Hiburan

Cara Memancing Orang dari Netflix Anda

Perkongsian akaun di Netflix adalah kaedah terbaik untuk menjalin hubungan yang lebih erat dengan rakan, keluarga, dan jiran anda. Ini juga merupakan kaedah terbaik untuk menonton rancangan Netflix kegemaran anda tanpa perlu membayar langganan.

Tetapi apa yang berlaku apabila anda pulang dari tempat kerja, melepaskan kasut anda, mengambil sesuatu untuk dimakan, dan menghidupkan Netflix, hanya untuk disambut dengan mesej ralat yang memberitahu anda bahawa terlalu banyak orang menggunakan akaun Netflix anda? Atau, apa yang anda lakukan sekiranya anda melihat ada aktiviti mencurigakan di akaun Netflix anda?

Mari kita lihat bagaimana anda boleh mengeluarkan pengguna lain dari akaun Netflix anda. (Pertama, adakah anda pasti ada yang mengundurkan diri? Lihat artikel kami mengenai cara mengesan penyusup Netflix.)

Bagaimana Saya Boleh Melihat Peranti Apa Yang Menggunakan Netflix saya?

Sekiranya anda ingin tahu siapa sebenarnya yang menggunakan akaun anda, Netflix memudahkan anda memeriksa alamat IP dan lokasi pengguna lain di akaun anda.

Ada pilihan yang disebut "Aktiviti streaming peranti terbaru" di bawah "Tetapan". Ini menunjukkan dari mana peranti lain telah mengakses akaun Netflix anda, ketika mereka log masuk, dan dari mana mereka mengakses akaun anda.

Sekiranya anda melihat pautan teks untuk "Lihat akses akaun terkini" di bahagian atas Aktiviti Melihat anda, pilih. Ia akan menunjukkan kepada anda peranti apa yang telah menggunakan akaun Netflix anda dan kapan. Ia juga menyenaraikan alamat IP, tetapi jenis peranti biasanya lebih berguna.

Anda seharusnya dapat mengenal pasti ahli keluarga atau rakan sebilik yang menggunakan akaun anda dari jenis peranti yang mereka gunakan untuk mengaksesnya.

Sekiranya anda tidak melihat "Lihat akses akaun baru-baru ini" atau "Aktiviti penstriman peranti terbaru", maka anda perlu melihat sejarah tontonan anda untuk apa sahaja yang belum anda tonton baru-baru ini. Sekiranya anda melihat banyak entri untuk Mahkota dan anda tahu anda belum menontonnya, anda sekarang tahu orang lain menggunakan akaun anda.

Terakhir, jika anda melihat bahawa seseorang masuk ke akaun anda dari Maine, misalnya, tetapi anda tidak mengenali orang yang tinggal di sana, maka akaun anda mungkin telah disusupi. (Pastikan untuk memeriksa dengan teman anda, karena mereka mungkin hanya menggunakan VPN.)

Bagaimana Saya Mengeluarkan Seseorang dari Akaun Netflix Saya?

Sekiranya seseorang menggunakan akaun anda tanpa kebenaran anda atau anda hanya bosan dengan orang lain yang mengabaikan anda, maka anda perlu mengambil langkah untuk mengeluarkan pengguna lain dari akaun anda.

Terdapat tiga cara untuk mengeluarkan orang dari Netflix anda:

  • Lawati tempat kediaman mereka, ambil alat kawalan jauh, jeda pertunjukan mereka di tengah aliran, dan log keluar dari aplikasi.
  • Padamkan profil mereka.
  • Keluar dari semua pengguna dari Netflix dan ubah kata laluan akaun.

Jabatan undang-undang kami telah berbicara dengan tegas mengenai cadangan pilihan pertama, jadi sekarang kami diberi mandat untuk memberitahu anda bahawa "tidak bijaksana" dan "tidak perlu melakukan konfrontasi" untuk melaksanakan rancangan tersebut.

Oleh itu, hanya arahan untuk pilihan kedua dan ketiga yang akan dipaparkan di sini.

Komputer riba Netflix

Padamkan Profil Mereka

Nasib baik, Netflix membolehkan anda memadamkan profil (kecuali profil utama). Melakukan ini boleh menjadi cara untuk menghilangkan kekacauan yang menjengkelkan, atau memberi petunjuk kepada rakan anda yang memuat naik secara percuma untuk mendapatkan akaun mereka sendiri. Apa pun alasan anda, berikut adalah cara menghapus profil di Netflix:

Buka Netflix di penyemak imbas web anda.

Klik ‘Urus Profil’ selepas log masuk.

Klik ikon Pen pada profil yang ingin anda hapus.

Klik ‘Padam Profil’.

