PC & Mudah Alih

Cara Mendengar Terdengar di PC

Audible adalah salah satu perkhidmatan langganan buku audio antarabangsa terbaik di sekitar. Mereka tidak hanya mempunyai perpustakaan buku, podcast, dan bahan audio yang komprehensif, tetapi juga menyediakan kandungan asli.

Cara Mendengar Terdengar di PC

Sekiranya anda mempunyai keahlian Terdengar, anda mungkin sudah biasa mendengar buku audio di peranti mudah alih anda semasa anda keluar dan berkira-kira. Tetapi semasa anda berada di rumah, lebih selesa untuk mendengar buku di PC anda.

Nasib baik, Audible menawarkan pilihan ini kepada penggunanya. Dalam artikel ini, kami akan menerangkan cara mendengar Audible di PC dan menjawab semua soalan umum yang berkaitan dengan subjek.

Cara Mendengar Terdengar di PC

Perkara pertama yang pertama, anda perlu mempunyai keahlian yang didengar. Penting juga untuk diingat bahawa kaedah yang akan anda gunakan untuk mendengarkan buku Audible yang hebat di PC akan bergantung pada sistem operasi komputer anda.

Berita baiknya adalah bahawa Audible telah memikirkan hampir semua jenis pengguna dan terus mengemas kini cara mereka dapat mendengar bahan audio.

Cara Mendengar Terdengar di Windows

Sekiranya PC anda berjalan pada Windows 10, anda boleh mendengar Audible dengan memuat turun aplikasi percuma dari Microsoft Store. Ini adalah aplikasi Audible rasmi untuk Windows 10, yang membolehkan anda menyegerakkan semua penanda buku, nota dan semua perkara lain dari peranti lain yang anda gunakan untuk mendengar buku.

Aplikasi ini menyediakan navigasi bab, membolehkan anda mengurus perpustakaan anda, dan dapat mengubah kelajuan mendengar. Ia berfungsi dengan cara yang sama seperti aplikasi mudah alih. Anda boleh mendengarnya melalui Wi-Fi atau dalam mod luar talian, dan anda boleh memilih mod gelap atau terang.

Apabila anda memuat turun aplikasi, anda akan diminta untuk log masuk ke akaun Audible anda. Sekiranya tidak memilikinya, anda juga boleh membuat akaun dari aplikasi Audible. Selepas itu, anda akan menemui aplikasi di Menu Mula anda, dan anda boleh membuat jalan pintas untuk desktop anda.

Pilihan lain ialah memuat turun aplikasi AudibleSync untuk Windows 10 dari halaman web Audible. Ini akan membolehkan anda memuat turun fail AAX terus ke komputer yang boleh anda mainkan dalam mod luar talian dalam pemain media yang menyokong. Anda juga akan mempunyai pilihan untuk menukar sambungan fail AAX ke MP3 dan memainkannya di mana-mana pemain media Windows.

Malangnya, kedua-dua aplikasi ini tidak menyokong Windows 8.1 atau 7. Anda mungkin bernasib baik dengan mencari versi lama Audible Download Manager dalam talian dan menggunakannya untuk memainkan buku audio. Perisian ini mempunyai antara muka yang disederhanakan, tetapi boleh dilakukan jika anda tidak memerlukan ciri tambahan.

Bagaimana Mendengar yang Boleh didengar di macOS?

Ketika mendengar buku Audible kegemaran anda di macOS, cara paling mudah adalah menggunakan aplikasi Apple Books.

Anda boleh memuat turunnya dari sini ke komputer jika anda belum memilikinya. Perlu diingat bahawa ini tersedia untuk macOS 10.15 Catalina versi dan yang lebih baru. Versi macOS yang lebih lama boleh menggunakan iTunes untuk mengakses buku Audible di luar talian. Sekiranya anda menggunakan macOS, yang perlu anda lakukan ialah:

  1. Log masuk ke akaun Audible anda di web.

  2. Pergi ke "Perpustakaan" anda.

  3. Pilih tajuk yang ingin anda dengarkan dan klik "Muat turun" di sebelah kanan.
  4. Semasa buku dimuat turun, klik di atasnya, dan buku itu akan dilancarkan dengan iTunes atau Apple Books.

