PC & Mudah Alih

Cara Mengeluarkan Seseorang dari Saluran Slack [Semua Peranti]

Dunia perniagaan profesional tidak akan sama tanpa aplikasi kolaborasi dan komunikasi penting seperti Slack. Ini adalah pejabat maya yang mengasyikkan banyak fungsi yang sebenarnya. Dan seperti dalam suasana kehidupan nyata, kadang-kadang keperluan untuk membuang seseorang dari persekitaran ruang kerja sangat diperlukan. Jadi, secara semula jadi, anda dapat membuang orang dari saluran Slack dengan mudah.

Dalam artikel ini, anda akan belajar cara membuang seseorang dari saluran di Slack atau dari seluruh ruang kerja anda.

Sebelum Anda Teruskan

Tidak seperti akaun individu di Facebook atau laman media sosial lain, tidak setiap anggota ruang kerja di Slack mempunyai kebenaran untuk membuang ahli lain sesuka hati. Untuk dapat mengeluarkan ahli dari saluran atau dari ruang kerja, anda harus menjadi pentadbir di Slack. Terdapat dua jenis peranan pentadbiran pada Slack - pemilik dan pentadbir.

Umumnya, pegawai pejabat dengan peranan pemilik cenderung menjadi eksekutif, pengasas, ketua jabatan, atau anggota kepemimpinan kanan. Satu pengecualian adalah pekerja IT, yang perlu menangani tugas pentadbiran akaun.

Pemilik Utama ruang kerja dapat menugaskan orang lain untuk juga berfungsi sebagai pemilik dan memindahkan hak milik utama kepada orang lain. Mereka juga dapat memadam ruang kerja sepenuhnya. Pemilik lain tidak dapat melakukan ini.

Sementara itu, pentadbir biasanya merupakan kakitangan pentadbiran kanan, pengurus, pentadbir IT, dan pengurus projek.

Seperti dalam senario kehidupan sebenar, orang yang memegang salah satu jawatan di atas (kecuali pekerja IT) adalah orang yang membuat keputusan eksekutif. Oleh itu, seseorang yang mempunyai peranan sebagai pemilik atau pentadbir dibenarkan untuk membuang ahli lain dari saluran dan ruang kerja.

Cara Mengeluarkan Seseorang dari Saluran Slack di Web / Mac / Windows

Slack pada mulanya hadir sebagai aplikasi komunikasi yang boleh diakses di laman web. Untuk mengaksesnya, semua yang perlu anda lakukan ialah pergi ke Slack.com, log masuk, dan lancarkan aplikasi web Slack. Kaedah akses alternatif adalah memuat turun aplikasi desktop Slack, yang tersedia untuk komputer Windows dan Mac.

Walaupun dirancang untuk dua sistem operasi yang berbeza, kedua-dua jenis aplikasi sama persis. Ini bermaksud bahawa membuang orang dari saluran dilakukan dengan cara yang sama, selagi anda menggunakan komputer desktop / komputer riba. Inilah cara membuang seseorang dari saluran Slack.

 1. Buka aplikasi desktop / web Slack.

 2. Navigasi ke saluran di mana anda mahu mengeluarkan ahli.

 3. Klik sekumpulan foto profil anggota Slack ke bahagian atas skrin aplikasi.

 4. Cari ahli tertentu secara manual atau cari mereka dengan nama.

 5. Klik nama mereka.

 6. Klik “Keluarkan. "

 7. Sahkan dengan mengklik "Ya, buangkannya. "

Cara lain untuk membuang seseorang adalah dengan memasukkan perintah berikut di saluran yang dimaksud: "/ buang @ [masukkan nama ahli]. " Kemudian klik "MasukkanAtau klik ikon satah kertas.

Cara Menghapus Seseorang dari Saluran Slack di iOS / Android

Seperti kebanyakan aplikasi moden, Slack dilengkapi dengan aplikasi mudah alih / tablet untuk iOS dan Android. Aplikasi serupa untuk kedua-dua jenis OS mudah alih / tablet. Aplikasi mudah alih / tablet membolehkan pengguna dengan hak pentadbiran membuang ahli lain dari saluran mana pun dalam ruang kerja.

