Permainan

Bagaimana Mendapatkan Lebih Banyak Halaman Rune di League of Legends

Sekiranya anda bermain League of Legends, anda telah menyedari bahawa ada banyak perkara yang boleh anda lakukan sebelum anda menyertai pertandingan. Permainan dimulakan di klien utama, di mana anda menyediakan halaman rune anda dan bersiap untuk kemungkinan pertarungan. Runes adalah bahagian penting dalam permainan dan dapat mengubah arah keinginan anda dengan memberi anda pelbagai faedah ketika permainan berlangsung.

Bagaimana Mendapatkan Lebih Banyak Halaman Rune di League of Legends

Sekiranya anda ingin mempunyai masa yang lebih mudah semasa proses pemilihan juara pendek, anda boleh menggunakan halaman rune tambahan untuk mendapatkan pelbagai bonus yang lebih luas tanpa perlu mengeditnya.

Dalam artikel ini, kami akan menerangkan cara mendapatkan lebih banyak halaman rune dan pilihan serta tabiat terbaik anda untuk menggunakan rune di League of Legends.

Bagaimana Mendapatkan Lebih Banyak Halaman Rune di League of Legends

Sebilangan besar pemain bermula dengan tiga halaman rune, dengan lima halaman tambahan yang telah ditentukan oleh pembangun yang tidak dapat diubah. Pemain baru tidak dapat mengedit halaman rune sama sekali, dan tiga halaman yang mereka terima hanya dibuka pada tahap summoner 10. Sekiranya anda ingin memperoleh lebih banyak halaman untuk memiliki kumpulan penyesuaian yang lebih luas, inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Log masuk ke pelanggan League of Legends.

 2. Klik pada ikon "Kedai" di kanan atas. Nampaknya tiga timbunan syiling, dan terletak tepat di sebelah kiri baki mata wang dalam permainan anda sekarang.

 3. Klik pada tab "Aksesori" di menu utama kedai.
 4. Pilih "Rune Pages" dari menu di sebelah kiri.

 5. Anda boleh memilih antara membeli halaman tambahan untuk Blue Essence atau RP. Sebagai alternatif, anda boleh membeli bundle tujuh halaman dengan RP.
 6. Setelah membeli halaman rune, anda dapat mengaksesnya melalui menu koleksi anda:
  • Klik pada ikon beg galas di bar atas.

  • Pilih tab "Runes".

  • Pilih butang "Buat Baru" untuk membuat halaman rune baru.

Sekiranya anda bermain di pelayan Garena, ada pilihan lain untuk mendapatkan halaman rune tambahan dengan memutar roda pada aplikasi mudah alih Garena, "Garena Spin". Ia mungkin menghasilkan halaman rune. Ini juga satu-satunya cara untuk mendapatkan halaman rune tanpa menghabiskan mata wang tetapi terhad kepada satu pelayan.

Berapa Kos Halaman Rune

Sekiranya anda membeli halaman rune satu demi satu, ia akan dikenakan biaya 6300 Blue Essence (BE) atau 590 RP. Sebagai pilihan, anda boleh membeli sekumpulan tujuh halaman rune dengan harga 2600 RP, dengan potongan harga 37%.

Blue Essence adalah mata wang dalam platform utama (dan percuma) dalam permainan. Anda mendapat BE setiap hari dengan memenangi permainan dan menerima ganjaran misi yang sesuai (saat ini 200 BE), atau anda boleh membuat BE dengan menghilangkan kepingan juara atau barang lain di bahagian rampasan.

Sebaliknya, RP (sebelumnya dikenali sebagai Riot Points) adalah mata wang premium yang perlu anda beli dengan wang sebenar. Harga berubah bergantung pada pelayan, negara, jumlah pembelian, dan kaedah pembayaran (contohnya, pembayaran mudah alih kurang efisien daripada kad kredit).

Untuk mendapatkan 590 RP, pengguna Amerika Utara (termasuk AS) boleh membayar $ 5 untuk 650 RP. Sebagai alternatif, mereka dapat membayar $ 20 untuk 2800 RP, yang akan mencukupi untuk membeli bundel halaman rune.

Berapa Banyak Halaman Rune Yang Boleh Anda Miliki di League of Legends

Setiap akaun mempunyai had maksimum 25 halaman rune. Had ini tidak termasuk lima pratetap rune, menjadikan jumlah keseluruhan 30 halaman rune dapat diakses dalam menu pemilihan rune.

Cara Menamakan Semula Halaman Rune

Apabila anda membuat halaman rune baru, itu akan diberi nama secara lalai, seperti "New Rune Page X." Namun, selagi pemilihan juara, kebanyakan pemain lebih suka memiliki nama rune sesuai dengan juara atau peran yang mereka mainkan, atau strategi yang mereka gunakan dalam pertandingan yang akan datang.

Untuk tujuan ini, menamakan semula halaman rune membolehkan anda menjadi lebih cekap dan mencegah pilihan yang tidak disengajakan ketika anda memasuki pertandingan yang dilengkapi dengan halaman rune yang salah.

