Permainan

Bagaimana Mendapatkan Shards Iridescent di Mati oleh Siang

Sekiranya anda ingin memuatkan Manfaat yang Dapat Diajar sebelum sesi Dead by Daylight anda yang seterusnya, anda akan memerlukan beberapa pecahan. Mendapatkan tangan anda pada pecahan warna-warni adalah salah satu cara utama untuk meratakan watak anda.

Bagaimana Mendapatkan Shards Iridescent di Mati oleh Siang

Sekiranya anda baru menggunakan mata wang dalam permainan ini, atau hanya mempunyai beberapa pertanyaan mengenai pecahan warna warni, anda berada di tempat yang tepat.

Ketahui mengapa pemain DBD mencari tinggi dan rendah untuk pecahan ini dan ketahui beberapa strategi untuk membuatnya lebih cepat.

Bagaimana Mendapatkan Shards Iridescent di Mati oleh Siang

Dengan integrasi patch 2.0.0 pada tahun 2016, pemain Dead by Daylight juga mengetahui cara baru untuk maju dalam permainan: The Player Level.

Ciri ini adalah gambaran kemajuan keseluruhan anda di akaun anda, termasuk setiap watak yang anda gunakan untuk bermain setiap sesi. Menaikkan Tahap Pemain bergantung pada XP atau poin pengalaman dari percubaan, atau "ritual", yang ditawarkan setiap hari dan mingguan.

Setiap kali anda menyelesaikan percubaan, permainan mengira XP berdasarkan faktor yang berbeza seperti:

1. Kualiti Lambang

Seperti yang sudah anda ketahui, anda boleh mendapatkan lambang untuk pelbagai tugas semasa bermain permainan. Lambang ini menggantikan sistem Bloodpoints sebelumnya ketika permainan pertama kali dilancarkan. Anda boleh memperoleh lambang yang berbeza bergantung pada sama ada anda bermain sebagai Survivor atau Killer dan ia sesuai secara langsung dengan jumlah XP yang diperoleh secara keseluruhan untuk sesi tersebut.

Ringkasnya, semakin banyak lambang yang anda dapat dan semakin tinggi kualitinya, semakin banyak pecahan warna warni yang anda perolehi. Jumlah pecahan sebenar yang mungkin dapat anda kumpulkan berdasarkan mata Emblem agak remeh, jadi jangan anggap ia sebagai faktor utama ketika bermain perlawanan.

Ini adalah sistem titik yang sangat kompleks, tetapi jika anda mahukan perincian mata setiap lambang, halaman web Gamepedia DBD adalah sumber yang bagus.

2. Jumlah Masa Dimainkan

Sebagai tambahan kepada lambang, permainan ini juga memerlukan jumlah masa yang anda miliki dalam percubaan yang dipertimbangkan untuk menghitung skor akhir, dan dengan itu, pembayaran pecahan warna. Anda mendapat lebih kurang satu keping per saat masa bermain.

Jumlah maksimum XP setiap perlawanan 10 minit adalah 600 XP. Sekiranya anda melampaui angka 10 minit itu, anda tidak akan mendapat XP lagi.

Mengapa XP Penting untuk Mendapatkan Shards?

Mendapatkan pecahan warna-warni secara langsung berkaitan dengan tahap anda. Setiap kali anda naik level, anda mendapat sejumlah pecahan per XP. Rata-rata, harapkan memperoleh 0,072 pecahan per XP, tidak termasuk bonus seperti 300 XP yang anda dapat untuk "Game Pertama Hari Ini."

Sebagai contoh, anda boleh mula memperoleh pecahan pada tahap 2. Sekiranya anda ingin memperoleh 50 pecahan, anda perlu memperoleh 720 XP dalam percubaan. Pada tahap 3, ia naik 900 XP untuk 65 shards.

Penting untuk diperhatikan bahawa pecahan tidak dibatasi, dan anda terus memperoleh kira-kira 0.072 pecahan per XP sehingga anda mencapai tahap 99.

Sebaik sahaja anda melepasi tahap 99, anda mendapat tahap Pengabdian, dan Tahap Pemain anda kembali ke Tahap 1 sekali lagi.

Bagaimana Mendapatkan Pecahan Berwarna Pantas di Mati pada Siang

Cara tradisional untuk mendapatkan pecahan warna-warni di DBD adalah dengan mengisar, tetapi pemain yang tidak sabar mungkin dapat memelihara pecahan warna-warni untuk membuatnya lebih cepat.

Teknik pertanian biasanya disukai oleh komuniti permainan kerana sebilangan pemain menganggapnya curang. Walau bagaimanapun, jika anda benar-benar ingin mendapatkan pecahan tanpa membuat (banyak) kerja, berikut adalah beberapa cara untuk melakukannya:

Kaedah 1 - Main sebagai Killer and Go AFK (Jauh dari Papan Kekunci)

Kaedah ini betul-betul seperti apa. Mulakan perlawanan anda dengan anda sebagai pembunuh, cari sudut tersembunyi dan pergi dari papan kekunci anda sebentar. Ini mungkin kelihatan sedikit tidak beretika, tetapi ingat bahawa permainan ini memberi ganjaran kepada masa yang dihabiskan dalam permainan, dan tidak semestinya untuk apa yang anda lakukan atau tahap kemahiran anda semasa anda bermain.

