Internet

Cara Bermain Dengan Rakan di Parsec

Setiap pemain tahu bahawa keadaan yang tidak sama dalam berbilang pemain adalah masalah biasa antara ahli pasukan - tetapi tidak dengan Parsec. Parsec adalah platform revolusioner yang membolehkan anda mengalirkan permainan dari peranti yang lebih kuat ke skrin peranti yang lebih lemah tanpa menggunakan sistem operasi mereka. Malah rakan permainan mudah alih anda kini dapat menunjukkan prestasi terbaik tanpa perjuangan dan kelewatan pergerakan.

Cara Bermain Dengan Rakan di Parsec

Dalam panduan ini, kami akan menerangkan cara memulakan Parsec - cara mendaftar, menambah rakan, dan mula bermain dengannya. Selain itu, kami akan menjawab soalan yang paling biasa berkaitan dengan menggunakan platform. Teruskan membaca untuk mengetahui cara berhubung dengan pasukan anda di Parsec.

Bagaimana Bermain Dengan Rakan di Parsec?

Anda boleh memainkan hampir semua permainan dalam talian yang menyokong berbilang pemain di Parsec. Untuk berhubung dengan rakan dalam aplikasi, ikuti arahan di bawah:

  1. Muat turun Parsec dan daftar. Walaupun Parsec mempunyai versi web yang tersedia, anda perlu memasangnya untuk menjadi tuan rumah permainan.

  2. Lancarkan permainan yang ingin anda hos.
  3. Lancarkan aplikasi Parsec dan klik ikon roda gigi yang terdapat di bar sisi kiri untuk membuka Tetapan.

  4. Dalam Tetapan, arahkan ke tab "Host".

  5. Pilih "Diaktifkan" di sebelah "Hosting Diaktifkan."

  6. Dari bar sisi kiri, pilih ikon pengawal untuk membuka senarai Rakan anda. Pastikan orang yang ingin anda mainkan telah menambahkan anda ke Rakan mereka.

  7. Navigasi ke tab "Komputer" dan cari peranti rakan anda, kemudian klik "Sambung." Anda juga boleh menunggu rakan anda menghantar permintaan penyertaan sendiri.

  8. Sebagai pilihan, klik "Kongsi" untuk mendapatkan pautan. Kemudian, hantarkan pautan itu kepada rakan anda - mereka harus memasukkannya ke bar carian di tab "Rakan" untuk mencari anda.

  9. Tunggu rakan anda menyetujui jemputan atau menyetujui permintaan mereka.

Soalan Lazim

Baca bahagian ini untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Parsec.

Bagaimana Saya Menambah Rakan ke Parsec?

Untuk menambahkan seseorang ke senarai Rakan di Parsec, anda perlu mengetahui ID Pengguna mereka. Ia boleh didapati di aplikasi Parsec, di sudut kanan atas skrin, di sebelah gambar profil. Kemudian, ikuti langkah-langkah di bawah:

1. Log masuk ke Parsec.

2. Dari menu utama, arahkan ke tab "Friends" - klik ikon pengawal dari bar sisi kiri.

3. Masukkan ID Pengguna rakan anda ke kotak carian dan hantar jemputan.

4. Tunggu rakan anda menerima jemputan. Mereka kemudian akan muncul di senarai Rakan anda.

Bagaimana Anda Bermain dengan Parsec?

Bermain jalan keluar dengan Parsec tidak berbeza dengan bermain permainan rakan lain di platform - inilah yang harus anda lakukan untuk memulakan permainan:

1. Log masuk ke aplikasi Parsec.

2. Tuan rumah harus melancarkan permainan di komputer mereka.

3. Pergi ke tab "Friends" di Parsec.

4. Klik "Komputer", kemudian cari peranti hos dan klik "Sambungkan."

Sekiranya anda ingin menjadi hos, ikuti langkah di bawah:

1. Log masuk ke Parsec.

2. Aktifkan hosting melalui Tetapan.

3. Lancarkan Jalan Keluar di komputer anda.

4. Navigasikan ke tab "Rakan", lalu ke "Komputer."

5. Kirim jemputan kepada rakan anda atau terima permintaan bergabung mereka.

Bagaimana Saya Menyertai Komuniti Parsec?

Memulakan Parsec adalah mudah - untuk menyertai platform, ikuti langkah-langkah di bawah:

1. Pergi ke laman web Parsec dan daftar - masukkan nama pengguna, kata laluan, dan alamat e-mel anda. Setuju dengan terma dan syarat penggunaan.

