PC & Mudah Alih

Cara Memuat turun Video Dari Vimeo

Sekiranya anda adalah salah satu daripada berjuta-juta pelanggan Vimeo, anda akan mengetahui semua tentang kandungan berkualiti tinggi di platform. Pembuat dan peminat video profesional menyukai pilihan kawalan dan penyesuaian yang ada. Tetapi apa yang berlaku jika anda ingin memuat turun video untuk ditonton di kemudian hari, atau semasa di luar talian?

Sekiranya anda ingin mengetahui apakah itu mungkin, anda telah sampai di tempat yang betul. Artikel ini menerangkan cara memuat turun dari Vimeo ke SETIAP peranti. Selain itu, kami akan menjawab beberapa soalan yang sering ditanya mengenai topik tersebut.

Cara Memuat turun Video Dari Vimeo

Tidak seperti beberapa platform hosting video di luar sana, Vimeo membolehkan video dimuat turun dengan mudah, dan tanpa tipu muslihat. Tetapi ini memang ada peringatan.

Malangnya, pilihan muat turun tidak tersedia untuk setiap video di Vimeo. Ini kerana pengunggah mesti mempunyai akaun Perniagaan, Plus, atau Pro untuk membolehkan video mereka dimuat turun. Berita baiknya adalah bahawa kebanyakan pencipta kandungan serius mempunyai status ini. Jadi, inilah cara untuk mendapatkan kandungan tersebut untuk sebarang peranti yang mungkin anda miliki.

Cara Memuat turun Video Dari Vimeo ke Mac

Syukurlah, memuat turun video untuk Vimeo ke Mac anda sangat mudah. Yang perlu anda lakukan adalah mengikuti langkah mudah berikut:

 1. Lawati halaman utama Vimeo dan klik pada 'mendaftar' untuk memulakan. Ini akan mengarahkan anda ke halaman yang menyenaraikan beberapa pilihan berbayar. Namun, ada juga pilihan untuk 'meneruskan dengan asas' di bahagian bawah halaman. Ini akan membolehkan anda melihat dan memuat turun, tetapi tidak memuat naik video - sesuai untuk tujuan ini.

 2. Seterusnya, lawati video yang ingin anda muat turun.
 3. Di bawah video, di sebelah kanan, anda akan melihat butang ‘muat turun’. Klik.

 4. Pilih kualiti yang anda mahu muat turun video, jika pilihan diberikan.

Itu sahaja! Bergantung pada sambungan internet anda, anda mesti mempunyai video dalam masa beberapa saat.

Cara Memuat turun Video Dari Vimeo ke iPhone

Sekiranya anda ingin menyimpan video di kemudian hari ketika anda tidak tersambung ke Wi-Fi atau menggunakan data anda, ada cara mudah untuk melakukannya. Yang perlu anda lakukan ialah memuat turun video dan kemudian anda dapat menontonnya pada bila-bila masa anda berada di luar liputan, di dalam kapal terbang, atau di luar data. Ia sangat mudah. Inilah caranya:

 1. Muat turun aplikasi Vimeo ke iPhone atau iPad anda.

 2. Cari video yang ingin anda muat turun dalam aplikasi itu sendiri.

 3. Setelah mencari video, tekan butang ‘penyegerakan luar talian’ untuk mula memuat turun.

 4. Sebaik sahaja video selesai dimuat turun, anda boleh memutuskan sambungan dari Wi-Fi atau mematikan data anda.

 5. Untuk menonton apa yang anda muat turun, klik butang menu dan kemudian 'video luar talian'

Cara Memuat turun Video Dari Vimeo ke Android

Aplikasi Vimeo intuitif dan mudah digunakan, jadi petunjuknya sama seperti yang digunakan untuk iPhone. Ikuti langkah mudah ini dan anda dapat menonton video kegemaran anda pada bila-bila masa yang anda mahukan:

 1. Perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah memuat turun aplikasi Vimeo ke peranti Android anda.

 2. Selanjutnya, cari video yang ingin anda muat turun melalui aplikasi itu sendiri dan bukan laman desktop.

 3. Setelah anda menemui video yang ingin anda muat turun, yang perlu anda lakukan ialah mengklik butang ‘penyegerakan luar talian’. Ini akan memulakan muat turun anda.

 4. Sebaik sahaja video itu dimuat turun ke peranti Android anda, selamat untuk memutuskan sambungan dari internet.

 5. Untuk menonton atau menghapus apa yang telah anda muat turun, hanya masuk ke 'menu' dan kemudian ke 'video luar talian'. Untuk mengeluarkan video dari pustaka anda, klik butang X.

Cara Memuat turun Video Dari Vimeo ke Windows

Sebelum mencuba memuat turun ke peranti Windows, ada dua perkara yang perlu diperhatikan. Yang pertama adalah bahawa video yang mempunyai status sewa atau langganan tidak dapat dimuat turun melalui komputer.

