Internet

Cara Menerima Wang di PayPal

PayPal adalah salah satu platform pembayaran paling popular hari ini, mempermudah proses membeli produk dan perkhidmatan dalam talian. Selain menjadi perkhidmatan pemprosesan pembayaran, PayPal juga memungkinkan anda memastikan produk yang anda beli adalah produk yang anda inginkan. Sekiranya tidak, anda boleh meminta bayaran balik dengan mudah.

Cara Menerima Wang di PayPal

Sudah tentu, hal yang sama juga berlaku ketika menjual sesuatu secara dalam talian, kerana PayPal akan memastikan pembayaran diproses dengan betul dan anda menerima dana ke e-wallet anda. Oleh kerana terdapat banyak kes penggunaan yang berbeza untuk menerima wang melalui PayPal, artikel ini diharapkan dapat menjawab beberapa soalan yang mungkin anda ada mengenai topik ini.

Cara Menerima Wang di PayPal Tanpa Akaun Bank

Ini adalah salah satu pertanyaan yang paling umum mengenai penerimaan wang melalui PayPal. Nasib baik, jawapan untuk soalan ini adalah "tidak", anda tidak perlu memiliki akaun bank untuk menggunakan faedah sistem PayPal.

Apa yang hebat mengenai PayPal ialah ia sangat mudah digunakan. Yang anda perlukan hanyalah alamat e-mel dan itu sahaja. Semasa anda membuat akaun PayPal, anda perlu memasukkan alamat e-mel anda untuk menyelesaikan prosesnya. Setelah anda melakukannya dan anda perlu menerima pembayaran dari pengguna PayPal lain, cukup berikan mereka alamat e-mel yang disambungkan ke PayPal.

Dengan menggunakan alamat e-mel yang anda berikan kepada mereka, mereka dapat meneruskan jumlah wang yang tepat yang telah anda setujui. Apabila anda menerima pembayaran, anda boleh meninggalkan dana dengan selamat di akaun PayPal anda. Melakukan ini membolehkan anda membeli barang secara dalam talian atau mengirim wang kepada pengguna lain sendiri, semuanya melalui akaun PayPal yang sama.

Sekiranya anda memilih untuk mengeluarkan dana dari akaun PayPal anda, anda juga boleh melakukannya tanpa akaun bank. Walaupun tidak semudah mengirim atau menerima wang antara dua akaun PayPal, itu juga tidak rumit. Satu-satunya syarat adalah mempunyai kad debit atau kad kredit tertentu yang sesuai untuk membuat ini berfungsi. Contohnya, mengeluarkan wang dari PayPal ke kad debit Visa hampir sama dengan ketika membeli sesuatu dalam talian. Satu-satunya perbezaan ialah anda yang menerima wang kali ini.

Cara Menerima Wang di PayPal dari Rakan

Seperti disebutkan di atas, PayPal memproses semua pemindahan wang berdasarkan alamat e-mel pengguna mereka. Semasa menerima wang dari rakan, prosesnya akan berbeza berdasarkan sama ada mereka mempunyai akaun PayPal atau tidak.

Pertama sekali, jika rakan anda adalah pengguna PayPal yang berdaftar, mereka boleh membuat pemindahan terus ke akaun PayPal anda. Sekiranya anda meminta pembayaran dari mereka, ikuti langkah-langkah di bawah untuk melakukannya.

 1. Log masuk ke akaun PayPal anda.

 2. Klik tab "Kirim & Permintaan" di bahagian atas halaman.

 3. Di medan "Nama atau e-mel", masukkan alamat e-mel rakan anda dan klik "Seterusnya."

 4. Masukkan jumlah yang anda minta. Di halaman ini, anda juga dapat menambahkan lebih banyak orang ke permintaan ini, dan juga menambah catatan kepadanya.

 5. Klik "Minta Pembayaran" dan itu saja.

 6. Kini rakan anda akan menerima permintaan pembayaran ke akaun PayPal mereka dan dapat melakukan pembayaran hanya dengan satu klik.

Walaupun rakan anda bukan pengguna PayPal, anda masih boleh membuat permintaan wang di PayPal dan mengirimkannya ke alamat e-mel mereka. Setelah mereka menerima e-mel dari PayPal, mereka akan melihat arahan mengenai cara membuat akaun PayPal dan membuat pembayaran.

Cara Menerima Wang di PayPal Tanpa Bayaran

Walaupun boleh menerima wang tanpa bayaran transfer PayPal, ia bergantung kepada pelbagai faktor. Perkara pertama yang perlu difahami ialah anda tidak dapat menghantar permintaan wang atau invois tanpa dikenakan bayaran. Satu-satunya cara untuk berpotensi mengelakkan bayaran adalah dengan orang lain menghantar wang dari PayPal kepada anda.

