Permainan

Cara Bermain Peringkat di Valorant

Anda telah melog masuk berjam-jam semasa pelepasan beta Valorant. Anda mempelajari selok-belok permainan dan strategi dan bahkan mengumpulkan satu pasukan. Sejak permainan dilancarkan sepenuhnya pada bulan Jun 2020, para pengembang di Riot Games telah menambahkan pelbagai ciri untuk meningkatkan permainan.

Cara Bermain Peringkat di Valorant

Dan sekarang masanya untuk melihat bagaimana anda berada di peringkat lain di dunia.

Kumpulkan ejen anda dan bersiaplah untuk memasuki peringkat persaingan dunia dengan mod peringkat permainan. Ketahui cara membuka kunci mod peringkat dan cara menaikkan kedudukan ke status Valorant.

Cara Bermain Peringkat di Valorant

Pertama sekali, untuk memainkan mod peringkat Valorant, anda perlu membukanya. Berani memberi penghargaan kepada pemain berani yang setia meluangkan masa untuk mengenal senjata, kemampuan watak, dan susun atur peta permainan.

Jadi, jumlah pertandingan yang hebat yang perlu anda miliki ke tahap seterusnya adalah 20. Jangan bimbang prestasi anda mempengaruhi pengalaman kompetitif anda. Anggaplah ia sebagai "mod latihan."

Setelah menyelesaikan 20 perlawanan dalam mod standard, anda akan menerima sepanduk baru di menu utama anda: "kompetitif".

Walaupun anda telah membuka mod persaingan, anda masih perlu mendapat kedudukan pertama. Dan anda tidak akan melakukannya sehingga anda menyelesaikan lima pertandingan penempatan.

Perlu diingat bahawa dalam permainan ini, prestasi peribadi tidak lebih tinggi daripada kemenangan, terutama ketika anda naik peringkat. Semasa anda bersaing, kemenangan dan kerugian lebih banyak mempengaruhi peringkat dan kemajuan anda, tetapi itu tidak semestinya kemahiran peribadi tidak bermakna ketika anda bertanding. Pijak pesaing anda dalam kemenangan yang menentukan dan anda akan melihat kedudukan anda meningkat lebih tinggi dan lebih pantas daripada kemenangan di mana anda baru sahaja berjaya.

Riot merancang sistem ranking untuk menggunakan prestasi dan kemahiran peribadi untuk penempatan pertandingan. Ini membantu mengurangkan smurfing dari pemain yang tidak bertanggungjawab, tetapi juga membantu memastikan bahawa anda selalu berada di medan permainan yang agak merata.

Walau bagaimanapun, sistem ini belum sempurna.

Anda mungkin melihat beberapa masalah berurusan dengan mengesan kemenangan dan perlawanan berprestasi tinggi dengan terjebak dalam peringkat untuk masa yang lama. Pembangun masih memperbaik sistem baru ini dan menyelesaikan masalah.

Cara Bermain Peringkat di Valorant Fast

Sekiranya anda ingin bermain mod kompetitif di Valorant, anda mesti menyelesaikan 20 perlawanan mod standard terlebih dahulu. Sebaik sahaja anda mendapat mod kompetitif atau mod peringkat terkunci, anda perlu menyelesaikan lima pertandingan penempatan.

Lima perlawanan penempatan ini memberi anda peringkat awal anda dan ini semua mengenai prestasi peribadi anda dan, tentu saja, menang. Selepas itu, jika anda ingin naik peringkat dengan cepat, anda mesti memenangi pertandingan anda. Semudah itu.

Kemenangan membuat anda naik peringkat lebih cepat sementara kerugian, dan pada tahap tertentu, prestasi buruk boleh merosakkan kedudukan keseluruhan anda.

Cara Bermain Peringkat di Valorant Bersama Rakan

Untuk bermain dalam mod kompetitif, anda perlu membukanya dengan 20 penyelesaian padanan mod standard. Itu juga bermaksud semua orang di parti anda perlu membukanya juga.

Juga, kumpulan anda yang terdiri daripada lima pemain perlu berada dalam dua peringkat atau enam peringkat dari anda sebagai tuan rumah. Ini membantu memastikan bahawa semua orang dalam satu perlawanan adalah relatif walaupun dari segi kedudukan dan tidak ada pemain super yang dapat menyerang dan memusnahkan peta.

