Internet

Cara Menyertai Klan di WarFrame

Warframe adalah RPG aksi penembak orang ketiga dalam talian yang sangat popular. Dengan sebilangan besar pemain dalam permainan, banyak yang bersatu untuk menikmati permainan dan saling membantu maju dalam misi. Kumpulan ini dikenali di Warframe sebagai Clans.

Cara Menyertai Klan di WarFrame

Klan menawarkan banyak faedah kepada pemain, dan bergabung dengan mereka sebenarnya agak mudah. Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara bergabung dengan klan di Warframe, atau bahkan membuat salah satu klan anda sendiri.

Bagaimana Menyertai Klan di Warframe?

Bergabung dengan klan semudah menerima jemputan. Perwakilan klan hanya perlu menghantar jemputan kepada anda dan anda akan ditambahkan ke daftar setelah anda menerima.

Perwakilan klan biasanya berkeliaran di tab Perekrutan di skrin sembang. Anda hanya boleh menaip '' klan WTJ '' atau '' LFC '' untuk menarik perhatian mereka. Syaratnya masing-masing bermaksud Ingin Bergabung, dan Mencari Klan.

Walaupun secara teknis tidak ada persyaratan Peringkat Penguasaan untuk diundang ke klan, banyak klan mempunyai syarat tersendiri untuk diterima. Biasanya lebih baik mengetahui tentang Mastery Rank 5 sehingga anda dapat menyumbang kepada klan, tetapi ini bukan peraturan yang sukar dan cepat.

Mesej jemputan akan muncul di Peti Masuk anda. Anda dapat mengaksesnya dengan membuka Menu Utama, mengklik "Komunikasi," lalu mengklik "" Kotak Masuk. "Setelah anda menerima jemputan, menuju ke Foundry anda dan cari Blueprint untuk Dojo Key untuk mendapatkan akses ke Clan Dojo. Blueprint adalah item sekali guna sahaja, tetapi setelah kuncinya dibuat, ia akan kekal dalam inventori anda. Sekiranya anda meninggalkan klan, kunci akan dimusnahkan secara automatik. Bergabung dengan klan baru akan memberi anda kunci baru.

Dojo Key berharga 1,500 kredit dan memerlukan 1 Morphic, 500 Polymer Bundles, dan 500 Ferrites untuk dibina. Membina kunci akan mengambil masa 12 jam, tetapi anda boleh melakukan pembinaan dengan tergesa-gesa dengan menggunakan 10 Platinum.

Bagaimana Membuat Klan di Warframe?

Sekiranya anda ingin membina klan anda sendiri, buka Menu Utama. Malah Mastery Rank 0 Tenno dapat membuat Clan, dan ini adalah kaedah yang bagus untuk bermain dengan orang yang sudah anda kenal.

Membuat Klan

Untuk membuat klan, lakukan perkara berikut:

 1. Buka Menu Utama.

 2. Klik pada "Komunikasi."

 3. Klik pada "Klan."

 4. Sekiranya anda belum menjadi anggota klan, anda akan diberi pilihan untuk Memulakan Klan Anda Sendiri atau Belajar Mengenai Klan. Klik pada '' Mulakan Klan Anda Sendiri. ''

 5. Ketik nama Klan anda kemudian klik "OK."

Setelah dibuat, buka Halaman Klan untuk mendapatkan maklumat mengenai Klan anda. Di sebelah kanan, anda akan menjumpai Clan Rank anda, jumlah Clan Affinity yang diperlukan untuk maju ke Peringkat seterusnya, Sebarang Sesi aktif, Pintu masuk ke Clan Dojo, dan Clan Log anda. Di sebelah kiri, anda akan melihat senarai Semua Ahli Klan.

Sekiranya anda belum membuat Kunci Dojo, mengklik '' Enter Clan Dojo '' secara automatik akan membuatnya di Foundry anda. Seperti yang dinyatakan, harganya 1,500 kredit dan memerlukan 1 Morphic, 500 Polymer Bundles, dan 500 Ferrites untuk dibina. Proses pembinaan akan mengambil masa 12 jam, tetapi anda boleh terburu-buru dengan membayar 10 Platinum.

Bagaimana Menjemput Orang ke Klan Anda di Warframe?

Sekiranya anda telah membuat Klan anda, atau seorang Perwakilan Klan mencari ahli baru, anda boleh merekrut dengan menghantar orang jemputan untuk bergabung. Ini boleh dilakukan dengan salah satu daripada dua cara:

A. Jemputan melalui Ruang Sembang

 1. Buka Kotak Sembang di sebelah kiri bawah skrin anda. Kunci lalai untuk PC adalah "T." Untuk konsol, ini adalah Pilihan + L2 di PS4, Menu + Pencetus Kiri untuk Xbox, dan Menu + ZL untuk Nintendo Switch.

