Permainan

Cara Menghilangkan Sembang di Valorant

Sekiranya anda pernah bermain permainan berbilang pemain dalam talian, anda tahu bahawa sistem sembang dalam permainan tidak dapat dipisahkan dengan pengalaman. Bukan hanya membantu anda berkoordinasi dengan rakan sepasukan, tetapi juga membolehkan pemain terlibat dalam ceramah sampah kuno yang bagus.

Cara Menghilangkan Sembang di Valorant

Setiap fungsi sembang global IP berfungsi sedikit berbeza, namun, walaupun anda sudah biasa dengan semua sistem sembang, anda mungkin memerlukan buku asas bagaimana Valorant berfungsi.

Teruskan membaca untuk mengetahui untuk berbual dalam permainan atau bagaimana untuk melumpuhkannya jika anda hanya mahu bermain dengan tenang.

Cara Berbual di Valorant

Sekiranya anda sudah biasa dengan permainan Riot yang lain, "League of Legends", anda sudah tahu cara memulakan sistem semua sembang:

Tekan butang "Shift + Enter" bersama-sama.

Perintah ini membawa anda terus ke kotak semua-sembang sehingga anda dapat mula mengirim mesej ke seluruh dunia.

Sekiranya anda hanya ingin menghantar mesej kepada rakan sepasukan anda, tekan kekunci "Enter". Sebagai alternatif, taip ” /semua" di hadapan mesej untuk menghantarnya ke barisan hadapan global. Ini menjadikan perbualan peribadi sebelumnya dengan rakan sepasukan menjadi permainan umum.

Terdapat tiga jenis mesej sembang yang tersedia dalam sistem semua sembang:

  1. Berpasukan - berbual antara rakan sepasukan anda
  2. Semua - sembang global
  3. Siaran - mesej automatik dari permainan

Anda dapat melihat ketiga-tiga jenis sembang dalam pertandingan yang sama, jadi jika anda keliru tentang siapa yang bercakap dengan anda, cari awalan dalam tanda kurung. Setiap baris mesej mengandungi tag untuk jenis mesej dalam tanda kurung.

Cara Menghilangkan Sembang di Valorant

Talking smack adalah bahagian yang dapat disatukan dari pengalaman permainan berbilang pemain dalam talian, tetapi kadangkala terlalu banyak. Oleh itu, jika anda musuh atau rakan sepasukan telah mencapai had, ada jalan penyelesaian yang mudah; Matikan sembang anda. Lihat langkah-langkah di bawah untuk memulakan:

  1. Semasa anda dalam permainan, tekan kekunci "ESC" untuk memunculkan menu pilihan.
  2. Tekan butang "Sembang Teks" untuk musuh (atau rakan sepasukan) yang anda mahu bisukan.
  3. Keluar dari menu.

Melumpuhkan sembang untuk setiap ahli pertandingan tidak akan membuang sistem sembang sepenuhnya. Anda tidak akan menerima mesej daripada ahli terpilih.

Pemain kadang-kadang menghadapi masalah di mana kotak sembang tersekat di skrin. Ia biasanya berlaku jika anda menekan kekunci "ESC" semasa mengetik dalam sembang. Sekiranya ini berlaku, penyelesaian ini dapat membantu:

  1. Klik ke dalam kotak teks seolah-olah anda akan menaip mesej.
  2. Klik di mana sahaja di luar kotak teks.

Melakukan ini menetapkan semula kotak teks dan perlahan-lahan memudarnya.

Cara Memperbaiki Perkhidmatan Sembang Tidak Tersedia di Valorant

Komunikasi sangat penting semasa anda bermain berbilang pemain dalam talian. Apabila sistem sembang tergendala, ia dapat meredakan sesi, terutamanya apabila rakan sepasukan tidak mempunyai mikrofon untuk sembang suara.

Riot's Valorant tidak asing dengan bug sembang ini, dan jika anda sudah lama bermain permainan, anda mungkin mengalami ralat "Perkhidmatan Sembang Tidak Tersedia" yang ditakuti. Sehingga 1.02 patch, Riot masih belum mengatasi ralat sistem sembang yang menimpa banyak pemain. Nasib baik komuniti permainan telah menemui beberapa jalan penyelesaian untuk masalah ini:

  1. Keluar dari permainan, mulakan semula, dan log masuk semula.
  2. Pasang semula permainan.

Malangnya, tidak ada perbaikan rasmi untuk ralat ini sekarang, tetapi dengan patch 1.03 di kaki langit, pemain diharapkan dapat melihat pembaikan rasmi tidak lama lagi.

