Permainan

Cara Menaikkan Karakter Dengan Pantas dalam Kesan Genshin

Genshin Impact telah menjadi sangat popular dan kini mempunyai pangkalan pemain lebih dari satu juta pengguna. Sebahagian daripada daya tarikan permainan dunia terbuka adalah pelbagai ciri menarik yang akan membuat pemain tetap aktif. Dengan kemasukan pemain baru yang begitu besar, ramai di antara mereka mencari kaedah untuk terus maju dalam permainan ini dan meneroka kemungkinannya.

Untuk itu, pemain melengkapkan segala macam aktiviti untuk memperoleh dua jenis poin pengalaman: Peringkat Pengembaraan dan mata tahap peningkatan watak. Kedua-dua sistem ini berjalan seiring, dan semakin cepat anda menaikkannya, semakin besar kawasan yang dapat anda jelajahi dalam permainan.

Dalam entri ini, kami akan menyenaraikan beberapa cara untuk naik level di Genshin Impact.

Apa Kaedah Paling Cepat untuk Menaikkan Karakter dalam Kesan Genshin?

Anda dapat menaikkan watak anda dalam Genshin Impact dengan cepat dengan pelbagai cara:

Ikuti jalan cerita

Cara klasik dan paling jelas untuk naik level di Genshin Impact adalah dengan menyelesaikan pencarian anda. Ini juga merupakan salah satu kaedah yang paling mendebarkan untuk meningkatkan tahap individu dan Adventure Rank (AR) anda. Dalam kebanyakan kes, anda akan memperoleh lebih dari seratus mata pengalaman Pengembaraan dengan menyelesaikan pencarian.

Walau bagaimanapun, kebanyakan dari mereka mungkin memerlukan anda sedikit lebih lama daripada kaedah mengumpulkan pengalaman dan menaikkan tahap. Anda tidak dapat mengulangi pencarian anda setelah anda menyelesaikannya, dan kemungkinan anda akan kehabisan pencarian jika anda tidak melakukan apa-apa lagi.

Namun, mereka biasanya mempunyai jalan cerita dan tugas yang menarik. Oleh itu, pencarian akan membantu anda naik taraf dan memberi anda pengalaman menghiburkan sepanjang perjalanan.

Komisen Lengkap

Ini mungkin kaedah termudah untuk memperoleh sejumlah besar mata Adventure tanpa meluangkan banyak masa anda. Menyelesaikan Komisen Harian yang dikeluarkan oleh organisasi yang dipanggil Adventurer's Guild dapat membuat pengalaman anda lebih mudah daripada menyelesaikan pencarian utama atau sampingan.

Sebaik sahaja anda pergi ke Mondstadt dan bercakap dengan Katheryne, anda akan menerima Buku Panduan Adventurer anda yang dapat diakses dengan menekan kekunci "F1" pada papan kekunci anda. Di bawah tab kedua Buku Panduan, anda akan menemui bahagian "Komisen".

Setiap hari, anda akan dapat menyelesaikan empat komisen di seluruh peta. Sekiranya anda sudah membuka banyak titik arah Teleport anda, perjalanan ke lokasi akan jauh lebih mudah. Komisen ini akan membuat anda melakukan pelbagai tugas, seperti mengumpulkan bahan, memasak makanan, atau mengalahkan musuh yang berbeza.

Tugasnya mudah dan bermanfaat kerana masing-masing memperoleh 200 poin pengalaman Pengembaraan. Anda akan mendapat 500 mata lagi jika anda menyelesaikan keempat-empat misi. Apabila anda mempertimbangkan sedikit usaha yang diperlukan untuk menyelesaikan komisen, mereka adalah peningkatan tahap yang hebat dibandingkan dengan beberapa kaedah lain.

Kosongkan Domain

Anda dapat memperoleh jumlah markah yang baik dengan melengkapkan domain. Jumlah pengalaman yang anda terima melalui domain berbeza-beza, jadi pastikan anda melalui karunia dari Buku Petualang sebelumnya.

