Alat

Cara Bermain Batu Gigi Terhadap Kawan

Hearthstone adalah salah satu permainan kad dalam talian yang paling popular, dengan berjuta-juta pemain menguji strategi dan kemahiran mereka dalam pelbagai mod permainan. Namun, ada yang lebih baik daripada bermain dengan orang asing dalam talian. Anda mungkin tidak tahu, tetapi Hearthstone juga membolehkan anda mencabar rakan anda di Duels atau terlibat dalam pesta Battlegrounds yang anda semua boleh nikmati bersama! Dengan begitu banyak pilihan yang ada, tidak hairanlah Hearthstone telah meningkat populariti sejak beberapa tahun kebelakangan ini.

Cara Bermain Batu Gigi Terhadap Kawan

Dalam artikel ini, kami akan menerangkan bagaimana anda boleh memulakan pertandingan Hearthstone melawan rakan, atau mengadakan pesta dalam mod Battlegrounds.

Cara Bermain Melawan Rakan di Hearthstone

Hearthstone mempunyai beberapa mod permainan yang berbeza di mana anda boleh menjemput rakan anda untuk menyertai anda dalam pertarungan: Standard, Wild, dan Tavern Brawl. Dua yang pertama tersedia sepanjang tahun, tetapi Tavern Brawls mengubah mod permainan dengan jangka masa yang terhad. Pada mulanya, Brawls terbatas pada tiga hari seminggu, tetapi telah berkembang menjadi pokok, dengan mod permainan baru setiap hari Rabu yang berlangsung selama satu minggu pada satu masa.

Menjemput rakan untuk bermain menentang anda adalah sesuatu yang mudah. Inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Buka Batu Gigi.

 2. Buka tab "Sosial" di kiri bawah. Pada telefon bimbit, butang berada di kiri atas. Ini ditunjukkan oleh potret dengan nombor di sebelahnya. Angka tersebut menunjukkan berapa banyak rakan Battle.net anda yang sedang dalam talian.

 3. Pilih rakan yang ingin anda mainkan dari senarai.
 4. Klik (atau ketuk) pada butang di sebelah kanan nama mereka. Ikon akan kelihatan seperti dua pedang yang bertembung.

 5. Anda boleh memilih antara mod permainan yang tersedia sekarang: Pergaduhan Standard, Liar, dan Tavern (jika ada yang berterusan).

 6. Rakan anda akan menerima pemberitahuan yang mengumumkan cabaran anda. Mereka boleh menerima atau menolak.

 7. Apabila rakan anda menerima undangan Duel, anda berdua akan dibawa ke layar pemilihan dek. Sekiranya anda dalam proses penyuntingan dek, perubahan anda akan disimpan.

 8. Anda hanya boleh memilih dek yang sah dalam formatnya. Di Tavern Brawls, pilihan geladak mungkin tidak ada sama sekali, bergantung pada acara tersebut, atau anda perlu membuat yang lain di tempat.
 9. Setelah kedua-dua pemain memilih geladak mereka, pertarungan akan bermula!

Duel Mesra tidak mempunyai had giliran. Anda boleh menggunakan peluang ini untuk berlatih dek yang baru dibina atau mengajar seseorang cara bermain permainan tanpa kehabisan masa.

Walaupun anda mungkin mengenali orang yang anda mainkan, mereka bebas memilih geladak mereka di awal setiap cabaran. Apabila kedua pemain mengetahui strategi yang lain, Duel dapat menjadi permainan gunting batu-kertas yang rumit jika anda berdua memutuskan untuk bermain geladak yang mempunyai kelebihan melawan lawan. Duel boleh memiliki elemen strategi yang lebih tinggi berbanding bermain di tangga melawan orang asing.

Perhatikan bahawa anda dapat menyelesaikan beberapa pencarian harian melalui Duels, dan beberapa pencarian memberi ganjaran khusus untuk memainkannya. Walau bagaimanapun, anda tidak akan mendapat pangkat di tangga kerana memenangi permainan persahabatan, tidak kira seberapa kompetitif permainan anda.

