Internet

Cara Bermain Jurutera di Team Fortress 2

Tidak seperti kelas lain yang boleh anda mainkan di Team Fortress 2 (TF2), Jurutera memerlukan pemain membuang naluri paling asas mereka. Daripada berlari dan menembak, anda akan duduk dan membuat struktur. Berjuang dari dekat bukanlah pakaiannya yang kuat, tetapi anda masih boleh membuatnya berjaya.

Cara Bermain Jurutera di Team Fortress 2

Sekiranya anda sukar untuk memahami bagaimana Jurutera harus dimainkan dalam TF2, jangan cari lagi. Dalam artikel ini, kami akan melengkapkan anda dengan pengetahuan untuk menurunkan kekuatan dan menyokong pasukan anda. Kami juga akan menjawab beberapa soalan yang berkaitan dengannya.

Bagaimana Bermain Engineer di Team Fortress 2?

Berikut adalah beberapa ciri asas Jurutera dalam TF2:

 • Dia mempunyai senapang, pistol, sepana, dan struktur.

  Jurutera itu tidak mempunyai kekuatan sendiri dari jarak jauh. Senjatanya lebih sesuai untuk jarak dekat dan hampir tidak berguna di luar jarak sederhana. Pistolnya boleh digunakan untuk jarak yang lebih lama tetapi masih bukan pilihan terbaik.

  Sepana kunci miliknya digunakan untuk memperbaiki struktur serta menaikkannya. Dia boleh menyerang musuh, tetapi itu bukan idea terbaik. Selamatkan Perengkuh Bunuh ketika musuh benar-benar lemah dan anda boleh memukulnya hingga mati.

  Struktur yang dapat dibina oleh Jurutera adalah sumber kekuatan utamanya. Senjata Sentry, Teleporter, dan Dispensernya berguna untuk seluruh pasukan. PDA Pembinaannya adalah alat binaannya.

  Secara keseluruhan, Jurutera bertahan dan paling baik dimainkan sebagai unit sokongan. Memainkannya secara menyakitkan bukan tindakan terbaik.

 • Membangun dan menaik taraf dengan Jurutera memerlukan Metal.

  Dia bertelur dengan 200 Metal untuk memulakannya. Namun, dia dapat mencari lebih banyak Metal dengan mencari kotak peluru, merampas dari unit mati, atau Dispenser. Logam berguna untuk membina dan menaik taraf.

 • Pertahanan dan menyerang.

  Dia bertelur dengan 200 Metal untuk memulakannya. Namun, dia dapat mencari lebih banyak Metal dengan mencari kotak peluru, merampas dari unit mati, atau Dispenser. Logam berguna untuk membina dan menaik taraf.

  Semasa melakukan semua ini, Jurutera akan diserang oleh musuh. Dia mungkin harus menangkis mereka dengan senjatanya, dan kadang-kadang mengejar lawan. Dia hanya boleh melakukan ini apabila dia mempunyai sandaran di dekatnya atau caj yang berani akan sia-sia.

Apakah Struktur Jurutera?

Mari lihat struktur Jurutera. Mereka adalah Senjata Sentri, Dispenser, dan Teleporter.

Senjata Sentry

Sentry Guns adalah menara automatik yang mempunyai jarak terhad. Mereka dapat dikerahkan untuk menutup area dengan kekuatan api yang melepuh. Pada Tahap 1, Sentry Guns tidak terlalu banyak ancaman, tetapi apabila Jurutera meningkatkannya, musuh harus menghormatinya.

Level 1 dan 2 Sentry Guns melepaskan banyak peluru sesaat, tetapi tidak setanding dengan minigun Heavy. Senjata Sentry Tahap 3, sebaliknya, boleh dibandingkan dan bahkan menembak roket seperti Askar. Oleh itu, Jurutera harus menaik taraf Sentry Gun secepat mungkin.

Senjata Sentry yang ditingkatkan telah meningkatkan kerosakan dan HP, menjadikannya kekuatan yang harus diperhitungkan. Jurutera tidak perlu menggunakan senjata pengawalnya, tetapi dia dapat mengawalnya dengan Wrangler. Namun, membuat hanya mempunyai 50% peluang untuk berjaya.

Terdapat juga Combat Mini-Sentry Gun tetapi agak lemah. Ia hanya dapat digunakan ketika Jurutera memiliki senjata Gunslinger Melee.

Setelah membina Sentry Gun, Jurutera dapat mengangkutnya bersamanya untuk meletakkan semula seperti yang dikehendaki. Dia dapat meninggalkannya di tempat yang sukar dijangkau yang mempunyai pandangan terbuka mengenai titik tersekat kritikal. Dengan cara itu, musuh akan merasa sangat sukar untuk melawan Sentry Guns ini.