2. Setelah mendaftar, muat turun aplikasi Parsec dan log masuk dengan akaun yang baru anda buat.

3. Anda sudah siap - sekarang, tambahkan rakan anda menggunakan ID Pengguna mereka dan mula bermain.

Anda juga mungkin ingin menyertai komuniti Parsec di Steam - untuk melakukannya, anda hanya perlu mendaftar di laman web Steam. Di sana, anda dapat mencari orang untuk bermain, jawapan untuk sebarang pertanyaan dan banyak lagi.

Bolehkah Anda Bermain Co-Op Dengan Rakan?

Ya - anda boleh memainkan sebarang permainan bersama rakan di Parsec, asalkan ia menyokong mod berbilang pemain. Untuk melakukan itu, semua rakan anda harus memasang Parsec pada peranti mudah alih atau komputer mereka, mendaftar, dan saling menambah ke senarai Rakan. Kemudian, salah seorang daripada anda perlu melancarkan permainan pada peranti dan menghantar jemputan kepada orang lain atau menerima permintaan penyertaan.

Bagaimana Saya Bermain Parsec Dalam Talian?

Anda tidak boleh menggunakan versi web Parsec untuk bermain dengan rakan anda - anda perlu memuat turun aplikasinya. Sekiranya anda adalah tuan rumah permainan, ikuti langkah di bawah untuk mula bermain dengan orang lain:

1. Lancarkan aplikasi Parsec dan daftar.

2. Lancarkan permainan yang ingin anda hos.

3. Lancarkan aplikasi Parsec dan klik ikon roda gigi yang terdapat di bar sisi kiri untuk membuka Tetapan.

4. Dalam Tetapan, arahkan ke tab "Host".

5. Pilih "Diaktifkan" di sebelah "Hosting Diaktifkan."

6. Dari bar sisi kiri, pilih ikon pengawal untuk membuka senarai Rakan anda. Pastikan bahawa orang yang ingin anda mainkan telah menambahkan anda ke Rakan mereka.

7. Navigasi ke tab "Komputer" dan cari peranti rakan anda, kemudian klik "Sambung." Anda juga boleh menunggu rakan anda menghantar permintaan penyertaan sendiri.

8. Tunggu rakan anda menyetujui jemputan atau menyetujui permintaan mereka.

Bagaimana Anda Bermain Dalam Talian Dengan Rakan?

Berhubungan dengan rakan-rakan dalam aplikasi Parsec adalah mudah - salah seorang daripada anda mesti menjadi tuan rumah, dan yang lain boleh bergabung. Sekiranya salah seorang rakan anda adalah hos, ikuti arahan di bawah untuk berhubung dengan mereka:

1. Muat turun aplikasi Parsec dan log masuk.

2. Dari menu utama, pilih ikon pengawal untuk membuka tab Friends.

3. Ketikkan ID Pengguna rakan anda untuk mencarinya di Parsec, kemudian hantar jemputan dan tunggu mereka menerimanya.

4. Setelah rakan anda muncul di senarai Rakan anda, arahkan ke tab "Komputer" dan cari peranti mereka.

5. Di bawah nama peranti rakan anda, klik "Sambung."

6. Tunggu rakan anda menyetujui permintaan anda.

Bolehkah Anda Bermain Apa-apa Permainan di Parsec?

Parsec menyokong sebarang permainan berbilang pemain. Anda tidak boleh bermain bersama rakan atau berkongsi skrin anda dalam permainan pemain tunggal. Tujuan Parsec adalah untuk membolehkan semua orang dari kumpulan rakan anda mendapat prestasi peranti yang sama. Dengan kata lain, jika sebilangan rakan anda mempunyai peranti yang lebih lemah, yang mempunyai PC terkuat dan sambungan Internet terpantas mungkin menjadi tuan rumah permainan. Dengan cara ini, yang lain dapat mengalirkan permainan dari peranti yang lebih kuat ke skrin mereka, tanpa menggunakan sistem mereka sendiri.

Main Tanpa Batasan

Memulakan Parsec tidak rumit - keseluruhan prosesnya cukup mudah, dan antara muka aplikasi sangat mesra pengguna. Mudah-mudahan, dengan bantuan panduan kami, setiap ahli pasukan anda kini dapat menunjukkan kemahiran terbaik mereka tanpa batasan. Sudah tentu, Parsec bukan satu-satunya platform streaming permainan di luar sana - sebilangan alternatif telah muncul di pasaran baru-baru ini, seperti Stadia atau GeForce Now, tetapi kelebihan utama Parsec ialah ia tidak menggunakan banyak data dan percuma.

Mengapa anda memilih Parsec dan bukannya platform streaming permainan lain? Kongsi pendapat anda di bahagian komen di bawah.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found