 2. Cari nama pemain yang ingin anda jemput dan klik padanya. Pada PS4, tekan "X" di Xbox, tekan "A." pada Nintendo Switch, tekan "B."

 3. Dari senarai juntai bawah, pilih "Jemput ke Klan."

 4. Tunggu mereka terima.

B. Dari Skrin Pengurusan Klan.

 1. Buka Menu Utama.

 2. Pilih Komunikasi.

 3. Pilih Klan.

 4. Di sebelah kanan bawah skrin, klik "Pengurusan Klan."

 5. Klik "Jemput".

 6. Taipkan nama pemain.

 7. Klik "Ok."
 8. Tunggu mereka terima.

Menguruskan Warframe Clan Anda

Sekiranya anda mempunyai Kebenaran Clan yang mencukupi, anda boleh melakukan banyak aktiviti Pengurusan Clan untuk memperkemaskan organisasi klan. Menugaskan Hierarki dan Peranan kepada pelbagai anggota menjadikannya jelas siapa yang boleh terlibat dalam aktiviti Klan apa. Hierarki ini dan pelbagai peranannya adalah seperti berikut:

Hierarki Ahli

Klan mempunyai lapan Hierarki atau jawatan yang ada. Ini bukan sekadar menunjukkan pangkat, melainkan penugasan peranan. Orang yang membuat Klan mendapat gelaran '' Founding Warlord '' dan mempunyai semua peranan yang dibuka secara lalai. Sesiapa yang mempunyai peranan '' Promote '' atau '' Regulator '' dapat memberikan peranan kepada anggota lain hingga ke Peringkat mereka. Peranannya adalah seperti berikut:

 • Pembaris - Boleh memberikan / membuang kebenaran.
 • Perekrut - Boleh mengundang orang ke klan.
 • Regulator - Boleh membuang pemain dari peringkat yang lebih rendah.
 • Promosi - Membolehkan pemain mempromosikan orang lain di bawah pangkat mereka ke kedudukan yang kurang dari atau sama dengan kedudukan mereka sendiri.
 • Arkitek - Boleh memusnahkan atau membina bilik dan hiasan Dojo.
 • Dojo Decorator - Boleh membuat atau membuang hiasan Dojo sahaja.
 • Bendahari - Boleh menggunakan kedai Clan Vault untuk membiayai Penyelidikan, Bilik Dojo, dan hiasan. Boleh juga menyesuaikan Kadar Cukai Klan.
 • Tech - boleh beratur Penyelidikan supaya Anggota Clan dapat membiayai mereka.
 • Tactician - boleh mengantri Solar Rails di Makmal Orokin dan menyebarkannya ke seluruh sistem suria.
 • Moderator Sembang - Membolehkan pemain menendang atau menggantung seseorang dari Clan Chat.
 • Herald - Boleh mengedit atau membuat Mesej Hari Ini.
 • Fabricator - Membolehkan pemain meniru teknologi Clan.

Mengasaskan Panglima perang dan Panglima perang mempunyai semua peranan secara lalai, dan mereka tidak dapat dikeluarkan. Peranan enam pangkat yang tersisa dapat disesuaikan mengikut keperluan.

Memperolehi Pertalian Klan

Clan Affinity adalah sumber yang menentukan Peringkat Klan. Semakin banyak pertalian yang anda perolehi, semakin tinggi Kedudukan Klan. Clan Affinity diperoleh dengan membina Bilik dan Hiasan Dojo atau menamatkan Penyelidikan. Jumlah pertalian yang akan diberikan oleh bangunan atau hiasan akan disenaraikan di menu pembinaan bilik tersebut.

Setiap Tingkatan Klan mempunyai sembilan Kedudukan yang akan memberi anda Endo setiap kali anda menaikkan Peringkat. Dengan jumlah lima Tingkat, masing-masing dengan sembilan Kedudukan, anda mungkin boleh memiliki 45 Peringkat dan akses ke ribuan Endo. Ini tentu akan memerlukan banyak masa dan dedikasi dari anda dan Ahli Klan anda.

Kenaikan Klan

Apabila seorang Klan memperoleh pertalian yang cukup untuk naik ke peringkat berikutnya, seorang anggota dengan Peranan Penghias atau Arkitek dapat membina Altar Ascension untuk menaikkan Peringkat Klan. Bilangan anggota yang diperlukan untuk memulakan upacara berubah bergantung pada Tingkat Klan. Ia adalah seperti berikut:

 • Hantu: satu ahli
 • Bayangan: lima anggota
 • Ribut: 15 anggota
 • Gunung: 30 ahli
 • Bulan: 50 ahli.

