Media Sosial

Cara Mendapatkan Mata Snapchat [November 2019]

Walaupun sudah tentu tidak ada kekurangan rangkaian sosial di web hari ini, Snapchat menjadi salah satu platform media sosial kegemaran kami!

Walaupun aplikasi tersebut mungkin menghadapi beberapa tekanan sejak beberapa tahun terakhir karena pilihan reka bentuk yang kontroversial, Snapchat masih merupakan salah satu rangkaian media sosial terbesar yang ada. Terima kasih kepada pemesejan video Snapchat yang unik, ia berjaya berkembang walaupun terdapat persaingan dari Twitter dan Instagram.

Dengan foto dan video pakai Snapchat, anda tidak perlu risau tentang bagaimana rambut anda kelihatan, atau adakah foto yang anda hantar akan kembali menghantui anda selama bertahun-tahun.

Aplikasi seperti Instagram telah berusaha untuk mengambil idea Snapchat dan untuk melakukan iterasi (atau dalam beberapa kes, hanya menyalin) ciri-ciri tersebut untuk berjaya.

Namun, kami tidak dapat menahan rasa merasakan bahawa Instagram dan aplikasi serupa tidak mempunyai rasa seronok yang telah dikekalkan oleh Snapchat sejak awal.

Sebilangan keseronokan itu timbul dari kebiasaan aneh dan ciri tersembunyi yang masih terdapat di dalam Snapchat. Antara muka peta Snapchat, misalnya, membolehkan anda melihat lokasi segera rakan anda dengan anggapan mereka telah mengaktifkan fitur tersebut dan telah membuka aplikasinya baru-baru ini.

Ciri Kenangan di dalam Snapchat membolehkan anda menyimpan gambar kegemaran anda ke aplikasi untuk dilihat atau dikongsi nanti, dan folder My Eyes Only menambah folder yang dilindungi kata laluan di dalam telefon anda sehingga anda dapat melindungi foto-foto yang tidak begitu selamat untuk bekerja .

Penapis membolehkan anda mengambil gambar dan video yang menyeronokkan dan realiti untuk dikongsi dengan dunia.

Tetapi salah satu aspek paling aneh dari Snapchat, sesuatu yang telah berlangsung selama bertahun-tahun dengan sedikit atau tanpa perubahan, adalah skor Snapchat. Skor anda adalah nombor yang muncul di bawah profil anda yang menilai kekerapan anda menggunakan aplikasi untuk berbual dengan rakan dan pengikut anda.

Walaupun sudah ada sejak pelancaran syarikat itu, banyak pengguna masih tidak tahu apa maksudnya atau bagaimana fungsinya.

Skor Snapchat anda berubah semasa anda menggunakan aplikasinya, tetapi jika anda mencari cara untuk memaksimumkan potensi skor anda — atau hanya mencari panduan untuk memahami apa maksud poinnya — kami mendapat beberapa nasihat untuk anda.

Cukup berdedikasi untuk Snapchat untuk meningkatkan skor anda pasti memerlukan banyak kerja, tetapi dengan beberapa petua dan trik, anda dapat meningkatkan skor anda dalam masa yang singkat. Mari kita lihat cara anda mengumpulkan beberapa mata Snapchat tambahan hanya dengan menggunakan aplikasinya sendiri.

Asas Skor Snapchat

Bagi pengguna Snapchat baru, aplikasi ini kadang-kadang kelihatan sangat luar biasa. Reka bentuk semula Snapchat baru-baru ini diharapkan dapat memudahkan pengguna baru mempelajari cara menggunakan aplikasi, tetapi hanya membuat pengguna lama merasa terasing dan tersesat dalam aplikasi yang pernah mereka kenal dengan baik.

Semua ini masuk akal — walaupun selepas reka bentuk semula, terdapat panel, gerak geseran, menu rahsia, ikon Bitmoji, dan banyak lagi ciri reka bentuk tambahan dalam aplikasi sehingga sukar untuk melompat langsung ke Snapchat dengan pengetahuan lengkap tentang bagaimana semuanya berfungsi.

Sebagai contoh, walaupun mengakses skor Snapchat anda boleh membingungkan pengguna baru dan lama. Pengguna baru mungkin tidak dapat mencari menu profil dalam menu Snapchat, sementara pengguna lama mungkin tidak tahu bagaimana mengakses paparan profil yang dipindahkan dari awal.

