Media Sosial

Cara Membuat Undian secara Slack

Ada sebab yang baik mengapa kebanyakan perniagaan tidak bergantung pada aplikasi sembang seperti Facebook Messenger, WhatsApp, dll untuk keperluan perniagaan mereka. Alternatif seperti Slack menawarkan pengalaman yang lebih profesional, dengan faedah pengurusan dan penjadualan yang luas.

Sebagai tambahan kepada banyak ciri lain, Slack memberi anda pilihan untuk membuat tinjauan pendapat di saluran. Pungutan suara boleh sangat berguna ketika berusaha mendapatkan konsensus keseluruhan mengenai suatu masalah dalam ruang kerja.

Dalam artikel ini, anda akan belajar bagaimana membuat tinjauan pendapat di Slack dan bagaimana menyesuaikannya di pelbagai peranti.

Kesepaduan

Pada dasarnya, Slack pada dasarnya adalah aplikasi sembang. Pasti, anda boleh membuat utas, melihat pratonton pelbagai jenis pelanjutan, mengedit mesej, dll. Tetapi inti fungsi Slack sebenarnya adalah penyatuannya yang tersedia.

Fikirkan integrasi sebagai aplikasi pada peranti telefon pintar / tablet anda. Langsung di luar kotak, telefon anda mempunyai beberapa aplikasi yang terpasang, beberapa di antaranya mungkin anda hapus. Sebaliknya, anda akhirnya akan menambahkan pelbagai aplikasi ke peranti anda dan, oleh itu, memperibadikannya.

Inilah cara kerja integrasi pada Slack. Sebenarnya, mereka kadang-kadang disebut sebagai "aplikasi".

Pengundian bukan pilihan Slack secara lalai. Melakukan pemasangan asas aplikasi dan penciptaan ruang kerja tidak memberi anda pilihan pengundian. Walau bagaimanapun, anda boleh memuat turun salah satu pilihan integrasi yang tersedia untuk pengundian, dan anda akan mendapat akses pantas ke ciri ini.

Memasang Integrasi

Kerana anda tidak mendapat pilihan pengundian secara lalai, anda harus belajar cara memasang integrasi Slack untuk mendapatkan fitur ini. Jangan bimbang, ini tidak melibatkan penggunaan aplikasi pihak ketiga yang tidak jelas. Integrasi Slack dimuat turun dari laman web Slack.com rasmi, jadi anda tahu ia dimaksudkan untuk digunakan dengan program ini.

Walaupun anda mungkin dapat memasang integrasi ini melalui aplikasi, pemasangan integrasi hanya dapat dilakukan melalui penyemak imbas web. Ini adalah perkara yang baik kerana mempunyai pilihan penyemakan imbas dalam aplikasi akan melambatkan dan merosakkan aplikasi. Selain itu, setelah anda menambahkan integrasi ke ruang kerja melalui penyemak imbas, ia akan disatukan secara automatik dengan semua aplikasi telefon / tablet dan desktop.

Inilah cara memasang sebarang integrasi, termasuk pelbagai pilihan pengundian.

  1. Pergi ke Slack.com.

  2. Log masuk ke ruang kerja anda.

  3. Tatal ke bahagian Integrasi ke bawah.

  4. Klik, ketuk, atau pilih "Ketahui lebih lanjut mengenai aplikasi. "

  5. Pilih "Terokai semua aplikasi. "

  6. Taipkan nama aplikasi yang anda mahukan.

  7. Pilih "Tambah ke Slack. "

  8. Pergi ke "Benarkan. "

Perlu diingat bahawa langkah pemasangan integrasi ini tidak hanya berkaitan dengan setiap integrasi yang tersedia di Slack.com, tetapi juga di semua peranti yang disokong.

Integrasi Undian

Terdapat banyak integrasi yang tersedia di Slack yang membolehkan anda membuat dan menyesuaikan tinjauan pendapat. Dengan ini, kami telah memutuskan untuk mengumpulkan beberapa pilihan yang dapat membantu anda. Ingat, setiap integrasi / aplikasi / bot ini dipasang dengan cara yang sama.

Polly

Di mana banyak integrasi Slack menawarkan pilihan pengundian sebagai salah satu daripada banyak ciri mereka, Polly adalah khusus tinjauan pendapat. Borang dan alat tinjauan adalah roti dan mentega Polly. Penyepaduan ini membolehkan anda terus berhubung, cepat bertindak balas, dan memperoleh hasilnya seketika.