Catatan: Sekiranya anda memuat turun buku audio yang didengar ke Buku Apple untuk pertama kalinya, anda harus memberi kebenaran kepada akaun anda terlebih dahulu.

Inilah caranya:

  1. Buka Buku Apple dan pilih "Simpan."
  2. Pilih "Authorization" dan kemudian "Authorize This Computer."
  3. Apabila mesej pop timbul muncul, klik "Ya."
  4. Log masuk dengan maklumat anda yang boleh didengar.
  5. Sekarang, pilih "Fail" dan kemudian "Tambahkan ke Perpustakaan."
  6. Cari fail buku audio di komputer anda dan klik padanya.

Buku Apple dan iTunes adalah cara terbaik untuk mendengar buku audio di luar talian, tetapi mereka tidak mempunyai ciri lengkap yang anda dapati di aplikasi mudah alih iOS Audible.

Soalan Lazim Tambahan

1. Bagaimana Saya Memainkan Fail AAX di PC Saya?

AAX adalah kependekan dari Audible Enhanced Audiobook, dan ia adalah sambungan fail yang direka oleh Audible. Fail ini mengandungi audio, pautan, gambar, video, dan garis masa. Apabila anda memuat turun fail AAX ke PC Windows atau macOS anda, yang perlu anda lakukan ialah mengkliknya, dan ia akan mula dimainkan.

Tetapi anda memerlukan pemain media yang menyokong peluasan fail ini. Pengguna Mac tidak akan mempunyai masalah dengan ini kerana Apple Books dan iTunes menyokong AAX. Pengguna Windows juga boleh menggunakan iTunes. Beberapa versi Windows Media Player yang lebih lama juga menyokong fail AAX.

Namun, jika anda mempunyai jenis pemutar media yang berlainan pada PC Windows, anda mungkin perlu menukar fail AAX ke format fail lain, seperti MP3. Anda boleh menggunakan salah satu penukar dalam talian fail audio untuk melakukannya. Prosesnya biasanya cepat, dan kemudian anda boleh memainkan buku audio anda di media player pilihan anda.

2. Bagaimana Saya Boleh Mendengar Yang Boleh Dengar Menggunakan Peranti Sonos Saya?

Sonos adalah salah satu sistem audio rumah terbaik dengan pembesar suara berkualiti tinggi dan perpustakaan streaming yang luas. Anda boleh menggunakannya untuk Spotify, Pandora, dan bahkan Terdengar.

Untuk menikmati mendengarkan buku audio dengan kualiti suara yang sangat baik dengan Sonos, pertama sekali anda harus memuat turun Sonos dan aplikasi Audible pada peranti mudah alih anda.

Anda boleh mendapatkan aplikasi Sonos iOS di sini dan aplikasi Android di sini. Anda boleh mendapatkan versi terbaru untuk Audible untuk iOS di sini dan Android di sini.

Seterusnya, anda harus memastikan bahawa pembesar suara Sonos anda disambungkan ke rangkaian wayarles yang sama dengan peranti mudah alih anda. Kemudian ikuti langkah berikut:

• Buka Terdengar dan pergi ke "Perpustakaan."

• Pilih buku audio yang ingin anda mainkan di Sonos.

• Dari layar "Pemain", pilih "Sambungkan ke Peranti."

• Pilih Sonos dari senarai peranti.

Pada kali pertama anda menyambungkan peranti ini, anda perlu memberi kebenaran kepada akaun Audible anda. Apabila tiba masanya untuk memainkan buku audio, anda akan diminta memilih "Saya setuju" untuk mendapatkan kebenaran.