Sama ada anda seorang veteran Snapchat lama atau pengguna baru untuk platform, kami memberi anda perlindungan. Mari kita lihat bagaimana melihat skor anda, bagaimana skor berfungsi dalam Snapchat dan beberapa petua yang terbukti mengenai cara meningkatkan skor anda. Teruskan membaca untuk mengetahui cara mendapatkan mata di Snapchat!

Mengakses Skor Anda

Mulakan dengan membuka Snapchat pada iPhone atau peranti Android anda. Sama seperti sebelum reka bentuk semula, Snapchat memuatkan anda ke antara muka pemidang tilik kamera ketika pertama kali melancarkan aplikasi, yang membolehkan anda segera mengambil foto atau video.

Walau bagaimanapun, jalan pintas untuk mengakses skor Snapchat anda telah berubah sejak reka bentuk semula 2018. Walaupun versi aplikasi yang lebih lama membolehkan anda meleret ke bawah dari antara muka kamera untuk melihat profil anda, meleret ke bawah tanpa memuatkan antara muka carian, memaparkan Berita Teratas dari seluruh dunia dan cerita yang disiarkan secara tempatan di sekitar kawasan anda.

Sebagai gantinya, anda sekarang harus mengetuk ikon profil di sudut kanan atas paparan anda. Sekiranya anda telah membuat dan menyelaraskan Bitmoji dengan akaun Snapchat anda, ikon profil ini akan menjadi wajah Bitmoji anda; jika tidak, anda akan melihat siluet Snapchat sebagai gambar profil anda.

Sebaik sahaja anda mengetuk ikon ini, Snapchat akan mendedahkan paparan profil baru untuk reka bentuk semula, yang telah disusun semula untuk menyertakan latar belakang kelabu gelap dan bukannya tetingkap lut sinar lama, sebagai tambahan kepada senarai cerita yang anda hantar sekarang (jika anda ada).

Seperti antara muka lama, anda akan menemui Snapcode anda, yang memungkinkan untuk mudah berkongsi profil Snapchat anda dengan rakan baru, ikon Share untuk profil anda, senarai trofi yang anda perolehi, dan kemampuan untuk mengakses akaun Bitmoji anda menggunakan jalan pintas yang disiarkan di sana.

Walaupun halaman ini kelihatan agak berbeza berbanding halaman profil lama di Snapchat, satu perkara yang tidak pernah berubah adalah maklumat di bawah Snapcode anda. Sebagai tambahan kepada nama pengguna dan tanda Zodiak anda yang memaparkan julat tarikh lahir anda, anda akan menemui nombor yang sesuai yang menghubungkan akaun anda dengan koleksi mata anda.

Bergantung pada seberapa baru Anda untuk Snapchat, jumlah ini serendah beberapa ratus mata, atau cukup tinggi untuk mencapai ratusan ribu poin. Nombor ini adalah skor Snapchat anda, yang menunjukkan jumlah mata yang anda telah buat dalam jangka masa tertentu. Mengetuk skor akan membolehkan anda melihat skor yang dihantar dan skor yang anda terima dalam Snapchat.

Malangnya, Snapchat tidak pernah menjelaskan sepenuhnya bagaimana sistem mata mereka berfungsi, jadi sering kali sukar untuk mengikuti dengan tepat bagaimana titik-titik ini dikumpulkan.

Namun, hanya dengan melakukan beberapa ujian dan mengikuti beberapa matematik asas, kita dapat melihat penjelasan ringkas mengenai perkara ini berdasarkan apa yang kita tahu.

  • Menghantar atau menerima sekejap penghargaan memberi anda satu mata, walaupun beberapa snap nampaknya memberikan mata tambahan untuk alasan yang tidak diketahui.
  • Menghantar gambar kepada beberapa orang sekaligus tidak memberi anda mata tambahan. Hanya kerana anda menghantar snap yang sama kepada tiga puluh, enam puluh, atau seratus orang dari senarai rakan Snapchat anda tidak bermaksud anda akan mendapat mata tambahan.
  • Menyiarkan sekejap ke cerita anda memberi anda kelebihan, tetapi menonton cerita tidak.
  • Begitu juga, menyiarkan cerita video dengan berbilang video (mencapai tanda sepuluh saat) nampaknya tidak memberi anda mata tambahan.
  • Membentuk atau meneruskan rentak tidak akan memberi anda mata tambahan. Dan sama seperti anda tidak dapat meneruskan rentetan dengan menghantar mesej sembang, menghantar sembang juga tidak akan meningkatkan skor Snap anda.

