Permainan

Cara Membuat Kertas di Minecraft

Minecraft adalah permainan berasaskan penerokaan yang sangat bergantung pada pembuatan; ini mengenai penggunaan resipi untuk membuat item yang diperlukan untuk berjaya. Kertas mungkin tidak begitu berguna dengan sendirinya, tetapi ia adalah bahan pembuatan yang penting untuk pelbagai item yang berkaitan dengan Minecraft. Ia digunakan untuk semua perkara, dari peta dan buku hingga rak buku. Oleh itu, mengetahui cara menggunakan tangan adalah mustahak.

Cara Membuat Kertas di Minecraft

Dalam artikel ini, kami akan mengajar anda cara membuat kertas dan pelbagai objek lain yang memerlukan kertas untuk membuat.

Cara Membuat Kertas di Minecraft

Untuk membuat ramuan pembuatan kertas penting, anda memerlukan tiga item Tebu dan meja kerajinan biasa.

1. Cari Tebu dan Tuai

Tebu adalah ramuan asas, yang bermaksud bahawa anda tidak boleh membuatnya. Anda mesti mencari tanaman tebu dan menuainya. Lazimnya, tanaman tebu terletak berhampiran dengan perairan. Sebaik sahaja anda menemui tanaman tebu (tinggi dan hijau), anda perlu mematahkannya untuk menuainya. Pecahkan tanaman tebu seperti yang anda lakukan dengan bahan asas lain di dunia Minecraft. Anda tidak memerlukan peralatan khas untuk ini. Angkat Tebu dengan cepat kerana ia akan hilang setelah beberapa lama.

Merupakan kaedah praktik yang baik untuk menuai Tebu setiap kali anda tersandung. Ini adalah item berguna yang digunakan sebagai ramuan membuat pelbagai resipi.

2. Membuat Kertas

Sekarang setelah anda mengumpulkan tiga atau lebih item Tebu, pergi ke meja membuat dan masukkan menu pembuatan. Anda memerlukan grid pembuatan 3 × 3 di sini.

Letakkan tiga item Tebu di barisan tengah grid pembuatan. Tiga item Tebu akan menghasilkan tiga item Kertas. Pindahkan tiga item Kertas dari kotak paling kanan di menu pembuatan ke inventori anda.

Itu sahaja! Membuat kertas di Minecraft semudah itu.

Cara Membuat Peta Kertas di Minecraft

Paper Maps adalah antara item berasaskan kertas yang paling banyak digunakan di Minecraft. Ia dibuat daripada lapan item Kertas dan satu Kompas. Inilah cara membuat Peta Kertas:

1. Cari Redstone Dust

Untuk membuat Kompas, anda memerlukan empat item Iron Ingot dan 1 item Redstone Dust. Debu Redstone biasanya ditambang dengan menggali lebih dalam ke gunung. Ia mempunyai rupa besi dengan bintik-bintik kemerahan di atasnya.

2. Kerajinan Empat Besi Ingot

Untuk membuat Ingot Besi, pertama-tama anda mesti melombong Bijih Besi. Syukurlah, Bijih Besi mudah dijumpai di kawasan pergunungan. Setelah mengumpulkan empat item Bijih Besi, pergi ke tungku dan buka menu tungku.

Perlu diingat bahawa anda juga memerlukan bahan bakar untuk membuat Iron Ingot.

Sekarang, tambahkan Iron Ore dan buat Iron Ingot. Ulangi ini empat kali sehingga anda mempunyai empat Ingot Besi dalam inventori anda.

3. Membuat Kompas

Setelah anda mempunyai 1 item Redstone Dust dan empat Iron Ingots, arahkan ke meja membuat dan buka grid 3 × 3. Tambahkan Redstone Dust ke tengah grid, dan letakkan masing-masing empat Ingot Besi tepat di atas, bawah, kiri, dan kanan ke tengah grid. Masukkan item Kompas ke dalam inventori anda.