Sekiranya sudah dibenarkan, yang perlu anda lakukan ialah memilih ruangan di mana anda mahu Audible memainkan buku.

3. Bagaimana Saya Mendengar Buku Audio di PC Saya?

Terdapat beberapa cara anda dapat mendengar buku audio di PC anda, bergantung pada sistem operasi yang anda gunakan. Anda boleh mendapatkan penjelasannya di bahagian di atas.

Namun, ada satu cara anda dapat mendengar buku audio di PC anda tanpa perlu memuat turun aplikasi apa pun di komputer anda. Pilihan ini boleh dilakukan dengan Pemain Awan yang Terdengar.

Seperti namanya, ini adalah pemain berasaskan awan, dan anda boleh menggunakannya di mana-mana penyemak imbas di PC anda. Pada dasarnya, ini adalah pemain yang membolehkan penstriman buku audio yang didengar di komputer anda.

Apabila anda log masuk ke akaun Audible anda di web dan pergi ke perpustakaan anda, anda akan dapat melihat pilihan "Dengarkan sekarang" di sebelah tajuk. Dengan mengkliknya, anda akan melancarkan Audible Cloud Player di tetingkap baru.

Catatan: Pilihan ini hanya tersedia untuk streaming dalam talian, jadi anda perlu mempunyai sambungan internet yang stabil agar ia berfungsi. Tidak ada mod luar talian.

4. Bolehkah Anda Mendengar Terdengar di Mana-mana Komputer?

Jawapannya adalah ya. Anda boleh mendengar Audible dengan beberapa cara yang berbeza di mana-mana komputer, termasuk PC dan komputer riba.

Anda mesti mempunyai sambungan internet sekurang-kurangnya buat sementara waktu untuk memuat turun aplikasi dan buku audio ke komputer anda. Dan anda perlu disambungkan ke internet untuk menggunakan Pemain Awan Audible untuk mendengar buku audio.

5. Bagaimana Saya Bermain Terdengar?

Terdengar serasi dengan banyak peranti. Cara paling biasa pengguna mendengar Audible adalah melalui aplikasi mudah alih di telefon pintar atau tablet mereka. Tetapi anda boleh bermain Audible di Kindle atau Alexa.

Anda bahkan boleh mendengarkan Audible di aplikasi Waze di dalam kereta anda dengan pergi ke Settings> Audio Player> Apps Anda dan memilih Audible. Pastikan untuk memilikinya terlebih dahulu pada peranti mudah alih anda. Akhirnya, anda selalu dapat memainkan Audible di komputer anda.

6. Adakah Audible Menawarkan Percubaan Percuma?

Ya, anda boleh mendaftar untuk percubaan percuma yang dapat didengar selama 30 hari sebelum membuat komitmen untuk menjadi ahli. Sekiranya anda memilih untuk kekal, langganan adalah $ 14.95 sebulan.

Anda juga boleh mendaftar untuk rancangan tahunan yang berharga $ 149.50 setahun. Bagi ahli Amazon Prime, Audible adalah percuma, tetapi ada had berapa banyak buku yang boleh anda akses.

Menikmati Buku Audio yang Baik di PC Anda Dengan Terdengar

Audible telah menyediakan banyak cara pelanggan dapat mengakses buku audio mereka, walaupun mereka mendorong aplikasi mudah alih sebagai peranti yang paling serasi. Perkhidmatan buku audio digabungkan dengan mudah di seluruh platform, dan kemungkinan jumlah itu akan terus bertambah.

Pengguna PC yang ingin menyimpan buku audio mereka mempunyai pilihan untuk melakukannya dengan memuat turun pemain media yang menyokong sambungan fail AAX.

Laluan yang lebih mudah adalah mengakses pemain berasaskan awan dan mendengar. Tetapi itu hanya untuk penstriman. Anda mungkin juga perlu menukar fail AAX ke pelanjutan lain jika anda ingin mendengarkan buku di PC anda.

Bagaimana anda lebih suka mendengar yang didengar? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found