Perlu diingat bahawa ketika mengangkut struktur, kelajuan pergerakan Jurutera dikurangkan dan dia tidak dapat menembak. Sekiranya dia mati mengangkut struktur, ia akan musnah bersama dengannya. Ini akan mengembalikan seluruh pasukan dan berpotensi membiarkan musuh masuk.

Dengan Sentry Gun yang berdekatan, Jurutera mampu bermain dengan lebih agresif. Sekiranya dia mempunyai Dispenser dan / atau Medic di sekitarnya, dia dapat membunuh musuh dengan senapangnya. Sentry Gun dapat membantu menangani kerosakan yang teruk apabila digabungkan dengan Senapang.

Pengedar

Dispenser adalah rakan baik semua orang. Mereka mengembalikan peluru dan kesihatan kepada pasukan, dan Jurutera dapat memperoleh beberapa Logam dari mereka. Mesin ini bahkan dapat memadamkan watak Pyro.

Seorang Jurutera sering meletakkan Dispenser berhampiran Sentry Gun. Rakan sepasukan juga akan berdiri di dekat Dispenser kerana ia memberi mereka kesihatan dan peluru. Walaupun tidak sehebat memiliki Medic, kombinasi keduanya akan terbukti sukar dikalahkan.

Semakin tinggi tahap Dispenser, semakin banyak kesihatan, peluru, dan Logam yang dapat diberikannya. Ia juga menjadi lebih sukar untuk dimusnahkan. Dispenser Tahap 3 memberikan 20 kesihatan sesaat, 40% peluru sesaat, dan 60 Logam dalam lima saat.

Mata-mata juga boleh berdiri di dekat Dispenser untuk mendapatkan semula masa Cloaking.

Jurutera dapat mengangkut Dispenser yang diperlukan apabila tiba masanya untuk berpindah. Seperti Sentry Gun, penalti mengangkut struktur berlaku. Ingatlah perkara ini.

Apabila hancur, Dispenser akan meninggalkan 50 Metal sebagai satu-satunya jejaknya. Mana-mana unit boleh mengambilnya sebagai Logam atau peluru tanpa mengira pasukan.

Jurutera yang mahir akan meletakkan Dispenser untuk menyatukan pasukan kerana kelebihan berada di dekatnya banyak. Pasukan yang mampu mempertahankan Dispenser akan mempunyai titik tolak untuk kembali ketika keadaan menjadi berbulu. Oleh itu, meletakkannya dalam liputan Sentry Gun adalah idea yang bagus.

Teleporter

Seperti namanya, fungsi struktur ini adalah membiarkan unit bergerak dari lokasi ke lokasi lain dengan serta-merta. Teleporter sangat bagus untuk pergerakan pantas, dan rakan sepasukan juga dapat kembali ke barisan depan dengan serta-merta. Namun, musuh cenderung mengutamakan mencari dan memusnahkan mereka.

Teleporter terdapat dalam dua versi; Pintu Masuk dan Keluar Teleporter. Kedua-duanya berharga 50 Logam dan dapat dibezakan secara visual antara satu sama lain. Pintu Masuk mempunyai anak panah kuning yang menunjuk ke bawah, sementara Pintu Keluar mempunyai anak panah biru yang menunjuk ke atas.

Setiap kali pemain menggunakan Teleporter, pemain mesti mengisi semula sebelum pemain lain dapat menggunakannya lagi. Proses pengisian semula berlangsung selama beberapa saat, tetapi waktunya dapat dikurangkan dengan menaik taraf.

Walaupun rakan sepasukan Engineer adalah satu-satunya yang dapat menggunakan Teleporternya, Spies musuh dikecualikan dari sekatan ini. Mereka boleh menggunakannya walaupun tidak tersembunyi dan tidak berbaju.

Teleporter Tahap 1 memerlukan 10 saat untuk mengisi semula. Tahap 2 dan 3 masing-masing mengambil masa lima dan tiga saat. Lebih baik menaik taraf Teleporters secepat mungkin.

Ada kemungkinan untuk kembali ke barisan depan dengan serta-merta menggunakan Teleporter, tetapi seorang Jurutera yang licik bahkan dapat menempatkan Keluar di tempat yang tidak kelihatan musuh. Ini membolehkan rakan sepasukannya menangkap musuh tanpa disedari. Namun, ini adalah strategi yang berisiko dan dapat diramalkan setelah digunakan berulang kali.

Sama seperti struktur lain, Jurutera dapat mengangkut Pintu Masuk dan Keluar Teleporter di sekitar.

Untuk menjadi berkesan dalam pertempuran, Jurutera harus belajar menggunakan ketiga struktur dengan betul. Dengan menjadikan mereka saling melengkapi dan rakan sepasukannya, dia akan dapat mempertahankan tempat mana pun. Seterusnya, kita akan melihat bagaimana mempermainkannya.