Perlu diingat, ini tidak akan mengeluarkannya dari akaun anda. Itu hanya akan menghapus profil peribadi mereka, tetapi mereka masih dapat menggunakan profil lain di akaun anda.

Namun, ini akan menghapus semua sejarah tontonan mereka termasuk kandungan yang sedang mereka tonton. Oleh itu, jika mereka menjalani tujuh musim untuk pertunjukan lama seperti Law & Order, mereka akan mengalami kesukaran untuk mencuba di mana mereka berhenti dan oleh itu boleh meneruskan kehendak bebas mereka sendiri.

Log Keluar Semua Pengguna

Sekiranya rakan anda tidak mendapat petunjuk atau ada orang dalam akaun anda dan anda tidak mahu mereka mengaksesnya, anda perlu log keluar semua pengguna. Malangnya, Netflix tidak akan membiarkan kami log keluar dari satu peranti sahaja (seperti kebanyakan perkhidmatan langganan). Jadi, anda mesti log keluar semua orang sekaligus.

Inilah cara log keluar semua peranti dari akaun Netflix anda:

Pilih ‘Keluar dari semua peranti’ di bawah Tetapan pada skrin Akaun.

Pilih ‘Tukar Kata Laluan’ di bahagian atas di bawah Keahlian & Pengebilan.

Tukar kata laluan.

Log masuk ke Netflix menggunakan kata laluan baru anda.

Setiap orang yang menggunakan peruntukan peranti Netflix anda akan log keluar dari aplikasi. Walaupun begitu, harus diperhatikan bahawa ia mungkin tidak seketika.

Dalam beberapa kes, diperlukan waktu berjam-jam atau bahkan berhari-hari untuk semua orang diusir. Dengan menukar kata laluan dengan serta-merta, mereka tidak akan dapat log masuk semula dan anda akan dapat menikmati seberapa banyak yang anda suka. Pastikan anda memberitahu semua pengguna sah akaun anda mengenai kata laluan baru.

Soalan Lazim

Sekiranya anda tidak menemui jawapan yang anda cari di atas, kami mempunyai lebih banyak maklumat di sini untuk anda!

Bolehkah saya mengalih keluar satu peranti?

Malangnya tidak. Netflix tidak mempunyai pilihan untuk membuang hanya satu peranti dan juga tidak mempunyai pilihan untuk membuang alamat IP secara kekal.

Seseorang terus mengakses akaun saya setelah saya menukar kata laluan. Apa yang sedang berlaku?

Sekiranya seseorang mengakses akaun anda walaupun anda sudah pasti menukar kata laluan, kemungkinan mereka mempunyai akses ke e-mel anda atau mereka telah mengemas kini e-mel anda di profil Netflix anda. U003cbru003eu003cbru003e Ubah kata laluan e-mel anda atau kemas kini maklumat profil anda sepenuhnya.

Adakah Netflix mempunyai 2FA?

Tidak. Syarikat itu belum mengeluarkan pengesahan dua faktor untuk log masuk yang selamat. Ini adalah satu lagi sebab anda perlu mengikuti langkah-langkah di atas untuk mengelakkan pengunjung yang tidak diingini mengalirkan akaun Netflix anda.

Saya log keluar dari semua peranti tetapi seseorang masih menstrim. Kenapa?

Perkataan rasmi Netflix pada Februari 2021 adalah memerlukan satu jam sebelum semua peranti merasakan kesan dari log keluar. Ini adalah peningkatan dari lapan jam yang diperlukan. u003cbru003eu003cbru003eJika anda melihat seseorang masih log masuk, pastikan untuk menghubungi pasukan u003ca href = u0022 // help.netflix.com / enu0022u003eNetflix Supportu003c / au003e untuk mendapatkan lebih banyak bantuan.

Akaun Netflix saya terus mengeluarkan saya. Kenapa?

Ini mungkin merupakan petunjuk interloper yang tidak diingini dalam akaun anda. Sekiranya orang lain mempunyai nama pengguna dan kata laluan anda, mereka dapat dengan mudah mengikuti langkah di atas untuk log keluar semua peranti. U003cbru003eu003cbru003eJika anda keluar dari Netflix, kemas kini kata laluan dan mungkin menukar alamat e-mel anda. Ini mungkin lebih daripada gangguan biasa, jadi penting untuk melindungi akaun anda.

Pemikiran Akhir

Perkongsian akaun adalah sebab banyak orang dapat menikmati rancangan dan filem Netflix kegemaran mereka, tetapi sangat mengecewakan apabila terlalu banyak orang menggunakan akaun anda dan menghalang anda menonton. Kadang kala, satu-satunya jalan keluar adalah mengeluarkan semua orang dari akaun anda.

Pada penghujung hari, ini adalah akaun anda dan anda membayar, jadi terserah kepada anda bagaimana anda menguruskannya.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found