Permainan

Bagaimana Mengetahui Berapa Banyak Tarik Kesan Genshin

Oleh kerana Genshin Impact adalah permainan "Gatcha", untuk membuka watak baru dan item yang jarang berlaku, anda harus melakukan tarikan. Malangnya, permainan seperti ini memerlukan perbelanjaan yang banyak dari dunia nyata (Bayar untuk Main) tanpa jaminan mendapatkan barang yang diinginkan. Sekiranya anda tertanya-tanya bagaimana tarikan Genshin Impact berfungsi, kami sedia membantu.

Dalam artikel ini, kami akan menerangkan bagaimana menentukan jumlah tarikan pada Genshin Impact, dan dari mana sepanduk Genshin Impact terbaik dapat diambil. Selain itu, kami akan memasukkan jawapan kepada beberapa soalan yang paling biasa berkaitan dengan mekanik Gatcha di Genshin Impact.

Cara Menentukan Bilangan Tarik dalam Kesan Genshin

Sebelum kita menerangkan secara mendalam mengenai sistem Genshin Impact Gatcha, mari kita lihat di mana untuk mengetahui jumlah tarikan semasa anda dan tentukan berapa banyak yang tersisa untuk mendapatkan item 4 bintang atau 5 bintang. Untuk memeriksa tarikan anda, ikuti langkah-langkah di bawah:

 1. Dari menu permainan utama, arahkan ke menu Sepanduk.

 2. Klik "Sejarah" di bahagian bawah menu.

 3. Secara pilihan, pilih jenis Keinginan tertentu dari menu lungsur. Keinginan dari sepanduk watak peringkat tinggi, sepanduk item peringkat tinggi, dan sepanduk standard dikira secara berasingan.

 4. Hitung berapa banyak tarikan yang tersisa. Sekurang-kurangnya pada setiap tarikan ke-10, anda harus mendapat item bertaraf 4 bintang. Sekurang-kurangnya pada setiap tarikan ke-90, anda mesti mendapatkan item 5-bintang.

Cara Memperoleh Nasib dalam Kesan Genshin

Untuk membuat tarikan Genshin Impact, anda memerlukan Nasib. Terdapat dua jenis Nasib, sesuai untuk pelbagai jenis sepanduk. Anda boleh memperoleh Nasib dengan beberapa cara. Untuk membeli Fate dari Paimon's Bargains, ikuti langkah-langkah di bawah:

 1. Dari menu utama, arahkan ke Kedai.

 2. Dari bar sisi kiri, pilih "Paimon's Bargains".

 3. Pilih dari "pertukaran Starglitter", "pertukaran Stardust", dan "pembelian dengan Primogems".

 4. Pilih jenis Nasib - Nasib Berkenalan untuk sepanduk standard atau Nasib Terikat untuk sepanduk acara.
 5. Beli Nasib untuk 160 Primogems, 5 Masterglitter Masterless, atau 75 Masterless Stardust.

Sekiranya anda mempunyai hantaran pertempuran, anda akan diberi satu Nasib pada setiap tahap ke-10. Untuk mendapatkan tiket pertempuran, ikuti arahan di bawah:

 1. Capai Adventure Rank 20 dengan memperoleh Adventure XP.
 2. Akses ke petak pertempuran asas diberikan secara automatik di Adventure Rank 20.
 3. Untuk meningkatkan taraf pertempuran, klik pada "Buka Kunci Nyanyian Gnostik" di sudut kanan bawah skrin anda.

 4. Anda akan diarahkan ke halaman pembayaran.
 5. Pilih pilihan pembayaran dan beli peningkatan dengan harga $ 9,99.

Apakah Sepanduk Kesan Genshin Terbaik untuk Menarik?

Kemungkinan mendapatkan watak atau item tertentu dalam Genshin Impact sering berbeza bergantung pada sepanduk. Untuk pemain baru, permainan ini menawarkan sepanduk Permulaan Pemula dengan harga potongan.

Sepanduk ini menjamin mendapatkan watak 4 bintang, Noelle, dari sepuluh tarikan pertama anda, dan watak 4 bintang rawak lain dari sepuluh tarikan kedua anda. Ini sangat bagus, jadi jika anda baru menggunakan permainan ini, anda mesti mencuba sepanduk ini.

Sekiranya anda bermain Genshin Impact untuk sementara waktu, kami mengesyorkan untuk kerap memeriksa sepanduk kenaikan harga. Berbanding dengan sepanduk biasa, sepanduk ini tidak selalu tersedia dan terhad pada waktunya. Dengan menaikkan sepanduk, anda mempunyai peluang untuk mendapatkan watak tertentu.

Gambar watak dan nama tertera dengan jelas pada sepanduk tersebut. Selain itu, dengan sepanduk yang meningkat, anda mendapat jaminan untuk menarik watak atau item 4 bintang sekurang-kurangnya sekali setiap sepuluh keinginan. Beberapa sepanduk menaikkan kadar mempunyai peluang lebih tinggi untuk mendapatkan item tertentu, dan bukannya watak. Selalunya, sepanduk seperti itu mempunyai lebih dari satu item.

Soalan Lazim

Berapa Banyak Tarik Saya Dapatkan 100 Dolar?

Satu tarikan berharga 160 Primogems. Dengan harga $ 99.99, anda boleh membeli 6480 Primogems, yang sama dengan 40 tarikan. Ini mungkin agak mahal, memandangkan anda mungkin perlu membeli dua atau tiga paket Primogem besar untuk mendapatkan watak atau item 5 bintang.

