Hiburan

Adakah Diskaun Pelajar Netflix? Tidak!

Sekiranya anda seorang pelajar kolej dengan waktu rehat, anda mungkin menikmati bersantai dan menonton Netflix. Tetapi sayangnya, sebagai pelajar, anda mungkin juga membayar harga penuh untuk perkhidmatan streaming.

Adakah Diskaun Pelajar Netflix? Tidak!

Tiada diskaun pelajar untuk Netflix. Setiap orang, termasuk pelajar kolej, perlu membayar $ 7.99 untuk langganan Netflix bulanan. Tetapi walaupun Netflix tidak menawarkan diskaun pelajar, ada perkara lain yang boleh anda cuba tonton Netflix dengan harga yang lebih rendah.

Dalam panduan ini, kami akan membincangkan perkara yang boleh anda lakukan untuk menonton Netflix tanpa perlu membayar yuran langganan bulanan sepenuhnya. Kami juga akan memberi anda senarai perkhidmatan penstriman lain yang merupakan alternatif terbaik untuk Netflix.

Adakah Netflix Mempunyai Diskaun Pelajar?

Beberapa perkhidmatan penstriman, seperti Amazon Prime Video, Hulu, YouTube Premium, dan HBO Now, menawarkan diskaun khas untuk pelajar kolej. Netflix, sebaliknya, tidak mempunyai rancangan diskaun pelajar.

Sebenarnya, Netflix hanya menawarkan tiga rancangan: pelan asas (untuk $ 7.99), pelan standard (untuk $ 9.99), dan pelan premium (untuk $ 11.99). Yang membezakan rancangan ini adalah kualiti video dan resolusi. Tetapi walaupun dengan rancangan asas, anda akan mendapat akses tanpa had ke filem dan rancangan TV yang hanya tersedia di Netflix.

Walau bagaimanapun, membayar $ 7.99 sebulan mungkin terlalu banyak, terutama bagi pelajar kolej dengan anggaran terhad dan timbunan pinjaman pelajar. Berita baiknya ialah terdapat beberapa alternatif yang boleh anda cuba sehingga anda dapat menonton Netflix dengan harga yang lebih rendah.

Bagaimana Saya Boleh Dapatkan Netflix Lebih Murah?

Sekiranya anda tidak mahu membayar $ 7.99 sebulan untuk langganan Netflix, terdapat beberapa perkara yang boleh anda lakukan untuk melakukan streaming Netflix tanpa membayar harga penuh. Satu-satunya cara untuk menonton Netflix secara percuma adalah dengan menggunakan tempoh percubaan percuma. Tetapi ini hanya akan membolehkan anda menstrim filem dan rancangan TV di Netflix tanpa perlu membayar apa-apa selama satu bulan.

Untuk mendapatkan Netflix dengan harga yang lebih rendah, anda boleh mencuba membahagikan kos dengan ahli keluarga anda yang lain, atau anda boleh menggunakan akaun Netflix yang dikongsi. Baucar hadiah dan kad juga memberi anda diskaun untuk rancangan Netflix. Akhirnya, terdapat beberapa perkhidmatan penstriman lain yang boleh anda tonton, yang sebenarnya menawarkan potongan harga kepada pelajar.

Gunakan Percubaan Percuma Netflix

Netflix biasa menawarkan tempoh percubaan percuma selama 30 hari tanpa had. Tetapi selepas beberapa ketika, pilihan ini dihentikan. Walaupun anda diizinkan untuk menukar antara rancangan dan membatalkan langganan anda pada bila-bila masa yang anda mahukan, ciri percubaan percuma tidak tersedia.

Pilihan percubaan percuma kini tersedia lagi, tetapi dengan sedikit kelainan. Kini, anda mempunyai satu bulan untuk menonton Netflix secara percuma, tetapi hanya sebilangan filem dan rancangan TV sahaja yang akan tersedia. Ini termasuk beberapa filem dan rancangan TV yang paling popular yang ditawarkan oleh Netflix. Rancangan suka Perkara yang tidak dikenali, Cinta itu buta, Semasa Mereka Melihat Kita, dan Planet kita termasuk dalam senarai ini.

