PC & Mudah Alih

Cara Mengaktifkan Penerbangan di Minecraft

Pemain Minecraft yang berpengalaman tahu bahawa terdapat beberapa cara untuk terbang dalam setiap mod. Tetapi melainkan jika anda mengetahui langkah yang tepat, penerbangan mungkin kelihatan terlalu rumit.

Cara Mengaktifkan Penerbangan di Minecraft

Sekiranya anda ingin mengetahui cara mengaktifkan penerbangan di Minecraft, kami memberi anda liputan. Kami akan menunjukkan kepada anda cara terbang dalam beberapa mod dan bahkan menerangkan cara terbang dalam mod Survival.

Cara Mengaktifkan Penerbangan di Minecraft

Setiap pemain baru ingin belajar bagaimana terbang di Minecraft, dan itulah sebabnya sangat penting untuk mengetahui cara mengaktifkannya dalam setiap mod.

Sebagai contoh, dalam mod Kreatif, anda boleh mula terbang sebaik sahaja anda mula membina dunia anda. Sebaliknya, jika anda menggunakan mod Survival, satu-satunya cara untuk terbang tanpa kod cheat adalah menggunakan sayap Elytra dengan roket bunga api. Sekiranya anda mahukan yang terbaik dari kedua-dua dunia, anda mesti mendayakan cheat.

Menggunakan mod cheat membolehkan anda terbang seolah-olah anda berada dalam mod Creative pada pelbagai peranti. Begini caranya:

 1. Buka "Menu permainan" dengan mengetuk tombol "Esc".

 2. Klik "Buka ke LAN."

 3. Klik pada "Benarkan Menipu."

 4. Pilih "Mulakan Dunia LAN."

 5. Mula menggunakan kod cheat.

Cara Mengaktifkan Flying di Minecraft pada Mac, Windows dan Chromebook

Sekiranya anda ingin terbang di Minecraft sambil memainkannya di Mac, Windows atau Chromebook, anda akan membuat dunia anda dalam mod Kreatif atau menukar mod permainan ke Kreatif.

Sekiranya dunia Minecraft anda sudah berada dalam mod Kreatif, semua yang perlu anda lakukan ialah ketik dua kali kekunci ruang untuk mengangkat dan melakukan ketukan dua kali lagi untuk turun. Oleh kerana penerbangan diperlukan, anda diharapkan dapat menggunakan ciri ini semasa membina atau mengangkut blok.

Sebaliknya, jika anda berada dalam mod Survival, anda boleh terbang dengan menipu dengan beberapa langkah mudah:

 1. Buka "Menu permainan" dengan mengetuk tombol "Esc".

 2. Klik "Buka ke LAN" dan aktifkan pilihan "Benarkan Menipu."

 3. Pilih "Start LAN World" dan terus bermain dalam mod baru.

Apabila anda membenarkan menipu, anda boleh menggunakan kod untuk mengubah mod dunia anda. Apabila anda mula menggunakan kotak konsol, garis mudah seperti "/ gamemode c" membolehkan anda melakukannya. Sudah tentu, terdapat banyak kod yang boleh anda gunakan untuk kekal hidup selama-lamanya, memusnahkan musuh, dan memastikan tidak akan kehilangan inventori anda.

Cara Mengaktifkan Flying di Minecraft pada Android dan iPhone

Menggunakan Minecraft PE pada Android atau iPhone anda memberi anda pilihan terhad ketika hendak terbang. Anda mesti mencari Elytra atau menggunakan kod cheat. Sekiranya anda ingin menyelamatkan diri dari masalah pergi ke End City, anda boleh terbang dengan bantuan cheat.

Proses yang sama berlaku semasa anda ingin terbang dalam mod Survival pada beberapa peranti. Sebaik sahaja anda membenarkan menipu, seluruh dunia Minecraft dapat mengubah peraturan asasnya. Anda akan melihat bahawa rasa lapar dan pengalaman tidak dapat dilihat lagi, dan begitulah anda akan tahu bahawa anda kini berada dalam mod Kreatif.