Seperti yang disebutkan di atas, ini hanya yang kita tahu pasti memberi anda titik-titik yang diinginkan. Yang mengatakan, ada beberapa pelik yang pelik di mana mata meningkat dalam jumlah besar tanpa ada penjelasan mengapa mata meningkat di tempat pertama. Namun, kami dapat menggunakan panduan di atas dengan mudah untuk menentukan dengan tepat bagaimana menjaringkan beberapa mata bonus.

Bagaimana Saya Meningkatkan Skor Snapchat Saya?

Sekiranya anda pengguna Snapchat ingin meningkatkan skor anda secepat mungkin, mari kita lihat cara permainan sistem mata di Snapchap untuk membantu anda memperoleh lebih banyak mata.

Sekiranya anda mencari cara untuk meningkatkan mata anda di Snapchat, anda tidak sendirian. Berjuta-juta orang telah mencari di Google yang berusaha mencari peretasan untuk mendapatkan lebih banyak mata secepat mungkin di Snapchat.

Walaupun kami tidak dapat menjamin salah satu kaedah "diretas" ini dan Snapchat dapat melarang akaun anda secara kekal kerana melanggar peraturan, jadi anda mungkin harus mematuhi kaedah yang diluluskan untuk memperoleh mata.

Oleh itu, kami di TechJunkie memberi tumpuan kepada kaedah sebenar dan bukannya pada peretasan. Kaedah sah ini adalah kaedah "topi putih" yang mengelakkan anda membuat masalah seperti beberapa kaedah "topi hitam" yang akan anda temui.

Ini adalah panduan ringkas kami untuk beberapa kaedah yang boleh anda gunakan untuk mendapatkan mata baru dengan cepat di Snapchat.

Berinteraksi dengan Selebriti

Walaupun banyak selebriti telah berpindah ke Instagram untuk menjangkau pengikut mereka berbanding dengan Snapchat, anda masih boleh memperoleh beberapa mata tambahan melalui Snapchat dengan menambahkan dan berinteraksi dengan selebriti di platform.

Penghibur, penyanyi, dan pelakon semuanya mempunyai banyak pengikut di Snapchat yang membolehkan mereka mempersembahkan kehidupan mereka kepada pengikut mereka dengan cara yang lebih tradisional daripada yang biasa dilakukan oleh peminat mereka. Platform ini juga membantu selebriti mempunyai kawalan tambahan terhadap penampilan peribadi dan profesional mereka yang biasanya tidak mereka miliki.

Sama ada gambar anda dilihat atau tidak benar-benar bergantung pada selebriti yang dimaksudkan - ada yang akan membukanya dan ada yang tidak akan mengganggu. Lebih sering daripada tidak, ia sangat bergantung pada ukuran selebriti di tempat pertama.

Walau bagaimanapun, selebriti yang dimaksudkan tidak semestinya melihat Snap anda agar anda mendapat intinya. Anda hanya perlu menghantar Snap untuk mendapatkan kredit.

Agar ini dapat berfungsi, anda perlu bergantung pada mengirim snap kepada selebriti yang telah anda tambahkan ke akaun anda menggunakan Snapcodes atau nama pengguna mereka. Sekiranya anda belum menambahkan selebriti ke akaun anda, jangan tertekan.

Bukan hanya selebriti yang paling bersedia dan bersedia menerima peminat di akaun mereka. Walaupun ini bukan senarai penuh selebriti, berikut adalah beberapa selebriti yang kuat untuk memulakan usaha anda untuk mendapatkan lebih banyak mata. Selebriti ini terkenal aktif dan mempunyai pengikut yang besar di Snapchat.

 • Ariana Grande, pemuzik: moonlightbae
 • Casey Neistat, YouTuber: caseyneistat
 • Chelsea Handler, pelawak: chelseahandler
 • Chris Pratt, pelakon: ChrisPrattSnap
 • Christina Milian, pemuzik: cmilianofficial
 • Chrissy Teigen, model: chrissyteigen
 • David Guetta, pemuzik: davidguettaoff
 • Dwayne "The Rock" Johnson, pelakon dan ahli gusti pro: therock