Untuk menonton Netflix secara percuma selama satu bulan, ikuti langkah-langkah di bawah:

 1. Lawati laman web Netflix.

 2. Pilih antara pelan asas, standard, dan premium.

  Catatan: Oleh kerana anda tidak akan membayar untuk rancangan tersebut, pilih rancangan premium untuk kualiti dan resolusi video terbaik.

 3. Klik pada butang "Seterusnya".

 4. Daftar untuk akaun menggunakan e-mel anda.

 5. Fikirkan kata laluan, dan klik pada butang "Seterusnya" sekali lagi.

 6. Pilih sepanduk "Cuba 30 Hari Percuma" di halaman seterusnya.
 7. Masukkan butiran pembayaran anda (walaupun anda tidak akan menggunakannya).

 8. Pilih "Mulakan Keahlian."

Itu sahaja yang ada. Apabila percubaan percuma selama 30 hari berakhir, jangan lupa untuk membatalkan langganan Netflix anda. Juga, ingat bahawa anda boleh menggunakan pilihan percubaan percuma Netflix hanya sekali. Namun, jika anda menggunakan alamat e-mel dan akaun bank yang berbeza, anda akan dapat menggunakannya lagi.

Apabila anda membatalkan keahlian dan membiarkan masa berlalu, ada kemungkinan Netflix mungkin akan menghantar tawaran percubaan percuma kepada anda. Pilihan ini tidak dijamin, tetapi boleh berlaku.

Bahagikan Kos dengan Isi Rumah Anda

Bergantung pada siapa anda tinggal - ahli keluarga, rakan sebaya anda yang lain, atau rakan sebilik - anda boleh mencuba membahagikan kos langganan bulanan. Ini adalah kaedah yang mudah tetapi berkesan yang boleh anda gunakan supaya anda semua dapat menikmati Netflix dengan harga yang lebih rendah.

Sekiranya anda semua mempunyai kata laluan, anda boleh menggunakan akaun Netflix yang sama. Perlu diingat bahawa ketiga-tiga rancangan Netflix membenarkan sebilangan skrin yang terhad. Sekiranya anda mempunyai rancangan asas, maka anda dibenarkan menonton Netflix dari satu peranti sahaja. Pelan standard membolehkan dua peranti melakukan streaming Netflix secara serentak. Pelan premium, sebaliknya, membolehkan empat peranti mengalirkan Netflix pada masa yang sama.

Ini mungkin tidak menjadi masalah jika anda dan ahli keluarga lain menonton Netflix pada waktu yang berlainan dalam sehari.

Gunakan Baucar Hadiah untuk Netflix

Cara lain untuk menonton Netflix dengan harga yang lebih rendah adalah dengan promosi khas. Syarikat tertentu, seperti Verizon dan T-Mobile, menawarkan baucar hadiah yang boleh anda gunakan untuk menonton Netflix. Untuk lebih tepat, mereka membayar rancangan Netflix dan bukannya anda. Sudah tentu, anda tidak akan mendapat ini secara percuma. Anda perlu membeli sesuatu dari mereka atau menggunakan perkhidmatan mereka.

Terdapat juga banyak laman web yang menawarkan kod dan kupon untuk Netflix. Tetapi anda harus berhati-hati dengan jenis laman web ini, kerana ia boleh menjadi penipuan.

Kaedah yang lebih selamat untuk menonton Netflix dengan lebih sedikit wang adalah dengan kad hadiah. Sekiranya anda menggunakan aplikasi tertentu, seperti Google Play, Instagram, iTunes, Amazon, dan sejenisnya, anda mungkin akan mendapat kad hadiah Netflix sebagai balasannya. Contohnya, jika anda mengambil bahagian dalam tinjauan di Google Play, anda akan mendapat diskaun hebat dengan kad hadiah Netflix.

Inilah cara anda boleh menggunakan kad hadiah Netflix untuk mendapatkan potongan:

 1. Pergi ke laman web Netflix.

 2. Teruskan ke halaman tebus kad.

 3. Masukkan kod dari kad hadiah anda.

 4. Klik pada butang "Tebus".

Anda boleh membuat akaun Netflix baru pada masa ini atau log masuk menggunakan yang ada. Sekiranya anda mempunyai kad hadiah fizikal, anda akan menemui kod di bahagian belakang kad. Anda hanya perlu menggaru lapisan kerajang. Sekiranya kad hadiah itu digital, anda akan menerimanya dalam e-mel anda, di mana anda juga akan menemui kod 11 digit.

