PC & Mudah Alih

Cara Menjaga Persediaan Semasa Anda Meninggal di Minecraft

Semasa anda bermain Minecraft pada skema permainan lalai, salah satu aspek permainan yang paling mengecewakan adalah kehilangan semua inventori anda setelah mati. Bagi sebilangan pemain, ketakutan akan kematian menjadikan permainan lebih menyeronokkan, sementara yang lain merasa sangat menjengkelkan.

Cara Menjaga Persediaan Ketika Anda Meninggal di Minecraft

Sekiranya anda ingin mati dan menyimpan semua harta benda anda, tetapi anda tidak pasti bagaimana melakukannya, teruskan membaca. Dalam panduan ini, kami akan menerangkan cara menggunakan cheat untuk meningkatkan pengalaman permainan anda.

Bagaimana Menjaga Persediaan Anda Semasa Anda Mati di Minecraft

Apabila anda mati di Minecraft, ini biasanya bermaksud bahawa anda tidak lagi mempunyai inventori peribadi seperti perisai, senjata, dan alat. Bagi sebilangan pemain, permainan ini menjadikannya lebih menarik, sementara yang lain menganggapnya menjengkelkan.

Nasib baik, jika anda ingin menyimpan semua alat dan perisai anda, anda boleh melakukannya dengan menyesuaikan permainan dan membuat beberapa suntingan berguna yang membolehkan anda mengubah tindakan permainan teras. Terdapat pelbagai kod cheat untuk Minecraft, dan yang terbaik cukup kuat untuk mengubah pemboleh ubah teras tersebut. Sekiranya anda tidak mahu bermain dengan buku ini, perkara pertama yang harus anda lakukan ialah memastikan bahawa dunia anda menyokong penipuan. Inilah cara anda dapat melakukannya:

 1. Buka Menu Permainan di Minecraft.
 2. Ketik "Buka ke LAN."

 3. Pergi ke "Benarkan Menipu" dan alihkan butang ke "AKTIF".

 4. Ketik "Mulakan Dunia LAN."

 5. Sekarang anda boleh mula menggunakan cheat.

Untuk mengubah peraturan permainan, anda harus menggunakan kotak sembang yang juga berfungsi sebagai konsol perintah setiap kali anda memasukkan sesuatu yang dimulai dengan "/." Dengan menggunakan perintah "/ gamerule", anda boleh memotong peraturan dan, dalam hal ini, pastikan anda tidak kehilangan barang anda setelah mati:

 1. Buka tetingkap sembang dalam permainan anda.
 2. Taip "/ gamerule keepInventory true" di kotak sembang.

 3. Tekan enter."

 4. Selepas anda mati, anda masih akan mempunyai semua alat anda.
 5. Klik pada "Respawn" untuk memulakan semula permainan.

Bagaimana Menjaga Inventori Anda Semasa Mati di Minecraft di iPhone

Tidak seperti permainan lain, Minecraft Pocket Edition (PE) menawarkan pengalaman permainan yang hebat di iPhone. Namun, ia berbeza dengan edisi Java yang asli kerana dilengkapi dengan fungsi yang lebih sedikit dan kawalan ibu bapa yang lebih baik. Sudah tentu, pemain masih boleh menikmati mod Kreatif dan Survival serta permainan berbilang pemain yang hanya dijemput.

Sekiranya anda kecewa apabila anda kehilangan perisai dan senjata anda semasa mati, berikut adalah cara anda dapat mencegahnya daripada menggunakan iPhone anda:

 1. Buka Minecraft Pocket Edition.

 2. Klik pada ikon sembang di bahagian atas skrin.

 3. Taip "/ gamerule keepInventory true" di kotak sembang.

 4. Tekan enter."

 5. Selepas anda mati, anda masih akan mempunyai semua alat anda.
 6. Klik pada "Respawn" untuk memulakan semula permainan.