Domain pertama sekali tersedia apabila anda mencapai tahap 12. Mereka adalah tempat yang baik untuk bermula kerana mereka dapat memperoleh anda hingga 500 mata pengalaman Pengembaraan. Tetapi seperti yang ditunjukkan oleh nama Domain, ganjaran dapat diperoleh hanya sekali.

Itulah sebabnya Domain berulang lebih baik untuk pengalaman pertanian. Domain pertama seperti itu adalah Cecilia Garden, dan anda dapat mengaksesnya ketika anda mencapai tahap 16. Setiap kali anda menyelesaikan Domain tersebut, sehingga 100 titik pengalaman mungkin akan datang. Ini mungkin sedikit memakan masa, tetapi Domain mempunyai banyak ganjaran lain selain dari sudut pengalaman.

Kekalahan Bos

Sekiranya Komisen terlalu berulang atau anda telah menyelesaikan semuanya selama satu hari, adalah idea yang baik untuk beralih ke perburuan bos. Untuk mencari yang memperoleh mata pengalaman Pengembaraan, lihat bahagian "Bos" dari Buku Petualangan.

Sebagai contoh, memburu bos Ley Line Outcrop di Mondstadt adalah keputusan yang bijak, terutama bagi pendatang baru dalam permainan. Ini adalah unit tahap rendah, dan mengalahkannya mungkin memberi anda 100 mata kedudukan. Sekiranya anda telah melangkah lebih jauh ke dalam permainan, cari bos elit dan mingguan yang masing-masing memberi anda 200 dan 300 mata.

Salah satu perkara terbaik untuk mengalahkan bos adalah kemampuan melakukannya berulang kali, dengan syarat anda mempunyai Resin Asli yang mencukupi untuk memperoleh hadiah. Bos Ley Line Outcrop memerlukan 20 Resin, dan ia akan bertelur semula di kawasan berdekatan. Sekiranya anda menggunakan 120 Resin Asli yang mengalahkan bos-bos ini, anda boleh memperoleh hingga 600 mata pengalaman.

Pengalaman Dari Buku Panduan Pengembara

Seperti pencarian, menyelesaikan tugas pengalaman Buku Panduan Adventurer adalah kaedah menaikkan tahap satu kali. Berita baiknya adalah bahawa ganjarannya lumayan dan tidak memerlukan anda meluangkan banyak masa. Mereka juga sangat mudah, dan bahkan pemain baru tidak akan sukar untuk menyelesaikannya.

Tugas-tugas ini dikategorikan mengikut Bab. Hanya apabila anda menyelesaikan semua tugas pengalaman anda dari satu Bab, anda dapat beralih ke bab berikutnya. Semasa anda semakin maju, jumlah pengalaman yang anda terima dari tugas meningkat.

Meneroka Peta

Menjelajah peta adalah kaedah kuno untuk mengumpulkan titik pengalaman. Anda dapat menemui banyak objek berbeza untuk beberapa EXP pengembaraan, seperti Titik Teleport atau Patung Tujuh. Lebih-lebih lagi, anda boleh mencari bola Geoculus atau Anemoculs dan menawarkannya kepada Patung-patung untuk mendapatkan kedudukan yang lebih tinggi lagi. Walaupun ini bukan cara yang cepat untuk naik level, menjelajahi keajaiban peta pasti membawa banyak keseronokan.

Bahan abah-abah

Akhir sekali, bahan memanfaatkan yang terdapat di sekitar Teyvat akan memperoleh sejumlah besar pengalaman. Tiga item berikut terletak di peti harta karun dan biasanya diperoleh sebagai ganjaran untuk menyelesaikan pencarian dan Domain:

  • Nasihat Wanderer - 1,000 mata
  • Pengalaman petualang - 5,000 mata
  • Hero's Wit - 20,000 mata

Kaedah lain untuk menggunakan Pengalaman Petualang adalah dengan mengaktifkan Outcrops for Blossoms of Revelation yang tersebar di seluruh dunia permainan. Ini adalah bola biru yang bertelur di beberapa lokasi. Setelah diaktifkan, mereka akan menghasilkan sejumlah musuh yang perlu anda kalahkan. Selepas itu, anda boleh menuntut ganjaran sebanyak 13 mata Pengalaman Adventurer.

