PC & Mudah Alih

Cara Memuat turun Lagu Dari SoundCloud

Sejak ditubuhkan pada tahun 2007, SoundCloud telah merevolusikan streaming muzik. Platform ini mempunyai berjuta-juta trek dan menyajikan cara pasti untuk mengikuti hits terbaru di gelombang udara. Tetapi tidak ada yang seperti memuat turun kegemaran anda dan memasukkannya ke peranti anda untuk mendengar bila-bila masa yang anda mahukan.

Cara Memuat turun Lagu Dari SoundCloud

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara memuat turun lagu dari SoundCloud di pelbagai peranti.

Adakah Terdapat Sekatan Muat Turun di SoundCloud?

SoundCloud pada mulanya dirancang sebagai perkhidmatan streaming. Selagi anda mempunyai sambungan internet yang boleh dipercayai, anda dapat mendengar trek yang tidak terhad tanpa membayar sedikit pun.

Namun, seiring berjalannya waktu, platform ini telah berkembang untuk membolehkan pengguna memuat turun muzik yang kemudian dapat dinikmati walaupun seseorang tidak tersambung ke internet. Malangnya, tidak semua lagu dapat dimuat turun. Sebenarnya, banyak yang ditentukan oleh artis. Seperti kebanyakan platform penstriman, seniman menggunakan SoundCloud untuk memasukkan beberapa dolar lagi ke dalam poket mereka. Tetapi jika para artis memilih untuk mengedarkan karya mereka secara percuma, mereka dapat meletakkan pilihan muat turun di sebelah lagu.

Cara Memuat turun Lagu Dari SoundCloud

Sekiranya artis memilih untuk tidak mengenakan sekatan muat turun pada lagu, anda boleh menyimpannya pada peranti anda hanya dalam beberapa klik. Ini caranya:

 1. Lawati laman web SoundCloud rasmi.

 2. Klik "Log masuk" dan teruskan memasukkan maklumat anda. Sekiranya anda tidak mempunyai akaun, klik "buat akaun" dan kemudian ikuti arahan di skrin. Kedua-dua tab "log masuk" dan "buat akaun" terletak di sudut kanan atas laman utama SoundCloud.

 3. Klik pada kotak carian di bahagian atas. Di sini. Anda boleh mencari trek, band, podcast, atau artis.

 4. Taipkan nama lagu atau artis dan tekan "Go".

 5. Setelah lagu dibuka, klik namanya.
 6. Cari pilihan "Muat turun".

 7. Klik "Muat turun" untuk menyimpan fail pada peranti anda.

Sekiranya anda tidak melihat butang muat turun setelah mengklik nama lagu, ini bermakna artis tidak mahu karya mereka dimuat turun secara percuma. Dalam keadaan seperti ini, satu pilihan adalah menaik taraf langganan berbayar, langkah yang membuka semua lagu di platform untuk muat turun langsung. Sebagai alternatif, anda boleh mencuba salah satu alat lain yang dibincangkan kemudian dalam artikel ini.

Cara Memuat turun Lagu Dari SoundCloud di iPhone

Jadi bagaimana jika artis telah mematikan butang muat turun? Adakah itu hujung jalan bagi sesiapa sahaja yang ingin mendengar muzik artis di luar talian? Anda akan lega apabila mengetahui bahawa masih ada cara untuk memuat turun kandungan.

Sekiranya anda memiliki iPhone, anda boleh memuat turun lagu dari SoundCloud dengan selesa menggunakan aplikasi pihak ketiga.

Salah satu aplikasi paling popular yang digunakan untuk tujuan ini adalah iMusic. Aplikasi ini adalah penghancur untuk pengguna iPhone dengan kemampuan muzik. Dengan aplikasinya, anda boleh memuat turun lagu kegemaran anda dari lebih dari tiga ribu platform streaming muzik di seluruh internet. Itu termasuk YouTube, Hulu, Arkib, Spotify, Vine, Vimeo, dan ya - SoundCloud.

Pemuat turun Muzik Percuma adalah kualiti lain, pengunduh dinilai untuk pengguna iPhone. Anda boleh log masuk ke SoundCloud langsung dari dalam aplikasi. Dan perkara yang baik mengenai aplikasi ini ialah menyokong banyak muat turun secara serentak. Ini bermaksud menyimpan trek kegemaran anda adalah pantas dan cekap.

Cara Memuat turun Lagu Dari SoundCloud di PC

SoundCloud dioptimumkan untuk digunakan dengan PC, dan ternyata memuat turun lagu dari SoundCloud adalah coretan. Inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Buka penyemak imbas anda dan lawati SoundCloud.
 2. Masukkan kelayakan anda untuk log masuk.