Cara Bermain Melawan Kawan di Hearthstone Battlegrounds

Hearthstone Battlegrounds telah meningkat sebagai salah satu kaedah paling popular untuk bermain Hearthstone. Ketenarannya, sekurang-kurangnya sebahagiannya, disebabkan oleh mod permainan serupa yang ada pada permainan lain, seperti DOTA2 (di mana ia dikenali sebagai AutoChess). Salah satu faktor tambahan yang sangat meningkatkan keseronokan pemain berbanding mod kad biasa adalah kekurangan keperluan pembinaan geladak. Tidak seperti mod lain, anda tidak perlu menghabiskan masa (dan wang) untuk membina geladak tingkat atas. Battlegrounds meletakkan semua pemain pada kedudukan yang sama rata.

Tidak hairanlah bahawa ini menjadikan mod ini lebih menarik bagi pemain yang ingin menikmati perlawanan dengan rakan dalam talian mereka. Pada tahun 2020, Blizzard mengemas kini Battlegrounds untuk membolehkan pemain bergabung bersama dalam pesta.

Inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Buka panel sosial Hearthstone (klik pada ikon "Rakan" di bahagian bawah).

  |

 2. Pilih rakan dari senarai yang ingin anda undang, kemudian klik pada ikon "jemput" di sebelah kanan nama mereka.
 3. Dari menu, pilih ikon yang sesuai dengan Battlegrounds.

 4. Anda boleh mengulangi proses ini sehingga tujuh orang rakan.
 5. Setiap pemain akan mendapat jemputan untuk menyertai pesta Battlegrounds anda. Setelah salah satu dari mereka menerima, semua pemain akan menyertai skrin pesta Battlegrounds.
 6. Sekiranya anda berada di pesta Battlegrounds, butang jemput pada senarai rakan menjemput mereka ke pesta secara automatik tanpa memberi anda pilihan untuk mod permainan lain. Sekiranya anda pemimpin parti, anda boleh mengeluarkan pemain dari pesta dengan mengklik butang "tendangan" pada senarai rakan di sebelah nama mereka (ia menggantikan butang jemput).

 7. Parti sehingga empat pemain boleh beratur dan bermain di tangga Battlegrounds peringkat, yang akan memajukan mereka ke tangga yang lebih tinggi, bergantung pada prestasi mereka.
 8. Sebaik sahaja pesta anda mendapat lima atau lebih pemain, permainan akan menjadi perlawanan khusus dan anda tidak akan bermain dengan mana-mana pemain luaran. Perhatikan bahawa ini membolehkan anda bermain dalam permainan Battlegrounds orang ganjil, yang mungkin tidak membawa kepada permainan yang optimum kerana mekanik permainan yang ada.
 9. Setelah semua orang menyertai pesta Battlegrounds, tekan "Main" untuk memulakan pertandingan.
 10. Sekiranya anda mati semasa pertandingan pesta Battlegrounds, anda akan kembali ke skrin pesta. Dari sana, anda boleh mengklik ikon "mata" di sebelah nama ahli parti untuk bertindak sebagai penonton.
 11. Dalam permainan orang ganjil, satu pemain akan melawan Kel'Thuzad, wira NPC, yang menyalin papan terakhir orang yang baru-baru ini tersingkir dari permainan. Pada awal perlawanan, Kel'Thuzad bermula dengan jalur perang yang paling lemah. Dia masih boleh merosakkan pemain dan boleh menimbulkan ancaman di kemudian hari permainan.

Bolehkah Anda Bermain Hearthstone Battlegrounds Bersama Rakan?

Bermain dalam kumpulan dalam mod peringkat peringkat Battlegrounds boleh menyebabkan corak permainan yang memberikan pemain berpihak kelebihan berbanding pemain solo dalam pertandingan yang sama:

 • Sekiranya ahli parti berkomunikasi semasa pertandingan, mereka dapat mengakses semua maklumat di negeri papan semasa dan lebih baik meramalkan kumpulan minion yang ada.
 • Anggota parti boleh bekerjasama dan mengurangkan kehilangan kesihatan jika mereka saling bertentangan.
 • Lebih banyak pemain boleh bersaing dengan pemain terkemuka, memberi mereka peluang kemenangan yang lebih baik apabila pemain mula tersingkir dari permainan.
 • Menurut statistik rasmi, lebih daripada 75% pertandingan Battlegrounds peringkat dimainkan secara solo, tetapi kumpulan boleh mempunyai kadar kemenangan hingga 4.5% lebih tinggi (berdasarkan jumlah pemain) berbanding pemain rata-rata.

Soalan Lazim Tambahan

Bagaimana anda merekrut rakan di Hearthstone?