Setelah mengumpulkan bahan, anda perlu menekan "naik ke atas" yang muncul di skrin watak anda untuk mengaktifkannya. Setelah mencapai tahap tertentu, anda perlu menaikkannya dengan bahan yang diperoleh dari pelbagai bos untuk naik ke tahap yang lebih tinggi.

Jangan lupa bahawa menaikkan watak anda dengan bahan-bahan ini memerlukan Mora (duit syiling Genshin serba guna). Anda boleh memperoleh banyak dengan menaikkan watak lebih banyak, tetapi lebih banyak lagi yang boleh diambil sekiranya anda dapat menggunakan Blossom of Wealth Ley Line Outcrops.

Soalan Lazim Tambahan

Kami sekarang akan membahas beberapa lagi perincian yang berkaitan dengan menaikkan watak anda di Genshin Impact.

Apakah Karakter Terbaik untuk Meningkat?

Karakter yang harus anda fokuskan untuk memanfaatkan pengalaman mengumpulkan pengalaman anda adalah:

• Watak bintang lima - Sekiranya anda berjaya menerima salah satu unit ini pada peringkat awal permainan, lakukan yang terbaik untuk menaikkannya. Mereka hadir dengan kebolehan dan statistik khas yang hebat yang menjadikan mereka dicari. Unit sedemikian merangkumi Mona, Klee, Diluc, dan Venti.

• Karakter khusus - Karakter yang anda mulakan permainan anda juga merupakan pilihan yang bagus. Walaupun pemain tidak memerlukannya di pesta mereka, mereka tampil untuk cutscenes dan segmen cerita tertentu, yang berjumlah lama untuk menghabiskan masa dalam jalan cerita. Walaupun mempunyai watak ini sebagai sebahagian daripada pesta anda adalah pilihan, meratakannya adalah cara terbaik untuk mendapatkan permainan.

• Noelle - Ini adalah watak bertahan yang memiliki kemampuan Bumi. Dia adalah pilihan yang hebat kerana kemampuannya membolehkannya memindahkan perisai ke watak yang anda pilih. Walaupun dia bergerak perlahan, kemampuan keseluruhannya cukup hebat.

Apakah Cap Tahap?

Sehingga anda mencapai Adventure Rank (AR) 15, topi watak anda akan berada di level 20. Ketika anda menaiki Adventure Rankings, topi akan meningkat:

• AR 15 - Cap tahap melonjak menjadi 40

• AR 25 - Cap tahap melonjak ke 50

• AR 30 - Cap tahap melonjak ke 60

• AR 35 - Cap tahap melonjak ke 70

• AR 40 - Cap tahap melonjak ke 80

• AR 45 - Cap tahap melonjak ke 90

Apa Manfaat Meningkat?

Manfaat utama menaikkan watak anda ialah meningkatkan statistik. Khususnya, apabila unit anda mencapai tahap yang lebih tinggi, serangan, pertahanan, dan HP mereka meningkat. Dengan serangan yang kuat, anda akan menghadapi lebih banyak kerosakan dan menghapuskan musuh dengan lebih pantas. kebalikannya, kerana lebih banyak HP dan kemampuan pertahanan yang lebih besar, anda akan dapat menahan lebih banyak serangan.

Tolak Had Anda

Walaupun Genshin Impact adalah permainan hebat sendiri, menaikkan watak anda dengan pantas akan membolehkan anda menikmati dunia yang luas ini lebih cepat. Kami telah memberi anda banyak kaedah untuk mengumpulkan poin pengalaman. Terserah anda untuk memutuskan berapa banyak masa yang anda mahu habiskan untuk mendapatkan ranking yang lebih tinggi dan strategi mana yang paling sesuai untuk anda. Jadi, pilih kegemaran anda dan mulailah memanjat.

Adakah anda biasa dengan kaedah lain untuk menaikkan tahap Genshin Impact? Betapa menyenangkannya mereka? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found