Permainan

Cara Mengaktifkan Penipuan di Sims 4

Menipu dapat menjadikan proses permainan lebih menyeronokkan dan dapat menjimatkan banyak masa. Sebenarnya, cheat adalah sebahagian besar dari Sims 4, malah pemaju permainan mendorong untuk menggunakannya. Sekiranya anda ingin mencubanya tetapi tidak tahu bagaimana kami sedia membantu.

Cara Mengaktifkan Penipuan di Sims 4

Dalam panduan ini, kami akan memberikan arahan untuk mengaktifkan cheat di Sims 4 di PC, Mac, Xbox, dan PS4. Selain itu, kami akan berkongsi beberapa cheat yang paling menghiburkan untuk Sims 4 dan menjawab soalan yang paling biasa berkaitan dengan kecurangan dalam permainan.

Cara Mengaktifkan Cheats di Sims 4 di PC

Mengaktifkan cheat dalam Sims 4 pada PC adalah mudah - ikuti langkah-langkah di bawah:

 1. Semasa dalam permainan, tekan "Ctrl + Shift + C" pada papan kekunci anda untuk memaparkan kotak input cheat.

 2. Ketik "testingcheats on", kemudian tekan "Enter" pada papan kekunci anda untuk mengaktifkan cheat.

 3. Buka kotak input cheat sekali lagi untuk memasukkan kod cheat.

Cara Mengaktifkan Cheats di Sims 4 pada Mac

Sekiranya anda pengguna Mac, arahan untuk mendayakan cheat di Sims 4 tidak jauh berbeza dengan petunjuk untuk pengguna Windows. Untuk melakukan ini, ikuti langkah di bawah:

 1. Semasa dalam permainan, tekan "Command + Shift + C" pada papan kekunci anda untuk membuka kotak input cheat.
 2. Ketik "testingcheats on", kemudian tekan "Enter" pada papan kekunci anda untuk mendayakan cheat.
 3. Buka kotak input cheat sekali lagi untuk memasukkan kod cheat.

Cara Mengaktifkan Cheats di Sims 4 di Xbox

Anda boleh menggunakan cheat di Sims 4 walaupun pada konsol. Untuk mengaktifkan cheat di Xbox, ikuti arahan di bawah:

 1. Semasa dalam permainan, tekan "LT, LB, RT, dan RB" pada pengawal anda sekaligus untuk membuka kotak input cheat.
 2. Ketik "testingcheats on" untuk mendayakan cheat.
 3. Buka kotak input cheat sekali lagi untuk memasukkan kod cheat.

Petua: Pencapaian dan Trofi dalam Sims 4 mungkin dilumpuhkan jika anda menggunakan cheat di Xbox.

Cara Mengaktifkan Cheats di Sims 4 di PS4

Untuk mengaktifkan cheat dalam Sims 4 pada PS4 anda, ikuti langkah-langkah di bawah:

 1. Semasa dalam permainan, tekan "L1, L2, R1, dan R2" pada alat kawalan anda sekaligus untuk membuka kotak input cheat.
 2. Ketik "testingcheats on" untuk mendayakan cheat.
 3. Buka kotak input cheat sekali lagi untuk memasukkan kod cheat.

Petua: Pencapaian dan Trofi dalam Sims 4 mungkin dilumpuhkan jika anda menggunakan cheat di PS4.

Cara Mengubah Sifat di Sims 4 Dengan Menipu

Tanpa menipu, anda hanya boleh mengubah sifat watak anda dengan mengumpulkan 5 000 mata kepuasan dan membeli ramuan latihan semula. Itu banyak kerja. Untuk menukar ciri Sim anda dengan lebih pantas, ikuti langkah di bawah:

 1. Dalam permainan, buka kotak input cheat.
 2. Taipkan "cas.fulleditmode". Keluar dari mod input cheat.

 3. Tekan "Shift" pada papan kekunci anda dan klik pada Sim yang sifatnya ingin anda edit.
 4. Menu "Buat Sim" akan muncul. Ubah sifat apa pun seolah-olah anda sedang mencipta watak baru.

