Permainan

Cara Membuat Pertandingan Adat di Fortnite

Sebilangan besar pemain Fortnite beratur di lobi awam sehingga mereka boleh bermain melawan pemain lain di rantau ini. Walau bagaimanapun, ini boleh menjadi masalah bagi pemain atau pencipta kandungan yang kompetitif. Untuk menyelesaikannya, perjodohan khusus digunakan untuk pertandingan dan merakam video.

Cara Membuat Padanan Khusus di Fortnite

Sekiranya anda tidak pasti bagaimana membuat perlawanan khusus di Fortnite, jangan cari lagi. Lihat panduan langkah demi langkah kami untuk mengetahui cara mengakses padanan khusus dan beberapa sekatan yang mungkin berlaku. Kami juga akan menjawab beberapa soalan mengenai padanan khusus di sepanjang jalan.

Bagaimana Membuat Pertandingan Khusus di Fortnite?

Terdapat beberapa perkara yang perlu diingat ketika menyangkut perlawanan khusus di Fortnite. Anda mesti mengaktifkan pengesahan dua faktor pada akaun anda dan mendapat kebenaran daripada Epic Games untuk menghoskannya. Pemain juga mesti berada di kawasan yang sama dengan anda.

Walaupun anda tidak dapat mengadakan pertandingan khusus tanpa restu Epic Games, anda boleh menyertainya. Yang anda perlukan hanyalah kata laluan dari hos.

 1. Sebagai tuan rumah, pastikan semua peserta berada di kawasan yang sama.

 2. Pindah ke sudut kanan bawah skrin lobi.

 3. Pilih dari mod permainan, baik "Solos", "Duos", "Trios", atau "Pasukan."

 4. Pilih "Pilihan Tersuai" di kanan bawah.

 5. Tweak tetapan mengikut kesesuaian anda.
 6. Hasilkan Kekunci Pencocokan Khusus.

 7. Pilih "Terima."

 8. Pilih "Main" dan tunggu sehingga pertandingan diisi.

 9. Apabila semua orang telah bergabung, pilih "Start Match" untuk bermain.
 10. Dapatkan sumber pertanian, menembak, dan membina!

Tetapan di bahagian "Pilihan Khusus" boleh memungkinkan mod permainan yang tidak biasa, seperti perisai tambahan, graviti rendah, dan banyak lagi. Ini mungkin berguna untuk pencipta kandungan dan idea mereka.

Sebaliknya, pemain Fortnite yang kompetitif akan menjaga pengaturan sedekat mungkin dengan peraturan peraturan kejohanan. Ini dilakukan untuk menghilangkan kelebihan yang tidak adil dan membiarkan persekitaran yang kompetitif.

Bagaimana Menggunakan Kunci Pencocokan Kustom?

Kunci perjodohan khusus adalah satu-satunya cara pemain Fortnite dapat menyertai pertandingan peribadi peribadi. Mereka mesti dihasilkan oleh tuan rumah. Semasa membuat satu, terdapat beberapa syarat.

 • Tiada watak khas yang dibenarkan.
 • Kunci mesti mempunyai empat hingga 16 aksara.
 • Sembunyikan dalam aliran untuk mengelakkan tetamu yang tidak diingini.

Hantarkan kunci kepada peserta yang dimaksudkan melalui mesej peribadi atau pelayan Discord, jauh dari pandangan umum. Apabila peserta memasukkan kunci, mereka akan masuk ke dalam barisan. Sekiranya peserta melihat mesej ralat, ini sering kali menandakan bahawa pertandingan sekarang sudah penuh.

Malangnya, tidak ada yang dapat mereka lakukan selain menyertai permainan lain. Sekiranya tuan rumah mengatakan bahawa perlawanan tidak penuh, peserta boleh mencuba lagi.

Bagaimana Mendapatkan Akses ke Kunci Pencocokan Kustom dan Permainan Kustom?

Pada asalnya, satu-satunya cara pemain Fortnite dapat mengakses kunci perjodohan khusus adalah dengan memohon Program Penyokong-A-Pencipta. Ini memerlukan sedikit masa kerana Epic Games mesti memastikan anda layak.

Sekiranya anda mendapat persetujuan untuk program Support-A-Creator, anda layak untuk mula menghasilkan Key Matchmaking Keys dan hosting permainan.

Namun, anda tidak perlu diterima dalam program ini untuk menyertai permainan khusus. Anda hanya memerlukan kunci dari hos.

Bagaimana Menjadi Bahagian dari Program Penyokong a-Pencipta?

Terdapat tiga syarat untuk memenuhi syarat untuk Program Dukungan-A-Pencipta.

 1. Media sosial yang kuat mengikuti.

  Untuk memenuhi syarat untuk Program ini, anda mesti mempunyai sekurang-kurangnya 1,000 pengikut. Permainan Epik mesti dapat mengesahkan platform media sosial anda. Beberapa contoh platform ini adalah YouTube dan Twitch.

 2. Anda melengkapkan dan bersetuju dengan Perjanjian Gabungan dan Tata Kelakuan Pembuat.

  Walaupun anda memenuhi syarat pengikut, anda tidak akan diluluskan sekiranya anda tidak bersetuju dengan syarat Permainan Epik. Anda harus membaca Perjanjian Gabungan dan Tata Kelakuan Pembuat. Dengan begitu, anda akan tahu apa yang dibenarkan dan yang tidak.

 3. Permainan Epik dapat menghubungi anda untuk pembayaran secara elektronik.

  Permainan Epik mesti dapat menghubungi anda untuk pembayaran kerana anda akan mendapat wang. Anda harus membuka akaun Paypal, kerana ini adalah pilihan termudah. Sekiranya itu tidak tersedia, anda boleh memilih daripada yang lain yang disokong oleh Epic Games.