Ini adalah salah satu kaedah termudah untuk menanam XP untuk pecahan warna warni:

 1. Cari perlawanan dengan anda sebagai pembunuh menggunakan butang "Cari untuk Pertandingan".
 2. Kurangkan permainan di skrin anda.
 3. Lakukan perkara lain dalam kehidupan sebenar selama kira-kira 10 minit.
 4. Kembali ke permainan untuk mengumpulkan XP "susah payah" anda.

Kaedah 2 - Tingkatkan Strategi Permainan Anda

Anda juga boleh bermain permainan dan memotong keseluruhan teka-teki AFK dengan mengemas kini strategi semasa anda bermain. Ingatlah perkara-perkara ini untuk memaksimumkan potensi poin anda:

 1. Jauhkan perlawanan anda di bawah 10 minit. Apa-apa sahaja selepas itu adalah membuang masa XP kerana anda tidak memperoleh apa-apa untuk masa bermain.
 2. Berkonsentrasi pada pemberian markah dalam kategori yang lebih selamat seperti membersihkan totem, menyembuhkan rakan sepasukan, dan memperbaiki generator untuk meningkatkan peluang anda bertahan 10 minit penuh. Ingat, ini bukan "pengecut", ini adalah penggunaan masa anda yang bijak.

Bagaimana Mendapatkan Lebih Banyak Pancaran Berkilau di Mati pada Siang

Permainan ini memberi ganjaran kepada masa yang anda habiskan untuk bermain, jadi tindakan apa pun yang memperluas permainan anda hingga tanda 10 minit membantu menghasilkan lebih banyak pecahan pada akhir pertandingan. Itu merangkumi perkara seperti:

 1. Kekal selama 10 minit penuh dan memastikan anda mati atau menamatkan permainan pada saat itu.
 2. Hanya terlibat dalam tindakan berisiko rendah yang menghasilkan mata seperti membersihkan "Hex Totem" dengan 50 mata atau 20 mata kerana tidak membuat mangsa terselamat.
 3. Berkonsentrasi pada pencapaian lambang tahap iridescent untuk Lightbringer, Benevolent, dan Unbroken. Elakkan berusaha untuk mencapai kedudukan tertinggi untuk lambang Evader kerana mengejar sangat membataskan peluang anda untuk mencapai angka 10 minit.

Cara Menghabiskan Pancaran Iridescent di Mati oleh Siang

Anda boleh menggunakan pecahan warna-warni dengan beberapa cara. Yang pertama adalah menukarnya dengan Manfaat yang Dapat Diajar di Shrine of Secrets. Faedah berharga sekitar 2000 pecahan, dengan yang berkaitan dengan DLC tertentu berharga 2700 shards.

Umumnya, terdapat empat faedah rawak pada setiap kunjungan dan mereka disegarkan setiap minggu pada hari Rabu 00:00 UTC / GMT.

Anda juga boleh menggunakan pecahan untuk membeli watak dan kulit untuk watak yang dimiliki di kedai DBD.

Bagaimana Mendapatkan Lambang Iridescent di Mati pada Siang

Lambang berwarna-warni adalah kumpulan tindakan yang berbeza semasa pertandingan. Kedua-dua mangsa yang selamat dan pembunuh mempunyai satu set lambang yang dapat dicapai.

Sebagai contoh, sebagai watak Survivor, anda mempunyai akses kepada empat kategori lambang yang berasingan:

 1. Lightbringer - tindakan seperti pembaikan generator dan totem pembersihan
 2. Tidak putus - masa bertahan dalam perlawanan
 3. Benevolent - menyembuhkan atau membebaskan mangsa yang lain
 4. Evader - memimpin Pembunuh mengejar tanpa mengalami kerosakan

Setiap peringkat lambang, kecuali Unbroken, bergantung kepada anda memperoleh mata sebanyak mungkin dalam pertandingan. Dalam contoh ini, lambang Tidak Terputus dengan memperoleh paling tidak jumlah mata setiap aksi dalam kategori.

Sekiranya anda bermain sebagai Pembunuh, anda juga dapat memperoleh lambang dalam pelbagai kategori, bergantung pada tindakan anda. Lambang Pembunuh merangkumi:

 1. Penjaga gerbang - masa berlalu untuk memperlahankan kemajuan untuk pembaikan penjana
 2. Taat - mengorbankan dan membunuh mangsa yang terselamat
 3. Berbahaya - mengganggu penyembuhan, menghalang pemain lain saling menolong, mengikat mangsa yang masih hidup
 4. Chaser - mencari dan mengejar mangsa yang selamat

Tidak seperti Survivor Emblems, tujuan setiap Killer Emblem adalah memperoleh mata sebanyak mungkin dalam setiap kategori emblem.