Semasa menghantar wang kepada seseorang, satu-satunya cara untuk mengelakkan bayaran transfer adalah dengan memenuhi dua syarat berikut:

 1. Pemindahan dilakukan di A.S. antara dua penduduk.
 2. Pengguna yang menghantar wang memindahkannya dari baki PayPal atau akaun bank mereka.

Ini bermaksud bahawa jika anda menerima wang dari pengguna di negara lain atau mereka cuba menggunakan kad kredit A.S. untuk melakukannya, PayPal akan mengenakan bayaran untuk transaksi ini.

Cara Menerima Wang di PayPal Tanpa SSN

Malangnya, menerima wang melalui PayPal tanpa Nombor Jaminan Sosial (SSN) bukan lagi pilihan. Sejak Mac 2019, PayPal mengubah polisi mereka mengenai akaun peribadi. Ini menetapkan bahawa anda perlu memberikan SSN anda untuk menerima wang tersebut. Walau apa pun jumlahnya, tidak kira sekecil mana pun.

Cara Menerima Wang dengan Aplikasi PayPal

Menggunakan aplikasi PayPal cukup mudah. Langkah pertama adalah memasang aplikasi di telefon anda. Ia tersedia untuk kedua-dua peranti mudah alih Android dan iOS.

Setelah memasang aplikasinya, ikuti langkah-langkah di bawah.

 1. Buka aplikasi PayPal pada peranti mudah alih anda.

 2. Pada layar utama, ketuk ikon "Permintaan" di bahagian bawah layar.

 3. Masukkan alamat e-mel pengguna dan ketuk "Seterusnya."

 4. Sekarang masukkan jumlahnya dan ketuk "Minta Sekarang."

Itu sahaja, anda berjaya menghantar permintaan pembayaran.

Cara Menerima Wang di PayPal dari eBay

Untuk menerima wang melalui PayPal dari eBay, semestinya anda mesti mempunyai akaun PayPal dan eBay. Sekiranya anda belum mempunyai salah satu daripada ini, lawati laman web PayPal terlebih dahulu untuk membuat akaun anda dan kemudian lakukan perkara yang sama di eBay.

Langkah seterusnya adalah menentukan PayPal sebagai salah satu kaedah pembayaran dalam tetapan untuk akaun eBay anda.

 1. Buka //www.ebay.com menggunakan penyemak imbas web di komputer anda.

 2. Klik nama anda di sudut kiri atas skrin.

 3. Klik "Tetapan akaun."

 4. Apabila halaman "My eBay" terbuka, klik tab "Akaun".

 5. Di bahagian "Pembayaran", klik "Akaun PayPal."

 6. Sekarang ikuti arahan di halaman ini untuk menghubungkan akaun PayPal dan eBay anda. Ini pada dasarnya datang untuk log masuk ke PayPal anda dari halaman ini, dan itu cukup.

Apabila anda berjaya menjual item, orang yang membelinya akan menerima arahan pembayaran dari eBay. Selain pelbagai butiran pembelian, pembeli juga dapat melihat alamat e-mel anda untuk transfer PayPal, yang memungkinkan mereka untuk menghantar pembayaran kepada anda dengan mudah.

Cara Menerima Wang di Akaun Perniagaan PayPal

Sekiranya anda membuka akaun perniagaan PayPal, anda mungkin mempunyai kedai dalam talian anda sendiri dan memerlukan sistem yang selamat untuk memproses pembayaran. Menambah PayPal ke kedai anda cukup mudah dan memerlukan penambahan beberapa baris kod HTML ke laman web anda.

PayPal mempunyai tutorial yang cukup mudah mengenai cara melakukan ini, tetapi jika anda tidak cukup yakin untuk melakukannya sendiri, anda mungkin perlu meminta pertolongan dari rakan profesional atau berpengetahuan.

Cara Menerima Wang di PayPal Tanpa Pengesahan

Menerima wang ke akaun PayPal anda tidak memerlukan pengesahan, selagi anda tidak keberatan menyimpan wang di dompet PayPal anda. Tetapi, jika anda ingin mengeluarkan wang dari PayPal ke kad kredit (atau debit) atau akaun bank anda, anda perlu mengesahkan kad atau akaun anda terlebih dahulu.

Cara Menerima Wang di PayPal dari Facebook

Untuk menghubungkan akaun PayPal anda ke Facebook dan dapat menerima pembayaran, ikuti beberapa langkah seterusnya.

 1. Log masuk ke akaun Facebook anda.

 2. Klik ikon "Akaun" di sudut kanan atas skrin.

 3. Klik "Tetapan & Privasi."

 4. Klik "Tetapan."

 5. Dari menu di sebelah kiri, klik "Facebook Pay."

 6. Klik "Tambah Kaedah Pembayaran."

 7. Klik "PayPal" dari tetingkap pop timbul.

 8. Dari sini anda boleh log masuk ke akaun PayPal anda.

Cara Mencari Pautan PayPal.Me Anda

Mencari pautan PayPal.Me anda mudah, seperti yang anda lihat dari langkah-langkah di bawah.