4. Membuat Peta Kertas

Buka menu kerajinan 3 × 3 sekali lagi dan masukkan Kompas di tengah grid. Kemudian, isi baki lapan bidang dengan item Kertas. Pindahkan item Peta Kertas ke inventori anda.

Cara Membuat Kertas Kebangkitan di Minecraft

The Paper of Awakening adalah item Minecraft yang digunakan untuk memanggil gerombolan Golem. Perusuh ini akan bertindak serupa dengan serigala. Bersahabat dengan anda dan membela anda daripada kumpulan yang menyerang anda. Anda tidak dapat membuat Kertas Kebangkitan dalam Minecraft asas. Sekiranya anda mempunyai hati dalam Paper of Awakening, anda perlu memasang mod Golem World PE.

Inilah cara membuat Kertas Kebangkitan setelah anda memasang mod yang disebutkan:

1. Kumpulkan Bahan

Untuk membuat item ini, anda memerlukan empat item Redstone Dust (dijumpai dan dilombong seperti yang dijelaskan sebelumnya), empat item Glowstone Dust, dan satu item Paper. Glowstone Dust ditambang dari Glowstone Blocks, yang terdapat secara semula jadi di Nether. Biasanya, ia dihasilkan dalam kelompok kristal. Untuk melombongnya, anda memerlukan alat dengan Silk Touch.

Sebagai alternatif, bunuh kumpulan penyihir Witch untuk kemungkinan penurunan Glowstone.

2. Merangka Kertas Kebangkitan

Pergi ke meja membuat dan buka grid 3 × 3. Letakkan item Kertas di tengah grid. Letakkan Glowstone Dust di setiap sudut grid segi empat. Akhirnya, isi empat ruang yang tinggal dengan Redstone Dust. Pindahkan item Paper of Awakening ke inventori anda.

Tempat Cari Kertas dalam Mod Kreatif

Lokasi item dalam Mod Kreatif Minecraft berbeza dari peranti ke peranti. Pada Edisi Java untuk PC dan Mac, Paper terdapat dalam "Pelbagai." Lihat "Item" untuk mencari kertas pada peranti Java, Bedrock, Xbox 360, Xbox One, PS3, PS4, Wii U, Nintendo Switch, Windows 10, dan Edu.

Cara Membuat Kertas Tandas di Minecraft

Item Kertas Tandas tidak mempunyai sebarang utiliti di Minecraft. Ini adalah peningkatan estetik semata-mata. Untuk membuat Kertas Tandas, anda memerlukan tiga item: Butang, Wol Putih, dan Bingkai Item.

1. Buat Butang

Membuat butang sangat mudah. Sebarang papan (Jungle, Acacia, dll.) Boleh digunakan di sini. Anda juga boleh menggunakan Batu atau Batu Hitam yang Dipoles. Untuk membuat butang, buka grid pembuatan 3 × 3 dan letakkan salah satu daripada tiga jenis item di tengah grid.

Untuk membuat papan, anda memerlukan item log. Log diperoleh dari pokok, dan meletakkannya di tengah grid pembuatan 3 × 3 menghasilkan empat papan yang sepadan.

Batu diperoleh menggunakan Cobblestone (terdapat di kawasan pergunungan dalam permainan) dan bahan bakar apa pun. Letakkan ini di tungku, dan anda mendapat barang Batu.

Akhirnya, Poles Blackstone dibuat menggunakan empat item Blackstone yang terdapat di kawasan pergunungan.

2. Kumpulkan Bulu Putih

White Wool diperoleh dari biri-biri dalam permainan. Anda boleh mencukur domba menggunakan alat apa pun. Gerombolan domba menjatuhkan pelbagai jenis bulu, jadi bersiaplah untuk mencukur.

3. Rangka Item Kraf

Untuk membuat item Item Frame, anda memerlukan item Leather dan lapan item Stick. Tongkat dibuat menggunakan dua barang Papan Kayu dan meletakkannya secara menegak dalam grid pembuatan 3 × 3.

