Internet

Cara Menghilangkan Debu di Batu Gigi

Hearthstone adalah salah satu CCG yang paling popular di dunia, dan setiap pengembangan membawa sekumpulan kad baru untuk dimainkan. Pemain boleh mendapatkan kad-kad ini dengan beberapa cara, tetapi satu pilihan adalah menggunakan Arcane Dust (atau ringkasnya Dust, pendeknya) untuk membuat kepingan baru untuk ditambahkan ke dek mereka. Tetapi apakah kaedah terbaik untuk mendapatkan Debu dalam masa sesingkat mungkin?

Cara Menghilangkan Debu di Batu Gigi

Kami telah meneliti permainan ini, dan berikut adalah nasihat kami tentang cara menyimpan Dust untuk membuat lebih banyak kad dalam pengembangan yang akan datang:

Bagaimana Mengeluarkan Debu di Batu Gigi?

Pemain boleh mendapatkan Dust dengan beberapa cara yang berbeza. Pilihan yang paling mudah adalah membuang kad tambahan - proses yang juga dikenali sebagai ‘debu’. Sekiranya anda baru tidak berminat, inilah yang perlu anda ketahui;

Anda boleh melepaskan kad yang anda ada dalam koleksi anda yang anda perolehi dari pek kad. Dengan kata lain, kad dari kumpulan Asas (iaitu, kad yang anda terima melalui menaikkan level) tidak boleh dilupakan. Ikuti langkah-langkah berikut untuk menghilangkan kad:

  1. Buka Batu Gigi.

  2. Klik pada "Koleksi Saya" dari menu utama.

  3. Klik pada butang "Crafting" di bawah halaman koleksi.

  4. Menu pembuatan akan memaparkan kad yang ada.

  5. Klik pada kad, kemudian tekan "Disenchant" untuk menukar kad menjadi Debu.

Bagaimana Membuat Debu di Batu Gigi?

Jadual di bawah menerangkan berapa banyak Debu yang anda dapat dari setiap jenis kad:

BiasaEmas
Biasa550
Jarang20100
Epik100400
Lagenda4001600

Oleh kerana anda akan mendapat sebahagian besar kad dari bungkusan, membeli pek akan memberi anda habuk yang berterusan apabila anda mengeluarkan kad yang tidak anda perlukan untuk koleksi anda. Setiap pek kad akan memberi anda sekurang-kurangnya 40 Debu (empat kad biasa dan satu kad jarang).

Bagaimana Mengeluarkan Debu di Batu Hearth dengan pantas?

Di skrin pembuatan, anda boleh menggunakan butang "Disenchant Extra Cards" untuk mengeluarkan semua kad yang tidak dapat anda gunakan di dek dengan cepat. Ini bermakna anda akan mengosongkan kad rangkap tiga (dan seterusnya) kad bukan legenda dan semua legenda pendua. Setelah anda membuka menu "Mass Disenchant", anda perlu mengesahkan pilihan anda. Perhatikan: ini tidak boleh dibuat asal.

Cara terpantas untuk mendapatkan Dust adalah dengan membeli banyak bungkusan, membukanya, dan melepaskan semua kad yang tidak anda perlukan. Walau bagaimanapun, kebanyakan pemain akan menganggap kaedah ini tidak berkesan dan mahal.

Bagaimana Mendapatkan Debu di Batu Gigi dari Hall of Fame Cards?

Kad diserahkan ke Hall of Fame biasanya kerana masalah keseimbangan sekarang dengan metagame standard semasa. Kad-kad ini dapat dilucutkan kerana nilai pembuatannya sepenuhnya, jadi setiap kad tersebut dapat menjadi kad lain yang jarang berlaku tanpa kehilangan Debu dalam prosesnya.

Malangnya, kad tidak sering masuk ke Hall of Fame kerana ujian keseimbangan yang lebih ketat dan kaedah tambahan untuk mengekalkannya.

Kaedah lain untuk mendapatkan nilai kerajinan penuh dari kad adalah dengan menunggu pembaikan keseimbangan. Setiap kali patch imbangan baru dilancarkan, setiap kad yang terpengaruh dapat dilucutkan kerana nilai pembuatan sepenuhnya, dengan berkesan meniru kesan Hall of Fame. Walau bagaimanapun, anda masih boleh menggunakan kad-kad ini di dek undang-undang, jadi ada sedikit insentif untuk menolaknya.

Bagaimana Mudah Menghilangkan Debu di Batu Gigi?

Malangnya, tidak ada cara mudah untuk memperoleh sejumlah besar Debu. Semua kaedah hanyalah penyelesaian yang memerlukan pelaburan dalam permainan.

