Alat

Cara Membuat Kilang Tetapkan Semula iPod Touch

IPod dulu ada di mana-mana. Anda tidak boleh berjalan di mana-mana jalan tanpa melihat fon kepala putih khas atau seseorang yang memegang iPod Touch kecil mereka di tangan mereka semasa mereka menguruskan muzik mereka. Dengan munculnya telefon pintar, iPod sebahagian besarnya menjadi cara Dodo dan kini jarang dilihat di khalayak ramai. Sekiranya anda masih memilikinya dan ingin mengetahui cara menetapkan semula iPod Touch, tutorial ini sesuai untuk anda.

Cara Membuat Kilang Tetapkan Semula iPod Touch

IPod mengubah cara kita mendengar muzik selama-lamanya. Sama seperti muzik buatan Sony Walkman, iPod menjadikan muzik digital sebagai sebahagian daripada kehidupan seharian kita. Untuk itu kita mempunyai hutang syukur. Telefon pintar mungkin telah mengambil alih dan melakukan tugas yang sangat baik dalam mengurus setiap aspek kehidupan kita masih banyak iPod di luar sana dalam penggunaan harian.

Terdapat beberapa sebab anda mungkin mahu menetapkan semula iPod Touch anda. Ia mungkin membeku, sekejap-sekejap menjadi tidak responsif atau anda mungkin ingin mengembalikannya ke lalai kilang supaya anda dapat menyimpan atau menjualnya.

Tetapan semula boleh menjadi lembut, keras atau termasuk tetapan semula kilang sepenuhnya. Masing-masing melakukan sesuatu yang sedikit berbeza. Tetapan semula yang lembut adalah seperti but semula dan inilah yang akan kami pilih terlebih dahulu untuk memperbaiki unit yang tidak responsif atau untuk iPod Touch yang tidak berperilaku sebagaimana mestinya. Tetapan semula keras adalah apabila tetapan semula lembut tidak berfungsi atau ketika iOS sama sekali tidak responsif. Akhirnya, tetapan semula kilang adalah semasa anda menjual atau menyimpan iPod Touch anda.

Tetapkan semula iPod Touch dengan lembut

Reset lembut pada dasarnya adalah memulakan semula iPod Touch anda. Ini adalah perkara pertama yang biasanya kita lakukan semasa menyelesaikan masalah peranti atau aplikasi yang sedang berjalan di atasnya. Tetapan semula lembut tidak mempengaruhi fail dan tetapan anda.

 1. Tekan dan tahan butang Tidur / Bangun di bahagian atas peranti sehingga slaid kuasa muncul.
 2. Geser slaid matikan pada skrin ke kanan untuk mematikan.
 3. Setelah dimatikan, tekan butang Tidur / Bangun semula sehingga peranti bermula.

Dari sini, cuba semula apa sahaja yang menyebabkan masalah dan lihat apakah ia telah diperbaiki. Sekiranya demikian, tidak perlu lagi tindakan. Sekiranya iPod Touch masih tidak berfungsi dengan baik, cuba tetapkan semula keras.

Tetapkan Semula Keras iPod Touch

Tetapan semula yang sukar adalah apabila iPod Touch benar-benar tidak bertindak balas dengan baik. Ia boleh dibekukan, sekejap-sekejap tidak bertindak balas atau tersekat dalam aplikasi. Tetapan semula yang keras tidak akan menghapus data atau tetapan.

 1. Tekan dan tahan butang utama dan butang Tidur / Bangun.
 2. Terus pegang mereka walaupun slaid matikan muncul.
 3. Tahan butang semasa skrin berkelip, menjadi gelap dan kemudian berkelip lagi.
 4. Lepaskan begitu logo Apple muncul.

IPod Touch kini harus boot seperti biasa dan dengan sedikit keberuntungan, kini harus berfungsi dengan baik. Muzik dan tetapan anda akan tetap ada tetapi semoga peranti ini berfungsi seperti biasa.

Tetapkan Semula Kilang iPod Touch

Tetapan semula kilang adalah apa yang anda lakukan sekiranya anda menjual atau membuang iPod Touch anda. Ini menghapus semua data dan tetapan anda dan mengembalikannya ke keadaan ketika anda mula-mula membuka kotak. Ingatlah untuk membuat sandaran semua muzik dan data dari iPod Touch menggunakan iTunes sebelum melakukan reset kilang.

Mengatur Semula Kilang iPod Touch Menggunakan Menu Tetapan

 1. Buka iPod Touch anda dan arahkan ke Tetapan menu.
 2. Pilih Umum dan Tetapkan Semula.
 3. Pilih Padamkan Semua Kandungan dan Tetapan.

Ini akan melakukan apa yang dikatakannya. Ini akan menghapus semua tetapan anda, data peribadi apa pun yang anda muatkan ke iPod Touch dan semua muzik di dalamnya. Pada dasarnya ia membersihkannya dan mengembalikannya ke tetapan kilang, oleh itu namanya.

Menetapkan Semula Kilang iPod Touch menggunakan iTunes

Anda boleh melakukan proses ini menggunakan iTunes jika anda mahu. Oleh kerana anda mungkin akan menyambungkan iPod Touch ke iTunes untuk menyimpan data anda, anda mungkin lebih mudah melakukan reset di sana dan kemudian.

 1. Sambungkan iPod Touch ke komputer anda menggunakan kabel USB.
 2. Buka iTunes dan dapatkannya untuk mengenali iPod Touch.
 3. Simpan semua data dari iPod Touch anda sebelum anda melakukan perkara lain.
 4. Pilih peranti dan kemudian Ringkasan di bahagian kiri iTunes.
 5. Pilih Tetapkan semula peranti dari pusat dan biarkan iTunes menjalankan tugasnya. Anda perlu mengesahkan pilihan anda sebelum membasmi peranti.

Apa sahaja kaedah yang anda pilih, hasil akhirnya adalah iPod Touch yang benar-benar segar yang kelihatan dan terasa seperti baru. Sekarang anda boleh yakin bahawa jika anda menjualnya, anda tidak akan melepaskan diri dari peranti anda!

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found