Media Sosial

Cara Memperbaiki "Tarikh Telefon Anda Tidak Tepat" di WhatsApp di iPhone

Tanpa ragu, WhatsApp adalah salah satu aplikasi pesanan berasaskan internet yang paling popular dan paling banyak digunakan di dunia. Adakah anda tahu bahawa hampir satu juta orang mendaftar setiap hari? Dan bahawa terdapat hampir setengah bilion pengguna aktif di dunia?

Cara Memperbaiki

Kesederhanaan dan kebolehpercayaan WhatsApp adalah dua perkara yang membezakannya. Tetapi ia juga terganggu dari semasa ke semasa. Anda mungkin, misalnya, mendapat mesej dari aplikasi yang memberitahu bahawa tarikh telefon tidak tepat pada iPhone anda. Sekiranya demikian, apa yang harus anda lakukan?

Betulkan Tetapan Masa / Tarikh di iPhone Anda

Mungkin anda menerima pemberitahuan tertentu dari WhatsApp. Atau mungkin anda berbual dengan seseorang di WhatsApp, dan anda menyedari bahawa cap waktu pada mesej anda tidak selaras.

Petunjuk lain bahawa tetapan waktu dan tarikh dimatikan adalah jika waktu terakhir dilihat rakan anda tidak betul. Dalam kes seperti ini, perkara pertama yang harus anda lakukan ialah pergi ke tetapan iPhone anda. Yang perlu anda lakukan adalah mengikuti laluan ini Tetapan> Umum> Tarikh & Masa. Dan dari situ, sesuaikan waktunya dengan betul. Ini harus menyelesaikan masalah dengan segera.

Juga, WhatsApp mengesyorkan agar tetapan waktu dan tarikh ditetapkan ke automatik. Dengan begitu, tidak ada kemungkinan masalah ini muncul. Namun, jika tetapannya automatik, dan masalah ini tetap berlaku, anda mungkin menghadapi masalah dengan rangkaian anda dan harus menghubungi mereka secara langsung.

Tarikh Telefon WhatsApp Tidak Betul iPhone Cara Memperbaiki

Dapatkan Kemas kini Terkini

Cara lain untuk mengatasi masalah ini adalah dengan mempertimbangkan ralat sebagai peringatan untuk memeriksa sama ada anda mempunyai versi WhatsApp terkini di iPhone anda. Aplikasi pemesejan secara berkala mempunyai kemas kini, dan kadang-kadang untuk memperbaiki masalah yang berterusan.

Oleh itu, disarankan untuk sentiasa mengemas kini atau menetapkan iPhone anda untuk melakukannya secara automatik. Anda boleh pergi ke App Store dan melihat apakah ada kemas kini yang tersedia dan jenis ciri dan pembaikan baru yang dibawanya. Sekiranya WhatsApp anda selalu beroperasi pada versi terkini, tidak mungkin ia menimbulkan terlalu banyak masalah.

WhatsApp Tarikh Telefon Anda Tidak Tepat

Pasang semula WhatsApp

Walaupun sering menjadi penyelesaian yang tepat, kadang-kadang hanya mengemas kini WhatsApp tidak mencukupi. Dengan hati yang berat, anda boleh menyahpasang aplikasi dari iPhone anda dan kemudian memuat turunnya dan memasangnya semula. Semuanya terdengar seperti lebih banyak kerja daripada yang sebenarnya.

Hanya dengan beberapa klik, ada di telefon anda. Satu-satunya perkara yang memerlukan sedikit masa adalah untuk memuatkan semula semua mesej dan perbualan yang disandarkan. Tetapi selepas tindakan ini, kemungkinan tarikh / masa ralat tidak akan muncul lagi.

Adakah iPhone Anda Menyokong WhatsApp?

Sekiranya iPhone anda lebih tua, ada kemungkinan anda mengalami masalah dengan WhatsApp yang tidak ada pada telefon yang lebih baru. Menurut syarikat itu, aplikasi ini akan berfungsi dengan iPhone yang berjalan di iOS 9 atau lebih baru.

Dan untuk pengalaman terbaik, mereka mendorong pengguna untuk mengikuti versi terbaru iOS. Perkara penting lain yang perlu diperhatikan di sini adalah bahawa walaupun WhatsApp tidak melarang penggunaan iPhone jailbreak, ia tidak menjanjikan bahawa aplikasinya akan berfungsi sebagaimana mestinya.

WhatsApp Tarikh Telefon Anda Tidak Tepat iPhone

Isu Biasa Lain dengan WhatsApp

Seperti disebutkan, WhatsApp dianggap sebagai salah satu aplikasi pesanan terbaik. Dan pengguna mengharapkan agar semuanya berjalan dengan lancar. Namun, seperti waktu dan tarikh, masalah tertentu boleh berlaku. Contohnya, anda mungkin menghadapi masalah untuk tidak mendapat pemberitahuan. Itu boleh menjengkelkan.

Anda dapat mengatur pemberitahuan di iPhone dengan mengikuti langkah-langkah berikut WhatsApp> Tetapan> Pemberitahuan. Untuk memastikan bahawa anda mendapat pemberitahuan mengenai mesej WhatsApp seterusnya, pergi ke tetapan iPhone anda> Pemberitahuan> WhatsApp dan tetapkan pilihan nada. Sekiranya tetapan ini betul dalam kedua-dua kes, tidak seharusnya ada masalah dengan anda menerima pemberitahuan. Sekiranya masih menjadi masalah, kemungkinan besar anda menghadapi masalah rangkaian.

Tarikh Telefon WhatsApp Tidak Tepat iPhone

Jangan Biarkan WhatsApp Membazirkan Masa Anda

Masa di WhatsApp harus dihabiskan untuk menghantar teks dan panggilan video dengan rakan anda. Tidak ada yang mahu meluangkan masa untuk menyelesaikan ralat atau masalah pada iPhone mereka yang menghentikan aplikasi daripada berfungsi dengan betul. Nasib baik, ada penyelesaian cepat dan mudah untuk kebanyakan masalah mengenai WhatsApp. Untuk masalah yang lebih rumit, kemungkinan masalah rangkaian atau perkara lain yang perlu anda perhatikan.

Adakah anda pernah menghadapi masalah ini dengan WhatsApp di iPhone anda? Adakah anda dapat memperbaikinya? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.