Bagaimana Menjadi Jurutera “Defensive” di Team Fortress 2?

Jurutera yang bertahan tidak terburu-buru sampai mati untuk melindungi rakan sepasukannya. Anda hanya akan mendapati diri anda mati tanpa perlu, kerana kemarahan rakan sepasukan anda.

 1. Sentiasa berada di dekat Sentry Gun atau Team anda.

  Jurutera agak rapuh, jadi beberapa hits akan membunuhnya. Anda harus melindungi diri anda dengan berada di dekat Sentry Gun atau beberapa rakan sepasukan. Menginap di dekat Medic atau Dispenser akan meningkatkan peluang hidup.

 2. Naik taraf secepat mungkin.

  Jadikan keutamaan untuk mengumpulkan Metal dan menaik taraf struktur anda. Struktur tahap 1 sangat lemah dan tidak boleh dipercayai. Selepas anda menaik taraf, anda boleh meluangkan lebih banyak masa untuk mempertahankan dan mengasah Spies.

 3. Cari tempat pertahanan terbaik.

  Jangan lupa menghafal tempat terbaik untuk berkhemah dan bersiap sedia. Strategi untuk menutup kawasan yang luas sekaligus dengan bantuan rakan sepasukan anda. Sinergi yang baik dengan pasukan anda akan membolehkan anda melindungi perkara penting.

Bagaimana Rasanya Bermain Engineer di Team Fortress 2?

Sebilangan besar masa, anda akan tersekat di belakang bangunan depan, menutup tempat, dan memperbaiki struktur. Tidak ada kegembiraan seperti kelas agresif, tetapi anda masih harus mencari Mata-mata. Anda boleh menganggap bermain Jurutera sebagai lebih santai dengan beberapa letupan adrenalin sekarang dan kemudian. Anda harus berjaga-jaga sekiranya seseorang bersembunyi dan menunggu untuk menyerang anda. Pasukan musuh selalu mensasarkan Jurutera jika boleh.

Anda juga akan berpusing-pusing antara struktur anda untuk menjaga kesihatannya. Ini memerlukan banyak logam, tetapi anda boleh menjarah musuh semasa berehat dalam pertempuran.

Sudah tentu, anda dapat membuang dogma bertahan dan bermain dengan lebih agresif. Itu mungkin lebih menggembirakan, tetapi anda juga akan lebih kerap mati.

Apakah Nama Sebenar Jurutera TF2?

Nama sebenar Engineer adalah Dell Conagher. Dia seorang yang lemah lembut dan sopan.

Menjadi jurutera mengikut profesion, Jurutera suka struktur bangunan. Moto beliau adalah "Saya suka membuat sesuatu" - pendek, manis, dan langsung.

Untuk menyokong kemahiran pembinaannya, dia mempunyai 11 PhD sains untuk membantunya merancang dan membina tiga strukturnya. Anda dapat dengan mudah mengatakan bahawa dia adalah orang pintar yang kebetulan tahu bagaimana untuk bertarung juga. Fakta yang menyeronokkan ialah persamaan kegemaran Engineer adalah bahagian yang sama dengan yang digunakan untuk menguruskan pencahayaan Team Fortress 2. Namanya Phong. Persamaannya dapat dilihat pada halaman lima Illustrative Rendering dalam TF2, sebuah dokumen rasmi dari Valve.

Dari Mana Jurutera TF2?

Jurutera itu berasal dari Texas. Bee Cave, Texas adalah sebuah bandar sekitar 20 batu dari Austin. Ia terletak berhampiran pusat Negeri Lone Star, dalam Travis County.

Bee Cave adalah sebuah bandar kecil; hanya beberapa batu persegi tanah. Sekecil mana pun, orang sekarang mengetahuinya berkat bermain Team Fortress 2.

Bagaimana Anda Mendapatkan Metal sebagai Jurutera di TF2?

Kaedah terbaik untuk mendapatkan Metal adalah berjalan ke kotak peluru dan senjata yang jatuh setelah berlaku tembakan. Dispenser juga menyediakan Metal, tetapi pada kadar yang lebih perlahan. Apabila struktur hancur, mereka juga meninggalkan beberapa Logam.

Untuk Payload, kereta juga menghasilkan beberapa Metal dari masa ke masa. Sumber lain adalah Resupply Locker, mengisi semula hingga 200 Logam.

Bina, Tembak, dan Baiki

Jurutera adalah kelas yang sangat kompleks untuk dikuasai dan dimainkan. Sekarang setelah anda mengetahui bagaimana Jurutera dimainkan, anda boleh terus maju dan menyokong pasukan anda. Rakan sepasukan menghargai Jurutera yang baik yang mengetahui barang mereka.

Adakah anda fikir Jurutera boleh menjadi agresif? Apa senjata Jurutera kegemaran anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.