Anda akan melihat, bagaimanapun, bahawa aplikasi mudah alih tidak menawarkan fungsi "hapus anggota" dalam senarai ahli saluran. Jadi, satu-satunya cara untuk membuang seseorang dari saluran Slack pada peranti iOS atau Android adalah dengan menggunakan kaedah arahan yang dijelaskan di atas. Untuk merakam:

 1. Pergi ke saluran yang dimaksudkan.
 2. Taip “/ alih keluar @ [nama pengguna]”.
 3. Tekan "Masukkan ”/ ketik ikon satah kertas.

Cara Menyahaktifkan Akaun di Ruang Kerja

Mengikuti garis panduan di atas akan membantu anda mengeluarkan seseorang dari saluran tertentu di ruang kerja. Namun, mereka masih berada di ruang kerja yang dimaksudkan. Apabila hubungan profesional dengan pekerja berakhir, anda ingin menghapusnya dari ruang kerja lama mereka. Ini boleh dilakukan dengan menyahaktifkan akaun.

Pilihan untuk menyahaktifkan akaun tidak ada pada aplikasi mudah alih, tablet, atau desktop. Sekiranya anda cuba menggunakan aplikasi desktop Slack untuk mencapainya, anda akan diarahkan ke penyemak imbas lalai anda di mana anda akan dapat menyahaktifkan akaun ahli. Satu-satunya cara untuk menyahaktifkan akaun Slack dari peranti mudah alih atau tablet adalah mengaksesnya dalam mod desktop. Sebelum kita terus menonaktifkan akaun, mari kita lihat bagaimana anda dapat mengakses mod penyemak imbas desktop pada peranti mudah alih / tablet anda.

iOS

Untuk penyemak imbas Safari lalai iOS, yang perlu anda lakukan ialah:

 1. Pergi ke Slack.com.
 2. Ketik butang double-A di sudut kiri atas.
 3. Ketik “Minta Laman Web Desktop. "

Android

Untuk telefon pintar dan tablet Android, semuanya mudah:

 1. Lancarkan penyemak imbas Chrome lalai.

 2. Pergi ke Slack.com.

 3. Ketik ikon tiga titik.

 4. Tandai kotak di sebelah "Laman web desktop. "

Sekarang, kembali ke penyahaktifan akaun. Keseluruhan prosesnya sangat mudah.

 1. Navigasi ke ruang kerja yang dimaksud (pergi ke Slack.com atau buka aplikasi desktop).

 2. Ketik nama ruang kerja, yang terletak di sudut kiri atas.

 3. Pergi ke "Tetapan & pentadbiran, " diikuti oleh "Urus ahli. "

 4. Cari ahli yang akaunnya ingin dinyahaktifkan dan tekan ikon tiga titik di sebelah entri mereka.

 5. Pergi ke "Nyahaktifkan Akaun."

 6. Sahkan.

Anggota yang dilumpuhkan tidak akan dapat melog masuk atau mengakses ruang kerja melainkan anda memilih untuk menjemput mereka kembali. Anda masih dapat mengakses fail dan mesej ahli yang tersisa di ruang kerja anda.

Cara Menghapus Ruang Kerja Slack

Ruang kerja berakhir. Kadang kala, ruang kerja dibuat untuk projek yang tidak dimaksudkan untuk terus berjalan. Pada masa lain, perniagaan dan syarikat gagal, dan ruang kerja tentu saja tidak diperlukan lagi. Walau bagaimanapun, pilihan untuk memadam ruang kerja sangat diperlukan. Secara semula jadi, Slack menawarkan pilihan ini.

Namun, ingat bahawa menghapus ruang kerja bukanlah sesuatu yang boleh anda buat asal. Setiap satu mesej dan fail yang dihantar dalam ruang kerja sepanjang masa akan dihapus secara kekal dan tidak dapat dipulihkan setelah selesai. Oleh itu, sebelum anda memutuskan untuk menghapus keseluruhan ruang kerja Slack, pertimbangkan untuk mengeksport data dan fail fail yang berkaitan ke komputer.

Ketahui bahawa hanya mesej dan fail yang dihantar di saluran awam yang akan dieksport. Saluran peribadi, mesej langsung, dan log penyuntingan / penghapusan tidak disertakan. Sebelum meneruskan proses penghapusan ruang kerja, buat sandaran data anda.