 • Ellen Degeneres, pelawak: Ellen
 • Gwen Stefani, pemuzik: itsgwenstefani
 • Jared Leto, pelakon: jaredleto
 • Jessica Alba, pelakon: jessicamalba
 • Jimmy Fallon, pelawak: fallontonight
 • John Mayer, pemuzik: johnthekangaroo
 • Justine Ezarik - ijustine
 • Kate Hudson, pelakon: khudsnaps
 • KT Tunstall, pemuzik: realkttunstall
 • Lady Gaga, pemuzik: ladygaga
 • Macklemore, pemuzik: mackandryan
 • Marques Brownlee, YouTuber: mkbhd
 • Meghan Trainor, pemuzik: mtrainor22
 • NE-YO, pemuzik: NEYO1979
 • Reese Witherspoon, pelakon: snapsbyreese
 • Ruby Rose, model: rubyrose
 • Sam Sheffer, YouTuber: samsheffer
 • Shane Dawson, YouTuber: lolshanedawson
 • Taylor Swift, pemuzik: taylorswift

Dengan menambahkan selebriti ke dalam senarai orang yang anda ikuti di Snapchat, anda bukan sahaja dapat melihat secara mendalam kehidupan mereka, tetapi anda juga dapat melihat sekilas di sebalik tabir karya mereka. Dan, walaupun banyak pengguna Snapchat mungkin tidak menyukai kemas kini baru, reka bentuk semula Snapchat sebenarnya memberi ganjaran berikutan selebriti.

Hampir setiap pengguna yang disebutkan di atas sekarang dianggap sebagai "Kisah Rasmi," yang bermaksud mencari nama pengguna mereka untuk mengikuti kehidupan mereka lebih mudah sebelumnya. Mencari nama mereka di Snapchat kemungkinan akan memuatkan akaun mereka yang disahkan, yang bermaksud anda tidak perlu risau untuk menambahkan akaun palsu secara tidak sengaja.

Kemas kini Snapchat juga memisahkan kisah ini dari rakan anda, meletakkannya pada tab yang berlainan di sisi kiri dan kanan antara muka kamera. Ini menjadikannya lebih mudah untuk membezakan antara pelbagai jenis cerita.

Ini bermaksud, bagaimanapun, bahawa anda harus menggunakan fungsi carian untuk mengirim snap kepada pengikut selebriti anda, kerana mereka tidak akan muncul langsung dalam senarai rakan anda setelah kemas kini. Untuk melakukan ini, cari profil semasa anda mencari namanya, kemudian pilih ikon mereka untuk mula berbual dengan pengguna.

Daripada menghantar sembang selebriti Snap anda, ketuk ikon kamera tengah untuk membuka pemidang tilik. Ambil sekejap dari apa sahaja yang anda mahukan dan kirimkan snap untuk menerima satu mata. Dalam ujian kami di Android, nampaknya aplikasi tidak menyegarkan skor anda sehingga anda menutup dan membuka semula aplikasinya, jadi jangan panik jika anda tidak langsung mendapat mata penambahan anda.

Sebaiknya hantarkan pelbagai gambar kepada sebilangan besar selebriti dan bukannya menghantar spam kepada orang yang sama berulang kali. Ingat bahawa orang itu mungkin menerima pemberitahuan mengenai aktiviti Snapchat anda, yang bermaksud anda tidak mahu meletupkan telefonnya atau anda mungkin akan tersekat.

Akhirnya, ingat bahawa menghantar sekejap yang sama ke tiga puluh selebriti akaun sekaligus hanya akan memberi anda satu mata. Untuk hasil terbaik, berikan perhatian kepada setiap selebriti dengan Snap. Ini akan memerlukan lebih banyak masa tetapi akan berbaloi jika objektif anda adalah untuk memperoleh lebih banyak mata.

Mulakan Jalan Baru dengan Rakan

Yang ini tidak semudah mengirim spam kepada selebriti di Snapchat dengan sekumpulan persekitaran anda, tetapi ini adalah cara yang pasti untuk memastikan anda menghantar dan menerima sebilangan besar Tangkap semasa anda berada di platform.

Streaks adalah salah satu aspek Snapchat yang paling popular, dengan ribuan pengguna bersaing untuk melihat siapa yang dapat memperoleh rentetan terpanjang dalam sejarah Snapchat dengan rakan mereka. Streaks menawarkan cara yang menyeronokkan untuk mengesan aktiviti Snapchat anda dan dapat mendorong anda untuk terus berbual dengan rakan anda.

Dengan memulakan rentetan tambahan dengan rakan anda, anda akan menjamin bahawa anda dan orang lain saling mengirim gambar antara satu sama lain sekurang-kurangnya sekali sehari, meningkatkan skor Snapchat anda sebanyak dua mata per barisan.