Yang kedua ialah 'penjual' juga dapat mematikan muat turun untuk video yang telah mereka senaraikan untuk dibeli. Selain daripada pengecualian ini, prosesnya agak mudah dan berjalan seperti ini:

 1. Ketika berada di halaman Browse atau Product, yang perlu anda lakukan ialah mengklik video yang ingin anda muat turun.
 2. Selanjutnya, tatal ke bawah halaman video pilihan anda.
 3. Apabila anda melihat pilihan ‘muat turun video’, klik untuk membuka menu lungsur.

 4. Seterusnya, pilih resolusi yang anda mahu muat turun video.

 5. Setelah memilih resolusi pilihan anda, video akan mula dimuat turun ke desktop atau komputer riba anda.

Cara Memuat turun Video Dari Vimeo di Chromebook

Di Chromebook, cara terbaik untuk memuat turun video dari Vimeo adalah memasang aplikasi yang boleh dipercayai untuk mengurus perniagaan untuk anda. Dari sekian banyak aplikasi di luar sana yang melaksanakan tugas ini, FBDown Video Downloader mempunyai penilaian terbaik. Seperti namanya, pada mulanya ia dirancang untuk memuat turun video dari Facebook. Walau bagaimanapun, ia mempunyai lebih banyak kegunaan daripada ini - dan percuma!

Sebaik sahaja aplikasi dimuat turun ke peranti anda, yang perlu anda lakukan ialah mengklik anak panah muat turun di bar tugas anda. Aplikasi ini kemudian akan memunculkan menu yang penuh dengan semua video yang boleh dimuat turun di halaman yang sedang anda tonton. Cukup klik satu / satu yang anda ingin muat turun dan aplikasi akan menguruskan selebihnya untuk anda.

Cara Memuat turun Video Dari Vimeo ke Telefon Anda

Secara umum, memuat turun video dari Vimeo terus ke telefon anda adalah mudah. Ini juga merupakan kaedah yang bagus untuk melihat video apabila anda tidak mempunyai liputan atau berada di dalam pesawat dalam masa terdekat. Untuk mendapatkan video yang anda mahukan, ikuti langkah mudah berikut:

 1. Pertama, anda perlu memuat turun aplikasi Vimeo ke telefon anda.

 2. Seterusnya, cari dan buka video yang ingin anda muat turun.

 3. Anda kemudian harus perhatikan bahawa terdapat tiga titik di sudut kanan atas pemain video atau di sudut kanan bawah (bergantung pada peranti yang anda gunakan).
 4. Klik pada tiga titik.

 5. Dari menu yang muncul, pilih pilihan ‘tambahkan ke senarai main luar talian’.

Itu sahaja! Video ini kini akan berada di perpustakaan media anda dan dapat ditonton walaupun anda tidak mempunyai sambungan internet.

Soalan Lazim

Bagaimana saya memuat turun pelbagai video dari Vimeo?

Malangnya, tidak ada cara untuk memuat turun secara berkumpulan dari Vimeo tanpa menggunakan pemuat turun yang berasingan. Oleh itu, jika anda tidak berminat memuat turun video satu persatu, terdapat beberapa pemuat yang mempunyai reputasi yang lebih baik daripada pesaingnya.

GetFLV berfungsi dengan baik dengan Vimeo dan akan membolehkan anda memuat turun video secara langsung ke komputer, iPad, telefon, dan sebilangan besar peranti lain. Sebagai bonus tambahan, GetFLV membolehkan anda menukar format dari Vimeo ke mp4, AVI, FLV ... hampir semua format yang anda boleh fikirkan.

Bagaimana saya memuat turun video peribadi dari Vimeo?

Memuat turun video peribadi boleh menjadi agak sukar kerana tidak ada pilihan muat turun tepat di hadapan anda.

Begini caranya:

• Muatkan halaman dengan video yang ingin anda muat turun.

• Klik kanan pada video.

• Dari pilihan yang muncul, pilih 'lihat sumber halaman.'

• Cari mp4 berkualiti terbaik.

• Salin URL itu dengan data token penuh.

• Tampal URL ini ke tab baru.

• Seterusnya, tekan butang main.

• Sebaik sahaja video mula dimainkan, klik kanan dan kemudian simpan.

Adakah Sah untuk Memuat turun Video Dari Vimeo?

Secara teknikalnya tidak sah untuk memuat turun video dari Vimeo melainkan jika pemuat naik sendiri telah memberikan pautan muat turun.

Video di Beck and Call Anda

Sekarang anda sudah bersedia untuk menonton filem dari Vimeo walaupun anda jauh dari sambungan internet. Anda juga boleh menghiburkan diri atau anak-anak dalam penerbangan jarak jauh dengan hiburan berkualiti tinggi di mana sahaja.

Adakah anda memuat turun filem dari Vimeo secara berkala? Adakah anda pernah menghadapi masalah semasa melakukannya? Sekiranya ya, kami ingin mendengarnya di bahagian komen di bawah.