Media Sosial

Bagaimana Mencari Kumpulan di Telegram

Salah satu sebab Telegram sangat digemari oleh penggunanya adalah kerana ia membenarkan akses ke kumpulan awam atau swasta yang boleh anda sertai. Terdapat banyak kumpulan Telegram yang tersedia, dan sebahagian daripadanya mengandungi ratusan ribu pengguna.

Anda boleh bergabung dengan kumpulan Telegram untuk mengikuti topik yang anda minati dan menghantar sendiri fikiran dan kemas kini mengenai topik tersebut. Tetapi bagaimana anda dapati semua kumpulan Telegram yang hebat ini? Dalam artikel ini, kami akan menerangkan cara mencari kumpulan Telegram dengan cara yang berbeza. Kami juga akan menjawab beberapa soalan lain yang berkaitan.

Bagaimana Mencari Kumpulan di Telegram

Cara terpantas untuk mencari dan bergabung dengan kumpulan Telegram adalah dengan bergabung dengan saluran Telegram untuk mendapatkan jemputan. Mungkin seorang rakan memberitahu anda mengenai saluran Telegram di mana orang menyediakan jemputan kumpulan. Dengan andaian bahawa anda menggunakan versi desktop aplikasi Telegram, inilah yang anda lakukan:

 1. Lancarkan aplikasi Telegram di desktop anda.

 2. Di sudut kiri atas, taipkan nama kumpulan dan tekan "Enter."

 3. Di bawah "Hasil carian global", Anda akan melihat senarai semua saluran yang sesuai dengan nama yang anda masukkan.

 4. Klik pada saluran yang anda mahukan dan pilih "Sertai Saluran."

Anda akan melihat bilangan pelanggan di bahagian atas skrin. Cari pautan jemputan kumpulan. Apabila anda menjumpai pautan kumpulan, klik di atasnya, dan kemudian pilih pilihan "Sertai Kumpulan".

Sekiranya anda tidak mahu mencari pautan kumpulan di saluran Telegram, ada cara lain untuk mencari kumpulan. Anda boleh melayari direktori kumpulan Telegram secara dalam talian dan melayari kumpulan. Cari yang sesuai dengan minat anda, klik pada kumpulan, dan pilih "Sertai Kumpulan."

Telegram Cara Mencari Kumpulan

Cara Mencari ID Kumpulan di Telegram

Sekiranya anda sudah menjadi anggota beberapa kumpulan Telegram, mungkin anda ingin membuat kumpulan anda sendiri dan menyimpan ID kumpulan anda. Untuk melakukan itu, pertama anda perlu membuat bot Telegram anda. Ini caranya:

 1. Buka Telegram, dan dalam carian, masukkan kotak "BotFather," yang merupakan bot Telegram rasmi.

 2. Pilih "Mula" dan ikuti petunjuk di layar untuk membuat bot anda.

 3. Setelah melakukannya, anda akan mendapat Token API HTTP yang harus anda salin.

Selepas anda menyimpan token anda, buat kumpulan Telegram baru, tambahkan bot anda ke dalamnya, dan hantarkan sekurang-kurangnya satu mesej ke kumpulan itu. Kemudian pergi ke halaman ini dan masukkan token anda untuk mendapatkan ID kumpulan.

Cara Mencari Pautan Kumpulan di Telegram

Sekiranya anda pemilik kumpulan Telegram dan ingin membaginya dengan orang lain, anda boleh menghantar pautan jemputan kepada mereka. Ini adalah cara menghantar pautan kepada mereka untuk bergabung:

 1. Buka kumpulan Telegram di mana anda menjadi pentadbir.

 2. Klik pada nama kumpulan di bahagian atas skrin.

 3. Pilih "Tambah ahli," dan kemudian "Jemput ke Kumpulan melalui Pautan."

 4. Pilih "Salin Pautan" atau "Kongsi Pautan" bergantung pada bagaimana anda ingin meneruskan pautan tersebut.

Sekiranya anda berubah pikiran, anda boleh memilih pilihan "Cabut Pautan". Ini akan mematikan pautan yang ada, dan semua orang yang memilikinya tidak akan dapat bergabung dengan kumpulan itu lagi.

Sekiranya anda perlu menyalin pautan ke kumpulan yang anda sertai tetapi tidak memiliki, ikuti langkah 1 dan 2 dan kemudian tekan lama "Jemput Pautan" kumpulan untuk menyalin.