Oleh itu, apa yang akan berlaku sekiranya orang lain dalam parti anda berada di atas anda?

Pembangun di Riot Games tahu bahawa ini akan berlaku dan mengambil kira senario ini semasa perjodohan. Dalam kata-kata mereka, mereka "secara automatik mengoptimumkan pertandingan anda untuk memilih ukuran premade yang serupa pada pasukan lawan."

Cara Bermain Permainan Peringkat di Valorant

Sebelum anda dapat bermain Valorant secara kompetitif, anda perlu membuktikan bahawa anda mempunyai apa yang diperlukan untuk memenuhi syarat. Yaitu, anda perlu menyelesaikan 20 perlawanan dalam mod standard sebelum mod permainan diperingkat dibuka. Walaupun anda membuka kunci mod ini, anda perlu menyelesaikan lima perlawanan penempatan untuk kedudukan pertama anda.

Ramai pemain berakhir di peringkat bawah pada mulanya. Ia adalah perkara biasa. Kecuali anda adalah pemain luar biasa yang mempunyai skor prestasi tinggi yang luar biasa dalam pertandingan penempatan, terbiasa dengan idea bermula dari bawah dan berusaha dengan baik.

Cara Bermain Peringkat di Valorant 1.02

Riot Games mengeluarkan mod kompetitifnya untuk Valorant dengan kemas kini 1.02. Dengan mod baru ini muncul cara baru untuk mengetepikan kemahiran anda terhadap pemain lain.

Tetapi sebelum anda dapat memainkan mod peringkat, anda perlu membukanya.

Nasib baik, membuka kunci mod kompetitif adalah mudah jika anda meluangkan masa untuk membiasakan diri dengan mekanik, senjata, dan ejen permainan Valorant. Anda hanya perlu menyelesaikan 20 perlawanan dan mod baru ini tersedia untuk anda secara automatik.

Sebaik sahaja anda mendapat sepanduk baru ini di menu utama anda, anda perlu melengkapkan lima pertandingan penempatan untuk mendapatkan kedudukan rasmi pertama anda. Walaupun prestasi tinggi membantu, anda benar-benar ingin memberi tumpuan untuk memenangi perlawanan anda kerana ia dapat membantu anda naik peringkat lebih cepat.

Cara Membuka Bermain Bermain Bersaing Peringkat Berani

Main bersaing atau mod "berperingkat" adalah ciri baru yang disertakan dengan kemas kini 1.02 Valorant. Di dalamnya, pemain dapat menghadapi pemain lain dalam pertempuran FPS 5vs5 untuk mendapat kedudukan teratas.

Walaupun permainan kompetitif terkunci untuk pemain baru.

Untuk membuka kunci sistem baru ini, pemain perlu melengkapkan 20 perlawanan dalam mod standard dan 5 perlawanan pra-penempatan lagi untuk mendapat kedudukan pertama.

Soalan Lazim Tambahan

Bilakah Hari Pelepasan untuk Berani?

Versi penuh untuk Riot Games ’Valorant dikeluarkan pada 2 Jun 2020.

Berapa Banyak Permainan Tidak Berperingkat yang Bermain Peringkat di Valorant?

Seperti yang digambarkan, anda perlu menyelesaikan 20 perlawanan dalam mod standard untuk membuka kunci ciri kompetitif baru Valorant. Selain itu, anda juga perlu bertanding dalam lima perlawanan penempatan di sistem baru sebelum mendapat kedudukan pertama anda.

Apakah Peringkat Berani?

Peringkat Berani merangkumi:

• Besi

• Gangsa

• Perak

• Emas

• Platinum

• Berlian

• Abadi

• Berani

Setiap peringkat atau pangkat mempunyai tiga tahap untuk dilalui sebelum mencapai tahap seterusnya. Contohnya, Tahap besi mengandungi Besi I, Besi II, dan Besi III. Selepas itu, anda pergi ke Bronze I. Pengecualian dari peraturan tersebut adalah peringkat terakhir atau teratas, Valorant, yang hanya mempunyai satu peringkat.

