Permainan

Cara Dapatkan Netherite di Minecraft

Ketika pertama kali diperkenalkan, Netherite tidak menggunakan pemain tertentu. Anda boleh menggunakannya untuk memberikan tugas kepada penduduk desa, tetapi tidak ada yang mengubah keseluruhan pengalaman permainan.

Secepat mungkin, bahan langka ini memberi pemain akses kepada peralatan dan alat yang paling berkuasa dalam permainan. Sekiranya anda tidak tahu mencari dan menggunakannya, berikut adalah beberapa perkara yang harus anda ketahui.

Cara Dapatkan Netherite di Minecraft

Terdapat dua cara untuk menggunakan Netherite di Minecraft, yang mana kedua-duanya melibatkan penerokaan Netherite. Sesampai di sana, anda boleh membuat Netherite setelah mendapatkan bahan yang diperlukan atau mencari jongkong Netherite di peti harta karun.

Cara Dapatkan Netherite Armour di Minecraft

Perisai Netherite adalah perisai terbaik dalam permainan. Anda tidak dapat menjumpainya di mana-mana, jadi anda mesti selalu membuatnya.

 1. Hasilkan potongan baju besi berlian anda.

 2. Letakkan sepotong baju besi berlian di sudut kiri atas skrin pembuatan meja smithing.

 3. Tambahkan satu jongkong Netherite ke resipi.

 4. Buat perisai anda dan gunakan landasan untuk memperbaikinya.

Seperti yang digambarkan, penting untuk diperhatikan bahawa tidak seperti bahan pembuatan lain, Netherite mempunyai mekanik yang unik. Anda tidak boleh menggunakannya untuk membuat peralatan dari kepingan menggunakan resipi bentuk. Netherite berfungsi sebagai bahan peningkatan, mengubah gear berlian yang ada menjadi gear Netherite.

Pada sekeping perisai, Netherite meningkatkan tahap ketangguhan dan ketahanan kalah sebanyak satu mata. Ia juga memberikan ketahanan yang jauh lebih tinggi dan membawa pesona yang ada.

Cara Dapatkan Netherite Ingot di Minecraft

Jongkong Netherite membolehkan pemain menaikkan gear berlian menjadi gear paling kuat dalam permainan. Ini juga merupakan salah satu bahan pembuatan yang paling penting dalam permainan akhir Minecraft.

Salah satu cara untuk mendapatkan jongkong Netherite adalah dengan meneroka Bastion Remnants. Istana-istana ini ada di seluruh Nether, kecuali bioma delta basalt. Di dalam Sisa Bastion, anda akan menemui bilik harta karun. Sebilangan besar mengandungi rangkaian jambatan gantung di atas lantai lava.

Sekiranya anda mahukan pendekatan yang kurang berbahaya untuk mendapatkan jongkong Netherite, kerajinan adalah alternatif yang baik.

 1. Gunakan sekurang-kurangnya beliung berlian untuk menambang blok Puing-puing Kuno.

 2. Bau satu blok untuk mendapatkan Netherite Scraps.

 3. Gabungkan empat sekerap dengan empat Ingot Emas.

 4. Jangan bimbang tentang penempatan kerana ini adalah resipi yang tidak berbentuk.

Cara Dapatkan Netherite di Minecraft dengan pantas

Cara terpantas untuk mendapatkan Netherite di Minecraft adalah mencarinya di bilik harta karun di dalam Bastion Remnants. Peti harta karun berpeluang mengandung Netherite Ingots, yang bermaksud anda tidak perlu bersusah payah melombong banyak Puing Kuno, atau melakukan peleburan atau pembuatan.

Dengan peralatan yang baik dan sedikit keterampilan, lebih cepat untuk menavigasi Bastion Remnants daripada menambang untuk Ancient Debris.

Cara Dapatkan Alat Netherite di Minecraft

Anda boleh membuat alat Netherite di Minecraft di meja smithing. Perhatikan bahawa anda hanya boleh mengubah alat berlian menjadi alat Netherite.

 1. Buka meja smithing anda.

 2. Letakkan alat berlian di petak pertama di sebelah kiri panel.

 3. Tambahkan jongkong Netherite di sebelahnya.

 4. Buat alat anda.

Cara Mendapatkan Pedang Netherite di Minecraft

Adakah anda mahu pedang Netherite memukul musuh anda? Pertama, buatlah pedang berlian supaya anda dapat mengikuti resipi peningkatan.