 3. Gunakan bar carian di bahagian atas untuk mencari lagu yang ingin anda muat turun.

 4. Di bawah bentuk gelombang lagu, klik "Lagi".

 5. Dari dropdown yang dihasilkan, pilih "Muat turun Fail."

Sekali lagi, langkah-langkah ini hanya berfungsi jika lagu itu dimuat turun oleh artis.

Beberapa lagu kegemaran anda mungkin layak untuk dimuat dengan menggunakan pendekatan di atas, tetapi hampir tidak dapat dielakkan bahawa sebilangan lagu tersebut tidak akan dimuat. Tetapi jangan risau. Sekiranya anda berada dalam situasi ini, anda perlu menggunakan laman web SoundCloud ke MP3. Ini adalah platform yang direka dengan tepat untuk memudahkan memuat turun kandungan dari SoundCloud dalam format MP3. Jadi, bagaimana anda melakukannya?

 1. Lawati laman web SoundCloud rasmi.

 2. Klik "Log masuk" dan teruskan memasukkan maklumat anda.

 3. Klik pada kotak carian di bahagian atas.

 4. Ketik nama lagu atau artis dan tekan "Enter."

 5. Setelah lagu dibuka, klik namanya.
 6. Salin URL lagu di bar alamat penyemak imbas anda.

 7. Lawati laman web SoundCloud ke MP3.

 8. Tampal URL di medan teks di bahagian atas dan kemudian klik "Muat turun MP3."

Dan voila! Sama seperti itu, lagu anda akan mula dimuat turun.

Cara Memuat turun Lagu Dari SoundCloud di Mac

Sekiranya Mac adalah peranti penyemak imbas utama anda, anda boleh memuat turun trek yang sempurna atau sekumpulannya hanya dengan beberapa klik.

Untuk lagu yang layak dimuat turun secara langsung dari SoundCloud itu sendiri, inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Lawati SoundCloud dan masukkan kelayakan anda untuk log masuk.

 2. Gunakan bar carian di bahagian atas untuk mencari lagu yang anda minati.

 3. Di bawah bentuk gelombang lagu, klik "Lagi".

 4. Dari dropdown yang dihasilkan, pilih "Muat turun Fail."

Sekiranya pilihan muat turun dilumpuhkan, anda boleh memasang aplikasi di Mac anda untuk melihat dan memuat turun lagu di SoundCloud. Walaupun terdapat banyak aplikasi untuk dipilih, pengunduh SoundCloud untuk Mac adalah kegemaran bagi kebanyakan peminat SoundCloud yang menggunakan Mac. Ia pantas dan cekap. Lebih-lebih lagi, ia mempunyai antara muka pengguna yang mudah. Inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Muat turun dan pasang SoundCloud untuk Mac.

 2. Lawati laman web SoundCloud menggunakan penyemak imbas anda dan taipkan nama lagu atau artis dan kemudian tekan "Enter."

 3. Setelah lagu dibuka, klik namanya.
 4. Salin URL lagu di bar alamat penyemak imbas anda.

 5. Lancarkan SoundCloud untuk Mac.

 6. Tampal URL di bar teks di bahagian atas.

 7. Klik pada "Muat turun". Lagu tersebut akan disimpan dalam folder pilihan anda.

Anda akan menyukai SoundCloud untuk Mac kerana ia membolehkan anda memuat turun hingga lima lagu sekaligus. Anda juga boleh memuat turun lagu secara langsung dengan memasukkan nama pengguna SoundCloud anda.

Cara Memuat turun Lagu Dari SoundCloud di Android

Untuk memuat turun lagu dari SoundCloud di Android, anda harus memasang aplikasi SoundCloud Downloader. Aplikasi ini cukup popular di kalangan pengguna Android kerana dirancang untuk menyusup ke SoundCloud, yang membolehkan anda memuat turun kandungan terus dari SoundCloud.

Begini cara kerjanya:

 1. Muat turun dan pasang aplikasi Exposed Installer.
 2. Buka bahagian "Muat turun" dan masukkan "Pengunduh SoundCloud" di ikon carian.
 3. Teruskan memuat turun dan memasang pemuat turun SoundCloud pada peranti Android anda.
 4. Nyalakan semula peranti anda untuk menyelesaikan prosesnya.
 5. Buka aplikasi SoundCloud rasmi dan klik pada nama lagu yang ingin anda muat turun.
 6. Ketuk elipsis (tiga titik) dan pilih "Muat turun."

Semua lagu yang dimuat turun disimpan di lokasi yang ditentukan pada aplikasi pemuat turun SoundCloud. Anda boleh menukar lokasi langsung dari antara muka utama aplikasi.