Berapa Banyak Orang Boleh Bermain Berani?

Valorant adalah permainan FPS 5vs.5. Jadi, anda boleh mempunyai hingga empat pemain tambahan dalam pesta anda untuk jumlah keseluruhan lima setiap perlawanan.

Bagaimana Sistem Pemeringkatan Valeran Berfungsi?

Peringkat pertama anda diberikan kepada anda setelah menyelesaikan lima pertandingan penempatan yang diperlukan. Selepas itu, kenaikan kedudukan anda bergantung pada berapa banyak perlawanan yang anda menangi dan prestasi keseluruhan anda.

Kemenangan diberi wajaran yang sedikit lebih tinggi daripada prestasi anda semasa perlawanan, terutama ketika anda naik peringkat. Itu bukan untuk mengatakan bahawa kemahiran peribadi tidak penting.

Ini boleh menjadi faktor penentu apabila algoritma sistem menentukan peringkat baru anda. Dan ini membantu sistem menentukan siapa yang sesuai dengan anda.

Kedudukan juga menentukan siapa yang dapat anda miliki dalam pesta anda kerana setiap anggota perlu berada dalam tahap enam atau dua peringkat pemain tuan rumah.

Bagaimana Saya Mengesan Perkembangan Peringkat di Valorant?

Sekiranya anda ingin mengetahui seberapa dekat anda ke peringkat seterusnya, periksa Badge Peringkat Rank anda. Segitiga di lencana diisi dengan segitiga baru yang mewakili pangkat yang anda mainkan dalam perlawanan terakhir anda. Ketika anda maju melalui peringkat, perlawanan peringkat rendah digantikan dengan pertandingan peringkat tinggi.

Anda juga mungkin menyedari bahawa sempadan lencana berubah warna bergantung pada berapa banyak kemenangan yang anda miliki di bawah tali pinggang anda untuk mendapat pangkat. Sekiranya anda melihat lencana yang berwarna-warni pada akhir Akta, jangan risau; semestinya kelihatan seperti itu. Lihat lencana Act Rank anda dan kemajuan di halaman kerjaya anda.

Mengapa Tidak Ada Antrian Solo di Valorant Peringkat?

Secara sederhana, Valorant mahu anda bermain sebagai satu pasukan dan tidak bergantung pada kemahiran individu. Mereka tidak memasukkan barisan solo kerana mereka mahu anda mengadakan pesta bersama dan belajar bekerjasama untuk memenangi pertandingan.

Mengapa Saya Tidak Boleh Bermain Peringkat Bersama Rakan di Valorant?

Terdapat beberapa sebab mengapa anda mungkin tidak dapat bermain dalam mod peringkat dengan rakan:

• Mod tidak dibuka

• Pemain tidak berada dalam 2 peringkat atau 6 peringkat dari tuan rumah

Semua pemain dalam sebuah pesta harus membuka kunci mod persaingan sendiri dengan menyelesaikan 20 perlawanan mod standard. Juga, pemain harus berada di kedudukan yang lebih tinggi dari peringkat dan peringkat untuk menyertai pesta. Ini membantu meratakan padang permainan dan menandingi pesta dengan sewajarnya.

Mengapa Saya Tidak Boleh Bermain Peringkat di Valorant?

Sebelum anda dapat memainkan mod kompetitif di Valorant, anda perlu membukanya dengan menyelesaikan 20 perlawanan dalam mod standard. Setelah anda mendapat akses ke fitur peringkat baru, anda juga perlu melengkapkan pertandingan penempatan yang diperlukan untuk mendapat peringkat pertama anda.

Bersaing untuk Membongkarkan Hak

Sehingga kemas kini 1.02, pemain dapat naik ke peringkat ke posisi Valorant yang didambakan. Anda tidak mendapat ganjaran untuknya. Riot Games tidak memberi anda peralatan khas, akses kepada ejen eksklusif atau seumpamanya.

Tetapi anda mendapat hak membual eksklusif di papan pendahulu. Dan kadang-kadang, itu semua pemain perlu memotivasi mereka ke puncak.

Adakah anda sukar untuk meningkat dengan sistem ranking semasa di Valorant? Beritahu kami mengenainya di bahagian komen di bawah.