Soalan Lazim Tambahan

Bagaimana Saya Menukar Sembang kepada Semua di Valorant?

Pertukaran dari perbualan peribadi ke perbualan global adalah sesuatu yang mudah. Anda hanya perlu mengetik "/ semua" sebelum mesej dan menghantarnya ke seluruh dunia. Awalan "/ semua" membuka sembang secara global.

Bagaimana Saya Membuka Sembang Pasukan di Valorant?

Terdapat beberapa cara untuk membuka kotak sembang di Valorant:

• Sembang global - Tekan kekunci "Enter + Shift" bersama-sama

• Sembang pasukan peribadi - Tekan kekunci "Enter"

Sekiranya anda ingin menukar saluran peribadi anda kepada semua orang dalam pertandingan, cukup ketik "/ semua" sebelum mesej dan hantarkan.

Bagaimana Anda Membalas Bisikan di Valorant?

Bagaimana Anda Membalas Bisikan di Valorant?

Whispers adalah versi DM permainan berbilang pemain dalam talian atau mesej langsung.

Ini bermaksud anda boleh menghantar mesej pemain secara peribadi. Untuk berbisik kepada seseorang dalam pertandingan, ikuti langkah-langkah di bawah:

• Tekan kekunci "Ctrl + Enter" pada masa yang sama

• Taipkan nama pemain yang ingin anda bisikkan dan mesejnya

Ingatlah bahawa anda hanya boleh berbisik kepada pemain yang telah anda tambahkan.

Anda juga mungkin mengalami permintaan dalam permainan yang memberitahu anda untuk menekan kekunci "TAB" untuk menyelesaikan bisikan. Ini bermaksud anda sudah mula mengetik nama dan permainan mahu melengkapkannya secara automatik.

Anda boleh mengizinkannya dengan menekan kekunci "TAB", tetapi peraturan yang sama berlaku: anda perlu menambahkan pemain ke senarai anda sebelum dapat membisikkan atau mengirim mesej peribadi kepada mereka.

Bagaimana Anda Menyahpasang Valorant?

Sama ada anda ingin menyahpasang Valorant untuk memperbaiki mesej ralat sembang atau anda hanya mempermudah permainan, menyahpasangnya adalah proses yang mudah.

• Pergi ke "Menu Mula

• Pilih ikon Tetapan atau gear

• Tekan butang Aplikasi

ATAU

• Cari "Tambah atau hapus program"

• Pilih Berani

• Tekan butang "Nyahpasang"

Riot mempunyai program anti-cheat yang mungkin juga perlu anda nyahpasang jika anda mahukan batu bersih dan hapus semua jejak Valorant sepenuhnya.

Untuk menyahpasang program anti-cheat:

• Pergi ke menu Tetapan

• Pilih Aplikasi atau cari "Tambah atau hapus program"

• Klik Riot Vanguard (program anti-cheat)

• Tekan butang "Nyahpasang"

Sekiranya anda mencopot pemasangan permainan untuk memperbaiki bug sembang, anda mungkin tidak perlu mengeluarkan Riot Vanguard juga. Cuba hapus permainan utama terlebih dahulu untuk melihat apakah ia membetulkan mesej ralat sebelum melakukan langkah tambahan untuk menghapus semua jejak permainan.

Mengakhiri Spammer Sembang yang Mengganggu

Sistem sembang dalam mana-mana permainan berbilang pemain dalam talian adalah elemen penting untuk pengalaman yang mendalam, tetapi sebilangan pemain menyalahgunakan sistem dan menjadikan permainan tidak selesa untuk semua orang.

Sekiranya anda mengalami spammer sembang yang menjengkelkan atau hanya mahu bercakap dengan rakan sepasukan anda di saluran peribadi, ada penyelesaian yang mudah. Kekuatan ada di hujung jari anda, jadi jangan ragu untuk berbisik ke sembang peribadi sepanjang pertandingan anda.

Adakah anda menggunakan semua jenis sembang ketika bermain Valorant? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.