Anda boleh mencapai tahap atau tahap yang berbeza dari setiap lambang untuk kedua-dua Survivors dan Killers. Ambang mata dan peratusan berbeza-beza, tetapi kemungkinan lambang yang dapat anda capai dalam pertandingan adalah: Gangsa, Perak, Emas, dan Iridescent. Sekiranya anda mencari lebih banyak pecahan, Iridescent Emblem adalah yang anda mahu dalam seberapa banyak kategori yang mungkin.

Soalan Lazim Tambahan

Apakah Kaedah Terbaik untuk Mendapatkan Shards Iridescent di Dead by Daylight?

Cara terbaik untuk mendapatkan pecahan warna-warni di Dead by Daylight adalah dengan bermain permainan. Permainan memberi ganjaran kepada pemain, tidak semestinya dengan kemahiran, tetapi oleh siapa yang meluangkan masa ke dalamnya. Jadi, semakin banyak masa yang anda habiskan untuk bermain permainan, semakin besar kemungkinan anda akan mendapat XP yang boleh menuju ke arah pecahan warna.

Bolehkah Anda Membeli Kepingan Iridescent di Dead oleh Siang?

Tidak, anda tidak boleh membeli pecahan warna warni. Bentuk mata wang ini adalah cara untuk memberi ganjaran kepada pemain untuk masa mereka menghabiskan penggilingan dalam permainan. Oleh itu, pecahan bergantung pada XP yang anda perolehi setiap perlawanan.

Berapa Banyak Pecahan Iridescent setiap Tahap Adakah Anda Mendapat Mati dalam Siang?

Perincian penuh pecahan per tahap boleh didapati di halaman Gamepedia. Pada dasarnya, anda memperoleh purata 0.072 pecahan per XP dalam permainan. Sekiranya anda mempunyai 1,200 XP untuk melonjak dari Tahap 4 ke Tahap 5, anda boleh mengharapkan sekitar 85 keping untuk meratakan akaun anda.

Adakah terdapat Hack untuk Shards Iridescent di Dead by Daylight?

Peretasan terbaru yang tersedia dalam talian ditampal pada kemas kini 2.0.0 dan pemain tidak lagi bercakap mengenai peretasan baru dalam talian. Anda mesti mencari dalam talian cukup dalam untuk mencari sesuatu yang baru-baru ini kerana penggodam tidak mahu pembangun mendapat maklumat.

Juga, penting untuk diperhatikan bahawa bukan sahaja menggodam permainan yang disukai oleh pemain lain di komuniti, tetapi juga menyalahi undang-undang dan boleh mengakibatkan larangan kekal. Sekiranya anda memilih untuk mencuba, jangan lakukannya pada akaun yang anda sayangi.

Berapa lamakah masa untuk mendapatkan 9000 pecahan warna?

Menurut laman web DBD Gamepedia, anda perlu bermain sekitar 140 permainan pada 10 minit setiap perlawanan. Secara keseluruhan, itu hampir 23 jam permainan, bergantung pada berapa banyak XP yang anda terima setiap perlawanan.

Apa yang Mati dengan Rahsia Siang Hari?

Shrine of Secrets adalah tempat anda dapat melengkapkan Manfaat yang Dapat Diajar dengan watak anda yang tidak terkunci. Anda boleh membeli Faedah yang Dapat Diajar dengan 2,000 pecahan warna warni. Awasi kemas kini mingguan.

Bagaimana Anda Mengusahakan XP di Dead by Daylight?

Anda mendapat XP paling banyak dengan bermain permainan. Pertahankan perlawanan anda pada 10 minit atau kurang dan cuba bertahan (atau teruskan permainan jika anda adalah Pembunuh) selama keseluruhan 10 minit. Mendapatkan lambang tahap cahaya boleh membantu, tetapi ia tidak menghasilkan XP sebanyak tanda sihir 10 minit.

Biasakan Mengisar

Sekiranya anda ingin lebih banyak pecahan warna-warni untuk membeli Faedah yang Dapat Diajar atau membuka kunci watak, satu-satunya cara yang pasti untuk melakukannya adalah dengan bermain permainan. Hacks ditambal sebaik sahaja disebarkan kepada umum dan anda tidak boleh menggunakan permainan jenis ini.

Ingatlah untuk bermain pintar semasa anda mengisar. Fokus pada strategi yang menghasilkan XP maksimum dan cuba terus bermain dalam permainan selama 10 minit penuh (tidak lebih dan tidak kurang) untuk memerah setiap mata terakhir dari setiap perlawanan.

Kaedah mana yang anda dapati menghasilkan pecahan paling banyak XP dan warni? Beritahu kami mengenainya di bahagian komen di bawah.