Permainan

Cara Membuat Resin Pekat di Kesan Genshin

Resin pekat adalah salah satu sumber terpenting pada tahap Genshin Impact yang lebih tinggi dan juga sukar didapatkan. Sekiranya anda tertanya-tanya bagaimana meningkatkan simpanan resin anda, kami sedia membantu.

Cara Membuat Resin Pekat di Kesan Genshin

Dalam panduan ini, kami akan memberi arahan mengenai tempat mencari resin atau cara membuat resin pekat sendiri. Kami juga akan menjawab beberapa soalan yang paling biasa berkaitan dengan penggunaan resin di Genshin Impact.

Cara Membuat Resin Pekat di Kesan Genshin

Pertama, mari kita lihat bagaimana membuat resin pekat di Genshin Impact. Untuk melakukannya, ikuti langkah di bawah:

 1. Dapatkan resipi kental pekat. Capai reputasi Liyue tahap 3 untuk mendapatkan cetak biru sebagai hadiah.

 2. Navigasi ke menu "item berharga" di inventori anda.

 3. Cari cetak biru resipi dan resin pekat kerajinan - anda memerlukan 100 mora, 40 keping resin asli, dan 1 inti kristal.

Cara Mendapatkan Resin Dari Sumber Lain dalam Kesan Genshin

Resin pekat hanya boleh dibuat dari resin asli. Walau bagaimanapun, cara mendapatkan resin asli berbeza-beza. Anda boleh menjual Primogems untuk mendapatkan 60 keping resin hingga enam kali sehari. Untuk melakukannya, ikuti langkah di bawah:

 1. Dapatkan Primogems dengan menyelesaikan pencarian atau membelinya.

 2. Dari menu utama, arahkan ke "Shop".

 3. Di bar sisi kiri, pilih "Paimon's Bargains".

 4. Pilih "Pembelian dengan Primogems" di bahagian atas skrin anda.

 5. Pilih "Resin Asli" untuk 60 keping resin.

 6. Dengan setiap pembelian, harganya meningkat. Kali pertama, anda akan membayar 50 Primogems, kali kedua dan ketiga - 100 Primogems, keempat - 150, dan dua isi semula terakhir akan memberi anda 200 Primogems.
 7. Resin asli kemudian boleh digunakan untuk membuat resin pekat.

Cara lain untuk mendapatkan lebih banyak resin adalah dengan menggunakan resin rapuh. Untuk melakukannya, ikuti arahan di bawah:

 1. Anda akan mendapat resin rapuh sebagai ganjaran pada peringkat peringkat Adventure tertentu (12, 14, 16, 18, 20-49).
 2. Sebagai pilihan, resin rapuh boleh dibeli dengan 980 kristal genesis seminggu sekali.
 3. Gunakan resin rapuh untuk memulihkan 60 keping resin asli.
 4. Resin asli kemudian boleh digunakan untuk membuat resin pekat.

Cara Memanaskan Teras Kristal dalam Kesan Genshin

Anda memerlukan teras Kristal untuk membuat resin pekat. Anda boleh mencarinya dengan mengikuti arahan di bawah:

 1. Lawati wilayah Liyue atau Monstadt, lebih baik pada waktu malam.

 2. Mencari rama-rama yang bercahaya - biru di Monstadt dan kuning di Liyue.

 3. Apabila anda hampir dengan rama-rama, angkatnya seperti objek lain.

 4. Rama-rama akan berubah menjadi inti kristal.

Soalan Lazim

Setelah anda mengetahui cara mengisi semula simpanan resin anda, anda mungkin ingin mendapatkan maklumat yang lebih terperinci berkaitan dengan item ini. Baca bahagian ini untuk mengetahui semua yang perlu anda ketahui mengenai resin di Genshin Impact.

Berapa Banyak Resin Pekat Yang Boleh Saya Simpan?

Anda hanya boleh menyimpan hingga tiga resin pekat sekaligus, atau 120 resin asli. Walau bagaimanapun, anda boleh menyimpan sebilangan besar kepingan resin yang anda mahukan. Tidak ada gunanya membuat resin pekat terlebih dahulu - buat hanya apabila anda memerlukannya. Jangan habiskan resin rapuh setiap kali anda memerlukan getah asli, kerana anda hanya mendapat satu atau dua keping resin rapuh di setiap tingkat, dan ia hanya boleh dibeli seminggu sekali. Sekiranya anda menggunakannya dengan bijak, anda akan selalu memiliki cara cepat untuk mengisi semula simpanan resin anda semasa anda keluar dari Primogems.