Bagaimana Menjaga Inventori Anda Semasa Anda Mati di Minecraft di Android

Menggunakan Minecraft PE adalah pengalaman yang menyeronokkan. Tetapi jika anda lebih suka mod berbilang pemain, anda mungkin lebih baik memainkannya di PC anda. Secara semula jadi, peraturan permainan Minecraft berfungsi dengan cara yang sama sama ada anda memainkannya pada versi PC atau PE, dan kehilangan barang anda setelah mati adalah salah satu daripadanya. Nasib baik, ada jalan di sekitarnya:

 1. Buka Minecraft Pocket Edition pada telefon Android anda.

 2. Klik pada ikon sembang di bahagian atas skrin.

 3. Taip "/ gamerule keepInventory true" di kotak sembang.

 4. Tekan enter."

 5. Selepas anda mati, anda masih akan mempunyai semua alat anda.
 6. Klik pada "Respawn" untuk memulakan semula permainan.

Cara Menjaga Persediaan Anda Semasa Mati di Minecraft di Windows, Mac, dan Chromebook

Sekiranya anda tidak lagi ingin kehilangan barang anda setelah mati, perkara pertama yang harus anda lakukan ialah mewujudkan dunia Minecraft yang menyokong penipu. Ini adalah proses mudah yang membolehkan anda menggunakan semua penipuan anda dengan baik:

 1. Buka Menu Permainan di Minecraft.
 2. Ketik "Buka ke LAN."

 3. Pergi ke "Benarkan Menipu" dan alihkan butang ke "AKTIF".

 4. Ketik "Mulakan Dunia LAN."

Sekarang, anda boleh mula menggunakan cheat:

 1. Buka tetingkap sembang dalam permainan anda dengan menekan "T."
 2. Taip "/ gamerule keepInventory true."

 3. Taip "Enter."
 4. Sekarang, peraturan permainan baru sudah aktif, dan anda dapat menyusun semula permainan anda.

Bagaimana Menjaga Persediaan Anda Semasa Anda Meninggal di Minecraft di PS4 dan Xbox

Langkah-langkah untuk memastikan inventori anda di Minecraft tidak jauh berbeza antara PS4 dan Xbox. Untuk melakukan tindakan ini, anda harus mengaktifkan cheat dalam permainan anda dan melaksanakannya. Setelah sembang dihidupkan, inilah yang harus anda lakukan:

 1. Tekan pada D-Pad (kanan) pada alat kawalan anda.
 2. Taip "/ gamerule keepInventory true."
 3. Tekan "Enter" untuk mengubah peraturan permainan di dunia anda.

Setelah perintah aktif, item anda tidak akan hilang dari bar Hotbar dan inventori anda. Anda akan dapat memainkan semula permainan anda dengan keseluruhan inventori.

Soalan Lazim Tambahan

Adakah Anda Menjatuhkan Item di Minecraft?

Menjatuhkan item di Minecraft adalah perlu jika anda ingin memberikan atau mengeluarkan sebahagian dari inventori permainan anda. Yang perlu anda buat hanyalah menandakan item tersebut dan tekan kekunci "Q", dan item itu akan berada di tanah di hadapan anda. Sekiranya anda ingin mengambilnya atau menyerahkannya kepada pemain lain, semuanya bergantung kepada anda.

Apabila anda mati di Minecraft, anda akan menjatuhkan semua barang anda dan harus memulakan permainan baru tanpa ada yang lain. Ini berlaku secara automatik, dan anda tidak dapat memilih item yang ingin anda simpan. Namun, ada cara untuk mengubah peraturan permainan dan memastikan bahawa setiap kali anda mati, senarai barang anda tidak akan berubah.

Apa yang Berlaku pada Inventori Anda Semasa Anda Mati di Minecraft?

Sama ada anda terjatuh di lubang lava atau terlalu jauh dari rumah, ketika anda mati di Minecraft, anda perlu menjawab semula tanpa barang di inventori anda. Sebaik sahaja anda mati, anda akan membuang semua item anda secara automatik dan harus mula mengumpulkannya sekali lagi. Namun, sekiranya anda ingin mengelakkan perkara ini berlaku, anda akan menyimpan inventori anda dengan selamat atau menggunakan kod cheat.

