Hiburan

Cara Mengaktifkan Nightbot di Twitch

Menjejaki pertanyaan dan permintaan pengguna semasa streaming tidak mudah. Sembang aliran juga sering disebarkan. Nightbot dikembangkan untuk membantu penyiar menyederhanakan sembang di pelbagai platform, termasuk Twitch dan YouTube. Sekiranya anda ingin mengaktifkan Nightbot di aliran Twitch anda tetapi tidak tahu bagaimana kami sedia membantu.

Cara Mengaktifkan Nightbot di Twitch

Dalam artikel ini, kami akan memberikan semua maklumat yang diperlukan mengenai penyediaan Nightbot. Selain itu, kami akan memberikan jawapan kepada soalan umum mengenai asal, perintah, dan fungsi lain dari Nightbot. Teruskan membaca untuk mengetahui cara mengaktifkan Nightbot on Twitch untuk menjadikan pengalaman penstriman (dan penonton anda) lebih menyeronokkan.

Bagaimana Mengaktifkan Nightbot di Twitch?

Menyiapkan Nightbot adalah mudah - ia tidak memerlukan pemasangan perisian tambahan kerana berfungsi dari awan. Untuk mengaktifkan Nightbot untuk akaun Twitch anda, ikuti langkah-langkah di bawah:

 1. Buka sembang Twitch anda.
 2. Pergi ke laman Nightbot dan log masuk ke akaun Twitch anda.

 3. Untuk menguruskan perintah bot, arahkan ke tetapan Perintah dari bar sisi kiri.

 4. Klik "Nonaktifkan" di sebelah perintah tertentu untuk mematikannya.

 5. Klik "Pilihan" di sebelah arahan untuk mengubah cooldown dan level pengguna.

 6. Dari Papan Pemuka, klik "Gabung Saluran."

 7. Dalam sembang Twitch, ketik "\ mod nightbot" untuk memberi bot kebenaran yang diperlukan.

Bagaimana Menghidupkan dan Mematikan Nightbot di Twitch?

Setelah Nightbot disiapkan, anda boleh menghidupkan dan mematikannya dengan beberapa klik atau dengan bantuan arahan:

 1. Buka sembang Twitch anda.
 2. Pergi ke laman Nightbot dan log masuk ke akaun Twitch anda.

 3. Dari Papan Pemuka, klik "Gabung Saluran."

 4. Ketik "\ mod nightbot" ke dalam sembang Twitch anda.
 5. Untuk mematikan Nightbot, ketik "! Nightbot remove" ke sembang Twitch anda.
 6. Sebagai pilihan, matikan Nightbot dari Dashboard dengan mengklik "Part Channel."

Bagaimana Membuat Perintah Sendiri di Nightbot?

Anda dapat menyesuaikan Nightbot dengan keperluan anda dengan menambahkan perintah khusus. Untuk melakukannya, ikuti arahan di bawah:

 1. Log masuk ke akaun Twitch anda di laman Nightbot.

 2. Dari bar sisi kiri, arahkan ke Perintah.

 3. Klik "Tambah Perintah."

 4. Masukkan nama perintah, mesej, level pengguna, dan cooldown ke borang dan sahkan.

 5. Untuk mengedit perintah khusus anda setelah dibuat, klik ikon pensil di sebelah nama perintah. Edit maklumat dalam borang dan sahkan.

 6. Untuk menghapus perintah khusus, klik ikon tong sampah di sebelahnya.

Soalan Lazim

Baca bahagian ini untuk mengetahui semua yang perlu anda ketahui mengenai Nightbot for Twitch.

Bagaimana Saya Menyiapkan Nightbot di Twitch?

Nightbot cepat dan mudah disediakan. Lawati laman Nightbot dan log masuk ke akaun Twitch anda. Di bar sisi kiri, anda akan melihat Papan Pemuka, Perintah, Dokumen Bantuan, Forum Sokongan, tab Pemasa, dan banyak lagi.