Nasib baik, Primogems juga dapat diperoleh dengan menyelesaikan pencarian. Cara lain untuk mendapatkan hasrat percuma adalah dengan mendapatkan tiket pertempuran - untuk setiap sepuluh tahap, anda mendapat tarikan percuma.

Berapa Banyak Tarik Yang Perlu Saya Buat untuk Mengasihani Kesan Genshin?

Sistem kasihan dikembangkan untuk menjamin bahawa setiap pemain mempunyai peluang yang sama untuk menerima watak atau item yang diberi nilai tinggi. Pada setiap tarikan ke-10, anda akan mendapat watak atau item 4 bintang. Untuk mendapatkan senjata 5 bintang, anda harus membuat hingga 80 tarikan, dan untuk mendapatkan watak 5 bintang, anda mungkin harus membuat hingga 90 tarikan.

Sepanduk kenaikan harga menjamin peluang 50% untuk mendapatkan watak unggulan dan 75% mendapatkan senjata unggulan. Keinginan dari setiap tiga jenis sepanduk dikira secara berasingan. Apabila anda mendapat item atau watak 4 bintang atau 5 bintang, kaunter sepanduk tertentu diset semula. Walau bagaimanapun, ini tidak bermakna anda perlu menunggu 90 keinginan penuh untuk mendapatkan watak 5 bintang yang lain - anda mungkin bernasib baik dan mendapatkannya lebih awal.

Apakah Kemungkinan Mendapatkan Perwatakan Bernilai Tinggi Dari Sepanduk Piawai?

Kemungkinan mendapatkan watak 4 atau 5 bintang dari sepanduk standard jauh lebih rendah daripada sepanduk acara. Sudah tentu, sistem kasihan berfungsi untuk sepanduk standard, tetapi jika anda tidak tergesa-gesa, kami mengesyorkan menunggu sepanduk kenaikan harga baru daripada menggunakan sepanduk standard.

Adakah Kaunter Pity dibawa ke Set Tarik seterusnya?

Ya. Contohnya, jika anda telah membeli 80 tarikan dan tidak mempunyai watak 5 bintang, anda boleh membeli satu lagi pek keinginan, di mana anda harus mendapatkan watak dari sepuluh tarikan pertama. Anda boleh menyemak kaunter dari menu Sejarah Sepanduk.

Apa yang Boleh Digunakan Masterless Stardust atau Masterglitter Starless?

Kadang-kadang setelah anda menarik item dari keinginan, anda mungkin mendapat Masterless Stardust atau Masterless Starglitter. Ini boleh diperdagangkan kemudian untuk lebih banyak item atau watak, yang bermaksud bahawa anda mendapat item percuma setelah sejumlah tarikan. Anda tidak mendapat Masterless Stardust atau Starglitter semasa anda menarik watak baru.

Walau bagaimanapun, untuk watak 5 bintang pendua, anda mendapat antara 10 hingga 25 Masterglitter tanpa bintang, dan dua hingga lima Starglitter untuk watak 4 bintang pendua. Untuk mana-mana senjata 5 bintang, anda mendapat 10 Starglitter Masterless, untuk senjata 4 bintang - dua Starglitter. Untuk senjata bintang 3, anda mendapat 15 Masterless Stardust.

Bagaimana Saya Boleh Memperdagangkan Masterless Stardust atau Starglitter untuk Karakter Baru?

Anda boleh membeli item baru untuk Stardust, Starglitter, dan Primogems di Paimon's Bargains. Kunjungi Kedai dan arahkan ke "Paimon's Bargains", kemudian pilih antara "Starglitter exchange", "Stardust exchange", dan "pembelian dengan Primogems".

Untuk Starglitter 24-34, anda boleh mendapatkan senjata bertaraf tinggi, dan hanya untuk dua Starglitter, anda boleh mendapatkan item seperti nektar penyembuhan dan pekat. Banyak senjata biasa boleh dibeli untuk lima Stardust. Anda hanya boleh membeli Fate dengan Primogens.

Apakah Perbezaan Antara Takdir Akrab dan Nasib Terkait?

Acquaint Fate diperlukan untuk kehendak standard dan keinginan Pemula. One Fate berharga 160 Primogems, dan memberikan anda satu permintaan. Intertwined Fate digunakan untuk keinginan acara masa terhad. Kos Intertwined Fate sama dengan Acquaint Fate. Sekiranya anda seorang pemain berpengalaman dan ingin tahu apa yang perlu dibelanjakan Stardust anda, kami mengesyorkan membeli lebih banyak Nasib yang Terkait.

Peluang menarik watak bertaraf tinggi lebih tinggi dengan sepanduk acara. Kedua-dua jenis Fate dapat diperoleh dari ganjaran Adventure Rank dan Paimon's Bargains. Satu Nasib diberikan pada setiap tahap ke-10 jika anda mempunyai hantaran pertempuran.

Semoga Berjaya

Semoga panduan kami dapat membantu anda memahami bagaimana sistem Gatcha di Genshin Impact berfungsi. Kami mengesyorkan untuk kerap menggunakan sepanduk baru dan terhad dan berniaga Stardust dan Starglitter anda dengan bijak.

Adakah anda telah menggunakan Permintaan Pemula? Apakah watak bintang 4 kedua yang anda tarik darinya, selain dari Noelle? Kongsi pengalaman anda di bahagian komen di bawah.