Cara Memuat turun Lagu Dari SoundCloud di Chromebook

Memuat turun klasik SoundCloud di Chromebook sangat mudah:

 1. Lawati laman web SoundCloud rasmi.

 2. Klik "Log masuk" dan teruskan memasukkan maklumat anda.

 3. Klik pada kotak carian di bahagian atas.

 4. Ketik nama lagu atau artis dan tekan "Enter."
 5. Setelah lagu dibuka, klik namanya.
 6. Salin URL lagu di bar alamat penyemak imbas anda.

 7. Lawati laman web Klickaud dan tampal URL di medan teks di bahagian atas.

 8. Klik pada "Tukar."

Dengan itu, lagu anda akan dimuat dalam format MP3 dan anda dapat memainkan lagu apa pun dengan mengklik dua kali padanya.

Cara Memuat turun Lagu Dari SoundCloud di iPad

iPad mungkin berbeza dari iPhone dalam reka bentuk dan bentuknya, tetapi sangat serupa ketika memuat turun kandungan dari SoundCloud. Untuk menikmati hits kegemaran anda walaupun tanpa sambungan internet, cukup muat turun dan pasangkan aplikasi iMusic atau Free Music Downloader.

Dengan aplikasi iMusic, anda dapat melayari laman web SoundCloud rasmi dan memuat turun lagu apa pun. Dengan Pengunduh Muzik Percuma, anda boleh log masuk ke SoundCloud dari dalam aplikasi dan menyimpan trek mana pun untuk didengarkan semasa anda berada di luar talian.

Cara Memuat turun Lagu Dari SoundCloud di Aplikasi

Sekiranya anda menggunakan aplikasi SoundCloud rasmi, anda boleh memuat turun lagu selagi artis mengaktifkan pilihan muat turun. Untuk melakukannya:

 1. Klik pada kotak carian di bahagian atas.
 2. Taipkan nama lagu atau artis dan tekan "Go".
 3. Klik pada nama lagu. Perhatikan bahawa mengklik pada bentuk gelombang lagu tidak akan membuka halaman lagu.
 4. Klik "Muat turun" untuk menyimpan fail pada peranti anda.

Cara Memuat turun Lagu Dari SoundCloud ke Spotify

SoundCloud dan Spotify mungkin merupakan perkhidmatan streaming muzik saingan, tetapi pembangun telah berusaha keras untuk memastikan anda dapat memindahkan keseluruhan senarai main atau trek individu dari SoundCloud ke Spotify. Walaupun banyak aplikasi pihak ketiga memudahkan pemindahan, kami akan melihat salah satu yang paling popular: FreeYourMusic. Inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Muat turun dan pasang aplikasi FreeYourMusic.

 2. Aplikasi ini secara automatik akan meminta anda memilih sumbernya. Apabila ini berlaku, pilih SoundCloud dari senarai semua sumber yang ada.

 3. Tetapkan Spotify sebagai destinasi.

 4. Pilih trek atau senarai main yang ingin anda pindahkan.
 5. Pilih "Pindah." Semua trek atau senarai main yang dipilih kini akan tersedia di Spotify.

Soalan Lazim Tambahan

Adakah SCDownloader Selamat?

Jawapan mudah untuk soalan ini adalah ya. Namun, menggunakannya untuk tujuan komersial boleh membuat anda menghadapi masalah. SCDownloader atau program muat turun SoundCloud tertentu dirancang untuk kegunaan peribadi.

Bagaimana Anda Menyimpan Lagu Dari SoundCloud?

• Gunakan bar carian di bahagian atas untuk mencari lagu yang anda minati.

• Di bawah bentuk gelombang lagu, klik "Lagi".

• Dari dropdown yang dihasilkan, pilih "Muat turun Fail."

Tingkatkan Pengalaman Mendengarkan Muzik Anda

SoundCloud tidak diragukan lagi adalah perkhidmatan streaming muzik teratas, tetapi memuat turun trek tidak selalu mudah. Nasib baik, terdapat banyak alat pihak ketiga yang cepat, cekap, dan selamat yang dapat membantu anda memuat turun lagu apa pun di platform. Dan terima kasih kepada panduan ini, anda sekarang tahu dengan tepat apa yang perlu anda lakukan untuk menikmati trek kegemaran anda walaupun anda berada di luar talian. Hampir tidak ada cara yang lebih baik untuk meningkatkan pengalaman mendengar anda.

Adakah anda menggunakan SoundCloud? Apa pengalaman anda dengan program pemuat turun SoundCloud?

Beritahu kami mengenainya di bahagian komen di bawah.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found