Cara Mencari Kumpulan Telegram di iPhone

Walaupun Telegram untuk desktop sangat berguna, kebanyakan orang menggunakan aplikasi mudah alih Telegram. Sekiranya anda pengguna iPhone, anda boleh memuat turun versi terbaru aplikasi sembang berasaskan awan dari App Store.

Telegram untuk iPhone berfungsi sama seperti versi desktop. Sebaik sahaja anda melancarkan aplikasi di telefon pintar, anda akan melihat kotak carian di bahagian atas skrin, di mana anda dapat mencari saluran.

Telegram Cari Kumpulan

Cara Mencari Kumpulan Telegram di Android

Pengguna Android juga memiliki akses ke aplikasi sembang Telegram jika mereka mengunduhnya dari Play Store. Versi Android dari aplikasi mudah alih Telegram sama dengan versi iOS.

Jadi, semua yang berlaku untuk aplikasi desktop dan versi iPhone juga berlaku untuk peranti Android. Itu termasuk mencari saluran, menambahkan ahli ke kumpulan anda, dan membuat bot.

Bagaimana Mencari Kumpulan Penglibatan Telegram

Kumpulan pertunangan di Telegram adalah kumpulan di mana pengguna Instagram berkumpul untuk saling membantu mendapatkan lebih banyak pertunangan di Instagram dan aplikasi media sosial yang lain.

Kumpulan ini ada di platform lain juga, tetapi mereka sangat aktif di Telegram. Sekiranya anda ingin mendapatkan lebih banyak suka, komen, dan perkongsian di Instagram, anda boleh bergabung dengan Telegram Engagement Group dan mendapatkan petua tentang cara mempromosikan orang lain dan mendapatkan lebih banyak keterlibatan di akaun anda sendiri juga.

Terdapat banyak cara untuk mencari kumpulan pertunangan Telegram, tetapi pilihan terbaik adalah mencarinya dalam talian dan mencari yang sesuai untuk anda.

Bagaimana Mencari Semua Kumpulan Telegram

Terdapat banyak kumpulan Telegram yang tersedia, dan pengguna terus membuat kumpulan baru. Mustahil untuk menemui mereka semua. Anda boleh mencari kumpulan berdasarkan minat anda melalui saluran atau melihatnya secara dalam talian.

Sebagai pengguna Telegram, anda boleh membuat hingga 10 kumpulan Telegram di mana anda boleh menambah atau membuang pengguna lain. Anda boleh mendapatkan senarai semua kumpulan anda semasa anda membuka Telegram di skrin utama.

Soalan Lazim Tambahan

1. Cara Mendapatkan Pautan Mesej Telegram

Sekiranya anda hanya ingin berkongsi catatan tertentu dari kumpulan Telegram, anda boleh mendapatkan pautan mesej dengan mengikuti langkah-langkah berikut:

• Ketik pada mesej yang ingin anda kongsi dan kemudian tekan anak panah kongsi di sebelahnya.

• Dari skrin pop timbul, pilih pilihan Salin Pautan. Di Telegram desktop, pilih Salin Pautan Pautan.

• Kongsi siaran dengan pengguna lain atau gunakan aplikasi lain untuk menghantarnya.

2. Bagaimana Saya Mencari Kumpulan Berdekatan di Telegram?

Anda boleh menggunakan fitur "Orang Berdekatan" di Telegram untuk mencari kumpulan tempatan untuk bergabung. Ini caranya:

• Buka Telegram pada peranti mudah alih anda dan kemudian ketik tiga garis mendatar di sudut kiri atas.

• Dari menu di sebelah kiri, pilih "Orang Berdekatan."

• Sekiranya terdapat kumpulan tempatan di kawasan anda, anda akan melihat mereka disenaraikan. Ketik kumpulan untuk bergabung.

Menavigasi Melalui Kumpulan Telegram

Apabila anda menyertai Telegram untuk pertama kalinya, anda mungkin agak keliru dengan semua saluran dan kumpulan. Tidak lama lagi, anda akan menyedari bahawa terdapat banyak kumpulan berbeza yang boleh anda sertai. Sebilangan daripada mereka dipanggil kumpulan super kerana bilangan orang yang telah bergabung dengan mereka.

Mustahil untuk menemui mereka semua, tetapi jika anda tahu apa yang anda cari, itu menjadikannya lebih mudah. Terdapat banyak pengguna Apple atau kumpulan peminat Netflix di Telegram, sebagai contoh. Anda mungkin akan dapat menemui beberapa yang sesuai dengan minat anda juga.

Kumpulan mana yang akan anda sertai di Telegram? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found