PC & Mudah Alih

Cara Keluar dari Netflix di Amazon Fire Stick anda

Netflix adalah platform streaming yang sangat popular yang mungkin, bersama dengan platform lain seumpamanya, menggantikan televisyen seperti yang kita ketahui sama sekali. Mudah digunakan dan senang, satu-satunya perkara yang anda perlukan untuk menstrimkan kandungan di Netflix ialah sambungan internet yang kukuh dan medium (TV, peranti penstriman digital, telefon pintar).

Cara Keluar dari Netflix di Amazon Fire Stick anda

Anda boleh mengakses platform dengan mudah dengan mana-mana peranti Amazon Fire TV, termasuk Firestick. Namun, anda mungkin mahu log keluar dari akaun anda sekiranya anda dalam perjalanan atau menukar peranti. Inilah cara log keluar di Firestick anda.

Mengapa Log Keluar?

Setelah melanggan Netflix, anda boleh mendaftarkan hingga 6 peranti ke satu akaun. Ini bermakna sehingga enam orang dapat menggunakan akaun untuk mengalirkan kandungan kegemaran mereka, yang sangat mudah.

Namun, ini semua bergantung pada rancangan anda. Semakin murah rancangannya, semakin sedikit peranti yang dapat anda streaming secara selari. Ini bermaksud bahawa anda mungkin tidak dapat melakukan streaming pada lebih dari dua peranti secara serentak jika anda mempunyai salah satu rancangan paling asas.

Sebagai pemilik akaun, anda mungkin mahu mengeluarkan pengguna lain dari akaun tersebut. Sebagai pengguna akaun, anda mungkin mahu keluar dari akaun tersebut dan mengosongkan ruang untuk orang lain. Apa pun alasannya, anda ingin mengetahui cara log keluar dari akaun Netflix anda di Firestick.

Sebagai alternatif, anda mungkin baru sahaja membeli peranti baru dan mahu log keluar dari yang lama. Anda juga boleh log keluar jika anda bercuti dan menggunakan Firestick hotel.

log keluar netflix

Keluar dari Peranti

Pilihan ‘logout’ semestinya dapat dilihat dengan jelas di semua peranti, tetapi atas sebab yang pelik, Netflix menjadikan proses log keluar agak sukar. Untuk memburukkan lagi keadaan, pilihan keluar seperti itu, tidak ada di aplikasi Netflix.

Nasib baik, ada cara untuk log keluar. Itu mungkin tidak jelas, tetapi cukup sederhana dan mudah, selagi anda tahu di mana mencarinya.

Daripada mencari pilihan keluar, pergi ke Skrin utama di Firestick anda dan arahkan ke Tetapan. Di menu seterusnya, pilih Permohonan, diikuti oleh Urus Semua Aplikasi Yang Dipasang. Cari Netflix dalam senarai, pilih, dan kemudian klik Kosongkan Data. Ini dengan berkesan akan mengeluarkan anda dari Netflix.

Log keluar dari Semua Peranti

Walau bagaimanapun, kemungkinan anda tidak lagi memerlukan komplikasi - anda mahu anda Netflix untuk diri sendiri dan tidak ada yang boleh menghentikan anda. Dan tidak ada yang benar-benar dapat menghentikan anda, kerana anda boleh keluar dari semua peranti yang disambungkan sekaligus.

Berita baiknya ialah anda tidak perlu berurusan dengan alat kawalan jauh Firestick di sini. Yang anda perlukan hanyalah penyemak imbas web. Ini bermaksud bahawa anda boleh keluar dari setiap peranti yang sedang dilog masuk ke Netflix melalui komputer atau telefon pintar anda.

netflix

Untuk melakukan ini, pergi ke Netflix.com dan arahkan ke sudut kanan atas - klik atau ketuk ikon profil dan kemudian pilih Akaun anda. Sekarang, tatal ke bawah ke Tetapan bahagian dan cari Log keluar dari semua peranti pilihan. Klik atau ketuk dan sahkan dengan memilih Keluar.

Anda juga boleh melakukan ini dari penyemak imbas mudah alih anda, tetapi menggunakan aplikasi iOS / Android jauh lebih mudah. Buka aplikasinya, ketuk ikon di sudut kiri atas (tiga garis mendatar), dan arahkan ke Akaun. Ketik, pilih Log keluar dari semua peranti pilihan, dan kemudian pilih Keluar untuk mengesahkan.

Anda harus ingat, walaupun kaedah ini berfungsi pada semua peranti yang dimaksud, mungkin memerlukan masa sehingga 8 jam agar setiap peranti berjaya log keluar.

Keluar dari Firestick

Ketahui bahawa log keluar dari Firestick anda yang anda gunakan untuk streaming Netflix tidak semestinya akan mengeluarkan anda dari akaun Netflix itu sendiri. Walau bagaimanapun, anda mungkin mahu keluar dari Firestick kerana banyak sebab.

Sebagai contoh, mungkin anda hanya mahu menonton Netflix dengan akaun Amazon yang lain. Firestick anda mungkin telah didaftarkan sebelumnya ke akaun Amazon anda, tetapi anda ingin menggunakan yang lain di dalamnya.

Untuk melakukan ini, pertama, anda mesti log keluar dari akaun semasa pada peranti. Perlu diingat bahawa log keluar akan menghapus data dan aplikasi peribadi anda dari peranti.

Untuk log keluar, pastikan Firestick disambungkan ke TV anda dan kedua-dua peranti dihidupkan. Pergi ke Tetapan di Firestick anda dan kemudian pergi ke Akaun saya. Cari dan pilih Akaun Amazon dan klik Nyah daftar. Itu cukup banyak. Sekarang, anda boleh menambahkan akaun Amazon yang lain dan menggunakan aplikasi Netflix di atasnya.

Soalan Lazim

Apa yang boleh saya lakukan untuk menghapus Netflix di Firestick yang tidak lagi saya gunakan?

Sekiranya anda telah memberikan Firestick kepada orang lain tetapi anda lupa untuk membuang akaun Netflix anda boleh menggunakan kaedah di atas untuk log keluar dari semua peranti. Tetapi, mungkin idea yang lebih baik untuk membatalkan pendaftaran Firestick sepenuhnya.

Sekiranya anda membatalkan pendaftaran akaun Amazon dari Firestick anda semua maklumat akaun anda juga akan dikeluarkan.

Log keluar Firestick Netflix

Tidak ada penyelesaian yang jelas atau intuitif, tetapi semuanya cukup mudah. Seperti yang disebutkan, semua yang anda perlukan adalah mengetahui di mana mencarinya. Sama ada anda mahu keluar dari akaun Netflix anda di Firestick, log keluar dari semua peranti yang menggunakannya, atau hanya mahu log masuk ke akaun Amazon yang lain untuk menstrim filem, artikel ini telah membuat anda mendapat liputan.

Adakah anda menemui pilihan keluar sendiri? Adakah anda mesti mengikuti garis panduan yang dinyatakan di sini? Menurut anda mengapa Netflix menjadikan keseluruhan proses log keluar menjadi rumit? Jangan ragu untuk bertanya dan berbincang di bawah.