Setelah diaktifkan, upacara kenaikan selama tiga hari, di mana Anggota Klan boleh menuntut Endo dari upacara tersebut. Ganjaran Endo setiap peringkat adalah tahap x 1,000. Jadi, Rank 1 Ascension akan memberi 1,000 Endo, sementara Rank 2 Ascension akan memberi 2,000, dan seterusnya.

Tingkatan Klan Warframe

Klan mempunyai tingkatan yang berbeza yang dapat berfungsi sebagai petunjuk seberapa besar Klan sebenarnya. Itu sedikit pedang bermata dua, kerana semakin tinggi Tingkat Klan, semakin banyak sumber daya yang diperlukan untuk menyelesaikan penyelidikan dan membina bilik dan hiasan. Ini berfungsi sebagai jalan keluar malam dari segi kemajuan antara klan besar dan kecil.

Tahapnya adalah seperti berikut:

 • Tahap 1: Hantu - Hingga 10 anggota maksimum, tidak diperlukan barak, Pengganda sumber x 1.
 • Tahap 2: Bayangan - Sehingga 30 ahli Maksimum, diperlukan barak Bayangan, Pengganda sumber x 3.
 • Tahap 3: Storm - Hingga 100 ahli maksimum, Storm Barracks diperlukan, Pengganda sumber x 10.
 • Tahap 4: Gunung - Sehingga 300 anggota Maksimum, diperlukan barak gunung, Pengganda sumber x 30.
 • Tahap 5: Bulan - Hingga 1,000 anggota Maksimum, diperlukan barak Bulan, pengganda sumber x 100.

Clan Tier dapat ditingkatkan dengan membuat barak yang diperlukan untuk peringkat tersebut. Klan boleh dikecilkan sekiranya keahlian aktif turun dan menjadikannya lebih sukar untuk membiayai penyelidikan, tetapi anda tidak dapat menurunkan ukuran semasa acara

Soalan Lazim Tambahan

Apakah Faedah Bergabung dengan Warframe Clan?

Selain mendapat sokongan pemain lain, bergabung dengan Clan memberi anda akses ke Clan Dojo. Ini membuka banyak blueprints, Warframes, dan sumber yang hanya terdapat di Clan Dojo. Anda juga mendapat keupayaan untuk menyertai Acara Klan yang menjadikan penggilingan berterusan sedikit lebih mudah.

Bagaimana Menjemput Orang ke Klan Anda di Warframe?

Seperti yang ditunjukkan dalam arahan yang diberikan di atas, anda dapat mengirim jemputan baik melalui tetingkap Sembang atau dengan mengetik nama pemain pada pesan jemputan. Ingat bahawa hanya Ahli Klan dengan peranan Perekrut yang boleh menjemput orang lain.

Bagaimana Menyertai Clan on Discord?

Warframe mempunyai Discord Community sendiri yang menyenaraikan ribuan klan yang mungkin anda boleh sertai. Sekiranya anda telah memasang discord, teruskan ke halaman Warframe Discord, kemudian buka tab '' Clan Recruitment '' untuk mencari utas aktif. Tinggalkan pesan dengan nama dalam permainan anda, dan jika perwakilan Klan menerima permohonan anda, mereka mungkin mengirim jemputan ke peti masuk anda.

Apa yang Dilakukan oleh Clan Dojo dalam Warframe?

Clan Dojo berfungsi sebagai markas besar bagi anggota-anggota sebuah Klan. Ia juga mempunyai pelbagai sumber eksklusif Clan, makmal penyelidikan, dan pusat perdagangan yang telah dibuka untuk Klan tertentu anda. Sekiranya Clan Facility tertentu telah dibuka, ia akan tersedia di Clan Dojo.

Bagaimana Anda Mendapatkan Klan yang Baik di Warframe?

Kecuali anda berada dalam klan dengan orang yang anda kenal dalam kehidupan nyata, tidak ada jaminan bahawa anda akan bergabung dengan klan yang baik atau tidak. Bahkan Klan yang anda buat sendiri boleh berakhir dengan epal buruk, terutamanya jika anda merekrut ahli tanpa nama.

Cara terbaik untuk mengukur sama ada anda berada dalam Klan yang baik adalah dengan tinggal sebentar dan melihat betapa bermanfaatnya ahli. Klan yang baik menyumbang kepada keseronokan permainan anda, dan jika anda tidak menikmatinya, mungkin sudah waktunya untuk pergi.

Matlamat Umum

Warframe adalah permainan dalam talian yang membolehkan pemain berinteraksi dan saling membantu maju melalui misi. Menyertai Klan atau membentuk klan anda akan memberikan tujuan yang sama kepada orang lain. Berlari dan bersenjata melalui sistem suria selalu lebih menyeronokkan dengan sekumpulan rakan.

Adakah anda tahu cara lain mengenai cara bergabung dengan klan di Warframe? Kongsi pendapat anda di bahagian komen di bawah.