Bolehkah Resin Pekat Digunakan pada Stormterror dalam Kesan Genshin?

Resin pekat tidak dapat digunakan untuk menuntut ganjaran dari pergaduhan bos, jadi kami mengesyorkan menukarnya ke resin asli sebelum bertarung dengan Dvalin, bos Stormterror. Ganjaran berharga 60 resin asli.

Bolehkah Saya Menggunakan Resin Pekat pada Hipostasis dalam Kesan Genshin?

Seperti pertarungan bos lain, anda perlu menukar resin pekat menjadi resin asli untuk menuntut ganjaran anda. Ganjaran bos hipostasis berharga 40 resin asli atau satu resin pekat.

Untuk apa saya boleh menggunakan Resin pekat?

Banyak aktiviti pada tahap Genshin Impact yang lebih tinggi memerlukan resin. Ia digunakan terutamanya untuk menuntut ganjaran cabaran - 20 resin asli untuk sarang ley line dan domain abyssal, 40 resin asli untuk bos elit, dan 60 untuk bos mingguan. Anda boleh menggunakan resin pekat untuk menuntut ganjaran berganda dari bunga ley dan pohon-pohon yang membatu. Membelanjakan damar juga membantu meningkatkan peringkat pengembaraan anda. Untuk setiap 20 resin yang dibelanjakan, anda mendapat 100 EXP peringkat pengembaraan.

Apakah Perbezaan Antara Resin Asli dan Pekat?

Resin asli dan pekat pada dasarnya sama, kerana resin pekat dibuat dari resin asli. Perbezaannya adalah bahawa resin pekat tidak dapat digunakan untuk menuntut hadiah daripada pergaduhan dengan bos. Walau bagaimanapun, ia menggandakan ganjaran untuk singkatan dan domain ley line.

Bolehkah Saya Mengusahakan Resin di Kesan Genshin?

Resin tidak dapat diternak di Genshin Impact. Itu hanya boleh dibeli untuk Primogems, diterima dari peringkat atas, atau dipulihkan dari masa ke masa.

Adakah Resin Dipulihkan dalam Kesan Genshin?

Ya - memerlukan 8 minit untuk memulihkan satu kepingan resin asli, dan 16 jam untuk memulihkan simpanan penuh 120 keping.

Di mana saya boleh mendapatkan Crystal Core ke Craft Condensed Resin?

Inti kristal adalah barang penting untuk membuat resin pekat. Ia boleh didapati di Liyue dan Monstadt. Untuk mendapatkannya, tangkap Crystalflies, rama-rama yang bercahaya - biru di Monstadt dan kuning di Liyue. Angkat seperti objek lain. Mereka kemudian akan beralih ke teras kristal. Waktu terbaik untuk menangkap mereka adalah malam, kerana cahaya mereka menjadikan mereka lebih mudah diperhatikan. Di Liyue, anda akan menemui banyak kupu-kupu di hutan batu Guyun, dan di Monstadt, di wilayah Windrise.

Apa lagi yang boleh saya buat dari Resin Asal?

Selain membuat resin pekat, resin asli dapat digunakan untuk membuat bijih penambah mistik. Ini adalah item peningkatan senjata yang meningkatkan pengalaman senjata anda sebanyak 10,000 mata. Untuk membuatnya, anda memerlukan 10 keping resin asli, 3 ketulan kristal ajaib, dan 100 mora.

Adakah Battle Pass Memberi Kelebihan untuk Penyediaan Resin?

Kemas kini Genshin Impact 1.3 seterusnya akan meningkatkan jumlah resin dalam pek pertempuran. Kedua-dua kaedah pertempuran asas dan premium akan merangkumi lima kepingan resin rapuh yang dapat diubah menjadi 300 kepingan resin asli atau tujuh pekat. Selanjutnya, pemain akan mendapat lebih banyak resin pada tahap 5, 15, 25, 35, dan 45 dengan lulus pertempuran. Kemas kini juga akan meningkatkan jumlah resin yang dapat anda simpan dari 120 hingga 160.

Gunakan Bekalan Resin Anda dengan Bijak

Mudah-mudahan, dengan bantuan panduan kami, anda dapat memanfaatkan sepenuhnya bekalan resin anda di Genshin Impact. Gunakan setiap hari untuk meningkatkan peringkat pengembaraan anda dengan lebih cepat, dan jangan lupa memilih jenis resin yang tepat untuk pelbagai cabaran.

Adakah anda menantikan kemas kini 1.3 Genshin Impact? Kongsi pendapat anda di bahagian komen di bawah.