Selain membuat tinjauan pendapat, Polly membolehkan anda mengadakan pertandingan tetap (untuk pasukan lincah), menjalankan permainan remeh, melakukan “pengambilan panas” (tinjauan pendapat yang tidak mempunyai jawapan pasti tetapi hanya untuk bersenang-senang), dll.

Polly dilengkapi dengan pelbagai templat yang telah dipasang sebelumnya dan juga membolehkan anda menyesuaikan dan membuat templat anda sendiri. Contohnya, templat daftar masuk pasukan mingguan dimuat dengan soalan seperti "Apa fokus utama anda hari ini?" dan "Adakah anda memerlukan sokongan untuk menghadapi cabaran yang mungkin anda hadapi?"

Reka bentuk Polly juga tidak membosankan - sangat mesra mata.

Untuk memulakan Polly, anda tidak memerlukan tutorial. Cukup pergi ke mana-mana sembang di Slack (dengan syarat anda telah memasang integrasi di ruang kerja), dan taip "/ polly. " Aplikasi ini akan membimbing anda.

Bot Doodle

Perkara terbaik mengenai penggunaan Doodle untuk membuat tinjauan pendapat adalah tidak khusus untuk Slack. Ini bermaksud bahawa orang yang tidak menggunakan Slack dan mereka yang sama-sama dapat mengambil bahagian dalam tinjauan pendapat.

Semudah menghantar pautan yang boleh dikongsi kepada mereka setelah anda membuat Slack poll. Ya, hasil tinjauan akan merangkumi respons dari kedua-dua anggota pasukan Slack dan mereka yang tidak menggunakan aplikasi. Anda juga boleh berkongsi tinjauan pendapat dengan rakan sekerja yang bukan dari Slack secara langsung.

Doodle juga digabungkan sepenuhnya dengan perisian lain, seperti pelbagai aplikasi Google, Office 365 dan Outlook, suapan ICS, dll.

Selain tinjauan pendapat, Doodle membolehkan anda membuat pelbagai pertemuan di luar Slack.

Untuk mula menggunakan Doodle on Slack, ketik “/ coretan"Dan sesuaikan tinjauan pendapat.

Undian Mudah

Penyatuan Polling sederhana tidak rumit. Ia tidak mempunyai ciri penyesuaian mewah dan tidak berfungsi di luar Slack. Tetapi untuk kesederhanaan dan kemudahan penggunaan, bagaimanapun, tidak ada aplikasi Slack poll lain seperti itu.

Dengan Simple Poll, anda boleh membuat tinjauan pendapat yang paling asas, mudah dan cepat. Tambahkan soalan, tambahkan pilihan jawapan, mulakan. Untuk memulakan tinjauan, pilih saluran, dan taip "/ poll "[masukkan pertanyaan]" "Ya" "Tidak". " Sebagai contoh, untuk menentukan siapa yang akan tersedia untuk pertemuan minggu ini, cukup ketik “/ poll "Adakah anda akan menghadiri perjumpaan mingguan esok?" "Ya tidak".

Dengan beberapa pungutan suara, penyebutan sering kali diperlukan. Dengan Simple Poll, sebarang tinjauan boleh memberi peluang kepada responden untuk menjawab tanpa nama. Tambah "tanpa namaTag pada akhir arahan. Contohnya, "/ poll "Adakah anda berpuas hati dengan gaji anda?" "Ya" "Neutral" "Tidak" tanpa nama.

Dengan hanya menambahkan emoji setelah respons tinjauan, emoji akan ditampilkan sebagai sebahagian daripada pilihan. Pastikan anda menambahkan emoji selepas tanda petikan setiap pilihan pungutan suara tanpa ruang antara tanda petikan akhir dan emoji.

Anda juga boleh mengehadkan jumlah undi yang boleh diberikan setiap pengguna dalam tinjauan pendapat. Untuk melakukan ini, cukup tambah had kata kunci, diikuti dengan jumlah undi yang dibenarkan. Inilah contohnya: “/ poll "Apa warna kegemaran anda?" Had "Biru" "Merah" "Jeruk" 1.”

Kepentingan Menjalankan Undian

Jangan sekali-kali memandang rendah kepentingan menyediakan pilihan pengundian. Undian boleh menjadi pemutus tekanan dalam kehidupan pejabat pasukan anda, tetapi juga sangat penting. Sebagai contoh, daripada membuang-buang waktu untuk berjalan-jalan meminta semua orang memilih jenis makanan yang mereka ingin pesan untuk makan tengah hari, kirimkan tinjauan kepada rakan sekerja anda dan permudahkan proses membuat keputusan.