 1. Ambil satu pedang berlian dan letakkan di atas meja smithing.

 2. Tambahkan jongkong Netherite di alun-alun di sebelah pedang

 3. Naik taraf pedang.

 4. Gunakan landasan untuk memperbaiki ketahanannya.

Cara Memperoleh Netherite Gear di Minecraft

Pada satu ketika dalam permainan, peti harta karun Bastion Remnant dapat menghasilkan peralatan Netherite. Walau bagaimanapun, pada versi 1.16.0, jadual rampasan telah berubah. Anda tidak lagi dapat mencari atau menukar peralatan Netherite dalam bentuk apa pun. Anda hanya boleh menaikkan gear berlian ke gear Netherite dengan menaikkannya dengan jongkong Netherite.

Cara Dapatkan Netherite di Minecraft dengan Mudah

Sekiranya anda ingin mengusahakan Netherite anda sendiri, satu-satunya cara adalah dengan menambang. Biasanya, anda dapat menemui blok Puing-puing Kuno yang digunakan dalam resipi Netherite antara tahap lapan hingga 22 di Nether.

Walau bagaimanapun, kebanyakan laporan dan maklum balas menunjukkan bahawa kekal pada tahap 15 akan memberi anda peluang terbaik untuk menemui Ancient Debris dengan lebih cepat dan mudah.

Perlu diingat bahawa anda tidak boleh menggunakan apa-apa selain berlian atau beliung Netherite untuk benar-benar menambang blok tersebut. Anda boleh memecahkannya menggunakan pickax lain, tetapi anda tidak akan mendapat penurunannya.

Soalan Lazim Tambahan

Bagaimana anda menemui serpihan kuno di Minecraft?

Reruntuhan kuno menyekat antara tahap lapan dan 22 di Nether. Untuk mencari blok ini, aktifkan koordinat permainan dari menu atau tekan F3 semasa bermain di PC.

Lihat koordinat Y dan pastikan ia berada di antara lapan hingga 22. Mulailah melombong ke pelbagai arah pada tahap tersebut untuk mencari blok Serpihan Kuno dan berhati-hati dengan lava.

Adakah Netherite Rare di Minecraft?

Netherite adalah sumber yang sangat jarang berlaku di Minecraft. Penggunaan utamanya adalah untuk menaikkan gear berlian ke versi yang lebih hebat. Anda boleh membuatnya setelah melombong dan meleburkan Puing-puing Kuno dan menjadikan sampah menjadi Netherite Ingots.

Bagaimana Anda Mendapatkan Netherite Gear di Minecraft?

Dalam versi 1.16 permainan, anda dapat memperoleh cangkul Netherite melalui barter dan membuat alat dan perisai lain menggunakan jongkong Netherite. Walau bagaimanapun, sejak tampalan 20w20a, tidak ada lagi cara untuk menggunakan peralatan Netherite untuk menaikkan barang berlian yang ada.

Berapa sukarkah untuk mendapatkan Netherite?

Oleh kerana kekurangan bahan, mencari Netherite adalah salah satu tugas yang lebih mencabar di Minecraft. Ia memerlukan akses ke Nether, alat berlian, bekalan emas yang baik, dan penjagaan tambahan semasa melombong.

Apa itu Netherite di Minecraft?

Netherite adalah bahan kraf yang digunakan terutamanya untuk menaikkan barang berlian. Alat ini mempunyai ketahanan 2032 - jauh lebih tinggi daripada gear berlian. Netherite mempunyai ketahanan letupan tertinggi dalam permainan juga, kerana ia dengan mudah dapat menahan nilai ledakan 7/8 yang tinggi.

Sifatnya juga merangkumi kemampuan mengapung lava tanpa menangkap api. Kegunaan Netherite yang lain merangkumi blok hiasan, tangga, suar, dan batu beban.

Bagaimana Anda Membuat Netherite di Minecraft?

Kraf Netherite memerlukan sekerap Netherite dan emas. Anda boleh melombong blok Puing-puing Kuno dan menciumnya untuk mendapatkan bungkusan. Selepas itu, anda boleh menggabungkan empat sekerap dan empat jongkong emas untuk membuat jongkong Netherite.

Bagaimana Anda Membuat Blok Netherite di Minecraft?

Blok Netherite sangat menarik. Anda boleh menggunakannya sebagai hiasan atau blok bangunan. Gabungkan sembilan Ingot Netherite untuk mendapatkan satu Blok Netherite. Semasa dilombong, Blok Netherite memberikan kembali jongkong.

Bahan Permainan Lama Dengan Tujuan Baru

Pertama kali diperkenalkan pada tahun 2010, Netherite kini menjadi salah satu bahan yang paling dicari di Minecraft. Sifat, tingkah laku, dan potensinya yang unik untuk meningkatkan gear dapat membantu pemain membuat perkakas dan alat yang sangat kuat.

Kegunaannya mencerminkan betapa sukarnya mendapatkannya. Beritahu kami cara kegemaran anda untuk menambang Puing-puing Kuno atau bagaimana anda mendekati bilik harta karun di Nether, untuk mendapatkan bahan permainan akhir yang mesti dimiliki ini.