Media Sosial

Cara Menambah Ukuran Pen di Snapchat

Snapchat sentiasa mengeluarkan kemas kini untuk menambah dan memperbaiki pelbagai fungsi. Untuk waktu yang lama, tidak mungkin untuk mengubah ukuran pena semasa menambahkan teks ke atau menggambar snap. Walau bagaimanapun, kemas kini baru-baru ini mengubah semua itu. Kini, pengguna Snapchat mempunyai lebih banyak kuasa atas foto mereka.

Cara Menambah Ukuran Pen di Snapchat

Cara Melukis Gambar Anda

Mari kita mulakan dengan asasnya. Melukis gambar adalah mudah dan menyeronokkan. Cukup ambil gambar baru dan lihat pilihan penyuntingan di sebelah kanan.

Ketuk ikon pena, kemudian gunakan jari anda untuk melukis foto anda. Anda mungkin melihat bahawa bar warna muncul di sebelah kanan. Gunakan bar ini untuk memilih warna baru untuk pen anda.

Tidak suka karya baru anda? Sebaik sahaja anda mula melukis, simbol buat asal akan muncul di sebelah kanan atas gambar. Ketuk sekali ini untuk mengurungkan semua gambar yang telah anda buat sejak kali terakhir anda mengangkat jari. Ketik sekali lagi untuk terus berjalan. Hati-hati, tidak ada butang untuk meletakkan kembali kerja yang telah anda buang.

Cara Mengedit Saiz Pena untuk Lukisan

Sekiranya pena terlalu besar atau terlalu kecil sesuai dengan keinginan anda, gunakan jari anda untuk mencubitnya lebih kecil atau tarik lebih besar. Cukup letakkan ibu jari dan jari telunjuk anda pada skrin dan ratakan untuk pen yang lebih besar. Lakukan perkara yang sama dan gerakkan mereka lebih dekat untuk yang lebih kecil.

Setelah anda menyesuaikan ukuran pen, pen akan hilang. Ketik dan seret jari anda untuk menarik lagi. Anda akan melihat bahawa sekarang anda menggunakan ukuran pena baru anda.

Pilihan Lukisan Lain

Sudah tentu, anda tidak terhad hanya pada warna jika anda ingin menambahkan beberapa karya seni pada gambar anda. Snapchat membolehkan anda melukis dengan beberapa simbol yang menyeronokkan juga. Ketuk jantung di sebelah kanan untuk melihat lebih banyak pilihan pen. Satu siri simbol akan muncul. Ketuk satu untuk melukis dengan simbol itu. Ketik simbol bawah pada bar dan seret ke bawah untuk melihat lebih banyak pilihan.

Anda juga boleh mengedit ukuran simbol yang anda lukis. Walau bagaimanapun, Snapchat masih menghadapi beberapa gangguan di bahagian tersebut. Sekiranya simbol dibuat terlalu besar, simbol itu tidak akan dilukis dengan betul. Sebaliknya, satu salinan simbol akan muncul setiap kali anda meletakkan jari ke bawah.

Cara Menambah dan Mengedit Teks

Sekiranya anda lebih banyak jenis sastera, pertimbangkan untuk menambahkan beberapa teks sebagai gantinya. Ia mudah. Yang perlu anda lakukan ialah mengetuk T di bahagian atas menu penyuntingan di sebelah kanan. Ini akan memunculkan pad taip telefon anda. Kemudian taipkan apa sahaja garis pintar atau menarik yang terlintas di fikiran.

Apabila menu menaip muncul, bar warna juga harus muncul di sebelah kanan. Gunakan ini untuk mengubah warna teks seperti warna pen.

Anda juga boleh mencuba mengetuk T berulang kali untuk mengubah ukuran dan format teks. Pilihan ini sangat terhad. Anda hanya boleh menjadikan teks besar atau kecil. Anda juga hanya boleh memusatkan teks atau memusatkan teks ke kiri.

Setelah selesai menaip, tekan Selesai untuk menerima perubahan. Anda boleh memindahkan lokasi teks di sekitar foto anda dengan jari anda.

Tidak cukup baik?

Jangan risau. Snapchat selalu penuh dengan kejutan. Akan ada kemas kini lain dalam masa yang singkat.