PC & Mudah Alih

Cara Mendengarkan iTunes dengan Gema Amazon

Semasa Amazon melancarkan rangkaian pembantu rumah Echo, para pengguna di mana-mana gembira dengan kemampuan untuk mendapatkan berita, resipi kegemaran mereka, dan senarai membeli-belah berdasarkan permintaan. Muzik adalah satu lagi kelebihan untuk ratusan ciri Alexa. Sebagai produk Amazon, seseorang mungkin tertanya-tanya apakah mereka harus mempunyai langganan Muzik Amazon untuk menikmati harmoni muzik yang sempurna.

Cara Mendengarkan iTunes dengan Gema Amazon

Berikut adalah dua berita gembira. Satu, hanya kerana anda menggunakan Echo tidak bermaksud anda harus meninggalkan koleksi iTunes anda. Dua, Amazon dan Apple berfungsi dengan baik. Oleh itu, streaming pustaka anda melalui pembesar suara Alexa akan berfungsi tanpa kependaman, tanpa penurunan kualiti, dan tanpa terlalu banyak persediaan terlebih dahulu.

Cara Konfigurasi Alexa

iTunes tidak diaktifkan secara lalai. Untuk menjadikannya berfungsi dengan pembesar suara Echo, anda perlu mengkonfigurasi aplikasi Alexa anda dengan cara tertentu.

Lancarkan aplikasi Alexa pada peranti anda.

Ketik ‘Pautkan Perkhidmatan Muzik’ di bahagian atas

Ketik ‘Pautkan Perkhidmatan Baru’.

Lihat senarai dan pilih Apple Music sebagai perkhidmatan baru.

Ketik ‘Enable to Use’

Pilih "Enable to Use" pada Menu Skill. Anda perlu log masuk dengan Apple ID anda, tetapi jika menggunakan peranti iOS, telefon anda akan meminta anda masuk secara automatik.

Benarkan peranti Alexa anda mengakses perpustakaan Muzik Apple anda, kemudian tekan Selesai.

Cara Main iTunes di Alexa

Kembali ke menu Muzik.

Ketik menu ‘Perkhidmatan Lalai’.

Ketik ‘Apple Music’

Pilih Apple Music sebagai perkhidmatan lalai anda dan pastikan anda log masuk ke langganan Apple Music anda.

Sekarang gunakan arahan suara Alexa untuk mencetuskan lagu kegemaran anda.

Cara Streaming iTunes dari Storan Luar Talian

Anda tidak selalu memerlukan sambungan internet untuk mendengar iTunes kegemaran anda. Katakan anda masih mempunyai banyak lagu yang dibeli di beberapa peranti mudah alih atau Mac atau PC anda. Anda juga boleh menggunakan Alexa untuk memainkan iTunes tersebut.

Apa yang anda perlukan? Sambungan Bluetooth antara pembesar suara Echo anda dan peranti tempat lagu disimpan. Sudah tentu, beberapa konfigurasi aplikasi Alexa kecil.

Pastikan kedua-dua peranti anda diaktifkan Bluetooth dengan pergi ke menu Tetapan pada Mac atau Windows anda. Dari menu, cari Bluetooth dan pastikan ia aktif.

Dapatkan telefon anda dan berikan arahan berikut kepada Alexa: Katakan - "Sambungkan ke peranti Bluetooth baru."

Aktifkan sambungan Echo pada peranti anda apabila diminta.

Ini membolehkan anda memainkan iTunes dari peranti anda yang lain dan mengeluarkan audio dari speaker Echo. Oleh itu, anda tidak terhad untuk mendengar muzik kegemaran anda di satu bilik sahaja. Selagi sambungannya cukup stabil sudah tentu.

Anda juga boleh menyambungkan iPhone atau peranti Android anda ke Echo menggunakan langkah yang sama.

Adakah Ada Alternatif?

Peranti Amazon Echo berfungsi paling baik dengan Amazon Music. Tidak ada keraguan tentang itu. Oleh itu, jika anda melihat penurunan kualiti semasa streaming dari platform muzik lain, ketahui bahawa ada jalan lain yang boleh anda ambil. Sekiranya anda pelanggan Amazon Prime, anda sudah mempunyai akses ke berjuta-juta lagu secara percuma, tanpa perlu mendaftar langganan tambahan. Walaupun anda tidak dapat memindahkan pustaka iTunes anda ke Amazon Music, anda mungkin dapat mengalirkan banyak lagu kegemaran anda tanpa sebarang usaha.

Lebih Banyak Pilihan Yang Mungkin Tidak Anda Ketahui

Walaupun jelas bahawa Echo dan iTunes mempunyai sokongan asli antara satu sama lain dan berfungsi dengan baik, terdapat jalan alternatif lain yang boleh anda ambil. Sekiranya anda ingin melakukan streaming dari satu platform ke peranti yang direka untuk yang lain, terdapat perkhidmatan pihak ketiga yang mungkin juga membantu.

Alternatif seperti itu disebut pelayan media dan ditawarkan oleh Drobo, Plex, Seagate, dan lain-lain. Anda boleh menggunakannya untuk menyimpan fail iTunes anda dan kemudian menghubungkan pelayan ke pembesar suara berkemampuan Alexa anda dan menggunakan arahan suara untuk mengakses dan memanipulasi senarai main anda.

Ini adalah pilihan yang menarik jika anda ingin menyimpan fail iTunes anda dan membatalkan langganan iTunes anda pada masa yang sama. Selain itu, ia boleh menjadi alternatif yang baik jika anda tidak mahu selalu menggunakan komputer atau komputer riba. Tetapi ia juga akan melibatkan beberapa kos tambahan.

Inilah Amazon yang Memudahkan Beberapa Perkara

Tidak semua orang bersedia menukar platform muzik hanya untuk menampung peranti baru. Nasib baik, sekiranya terdapat pembesar suara iTunes dan Amazon Echo, anda tidak semestinya. Anda boleh menyimpan segala yang ada dan menikmati penstriman lintas platform tanpa kerugian yang nyata dari segi kualiti audio.