Cara Mendapatkan Jumlah Simoleon Tertentu untuk Isi Rumah di Sims 4

Sebilangan cheat dalam Sims 4 dapat memberi anda 1,000 atau 50,000 Simoleon dengan serta-merta. Walau bagaimanapun, anda mungkin ingin mendapatkan jumlah tertentu untuk isi rumah. Untuk melakukan ini, ikuti langkah di bawah:

 1. Dalam permainan, buka kotak input cheat.

 2. Taipkan "Wang X" dengan jumlah yang ditentukan dan bukannya X.

 3. Tutup kotak input cheat - jumlah yang dinyatakan akan muncul di akaun anda.

Cara Mengubah Hubungan Antara Sim di Sims 4

Hubungan sering tidak mudah dijaga - walaupun dalam permainan. Sekiranya anda ingin memperbaiki atau menghancurkan hubungan antara Sim anda dengan cepat, ikuti arahan di bawah:

 1. Dalam permainan, buka kotak input cheat.

 2. Ketik "modifyrelationship (nama Sim pertama) (nama keluarga Sim pertama) (nama Sim kedua) (nama keluarga Sim kedua) (perubahan tahap persahabatan yang diinginkan) LTR_Friendship_Main" untuk mengubah tahap persahabatan.
 3. Ketik "modifyrelationship (nama Sim pertama) (nama keluarga Sim pertama) (nama Sim kedua) (nama keluarga Sim kedua) (perubahan tahap romantik yang diinginkan) LTR_Romance_Main" untuk mengubah tahap percintaan.

Petua: untuk menurunkan tahap hubungan antara Sim anda, ketik nilainya dengan tanda "-" di depannya.

Soalan Lazim

Setelah anda menipu di Sims 4, anda mungkin ingin mengetahui lebih lanjut mengenai cara menggunakannya. Teruskan membaca untuk mengetahui cheat terbaik dalam permainan.

Bagaimana anda menjadikan semua rumah di dunia bebas dilihat?

Tidak perlu membatasi diri ketika memilih rumah untuk keluarga Sims anda. Dengan bantuan kod cheat, anda dapat melihat semua rumah yang ada dan berpindah ke mana-mana rumah secara percuma. Munculkan kotak input teks dan masukkan "FreeRealEstate On" untuk mengaktifkan cheat. Untuk mematikan cheat, bawa kotak input teks dan ketik "FreeRealEstate Off".

Bagaimana anda menipu untuk lebih banyak Simoleon?

Semakin banyak Simoleon, semakin banyak kebebasan memilih yang anda miliki di Sims 4. Anda tidak semestinya memungut cukai untuk mendapatkannya - sebaliknya, anda boleh menggunakan cheat. Bawa kotak input cheat dan ketik "rosebud" atau "kaching" untuk mendapatkan 1.000 simoleon dengan serta-merta. Untuk memperoleh 50,000 simoleon, ketik "motherlode".

Adakah TestingCheatsEnabled berfungsi dalam Sims 4?

Beberapa pemain terbiasa dengan kod "testingcheatsenabled" dari permainan Sims sebelumnya. Namun, ia tidak berfungsi di Sims 4. Kod "testingcheats on" atau "testingcheats true" melakukan pekerjaan yang sama.

Bagaimana anda membuka kunci cheat yang mengemas kini keadaan objek anda?

Untuk meningkatkan realisme permainan, anda boleh mengubah keadaan objek tertentu. Untuk mengaktifkan cheat yang membolehkan anda memilih keadaan objek, buka kotak input cheat dan masukkan "testingcheats true". Kemudian, tekan dan tahan butang "Shift", pilih objek, kemudian pilih keadaannya dari pilihan yang ditawarkan.

Bagaimana anda membuka kunci objek tersembunyi di Sims 4?