Namun, jika anda telah memainkan permainan ini untuk sementara waktu dan mempunyai koleksi yang cukup besar, anda boleh mengeluarkan kad yang tidak anda perlukan. Sebagai contoh, jika anda tidak mempunyai rancangan untuk memainkan format Wild, anda boleh membersihkan koleksi anda dari kad yang tidak sah dalam Standard.

Dengan pengeluaran pengembangan baru yang berterusan, kad yang telah dipindahkan ke Wild dapat dilihat sebagai Debu percuma. Walaupun begitu, jika anda merancang untuk menggunakan beberapa kad tersebut dalam pertandingan Wild masa depan, kos pembuatan masa depan mereka akan tetap sama seperti kad lain, menjadikan anda kerugian.

Kaedah lain untuk mendapatkan Dust adalah bermain perlawanan di tangga dan di Arena.

Tangga Peringkat baru akan bermula pada setiap bulan baru, yang membolehkan anda menguji kemahiran anda melawan lawan dalam format Standard atau Wild. Untuk kedua-dua tangga ini, anda boleh mendapat ganjaran ketika mendekati pemain teratas. Hadiah dibahagikan kepada pemain pada setiap akhir musim (bulan).

Ini adalah senarai ganjaran Peringkat terkini:

PangkatGanjaran Akhir Musim
LagendaSatu pek pengembangan terkini
Berlian 5Kad epik Satu Standard
Berlian 10Satu pek pengembangan terkini
Platinum 5Dua kad langka Standard
Platinum 10Satu pek pengembangan terkini
Emas 5Dua kad langka Standard
Emas 10Satu pek pengembangan terkini
Perak 5Dua kad langka Standard
Perak 10Satu pek pengembangan terkini
Gangsa 5Kad langka Satu Standard

Ganjaran ini bersifat kumulatif, jadi jika anda mencapai Emas 5, sebagai contoh, anda akan mendapat semua ganjaran untuk peringkat dan ke bawah.

Akibatnya, jika anda bermain cukup banyak perlawanan Peringkat, anda boleh mendapatkan pek dan kad untuk membuang Dust untuk digunakan pada masa akan datang. Memandangkan hadiah diberikan kira-kira sebulan sekali, ini bukan proses pantas mendapatkan banyak Debu.

Ganjaran Arena juga akan berbeza bergantung pada berapa banyak kemenangan yang anda capai dalam jangka masa tertentu. Walaupun beberapa larian akan memberi anda Debu dalam jumlah yang lebih kecil (dan larian 12-kemenangan tidak akan menghasilkan Debu sama sekali), anda juga akan mendapat kad tambahan atau Emas untuk digunakan. Juga, kerana setiap larian Arena memberi anda kad kad ganjaran lalai, anda boleh menganggapnya sebagai Debu tambahan.

Bermain permainan dan menyelesaikan pencarian juga memberi anda bekalan Emas yang boleh anda gunakan untuk membeli lebih banyak bungkusan (dan dapatkan Debu dari kad) atau memasuki larian Arena baru.

Bagaimana Mendapatkan Lebih Banyak Debu di Batu Gigi?

Walaupun kedengarannya berlawanan dengan intuisi, biasanya anda akan mendapat lebih banyak Debu dengan berpegang pada koleksi anda dan bukannya segera melepaskan setiap kad yang anda rasa tidak akan anda gunakan pada masa akan datang. Oleh kerana metagame dapat berpindah dengan cepat di antara tambalan, kad yang pernah dianggap tidak berguna dapat menjadi ruji di geladak kompetitif.

Kaedah terbaik untuk mendapatkan sebahagian besar Debu adalah dengan mencari geladak yang agak murah untuk digunakan (dari segi memerlukan kad jarang) dan terus menggunakan dek itu sebahagian besar masa anda di tangga. Sekiranya anda cuba membuat beberapa geladak yang tidak dioptimumkan, anda akan mendapati bahawa anda memerlukan lebih banyak Debu daripada yang mungkin dilaksanakan kecuali anda mempunyai koleksi yang banyak.

Selain itu, menyimpan semua kad yang tidak anda perlukan (bukan hanya dua kad yang diperlukan yang boleh anda gunakan di geladak) bermaksud bahawa sebarang perubahan masa depan dan keseimbangan mungkin memberi anda jangkaan. Sekiranya kad yang anda perolehi mempunyai banyak salinan, anda boleh mengeluarkannya untuk nilai pembuatan penuh (antara dua hingga lapan kali lebih banyak daripada harga biasa).

Bagaimana Mendapatkan Debu Percuma di Batu Gigi?

Umumnya tidak ada cara untuk mendapatkan Debu "percuma" di Hearthstone. Satu-satunya cara untuk mendapatkan lebih banyak Dust adalah bermain permainan secara semula jadi dan menyelesaikan pencarian. Tavern Brawls, misalnya, akan memberi anda pek kad setiap minggu semasa anda memenangi permainan. Anda boleh menghilangkan keseluruhan isi pek untuk mendapatkan Dust.