Cara Mengaktifkan Flying dalam Mod Survival Minecraft di PS4 dan Xbox One

Minecraft membolehkan anda terbang dalam mod Survival, tetapi hanya jika anda menukar mod permainan ke Creative. Sebaik sahaja anda membuat keputusan untuk menipu, dunia LAN baru akan menjadi aktif. Yang satu ini, kod-kodnya akan membolehkan terbang, teleportasi, dan menghasilkan apa-apa jenis blok, hanya bermula.

Penting untuk disebutkan bahawa cheat hanya tersedia dalam versi permainan yang menerima kemas kini Better Together. Oleh kerana PS4 masih belum ada di antara mereka, anda boleh menggunakan cheat di Xbox One dan platform seperti Windows 10 dan Switch.

Setelah mod anda membolehkan anda terbang, inilah cara anda boleh mula terbang menggunakan kawalan Xbox One:

 1. Tekan butang "A" dua kali dengan cepat untuk mula terbang.
 2. Gunakan D-pad dan tahan butang "A" untuk menavigasi penerbangan anda.
 3. Gunakan anak panah atas dan bawah untuk terbang lebih tinggi atau lebih rendah.
 4. Tekan butang "A" dua kali dengan cepat untuk mendarat.

Cara Mengaktifkan Penerbangan di Minecraft dengan Perintah

Sebelum meneruskan permainan, anda harus memastikan bahawa cheat dihidupkan. Ini caranya:

 1. Buka menu utama.
 2. Pilih "Tetapan."
 3. Di sebelah kanan, tatal ke bawah hingga anda sampai ke "Cheats".
 4. Hidupkan cheat dan keluar.

Apabila anda menukar mod dunia Minecraft anda, anda boleh menggunakan kod cheat untuk terbang. Sekiranya anda melompat dua kali atau menggunakan "F12", ia akan membuat anda melompat lebih tinggi dan mula terbang. Dengan menggunakan butang lompat dan menyelinap, anda dapat mengawal sama ada anda terbang tinggi atau rendah, dan ketika anda hampir dengan destinasi anda, anda boleh mendarat dengan selamat.

Perlu diingat bahawa semasa anda menipu, pemain yang terhubung ke dunia anda tidak akan dapat sebarang pencapaian untuk sebarang pencapaian di Minecraft. Sudah tentu, mereka boleh menggunakan kod dan meningkatkan kemampuan permainan mereka, tetapi pencapaian tetap dilumpuhkan hingga akhir.

Cara Mengaktifkan Penerbangan dalam Perintah Pemain Tunggal Minecraft

Dalam Bedrock dan Edisi Pendidikan Minecraft, anda harus menggunakan sintaks yang berbeza untuk membolehkan terbang. "Mayfly" adalah perintah yang sesuai untuk memeriksa kemampuan pemain untuk terbang. Untuk menetapkan kemampuan pemain untuk terbang, anda harus mengetik "/ kemampuan."

Cara terbaik untuk menjalankan perintah di Minecraft adalah menggunakannya melalui tetingkap sembang. Untuk kebanyakan versi Minecraft, yang perlu anda lakukan hanyalah menekan "T" untuk membuka tetingkap dan menaip sebarang arahan. Sekiranya anda ingin membolehkan pemain terbang menggunakan perintah "mayfly", ikuti langkah berikut:

 1. Tekan "T" dan buka kotak sembang.

 2. Taip "/ kemampuan @player mayfly true."

 3. Klik "Enter" untuk menjalankan perintah.

 4. Perintah diaktifkan apabila anda melihatnya di sudut kiri bawah.
 5. Apabila anda melihat "Kemampuan telah diunggah" di sudut kiri, itu bermakna sekarang anda dapat terbang.

Soalan Lazim Tambahan

Apakah Perintah Fly di Minecraft?