Navigasi ke tab '' Perintah '' untuk menguruskan perintah lalai dan membuat yang baru. Setelah berpuas hati dengan perintahnya, klik "Gabung Saluran" dari Dashboard dan ikuti arahan di layar. Ketik "\ mod nightbot" dalam sembang Twitch anda untuk memberi Nightbot kebenaran yang diperlukan.

Bagaimana Nightbot Berfungsi pada Twitch?

Nightbot adalah bot yang dihoskan oleh awan yang membolehkan anda dengan cepat menjawab soalan yang paling biasa dari penonton aliran anda dengan mengetik perintah pendek ke sembang dan bukannya mesej. Anda juga boleh menetapkan pemasa untuk selang waktu tertentu untuk perintah - sebagai contoh, untuk mempromosikan akaun media sosial anda.

Selain itu, Nightbot dapat digunakan untuk hadiah dan memenuhi permintaan lagu penonton. Anda boleh menyesuaikan izin perintah untuk membolehkan penonton biasa menggunakannya. Selanjutnya, anda boleh membuat arahan dinamik yang mengubah respons berdasarkan data semasa - sebagai contoh, Nightbot dapat menunjukkan cuaca.

Bagaimana Anda Menetapkan Perintah pada Twitch?

Menguruskan perintah Nightbot adalah kebahagiaan - anda hanya perlu membuat beberapa klik di laman web Nightbot dan anda boleh mengedit sebarang ciri perintah. Log masuk ke akaun Twitch anda di laman Nightbot dan arahkan ke tab Perintah dari bar sisi kiri. Untuk mengedit perintah yang ada, klik ikon pensil di sebelahnya.

Anda akan melihat borang di mana anda dapat mengedit nama, pesan, tingkat pengguna, dan cooldown arahan. Untuk menghapus perintah, klik ikon tong sampah di sebelahnya. Nightbot juga membolehkan anda memperibadikan pengalaman anda - klik "Tambah Perintah" dan isi borang untuk membuat perintah tersuai.

Bagaimana Anda Menambah Perintah ke Nightbot?

Sekiranya anda ingin membuat perintah Nightbot tersuai, terus ke laman Nightbot dan log masuk ke akaun Twitch anda. Arahkan ke tab Perintah dan klik "Tambah Perintah". Masukkan butiran yang diperlukan - nama dan mesej arahan, dan pilih tahap pengguna dan cooldown. Sebaik sahaja anda mengesahkannya, anda boleh mula menggunakannya dalam sembang Twitch anda.

Apa itu Stream Stream?

Steam bot adalah aplikasi yang dirancang untuk melaksanakan tugas tertentu. Twitch bot telah dikembangkan untuk membantu penyiar menyederhanakan sembang. Pita boleh memasukkan perintah pendek ke sembang Twitch dan bukannya mesej penuh untuk menjawab soalan penonton, dan bot akan memberikan jawapan pra-set yang luas.

Bot juga boleh digunakan untuk mempromosikan akaun media sosial streamer atau memberi salam kepada penonton baru dengan bantuan pemasa perintah. Twitch bot bahkan memungkinkan untuk membuat permintaan lagu dan banyak lagi - streamer mempunyai kemampuan untuk membuat perintah khusus.z

Apakah Perintah Nightbot Lalai?

Anda tidak semestinya perlu menambahkan atau mengurus arahan semasa mendaftar Nightbot - beberapa perintah asas sudah disediakan secara lalai. Untuk melihat senarai lengkap perintah saluran, ketik "! Perintah" ke sembang Twitch anda. Untuk membolehkan moderator melakukan perubahan pada filter spam, ketik "! Filter".