Untuk menyimpan barang anda, anda perlu membina peti kayu. Di sana, anda dapat meletakkan banyak item inventori dan menyelamatkannya daripada jatuh. Mengetahui bahawa item anda selamat, anda pasti ingin mengambil lebih banyak risiko, meneroka dan menjadi lebih berani dalam ciptaan anda. Sebagai alternatif, anda boleh memilih untuk menggunakan kod cheat kerana ia melindungi barang rampasan anda setiap masa. Apabila anda mati dan hidup semula, lebih mudah menjalani mod bertahan dengan menggunakan semua senjata dan alat anda, terutamanya jika anda seorang pemula Minecraft.

Adakah Menjaga Inventori Anda dalam Menipu Minecraft?

Setiap pemain mempunyai pendapat yang tersendiri mengenai perkara ini. Ada yang mendakwa bahawa untuk bermain Minecraft dengan betul, tidak ada yang harus menggunakan kod cheat kerana ia memutarbelitkan salah satu peraturan asas permainan. Sebaliknya, yang lain merujuk kepada kod cheat sebagai alat yang diperlukan untuk berehat ketika bermain, terutama jika mereka tidak menggunakan mod berbilang pemain.

Sekiranya anda bermain Minecraft dengan pemain lain, menyimpan inventori anda selepas kematian memberi anda kelebihan yang tidak adil, dan dianggap menipu. Tetapi jika anda bermain-main sendiri, anda boleh melakukan apa sahaja yang anda mahukan. Sekiranya itu bermaksud menggunakan kod cheat, kebanyakan pemain yang melaporkan tidak menentangnya.

Berapa Lama Item Berakhir Selepas Kematian di Minecraft?

Apabila anda mati di Minecraft, barang anda akan berada di sekitar anda selama lima minit. Apabila pemasa mula berdetak, anda mempunyai masa untuk mencari watak anda yang terbaring di atas tanah dan mengambil semua barang anda. Sekiranya anda gagal melakukannya, anda mesti memulakan permainan dari awal.

Perlu diingat bahawa jika anda mati di lubang lava atau api, anda akan kehilangan barang yang terbakar tanpa pilihan untuk mengambilnya.

Bagaimana Anda Menyimpan Inventori Anda di Minecraft Semasa Anda Mati?

Anda boleh menyimpan inventori anda dengan dua cara: menyimpan barang di peti kayu atau menggunakan kod cheat. Sebilangan besar pemain membuat bilik simpanan di mana mereka menyimpan barang berharga mereka, dan terdapat pelbagai pendekatan dan reka bentuk yang tersedia jika anda memutuskan untuk membuatnya sendiri.

Pilihan lain yang berguna yang membolehkan anda menyimpan inventori adalah menggunakan kod cheat "Keep Inventory" dan mempunyai semua alat anda bersama anda, walaupun anda mati.

Adakah Anda Kehilangan Inventori Anda Secara Kekal Semasa Anda Mati di Minecraft?

Nasib baik, anda tidak akan kehilangan inventori anda secara kekal semasa anda mati. Hanya jika anda mati dalam api, barang-barang tersebut akan hilang secara tidak dapat dipulihkan. Sekiranya anda mati dengan cara lain, anda harus kembali, mencari mayat anda, dan mengambil balik semua barang anda. Tetapi jika anda gagal melakukannya, inventori anda akan hilang.

Apa Jenis Pemain Anda?

Minecraft adalah salah satu permainan terbaik untuk mengasah kreativiti anda. Anda boleh menggunakannya untuk membina pelbagai ciptaan, tetapi anda harus berhati-hati agar tidak mati terlalu cepat. Kod cheat di Minecraft sangat berguna apabila anda ingin menyimpan semua inventori anda selepas kematian atau meletakkan blok di mana sahaja yang anda mahukan. Dan senang menggunakan kod ketika anda berada dalam mod bertahan dan memerlukan semua bantuan tambahan yang anda dapat.

Mudah-mudahan, kami telah membantu anda memahami bagaimana fungsi kod cheat di Minecraft dan cara menggunakannya untuk lebih menikmati permainan. Setelah anda belajar menggunakan satu kod, anda akan cepat mengetahui bagaimana selebihnya dapat meningkatkan kejayaan permainan anda.

Adakah anda pernah mencuba menggunakan kod cheat di Minecraft? Apa yang ingin anda tingkatkan dengan kod cheat?

Kongsikan beberapa pengalaman anda di bawah.