Berikut adalah senarai arahan terbang untuk pelbagai peranti yang boleh anda gunakan untuk memainkan Minecraft:

• Pada Windows, PC, dan Mac, anda harus mengklik kekunci ruang dua kali.

• Pada Android atau iPhone untuk Minecraft PE, klik butang lompat dua kali.

• Pada PS3 dan PS4, ketuk butang X dua kali.

• Pada Xbox One atau 360, gunakan butang A dua kali.

Bagaimana Anda Berhenti Terapung di Minecraft?

Sebaik sahaja anda berada dalam mod Kreatif dan tidak tahu bagaimana untuk terbang, anda mungkin tersekat melayang di atas tempat yang ingin didarat. Jangan lupa bahawa anda tidak terkalahkan kerana tidak mungkin kejatuhan dapat menyakiti anda. Begini rupa sesi terbang di Minecraft:

• Muatkan permainan dalam mod kreatif.

• Mula terbang dengan mengetuk kekunci ruang dua kali.

• Gunakan butang "Shift" kiri jika anda ingin perlahan-lahan turun ke tanah atau ketuk kekunci ruang dua kali, dan anda dengan cepat berada di lantai.

Bolehkah Anda Terbang dalam Mod Survival Minecraft?

Hanya ada satu cara untuk terbang dalam mod Survival, dan itu adalah dengan bantuan Elytra. Sekiranya anda pergi ke bandar End, anda boleh menemui sayap dan roket bunga api untuk melancarkan anda ke udara. Anda boleh menggunakannya untuk meluncur ke angkasa dan pergi ke mana sahaja yang anda mahukan. Walaupun begitu, anda harus berhati-hati kerana roket di punggung anda boleh menyakiti anda melainkan jika anda menggunakan kulit sebagai pelindung.

Bagaimana Anda Terbang di Minecraft Tanpa Menipu?

Anda boleh terbang dalam mod Kreatif kerana ini adalah salah satu kaedah utama untuk membina objek kerana ia membantu anda mengumpulkan bahan binaan dari seluruh penjuru. Dalam mod bertahan, anda juga boleh terbang tanpa curang menggunakan roket sayap dan bunga api Elytra. Secara keseluruhan, anda boleh mencari alat terbang di hampir setiap alat Minecraft tanpa menggunakan kod cheat.

Tahap bunga api apa yang perlu saya terbang?

Terdapat tiga peringkat bunga api di Minecraft. Tahap pertama adalah bunga api paling lambat yang anda perlukan untuk mengangkatnya, anda boleh membuatnya dengan mudah dengan satu serbuk pistol dan satu kertas. Bunga api tingkat dua akan membantu anda terbang lebih cepat dan anda memerlukan dua mesiu dan satu kertas.

Akhir sekali, anda boleh membuat bunga api tingkat tiga dengan tiga mesiu dan satu kertas. Berhati-hatilah bahawa jika anda menggunakan roket tingkat tiga di Nether, anda mungkin akan mengalami lava kerana ketidakmampuan permainan untuk memuat grafik dengan kelajuan yang tinggi.

Jadilah Pahlawan Dunia Anda

Minecraft adalah permainan yang membolehkan anda kreatif tanpa henti. Dengan kod cheat, anda boleh melawan monster, membuat apa sahaja yang anda bayangkan, mendapatkan semua peralatan yang diperlukan, dan juga terbang. Yang perlu anda ketahui adalah bagaimana dan kapan untuk mengaktifkannya.

Setelah kami menjelaskan bagaimana penerbangan di Minecraft berfungsi, anda akan lebih senang meneroka pilihan ini dalam mod Survival dan Creative. Apa yang anda suka tentang penerbangan di Minecraft? Adakah anda fikir ia adalah kemampuan yang berguna? Adakah anda sudah mencubanya?

Beritahu kami lebih banyak di bahagian komen di bawah.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found