Kadang kala objek dari katalog tidak tersedia. Ini mungkin mengecewakan jika anda mempunyai hati pada item tertentu. Untuk melihat semua item tersembunyi, buka kotak input cheat dan ketik "bb.showhiddenobjects".

Bagaimana anda meneleport Sim anda?

Secara lalai, hanya vamp Sim yang mempunyai kemampuan untuk melakukan teleport. Walau bagaimanapun, dengan penggunaan cheat, anda boleh memindahkan Sim ke mana-mana tempat dengan serta-merta. Buka kotak input cheat dan ketik "testingcheats true", kemudian tekan dan tahan kekunci "Shift". Pilih kawasan yang anda ingin teleport Sim anda dan klik "Teleport Me Here".

Bagaimana anda memanipulasi keperluan Sim anda?

Kadang-kadang anda mungkin mempunyai perkara yang lebih penting (atau lebih menyeronokkan) untuk dilakukan di Sims 4 daripada memenuhi keperluan watak anda. Untuk menyesuaikan keperluan mereka, bawalah kotak input cheat dan masukkan "testingcheats true". Kemudian, tekan dan tahan kekunci "Shift", pilih Sim, dan pilih pilihan mood di antara pilihan yang disarankan, misalnya, "Make Happy".

Bagaimana anda menghilangkan bil rumah di Sims 4?

Sebilangan pemain tidak gemar membayar bil rumah dalam permainan - cukup banyak dalam kehidupan sebenar. Untuk melumpuhkan bil anda di Sims 4, bawakan kotak input cheat dan taip "rumah.autopay_bills true". Untuk mematikan cheat, ketik "housew.autopay_bills false".

Bagaimana anda membina di mana sahaja di Sims 4?

Anda boleh membina rumah walaupun di kawasan berkunci di Sims 4 dengan mengaktifkan kod cheat. Untuk melakukan ini, ketik "bb.enablefreebuild" di kotak input cheat dan pilih kawasan.

Bagaimana saya dapat dengan cepat memeriksa statistik grafik saya di Sims 4?

Anda boleh menyemak bingkai permainan setiap saat dengan mengetik "fps on" di kotak input cheat.

Bagaimana anda menetapkan semula Sim jika mereka tersekat?

Sekiranya anda mengalami bug di mana Sim anda tidak bergerak, buka kotak input cheat dan ketik "resetsim (nama Sim anda) (nama keluarga Sim anda)" untuk menyelesaikan masalah tersebut.

Bagaimana anda mengubah tahap kemahiran Sim?

Anda boleh menyesuaikan tahap kemahiran tertentu untuk Sim anda. Untuk melakukannya, ketik "stats.set_skill_level (nama kemahiran) X" di kotak input cheat. Daripada X, taipkan tahap kemahiran yang diingini (1-10). Penipu ini mesti berfungsi untuk sebarang kemahiran - bartending, karisma, gitar, logik, dan banyak lagi.

Adakah mungkin untuk menjadikan Sim saya abadi di Sims 4?

Ya - anda boleh menjadikan watak anda kekal dengan menaip "death.toggle true" di kotak input cheat. Sekiranya anda ingin mematikan cheat, ketik "death.toggle false". Sim anda tidak akan mati seketika tetapi akan menjadi fana lagi. Anda juga boleh mengubah watak anda menjadi hantu selama beberapa jam dalam permainan dengan menaip "sims.add_buff Ghostly".

Ambil Sebilangan Besar Permainan

Penipu memperluas kemungkinan anda dalam permainan dari segi pembinaan, penyuntingan watak, dan banyak lagi. Mengapa mengehadkan diri dengan bermain adil, ketika anda boleh bersenang-senang? Mudah-mudahan, dengan bantuan panduan kami, anda dapat memanfaatkan permainan sepenuhnya.

Apa curang kegemaran anda di Sims 4? Kongsi pendapat anda di bahagian komen di bawah.