Perintah "! Game" menunjukkan nama permainan yang sedang Anda mainkan dalam sembang. Anda boleh membenarkan moderator membuat jajak pendapat dalam sembang Twitch anda dengan memasukkan perintah "! Poll". Perintah lalai lain dirancang untuk menjalankan iklan yang telah ditetapkan sebelumnya semasa aliran anda ("! Komersial") membolehkan pengguna membuat penanda waktu di aliran anda ("! Penanda"), dan meminta lagu ("! Lagu"), dan banyak lagi .

Apakah Tahap Pengguna dan Cooldown?

Level pengguna dan cooldown adalah ciri penting dari sebarang arahan Nightbot. Tingkat pengguna membolehkan anda memilih siapa yang dapat melaksanakan perintah tertentu. Pilihan yang tersedia adalah "pemilik" (hanya Anda yang dapat menggunakan perintah), "moderator" (hanya Anda dan moderator yang dapat menjalankan perintah), "biasa" (Anda, moderator, dan pengguna dari daftar pemirsa biasa Anda), "pelanggan "(Pelanggan saluran berbayar dan lebih tinggi), dan" semua orang "(semua pengguna).

Cooldown adalah jangka masa minimum antara pelaksanaan perintah. Pada dasarnya, cooldown berfungsi sebagai perlindungan spam untuk sembang Twitch anda.

Mengapa Ia Disebut Nightbot?

Nightbot dibuat oleh salah satu streamer JTV pertama, Kona, dan pada mulanya bernama "SFXBot." Ini dirancang semata-mata untuk meminta lagu, tetapi kemudian fiturnya diperluas. Semasa syarikat Kona bekerja untuk ditutup, bot itu dinamakan semula sebagai "Konabot", tetapi kerana pemaju tidak mahu menggunakan namanya, dia mencadangkan "Nightbot" sebagai gantinya.

Apakah Perintah Dinamik untuk Nightbot?

Perintah dinamik memberikan jawapan berdasarkan data semasa dan bukannya balasan pra-set statik. Beberapa arahan Nightbot dinamik yang paling popular adalah "ChatID" (menunjukkan ID sembang), "Countup" dan "Countdown" (waktu yang tersisa atau waktu yang berlalu dari waktu yang ditentukan), "Waktu" (waktu semasa dalam zona waktu tertentu) , "Cuaca" (cuaca di lokasi yang dipilih), "Twitch", "Steam", dan "XBL" (memaparkan maklumat pengguna dari profil Twitch, Steam, atau Xbox Live).

Bagaimana Saya Menyiapkan Hadiah dengan Nightbot?

Nighbot menjadikan pemberian hadiah mudah. Untuk menyediakan hadiah, log masuk ke akaun Twitch anda di laman Nighbot. Dari bar sisi kiri, arahkan ke tab Giveaway. Di sana, anda akan melihat senarai kelayakan, tetingkap sembang, dan panel pemberian.

Di panel, anda boleh memilih tahap pengguna yang layak untuk berpartisipasi dan memenangi hadiah. Anda juga dapat menetapkan peraturan masuk giveaway - misalnya, pengguna dapat memenuhi syarat dengan memasukkan kata kunci tertentu. Terdapat juga pilihan untuk memberi peluang yang lebih tinggi kepada penonton biasa anda untuk menang.

Sesuaikan Pengalaman Penstriman Anda

Nightbot adalah alat yang sangat berguna dengan pelbagai fungsi. Ini membantu anda bukan sahaja menyaring spam dalam sembang Twitch anda, tetapi juga berinteraksi dengan penonton dengan cara yang menyeronokkan seperti memenuhi permintaan lagu dan membuat permainan, tinjauan pendapat, dan hadiah. Mudah-mudahan, dengan bantuan panduan kami, anda telah menyediakan Nightbot untuk akaun Twitch anda dan memperibadikannya mengikut pilihan anda. Kami menasihati anda untuk memeriksa semua fungsi Nightbot untuk menjadikan saluran anda tempat yang lebih baik untuk streaming dan menonton.

Fungsi Nightbot mana yang paling berguna pada pendapat anda? Kongsi pendapat anda di bahagian komen di bawah.