 1. Buka ruang kerja anda menggunakan desktop atau aplikasi web.

 2. Navigasi ke "Tetapan & pentadbiran " seperti yang anda lakukan sebelumnya.

 3. Pilih "Tetapan ruang kerja. "

 4. Tatal hingga ke "Padamkan Ruang Kerja ” bahagian.

 5. Klik "Mengeksport data anda."

 6. Pilih yang dikehendaki "Julat tarikh eksport. "

 7. Klik “Mulakan Eksport. "

Apabila eksport selesai (atau jika anda memutuskan untuk tidak melakukan cadangan), teruskan dan hapus ruang kerja yang tidak lagi anda perlukan.

 1. Di bawah "Padamkan Ruang Kerja ” bahagian, klik “Padamkan Ruang Kerja. "

 2. Tandai kotak untuk mengesahkan bahawa anda memahami apa yang diperlukan oleh penghapusan ruang kerja.

 3. Masukkan kata laluan Slack anda.

 4. Klik “Ya, padamkan ruang kerja saya. "

 5. Sahkan sekali lagi bahawa anda yakin 100 peratus bahawa anda mahu menghapusnya.

Ruang kerja anda mesti berjaya dihapuskan.

Soalan Lazim Tambahan

Adakah orang itu akan diberitahu bahawa mereka telah dikeluarkan?

Setelah anda mengeluarkan seseorang dari saluran, mereka tidak akan diberitahu bahawa anda telah melakukannya. Namun, mereka akan tahu bahawa mereka telah dikeluarkan dari saluran ketika mereka mengetahui bahawa mereka tidak lagi dapat mengaksesnya. Inilah sebabnya mengapa memberitahu orang tersebut sebelum mengeluarkannya dari saluran adalah penting. Semasa menyahaktifkan akaun seseorang di ruang kerja, mereka juga tidak akan diberitahu tentang perkara itu. Orang yang telah anda alih keluar dari ruang kerja hanya akan memperhatikan bahawa mereka telah disekat dari ruang kerja.

Bagaimana anda memadamkan mesej orang lain di Slack?

Sekiranya anda mempunyai kebenaran untuk melakukannya, anda boleh menghapus atau mengedit mesej anda sendiri di Slack. Untuk melakukan ini, klik ikon tiga titik, pilih pilihan hapus mesej dan sahkan. Hal yang sama berlaku untuk mengedit mesej: ketuk dan tahan untuk mendapatkan pilihan penghapusan mesej pada tablet / telefon pintar, kemudian pilih pilihan edit. Dengan itu, anda tidak dapat menghapus mesej orang lain di Slack.

Mengapa saya tidak dapat menghapus saluran Slack?

Seperti disebutkan sebelumnya, hanya pemilik dan pentadbir ruang kerja dengan izin yang dapat menghapus saluran di Slack. Sekiranya anda bukan, anda tidak akan dapat melakukannya. Kedua, anda tidak dapat menghapus saluran Umum. Saluran ini akan ada sehingga anda memadamkan keseluruhan ruang kerja. Anggaplah saluran ini sebagai sambungan utama yang menyatukan ruang kerja.

Bolehkah anda memulihkan mesej yang dipadam di Slack?

Sebaik sahaja anda memadamkan mesej, ia akan hilang sepenuhnya. Ia tidak dapat dipulihkan. Walaupun anda adalah pentadbir / pemilik keseluruhan ruang kerja, anda tidak akan dapat mengakses mesej atau memulihkannya. Walau bagaimanapun, pentadbir dan pemilik dapat mematikan pilihan penghapusan / penyuntingan.

Adakah memadam mesej di Slack menghapusnya untuk semua orang?

Sekiranya tetapan yang dibuat oleh pentadbir atau pemilik ruang kerja memungkinkan pengguna menghapus mesej, maka dengan itu akan menghapus mesej untuk semua orang. Malah pentadbir, pemilik, atau pemilik utama tidak dapat mengaksesnya setelah hilang.

Mengalih keluar Seseorang dari Saluran

Selagi anda mempunyai hak pentadbiran dalam ruang kerja, anda boleh mengeluarkan orang dari saluran Slack dan bahkan menyahaktifkannya di peringkat ruang kerja. Namun, sebelum anda melakukannya, kami mencadangkan agar anda memberitahu orang itu terlebih dahulu, untuk mengelakkan situasi canggung.

Adakah anda berjaya mengalih keluar pengguna dari saluran? Bagaimana dengan melumpuhkan akaun mereka di ruang kerja? Adakah anda mempunyai soalan tambahan? Sekiranya anda melakukannya, pergi ke bahagian komen di bawah dan buang. Dan jangan menahan diri untuk menambahkan beberapa petua anda sendiri.