Sekiranya anda berjaya mendapatkan lima belas jalur, itu adalah minimum 30 mata sehari untuk menghantar dan menerima gambar dari rakan anda. Selain itu, setelah mendapat tahap yang cukup tinggi, anda boleh bergabung dengan pembaca kami untuk bersaing untuk mendapatkan rentetan terpanjang di Snapchat setakat ini.

Ini adalah cara yang sangat menyeronokkan dan berkesan untuk memperoleh mata Snapchat dengan mudah. Jadi, jika anda ingin meningkatkan skor Snapchat anda, hubungi beberapa rakan untuk memulakan beberapa coretan Snapchat baru.

Cari Rakan yang Ingin Mendapat Lebih Banyak Mata

Membangun idea untuk memulakan coretan dengan rakan anda di Snapchat, anda boleh meminta orang di senarai rakan anda jika mereka berminat untuk mengumpulkan poin bersama, sehingga menjamin bahawa anda tidak akan mengirim spam kepada orang yang tidak berminat dengan Snapchat mata.

Minta rakan anda untuk melihat apakah ada yang ingin meningkatkan skor mereka; setelah anda menemui satu atau dua orang, anda tidak akan mengambil masa yang lama untuk meningkatkan skor yang anda hantar dan terima, dengan cepat membawa kepada keuntungan besar dalam akaun anda.

Selagi anda telah bersetuju dengan rakan anda untuk saling mengirim spam, tidak ada yang mungkin marah, dan skor anda dapat meningkat dengan cepat sepanjang hari.

Menghantar tiga ratus atau empat ratus gambar kepada orang lain setiap hari (dengan jumlah yang sama yang diterima oleh akaun anda) bermaksud anda boleh mencapai lebih dari 800 mata sehari, atau 5600 mata seminggu. Beri masa beberapa bulan untuk bolak-balik, dan anda akan mencapai matlamat skor tinggi anda dalam masa yang singkat.

Walaupun kaedah ini mungkin memerlukan sedikit masa dan penentuan, itu adalah kaedah yang paling mudah dan cepat diketahui untuk meningkatkan skor Snapchat anda.

Pemikiran Akhir

Titik Snapchat adalah ciri menarik yang tidak difahami oleh kebanyakan pengguna. Walaupun mata sebenarnya tidak bernilai, skor Snapchat menawarkan cara yang menyeronokkan dan unik untuk mengesan aktiviti anda dengan rakan anda.

Setelah anda memahami bagaimana mata Snapchat berfungsi (seberapa banyak yang anda boleh), anda benar-benar boleh memulakan permainan sistem untuk memaksimumkan mata anda. Menghantar mesej kepada selebriti, memulakan rentetan baru dengan rakan anda, dan bersetuju untuk meningkatkan skor anda dengan rakan adalah cara berkualiti untuk menaikkan skor anda tanpa mengganggu rakan dan keluarga anda dengan sejumlah besar gambar atau cerita yang diposkan ke akaun anda.

Oleh kerana poin anda dalam Snapchat meningkat bergantung pada jumlah kandungan yang anda hantar, cukup mudah untuk menaikkan poin anda di platform dengan mencari orang yang tepat untuk menghantar foto dan video. Kadang-kadang anda bahkan dapat mencari rakan baru dalam talian, dalam komuniti seperti Reddit, yang akan bersetuju untuk menukar Snaps dengan anda untuk memaksimumkan mata mereka.

Sangat mudah untuk mengumpulkan skor anda di platform setelah anda mengetahui apa yang anda lakukan.

Mudah-mudahan, panduan kami telah membantu anda mendapatkan skor anda setinggi yang anda mahukan, sambil juga menawarkan cara baru untuk bertemu dengan rakan dan selebriti di platform.

Sekiranya anda menikmati artikel ini, dan ingin memanfaatkan Snapchat sepenuhnya, lihatlah catatan TechJunkie yang lain:

Cara Membuat Kolaj Foto untuk Cerita Snapchat

Bolehkah Anda Memberitahu Jika Ada Yang Membungkam Anda di Snapchat?

Cara Mengedit atau Mengubah Cerita Snapchat Selepas Membuat Posting

Cara Menambah Stiker Emoji Pindah Snapchat ke Video

Beri tahu kami di komen di bawah seberapa baik hasil skor Snap tinggi anda, dan kami akan memberitahu anda jika ada kaedah baru untuk meningkatkan skor anda menjadi jelas.