Soalan Lazim Tambahan

Mod Permainan apa yang dapat Anda gunakan untuk membuat jodoh khusus di Fortnite?

Anda boleh menggunakan Custom Matchmaking pada mod permainan apa pun. Selagi semua orang memilih mod permainan yang sama dengan tuan rumah, tidak akan ada masalah untuk menyertai pertandingan. Perlu diingat bahawa anda mungkin perlu berpindah sebelum memasuki lobi.

Pastikan anda berkomunikasi dengan peserta mengenai mod permainan apa yang anda rancangkan. Sekiranya tidak, mereka tidak akan dapat menyertai pertandingan peribadi anda. Menetapkan mod permainan terlebih dahulu akan menghilangkan kemungkinan kekeliruan.

Bagaimana Anda Membuat Padanan Khusus di Fortnite Tanpa Kod Pencipta?

Pada asalnya, satu-satunya cara anda dapat membuat perlawanan khusus di Fortnite adalah dengan memiliki Kod Pembuat. Ini berlaku sehingga tahun 2020 apabila para pembangun memutuskan untuk melonggarkan dasar ini. Anda bahkan tidak memerlukan Kod Pencipta sekarang!

Walaupun mempunyai Kod Pembuat memberi anda kebenaran untuk mengadakan perlawanan khusus, mereka yang tidak mempunyai satu masih boleh mendapatkan akses untuk menghasilkan kunci. Yang perlu anda lakukan ialah menyerahkan "cadangan kejohanan" ke [dilindungi e-mel]. Sekiranya diluluskan, anda boleh mula mengadakan perlawanan khusus pada waktu lapang.

Ingatlah bahawa tidak jelas syarat dan syarat apa yang menjadikan anda layak. Apa yang kita tahu adalah bahawa Epic Games membolehkan lebih ramai pemain menjadi tuan rumah pertandingan khusus.

Sekiranya anda ingin menjadi tuan rumah pertandingan khusus anda, segera hantarkan permohonan! Mungkin Permainan Epik mungkin memberi anda peluang.

Adakah Fortnite Mempunyai Perjodohan Khusus?

Ya, memang begitu. Pada asalnya, hanya mereka yang mempunyai Kod Pembuat yang dibenarkan untuk mengadakan pertandingan tersebut. Baru-baru ini, Epic Games melonggarkan syarat ini.

Seperti yang dibahas di atas, sekarang lebih mudah mendapatkan akses untuk mengadakan Custom Match. Cukup ikuti langkah di atas dengan menghantar cadangan kejohanan dan tunggu kelulusan.

Custom Matchmaking membolehkan tuan rumah mengubah mod permainan dalam tetapan yang disediakan. Dari mod permainan graviti rendah hingga cara lain yang menyeronokkan untuk bermain Fortnite, kemungkinannya tidak terbatas. Sesuatu yang disukai oleh pencipta kandungan adalah menggunakan Custom Matchmaking untuk menjadi tuan rumah pertunjukan fesyen.

Bagaimana Saya Membuat Pertandingan Khusus di Fortnite Dengan Bot?

Fortnite Bab 2 membawa kemungkinan bermain melawan bot dalam perlawanan khusus. Walaupun anda tidak akan mendapat EXP atau meningkatkan statistik anda, ini adalah kaedah terbaik untuk menguji strategi.

Biasanya, ketika anda membuat Custom Match, permainan menganggap anda akan mengundang orang lain untuk bermain. Namun, jika anda mempunyai tempat kosong, permainan ini menganggap anda memerlukan pertolongan sehingga mereka sering dipenuhi bot lemah. Anda boleh memanfaatkannya dengan memulakan Pencocokan Khusus dengan serta-merta.

Kaedah lain melibatkan membuat akaun baru. Akaun baru diletakkan di lobi bot untuk membiarkan mereka merasakan permainan, dan juga diterjemahkan kepada lawan yang lebih mudah. Untuk mencuba kaedah ini, lihat langkah-langkah di bawah:

1. Buat akaun baru di platform yang berbeza dari akaun utama anda.

2. Tambahkan akaun kedua sebagai rakan.

3. Jemput akaun utama anda ke pesta akaun kedua.

4. Mulakan perlawanan dengan pilihan tanpa pengisian yang dipilih di kanan bawah.

5. Sebaik sahaja lobi dimuat, berhenti dengan akaun kedua anda.

6. Mainkan pertandingan bot anda sahaja.

Secara teori, akaun kedua anda tidak seharusnya mendapat pengalaman. Sekiranya akaun memperoleh pengalaman kerana bermain dalam satu perlawanan, Epic Games akan menghalangnya daripada bermain di lobi bot sahaja. Untuk mengelakkan perkara ini berlaku, anda perlu berhenti menggunakan akaun kedua anda secepat mungkin.

Pada masa ini, tidak ada cara rasmi untuk bermain dalam pertandingan khusus khusus bot. Trik seperti ini adalah satu-satunya cara untuk melakukannya.

Masa untuk Melancarkan Pertandingan

Sama ada anda hanya ingin bermain-main di lobi bot sahaja atau bertengkar dalam kejohanan Fortnite, Custom Matches adalah ciri hebat. Anda tidak perlu mengambil risiko masuk ke lobi awam di mana hasilnya mungkin cenderung. Sekiranya anda seorang pemain Fortnite yang kompetitif, anda perlu tahu cara menjadi tuan rumah dan menyertainya.

Adakah anda sering bertanding dalam pertandingan Fortnite? Apa jenis tetapan perlawanan gila yang anda impikan? Beritahu kami pendapat anda di bawah.