Sebaliknya, tinjauan boleh digunakan untuk mengumpulkan pendapat, misalnya, mengenai pengurusan produk. Sekiranya anda tidak dapat memutuskan bagaimana menjalankan projek tertentu, buatlah tinjauan pendapat dan biarkan rakan anda memilih. Sebagai pilihan, tinjauan boleh digunakan untuk mengumpulkan maklumat penting mengenai betapa senangnya pasukan anda dengan pekerjaan, gaji, kedudukan mereka, atau syarikat anda secara umum.

Soalan Lazim Tambahan

Apa yang anda dapat dengan rancangan percuma Polly?

Tidak seperti sebilangan integrasi Slack, Polly mempunyai rancangan percuma yang tidak terhad tempoh percubaan. Walau bagaimanapun, ada sekatan yang ada. Walaupun anda boleh membuat sebarang jenis tinjauan pendapat, jumlah jawapan yang dapat anda buat dalam satu bulan adalah 25. Selain itu, hasil yang lebih tua dari 45 hari akan disembunyikan dari papan pemuka. Pelan percuma juga menghalangi anda untuk berkongsi hasil anda, menambahkan kolaborator, dan melihat pelbagai ciri analisis lanjutan.

Adakah Doodle percuma?

Doodle adalah aplikasi produktiviti yang tidak khusus Slack. Ini membolehkan anda merancang mesyuarat, menyesuaikannya, dan juga memberi anda pelbagai pilihan produktiviti dan integrasi lain. Doodle Bot, sebaliknya, adalah integrasi pengundian Slack yang sepenuhnya percuma. Bahagian terbaik di sini ialah bot itu sendiri membolehkan anda membuat tinjauan pendapat untuk orang yang menggunakan Slack dan juga bagi mereka yang tidak - secara percuma. Ini adalah salah satu perkara paling keren mengenai bot.

Apa yang anda dapat secara percuma dengan Simple Poll?

Pelan percuma Simple Poll disebut "Hobi." Ia membolehkan anda membuat tinjauan pendapat asli dan tanpa nama. Anda juga dapat mengumpulkan hingga 100 undi dan 10 keputusan setiap bulan. Anda boleh menggunakan 10 pilihan setiap tinjauan pendapat atau membuat satu undian berulang. Bagi mereka yang menggunakan Slack sebagai program pemesejan sekunder, rancangan percuma mungkin cukup. Untuk keperluan yang lebih serius, peningkatan ke rancangan "Perniagaan Kecil" akan menghilangkan had pengundian berulang, serta had suara bulanan. Had keputusan bulanan dinaikkan menjadi 100, dan anda boleh menawarkan 45 pilihan setiap tinjauan.

Terdapat juga pilihan harga tersuai, tetapi anda perlu menghubungi bahagian penjualan Simple Poll untuk mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ini.

Apa antara integrasi Slack terbaik?

Asana adalah alat pengurusan projek yang popular yang sepenuhnya serasi dengan Slack. Ini membolehkan anda mengakses pelbagai paparan, menghubungkan tugas dengan Slack, membuat automasi tersuai, dll. Sekiranya anda lebih biasa dengan platform mudah seperti Trello, jangan risau. Trello hadir dengan pilihan integrasi yang cemerlang untuk Slack. Dan menggunakan integrasi Zoom untuk Slack adalah alternatif yang jauh lebih baik daripada menggunakan ciri persidangan video Slack, kerana Slack akan memakan banyak lebar jalur anda.

Undian di Slack

Membuat tinjauan pendapat di Slack bergantung pada penggunaan integrasi yang akan membolehkan anda melakukannya. Walaupun menambahkan integrasi ke ruang kerja Slack anda, sebahagian besarnya, adalah proses yang seragam, bekerja dengan integrasi yang membolehkan anda memulakan dan menjalankan pemilihan mungkin sedikit berbeza dari integrasi ke integrasi. Namun, secara amnya, mereka sangat mudah dan mesra pengguna.

Adakah anda menemui pilihan penggabungan pilihan raya yang ideal? Adakah anda fikir ada pilihan yang lebih baik daripada salah satu daripada tiga yang disebutkan di sini? Jangan jadi orang asing Tekan bahagian komen di bawah dan bakar.