Untuk memudahkan lebih ramai orang bergabung bersama Hearthstone, Blizzard telah menerapkan sistem pengambilan yang memberi manfaat kepada perekrut dan pemain yang berjaya mereka jemput ke dalam permainan.

Inilah cara anda merekrut rakan:

• Buka tab "Sosial", kemudian klik pada butang "Rekrut" di bahagian bawah. Ikon mewakili jabat tangan.

• Menu Pengambilan akan dibuka. Klik pada butang "Rekrut Rakan".

• Pautan akan disalin ke papan keratan anda dan sesuai dengan wilayah anda sekarang.

• Sebagai alternatif, anda boleh menggunakan laman web rasmi yang menyenaraikan pautan pengambilan anda. Anda boleh menukar pautan untuk melamar wilayah lain, tetapi anda tidak akan dapat bermain dengan mereka jika anda berada di wilayah lain. Anda masih akan menerima bonus pengambilan.

• Anda boleh menghantar pautan kepada rakan anda melalui apa sahaja cara yang anda mahukan (kami mengesyorkan media sosial dan e-mel).

• Setelah rakan anda mengklik pautan, penyemak imbas mereka akan membuka halaman pendaftaran untuk memulakan mereka dalam perjalanan Hearthstone mereka.

• Semasa rakan masuk ke permainan untuk pertama kalinya, mereka akan menerima paket Classic.

Berikut adalah beberapa faedah dan nota tambahan mengenai model pengambilan pekerja dan apa yang ditawarkannya.

• Anda akan mendapat bonus kecil untuk lima pemain pertama yang anda rekrut ke dalam permainan. Yang pertama adalah pahlawan Shaman gantian; Morgl the Oracle, sementara empat ganjaran lain masing-masing adalah pek Classic.

• Oleh kerana anda tidak mendapat faedah selepas rujukan ke-5, lebih baik bagi rakan anda yang lain untuk merekrut ahli kumpulan tambahan.

• Anda boleh merekrut pemain yang sudah bermain Hearthstone tetapi berada di bawah tahap 20. Anda berdua akan mendapat ganjaran yang sesuai.

Menu pengambilan anda akan menunjukkan lima rekrut teratas, menyenaraikan tahap keseluruhan mereka.

Mengapa Saya Tidak Boleh Memainkan Rakan Saya di Hearthstone?

Sekiranya anda tidak dapat bermain duel atau di Battlegrounds dengan rakan, ada beberapa kemungkinan penyelesaian:

• Pastikan semua pemain mempunyai kemas kini permainan terbaru: Pemain mudah alih sering perlu memasang patch Hearthstone terbaru secara manual, sedangkan pemain PC memuat turun kemas kini secara automatik ketika mereka melancarkan aplikasi Battle.net.

• Tunggu sehingga telefon bimbit dikemas kini: Tambalan mudah alih didorong ke pelayan langsung beberapa jam, atau bahkan sehari lebih lama daripada kemas kini untuk PC. Selama ini, pemain tidak dapat bermain jika mereka mempunyai versi permainan yang berbeza. Pemain mudah alih yang masih bermain pada versi lama boleh bermain dengan pengguna mudah alih lain yang mempunyai versi permainan yang sama.

• Tetapkan status profil ke Online: Aplikasi Battle.net kadang-kadang dapat meletakkan status profil Anda ke "Jauh" atau "Offline", yang menghalangi anda menerima undangan pertandingan atau pesta. Sekiranya anda boleh menjemput pemain lain, tetapi mereka tidak dapat mengundang anda kembali, periksa aplikasi Battle.net anda dan buat perubahan jika perlu.

• Tunggu mereka menyelesaikan permainan: Anda tidak boleh mengundang pemain semasa mereka berada di tengah pertandingan. Sekiranya masalah berlanjutan setelah semua pemain selesai bermain, mulakan semula permainan.

Batu Gabung Bersama Rakan

Hearthstone adalah kaedah terbaik untuk meluangkan masa lapang dan melatih pemikiran strategik anda untuk menghadapi cabaran baru. Bermain dengan rakan-rakan memberikan putaran baru kepada permainan, memberikan semua faedah tambahan kepada ahli parti dan pengalaman permainan yang lebih baik. Semasa bermain dengan rakan, keseronokan tidak pernah berakhir!

Mod permainan apa yang anda mainkan dengan rakan di Hearthstone? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found