 1. Log masuk ke akaun PayPal anda.

 2. Klik ikon roda gigi di sudut kanan atas skrin.

 3. Tab "Akaun" dibuka secara lalai, menunjukkan maklumat profil anda dan maklumat peribadi lain.

 4. Tepat di bawah nama anda di bahagian "Profil", anda akan melihat pautan "Dapatkan PayPal.Me".

Cara Menerima Wang di PayPal

Apabila seseorang menghantar wang melalui PayPal kepada anda, wang tersebut akan masuk ke dalam dompet PayPal anda secara automatik. Sekiranya anda belum mempunyai akaun PayPal, anda harus membuatnya untuk membuat dompet dan menerima wang masuk. Sekiranya demikian, harap diingat bahawa anda harus mendaftar ke PayPal dengan alamat e-mel ke mana wang itu dikirim.

Soalan Lazim Tambahan

Adakah PayPal Membebankan Anda untuk Menerima Wang?

Anda tidak perlu membayar sebarang bayaran sekiranya anda dan pengirim tinggal di A.S. dan pengirim menggunakan baki PayPal atau akaun bank mereka untuk membuat pembayaran ini. Walaupun begitu, pemindahan antarabangsa apa-apa pasti akan dikenakan bayaran. Untuk berada di pihak yang selamat, pastikan untuk memeriksa jenis bayaran transaksi yang berlaku untuk negara tertentu.

Bagaimana Saya Meminta Wang Melalui PayPal?

Meminta wang cukup mudah dengan PayPal. Pertama, anda perlu membuat akaun PayPal. Setelah selesai, cukup klik ikon "Permintaan" di skrin utama, masukkan alamat e-mel orang yang perlu membayar anda, dan kirim permintaan tersebut. Sangat mudah.

Bagaimana Anda Menghantar Wang Seseorang Melalui PayPal?

Sama seperti ketika anda menerima wang, mengirimkannya melalui PayPal juga cukup mudah. Apabila anda masuk ke akaun PayPal anda, klik ikon "Kirim", masukkan alamat e-mel orang itu, ketik jumlahnya, dan kirimkan. Tidak ada banyak perkara lagi.

Apabila Seseorang Membayar Anda Melalui PayPal, Bagaimana Anda Mendapatkan Wang?

Apabila anda menerima wang ke akaun PayPal, anda boleh menyimpannya di dompet PayPal anda atau memindahkannya ke akaun bank atau kad debit anda. Bergantung pada negara anda dan jenis kad yang anda miliki, PayPal mungkin mengenakan bayaran untuk pengeluaran seperti ini.

Adakah Selamat Menerima Wang di PayPal?

Ya, betul-betul selamat. PayPal menggunakan protokol keselamatan tertinggi untuk menyediakan persekitaran yang selamat untuk penggunanya. Sebenarnya, sebagai institusi keuangan, mereka juga wajib mematuhi standard keselamatan wajib yang digunakan di seluruh industri.

Berapa lama masa yang diperlukan untuk menerima wang di PayPal?

Menerima wang melalui PayPal hampir seketika. Sebaik sahaja seseorang menghantar wang kepada anda, paling banyak satu atau dua minit diperlukan untuk melakukan transaksi.

Bolehkah Saya Menerima Wang di Akaun Peribadi PayPal?

Ya awak boleh. Itulah tujuan PayPal.

Bagaimana Anda Menghantar Wang dari Akaun Bank ke PayPal?

Pertama, anda harus menyambungkan akaun bank anda ke akaun PayPal anda. Kemudian, apabila anda ingin mengirim wang kepada seseorang, cukup pilih akaun bank anda sebagai kaedah pembayaran. Anda juga boleh menetapkannya sebagai lalai, mempercepat proses lebih banyak lagi.

Mengapa Anda Perlu Membuat Akaun PayPal?

Manfaat utama menggunakan PayPal adalah dengan membayar produk dan perkhidmatan yang anda beli secara dalam talian dengan selamat. Dengan cara ini, anda tidak mendedahkan butiran mengenai diri anda, yang membolehkan anda menyimpan maklumat kad kredit dan akaun bank anda. Dan jika anda ingin menerima wang dari rakan dan keluarga anda atau menjual sesuatu secara dalam talian, PayPal adalah alat yang sesuai untuk itu.

Mendapat Bayaran dengan PayPal

Sekarang setelah anda mengetahui semua cara untuk menerima wang ke akaun PayPal anda, sudah pasti anda akan dapat mencari yang sesuai untuk anda.

Adakah anda berjaya menerima pembayaran di PayPal? Adakah anda mempunyai lebih banyak cadangan mengenai topik ini? Sila kongsi pendapat anda di bahagian komen di bawah.