak. Tekan "Muat turun".

 3. Anda akan melihat mesej yang mengesahkan kejayaan. Tekan butang "muat turun" hijau dan laman web akan memuat turun video ke peranti anda.

Malangnya, W3Toys boleh menjadi perlahan pada waktu puncak. Alternatif yang baik adalah laman web yang disebut Save Deo. Kami mempunyai peringatan yang adil sekiranya anda memilih SaveDeo. Ia mempunyai kecenderungan untuk menyenaraikan muat turun video yang paling popular dan kebanyakannya tidak selamat untuk bekerja atau untuk mata yang lebih muda! Satu lagi laman web muat turun yang berfungsi seperti dua yang disebutkan sebelumnya adalah Instadown.

Mengakhiri

Setiap kaedah ini adalah kaedah yang sesuai untuk memuat turun video dari Instagram. Sekiranya anda bukan pengguna yang paling mahir dalam teknologi, atau tidak memuat turun video secara berkala, kaedah IFTTT tidak semestinya sesuai untuk anda. Sekiranya demikian, kaedah manual atau laman web yang kami senaraikan di atas mungkin lebih sesuai dengan citarasa anda.

***

Adakah anda kerap memuat turun dari Instagram? Adakah cara memuat turun lain yang tidak disenaraikan di sini? Gunakan aplikasi Android atau iOS lain yang tidak disebutkan? Beritahu kami mengenainya di bawah.