Tonton Alternatif Netflix

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, terdapat perkhidmatan streaming lain yang boleh anda tonton dan bukannya Netflix. Ini termasuk Amazon Prime Video, Hulu, YouTube Premium, dan HBO Now. Semua perkhidmatan streaming ini menawarkan potongan pelajar yang berbeza.

Perlu diingat bahawa siri asli Netflix hanya tersedia di Netflix. Lebih-lebih lagi, banyak rancangan TV popular lain hanya boleh didapati di Netflix. Tetapi itu tidak bermakna anda tidak dapat mencari kandungan hebat di platform streaming alternatif Netflix yang disenaraikan di atas.

Lihatlah diskaun pelajar yang ditawarkan oleh alternatif ini:

Video Perdana Amazon

Amazon Prime Video adalah alternatif yang sangat baik untuk Netflix. Bukan hanya menawarkan filem dan rancangan TV, tetapi muzik, penghantaran percuma, dan banyak faedah lain. Anda juga akan mendapat akses ke kandungan asal Amazon Prime Video, yang tidak akan anda dapati di perkhidmatan penstriman lain.

Pelajar boleh menggunakan percubaan percuma Amazon Prime Video yang berlangsung selama enam bulan. Berbanding dengan percubaan percuma Netflix selama 30 hari, tawaran ini nampaknya cukup murah hati. Selain itu, anda boleh membatalkan percubaan percuma pada bila-bila masa yang anda mahukan. Apabila tempoh percubaan enam bulan berakhir, anda hanya perlu membayar separuh daripada langganan bulanan Video Perdana Amazon.

Perlu diingat bahawa kelayakan untuk rancangan pelajar Amazon Prime Video berlangsung selama empat tahun, atau ketika anda lulus dari kuliah.

Hulu

Sekiranya anda ingin mendapatkan diskaun pelajar untuk Hulu, anda harus melanggan diskaun pelajar Spotify. Melakukan ini juga akan memberi anda akses percuma ke SHOWTIME. Oleh itu, anda tidak boleh mendapat diskaun pelajar hanya untuk Hulu, kerana ketiga-tiga perkhidmatan ini disertakan dalam pakej diskaun yang sama.

Bayaran langganan bulanan untuk ketiga-tiga aplikasi ini adalah $ 4.99, yang merupakan separuh daripada rancangan Hulu standard. Oleh kerana anda dapat menggunakan ketiga-tiga aplikasi ini, ini adalah tawaran yang bagus. Hulu juga menawarkan senarai kandungan asli dan berkualiti tinggi yang tidak akan anda dapati di tempat lain.

Premium YouTube

YouTube Premium dilengkapi dengan senarai faedah, seperti penstriman tanpa iklan dan kandungan asli. Setelah mendaftar untuk akaun YouTube Premium, anda boleh memilih antara keluarga dan diskaun pelajar. Bayaran langganan bulanan untuk YouTube Premium berharga 60% lebih sedikit dengan diskaun pelajar.

HBO Sekarang

Pelan asas HBO Now berharga $ 14.99 sebulan. Dengan diskaun pelajar, anda hanya perlu membayar $ 5 sebulan. Anda juga mendapat percubaan percuma selama 30 hari, walaupun dengan diskaun pelajar. Bukan hanya itu tetapi rancangan pelajar boleh dibatalkan pada bila-bila masa.

Tonton Tayangan Kegemaran Anda dengan Harga yang Lebih Rendah

Oleh kerana terdapat banyak perbelanjaan yang perlu ditangani oleh pelajar kolej, menonton rancangan TV kegemaran mereka tidak boleh menjadi salah satu daripadanya. Walaupun anda tidak dapat menstrim Netflix secara percuma, terdapat pelbagai perkara yang boleh anda cuba tonton tanpa membayar harga penuh. Untuk diskaun pelajar sebenar, beralih ke alternatif Netflix, seperti Amazon Prime Video, Hulu, YouTube Premium, dan HBO Now.

Adakah anda pernah mencuba menonton kandungan Netflix dengan harga yang lebih rendah? Kaedah mana yang anda pilih? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.