Soalan Lazim Tambahan

Bagaimana Kad Debu di Hearthstone?

Kad penghapusan atau penghapusan di Hearthstone adalah proses yang agak mudah:

1. Buka permainan.

2. Pilih butang "Koleksi Saya" dari menu.

3. Klik pada ikon Debu kecil di bawah halaman koleksi dengan catatan "Kerajinan" di atasnya.

4. Menu kerajinan akan memaparkan kad yang ada.

5. Klik pada kad, kemudian pilih "Disenchant" untuk menukar kad menjadi Debu.

6. Sebagai alternatif, anda dapat menggunakan butang "Disenchant Extra Cards" di sebelah kanan untuk memasuki menu "Mass Dusting".

Bagaimana Anda Menghilangkan Kad di Hearthstone?

Sekiranya anda mempunyai kad yang tidak anda gunakan, anda boleh menghilangkannya untuk mendapatkan habuk dan membuat kad baru. Ikuti langkah-langkah yang menjengkelkan di atas.

Kad Apa yang Perlu Saya Buang di Batu Hearthstone?

Sekiranya anda tidak mempunyai rancangan untuk memainkan format Wild, anda boleh mengeluarkan kad yang bebas daripada Standard yang dilepaskan.

Jika tidak, pertimbangkan kad mana yang anda miliki yang tidak akan anda gunakan. Sebagai alternatif, anda boleh mengeluarkan kad emas untuk mendapatkan jumlah Debu yang hampir sama untuk membuat kad yang jarang berlaku. Anda boleh, misalnya, membersihkan legenda emas yang tidak diperlukan untuk mendapatkan legenda yang anda mahukan.

Apakah Kaedah Paling Efisien untuk Menghilangkan Debu?

Cara paling berkesan untuk mendapatkan lebih banyak Debu adalah menyelesaikan pencarian harian untuk Emas, memasuki Arena apabila anda mempunyai cukup waktu untuk melakukannya, dan bersaing di tangga peringkat apabila diberi peluang. Anda tidak akan mendapat banyak Debu dengan cara ini, tetapi tetesan yang stabil akan terkumpul dari masa ke masa.

Juga, perhatikan Tavern Brawl baru. Kemenangan pertama anda di Tavern Brawl akan memberi anda pek kad, yang boleh anda buka untuk membersihkan kad dengan nilai.

Bagaimana Anda Mendapat Dek Hearthstone 2020 Percuma?

Sekiranya anda belum bermain permainan sekurang-kurangnya empat bulan sebelum 1 April 2020, atau membuat akaun selepas tarikh tersebut, anda akan menerima geladak permulaan untuk bertanding di tangga Standard. Setiap kelas akan mendapat dek sendiri, tetapi anda hanya boleh memilih satu dek untuk disimpan.

Sekiranya anda memilih dek dengan kad yang sudah anda miliki (jika anda pemain yang kembali), anda akan mendapat salinan kad tambahan untuk dibersihkan.

Bolehkah Anda Membeli Debu di Batu Gigi?

Anda tidak boleh membeli Dust dengan mata wang fiat.

Anda boleh membeli Dust dengan berkesan dengan membeli bungkusan dari kedai dan membuang kandungannya. Kadar anda untuk mendapatkan Debu dengan cara ini akan berbeza-beza (kerana pek mengandungi kad atau pelbagai jenis barang), tetapi anda dijamin sekurang-kurangnya 40 Debu setiap pek.

Apa yang digunakan habuk di Batu Gigi?

Debu digunakan untuk membuat kad baru. Semua kad dalam permainan yang boleh dibuka dalam pek kad boleh dibuat dengan kos Debu mereka. Berikut adalah jadual yang memperincikan kos pembuatan:

BiasaEmas
Biasa40400
Jarang100800
Epik4001600
Lagenda16003200

Tinggalkan Lawan Anda dalam Debu di Batu Gigi

Satu-satunya cara untuk mendapatkan kad tepat yang anda perlukan di Hearthstone adalah dengan membuatnya. Sekarang anda tahu cara mendapatkan Debu yang diperlukan untuk melakukannya. Dengan kad yang kuat di geladak, anda boleh maju dengan lebih cepat dan menjadi lebih baik dalam permainan dari masa ke masa. Berhati-hatilah dengan membuang kad yang mungkin anda perlukan pada masa akan datang, kerana ia mungkin akan lebih mahal dalam jangka masa panjang.

Apakah kaedah pilihan anda untuk mendapatkan Debu? Tinggalkan komen di bahagian di bawah.