Inilah cara menamakan semula halaman rune dalam klien:

 1. Buka tab "Koleksi" dengan mengklik ikon ransel di bar atas.

 2. Pilih tab "Runes" di menu atas.

 3. Klik pada halaman rune yang anda mahu namakan semula.

 4. Klik pada butang "Edit" di kiri atas. Ia kelihatan seperti pen (atau krayon) dengan garis di sebelahnya.

 5. Ketik nama baru di medan teks, kemudian tekan Enter untuk mengesahkan perubahan.

Sebagai alternatif, anda boleh mengubah nama halaman rune di tengah pemilihan juara, walaupun biasanya lebih baik meninggalkan perkara-perkara remeh seperti di luar permainan:

 1. Buka menu lungsur pilihan rune.
 2. Pilih halaman rune yang ingin anda edit.
 3. Klik pada butang "Edit" di kiri atas.
 4. Tukar nama ke yang anda mahukan, kemudian tekan Enter untuk mengesahkannya.

Soalan Lazim Tambahan

Apa yang Dilakukan oleh Runes di League of Legends?

Runes meningkatkan juara anda dengan memberikan bonus yang dapat mengarahkan anda ke gaya permainan tertentu atau meratakan padang permainan dalam pertandingan yang lebih mencabar. Sebagai contoh, juara squishy (mereka yang mempunyai kolam kesihatan yang lebih kecil) boleh mendapat keuntungan dari rune yang memberikan dorongan pertahanan, seperti lebih banyak perisai atau ketahanan sihir. Sebaliknya, juara yang menumpukan perhatian pada penyingkiran musuh dengan cepat dapat memilih rune yang meningkatkan potensi kerosakan mereka atau memungkinkan mereka lebih banyak kebebasan bergerak.

Batu kunci boleh memberi kesan yang besar pada bagaimana anda menjadi juara. Memilih keystone biasanya akan memberi petunjuk kepada pilihan rune anda yang lain, dan juara biasanya mempunyai satu atau dua rune keystone yang memberikan banyak manfaat kepada corak permainan optimum mereka.

Adakah Halaman Rune Penting?

Halaman rune adalah salah satu aspek yang paling penting dalam menyiapkan strategi untuk permainan. Perubahan kecil dalam pilihan rune anda dapat memberi kesan yang mendalam terhadap hasil permainan. Sebilangan besar laman web statistik LoL mempunyai akses ke Riot's API, termasuk pangkalan data halaman rune yang digunakan untuk juara dan kadar kemenangan masing-masing. Mengubah dari halaman rune yang tidak dioptimalkan menjadi halaman yang lebih lancar dapat meningkatkan peratusan kemenangan anda pada juara secara besar-besaran.

Rune yang berlainan mempengaruhi permainan pada pelbagai titik. Sebilangan besar rune disesuaikan untuk memberi anda keuntungan kecil pada awal permainan, tetapi bonus ini dapat dengan cepat menumpuk jika anda merampingkan halaman untuk memberikan banyak bonus tersebut. Di hujung spektrum yang lain, sebilangan pelari memberikan hampir faedah sifar pada awalnya dan memerlukan sedikit masa untuk meningkat tetapi menjadi lebih ketara ketika permainan berlangsung.

Belajar mana yang dijalankan dengan juara yang berlainan adalah perkembangan semula jadi pemain kerana mereka lebih terlibat dalam permainan.

Berapa Banyak Halaman Rune yang Anda Miliki di League of Legends?

Halaman rune membawa banyak penyesuaian. Dengan pilihan rune yang tersedia sekarang (Februari 2021), terdapat sejumlah 1.333.584 kemungkinan konfigurasi halaman rune unik, termasuk semua kemungkinan keystones, rune kecil, dan shard.

Perlukah Saya Membeli Halaman Rune di League of Legends?

Keputusan untuk membeli halaman rune dapat mempengaruhi pengalaman anda dengan permainan dan betapa biasa anda dengan pilihan yang mungkin. Sekiranya anda tidak mahu kerumitan menukar halaman rune di tengah proses pemilihan juara, maka beli yang lain dan muatkan dengan pilihan kegemaran anda adalah strategi yang sesuai. Lebih banyak halaman rune juga bermaksud anda boleh memuatkan beberapa pilihan umum dan membuat perubahan kecil ketika anda pergi dan bukannya membuat semula halaman dari awal untuk setiap pilihan juara.

Adakah saya Memerlukan Lebih Dari 1 Halaman Rune?

Bahagian terbaik mengenai halaman rune adalah bahawa anda benar-benar hanya memerlukan satu halaman! Ya, anda mendengarnya dengan betul. Tiga halaman pertama yang anda terima adalah semua yang anda perlukan. Lebih baik jika anda tidak membeli halaman rune tambahan.

Semua pemain mendapat pilihan untuk mengubah pemilihan rune mereka dalam fasa pemilihan juara.

Pemain berpengalaman mengetahui halaman rune yang paling cekap dan hanya dapat membuat perubahan pantas pada halaman mereka yang sedang dipilih. Keupayaan untuk menyesuaikan halaman rune anda dalam perjalanan membawa manfaat tambahan untuk memberi perhatian lebih kepada proses dan mencegah kecelakaan memilih rune yang salah untuk memulakan pertandingan. Namun, cepatlah menukar rune, kerana pemilihan juara tidak akan menanti anda!

Kukuhkan Permainan LoL Anda Dengan Runes

Dengan rune yang cekap, anda pasti mempunyai semua kelebihan yang anda perlukan untuk memenangi perlawanan di League of Legends. Halaman rune tambahan menjadikannya lebih pantas untuk membuat perubahan menyapu. Walau bagaimanapun, masih disarankan untuk melihat halaman rune yang telah anda pilih untuk melihat apakah anda dapat membuat perubahan yang lebih kecil yang mungkin memberi kesan yang signifikan pada awal permainan.

Apakah rune LoL kegemaran anda? Berapa banyak halaman rune yang anda ada? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.