4. Letakkan Kertas Tandas

Pergi ke tempat di mana anda mahu meletakkan kertas tandas dan pemegangnya. Mulakan dengan meletakkan item Butang terlebih dahulu. Seterusnya, letakkan Bingkai Item di atas butang. Akhirnya, letakkan White Wool pada butang.

Di sana anda memilikinya. Anda berjaya membuat kertas tandas di Minecraft! Tambahan estetik yang cemerlang pada bilik mandi rumah Minecraft anda.

Soalan Lazim Tambahan

1. Berapa banyak kertas yang anda perlukan untuk membuat buku di Minecraft?

Untuk membuat item Buku di Minecraft, anda memerlukan tiga item Kertas dan satu item Kulit.

Kulit boleh didapati di lokasi rawak sepanjang permainan atau dibuat menggunakan empat Rabbit Hides. Rabbit Hides diperoleh dengan membunuh massa arnab. Perlu diingat bahawa anda mungkin akan membunuh beberapa ekor arnab, kerana empat item Rabbit Hide diperlukan untuk membuat item Leather di Minecraft.

Apabila anda mengumpulkan sumber, pergi ke meja membuat dan letakkan empat kulit arnab di dua ruang pertama dari baris pertama dan kedua grid 3 × 3. Keluarkan item Kulit dan letakkan di inventori anda.

Seterusnya, buka grid 3 × 3 sekali lagi dan isi baris pertama dengan tiga item kertas. Letakkan Kulit di kotak pertama baris kedua. Kemudian, pindahkan Buku yang dibuat ke dalam inventori anda.

2. Apa yang boleh anda buat dengan kertas di Minecraft?

Selain daripada item yang disebutkan di atas, terdapat beberapa resipi lain yang menggunakan kertas sebagai bahan pembuatan. Anda boleh menggunakan kertas untuk membuat pelbagai spanduk, Jadual Kartografi, dan item Firework Rocket.

3. Bagaimana anda mendapat banyak kertas di Minecraft?

Cara paling mudah untuk mendapatkan kertas di Minecraft adalah membuatnya dengan menggunakan langkah-langkah yang disebutkan sebelumnya. Walau bagaimanapun, terdapat pelbagai lokasi lain yang boleh anda lawati untuk mencari item Kertas dalam permainan. Tetapi tidak dinasihatkan untuk pergi ke lokasi ini melainkan anda mempunyai alasan lain untuk mengunjunginya.

Anda boleh menemui Kertas yang banyak di kapal karam. Terdapat pelbagai kapal karam yang terletak berhampiran dengan permukaan air di dunia Minecraft. Sekiranya anda mempunyai ramuan pernafasan air atau barang Penyu, anda juga boleh mengunjungi kapal karam yang tenggelam.

4. Bolehkah anda menggunakan buluh untuk membuat kertas di Minecraft?

Walaupun buluh telah digunakan untuk membuat kertas oleh peradaban kuno kehidupan nyata, anda tidak boleh menggunakannya untuk membuat kertas di Minecraft. Satu-satunya kilang dalam permainan yang menghasilkan kertas masih ada, tebu.

Di Minecraft, buluh digunakan untuk bahan bakar tungku dan sebagai makanan untuk massa Panda (mempercepat pertumbuhan panda bayi). Anda juga boleh menggunakannya untuk membuat item Perancah dan Tongkat.

Minecraft dan Kertas

Seperti yang anda lihat, kertas memainkan peranan penting dalam dunia Minecraft. Ini digunakan untuk membuat pelbagai item mulai dari peta kosong hingga skrol untuk memanggil gerombolan Golem untuk melindungi anda dari orang lain. Mengetahui bagaimana membuat kertas adalah pengetahuan Minecraft yang penting.

Kami berharap panduan ini dapat membantu anda mengetahui lebih lanjut mengenai penggunaan kertas dalam permainan popular ini. Sekiranya anda mempunyai pertanyaan tambahan atau nasihat Minecraft, jangan ragu untuk menambahkan pendapat anda dalam komen di bawah.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found