Hiburan

Cara Membaiki Alat di Karat

Walaupun dilancarkan pada tahun 2013, Rust tetap menjadi salah satu daripada 10 permainan teratas di Steam. Ini sangat popular kerana permainannya yang mendalam dan mekanik permainan yang realistik. Salah satu mekanik tersebut adalah kemampuan untuk memperbaiki alat setelah ia digunakan melebihi hadnya.

Cara Membaiki Alat di Karat

Pemain baru sering membuang alat yang tidak dapat mereka gunakan lagi, yang boleh menjadi kehilangan sumber langsung yang berharga. Syukurlah, kami di sini untuk membantu anda menjadi lebih baik dalam bermain Rust dengan memberikan nasihat praktikal untuk digunakan dalam permainan anda yang seterusnya.

Dalam artikel ini, kami akan mengajar anda cara memperbaiki alat dan memberi anda petua pembaikan terbaik untuk Rust.

Cara Membaiki Barang di Karat

Di Rust, semua pembaikan dilakukan melalui menu item bangku pembaikan. Bahkan sebelum anda berusaha membaiki kapak yang dipercayai yang anda gunakan sejak awal, anda perlu mencari atau membuat bangku pembaikan baru untuk memulakan prosesnya.

Sebaik sahaja anda berada di bangku pembaikan, yang perlu anda lakukan ialah menyeret item dari inventori anda ke slot pembaikan dan tekan butang "baiki". Sekiranya berwarna kelabu, ini bermakna anda kekurangan sumber yang diperlukan untuk membaiki item tersebut.

Item memerlukan sehingga 20% sumber daya mereka untuk diperbaiki. Sekiranya anda tidak mempunyai sumber daya ini, anda tidak akan dapat membetulkan item tersebut dan anda mungkin perlu mencari pengganti. Sebilangan item, seperti bilah logam dan paip, mungkin tidak memerlukan komponen yang tepat untuk diperbaiki, tetapi anda memerlukan bahan penyusunnya.

Beberapa item memerlukan pembaikan pada rangka kerja item tersebut. Ini hanya berlaku untuk item tahap 2 atau 3, jadi kebanyakan alat yang biasa dapat diperbaiki tanpa item tersebut.

Apabila anda membaiki item, anda akan dapati item itu cepat pecah semasa anda menggunakannya kerana mekanik pengurangan yang mendasari permainan. Setiap kali anda membaiki item, daya tahan maksimumnya akan dikurangkan sebanyak 20%. Permainan memaparkan kehilangan daya tahan ini dengan bar merah di sebelah kiri ikon item di inventori anda, menunjukkan nilai ketahanan maksimum dan semasa.

Petua Membaiki Alat di Karat

Oleh kerana alat pembaikan meletakkannya pada daya tahan maksimum yang lebih rendah, setiap pembaikan berikutnya mempunyai pulangan yang berkurang. Sebilangan besar pemain hanya akan membaiki barang sehingga mereka mencapai di bawah 50% dari ketahanan asalnya, dan pada masa itu menjadi lebih cekap sumber untuk membuat item baru sama sekali.

Cara Membuat Bangku Pembaikan

Anda akan menggunakan 125 serpihan logam untuk membuat bangku pembaikan. Walaupun anda sering perlu mencari cetak biru pembuatan, pelan tindakan bangku pembaikan tersedia untuk pemain secara lalai.

Setelah membuat bangku pembaikan, anda boleh meletakkannya di mana sahaja di dunia permainan, tetapi kami mengesyorkan menggunakan pangkalan anda. Anda boleh menggerakkan bangku dengan memegang tukul di tangan anda dan menekan butang interaksi (E) ketika melihatnya. Oleh kerana bangku tidak mengambil kerosakan ketika dijemput dengan cara ini, anda boleh menyimpannya di inventori anda untuk menjimatkan ruang asas apabila anda tidak memerlukannya.

Tempat Cari Bangku Pembaikan

Sekiranya anda tidak mempunyai bangku pembaikan dan tidak dapat menanggung kos pembuatan, masih ada cara untuk mendapatkannya tanpa mengeluarkan sumber daya. Bangku pembaikan tersebar di seluruh peta, tersembunyi di dalam beberapa lokasi peta yang terkenal. Mencari mereka tidak akan memakan banyak masa, tetapi anda mungkin menghadapi musuh sepanjang perjalanan, jadi sebaiknya bersiaplah.

Berikut adalah semua lokasi di mana anda boleh menemui bangku pembaikan.

Lapangan terbang

Bangku pembaikan Airfield terletak di sebuah bangunan besar tepat di seberang hangar. Semasa menghadap ke bangunan, belok kiri ke pintu garaj. Anda akan memasuki bilik dengan kitar semula dan bangku pembaikan di sepanjang dinding.

Kem Bandit

Bangku pembaikan terletak di bangunan yang paling dekat dengan kedai Air Wolf dan helipad berpagar. Apabila anda meninggalkan kedai Air Wolf melalui pintu besar, yang perlu anda lakukan hanyalah berjalan terus ke bangunan pertama yang dapat anda lihat. Bangku pembaikan ada di tingkat dua, jadi anda perlu naik tangga.

Lancarkan Laman web

Anda boleh menemui bangku pembaikan di bahagian pentadbiran di laman pelancaran. Cara terpantas untuk mencarinya adalah masuk dari laman pelancaran, berjalan di sekitar bangunan pertama, dan masuk melalui pintu yang menghadap ke bangunan pentadbir yang lain. Bangku terletak di sebuah pejabat kecil di belokan kanan dua ke dalam bangunan.

Pos Perlombongan

Anda boleh menemui bangku pembaikan dengan mudah di Pos Perlombongan sebaik sahaja anda memasuki bangunan. Ia bersebelahan dengan salah satu dinding bangunan, bertentangan dengan kitar semula.

Pos Luar

Cara paling cepat untuk mencari bangku pembaikan di Pos Luar adalah dengan mencari bangunan dengan tanda yang bertuliskan "Pembaikan." Ia berada di sebuah bangunan di sebelah kanan anda jika anda memasuki Pos Luar melalui Pintu 1.

Jana kuasa

Anda dapat menjumpai dua bangku pembaikan di loji janakuasa, keduanya di bilik yang sama. Anda perlu mengikuti paip dari menara penyejuk sehingga anda sampai di bangunan gudang. Cari tangga untuk masuk ke gudang, kemudian naik tangga seterusnya yang anda lihat di sebelah kanan. Bangku-bangku di sebelah dinding pemisah di bilik yang anda masukkan dari tangga.

Kereta Yard

Bangku pembaikan Train Yard berada di bangunan gudang merah terbesar. Sebaik sahaja anda memasuki gudang melalui garaj, ambil tangga pertama yang anda lihat. Anda akan memasuki jalan setapak panjang yang merangkumi seluruh lantai gudang. Bangku pembaikan boleh didapati dengan mengikuti jalan setapak ini.

Rawatan air

Dua bangku terakhir di peta terdapat di Rawatan Air. Yang pertama terletak di tingkat paling atas bangunan pusat di kawasan ini. Ia adalah gudang yang dikelilingi oleh jalan di tiga sisi.

Bangku pembaikan kedua berada di bangunan paling selatan di lokasi. Anda boleh mengikuti jalan dari gudang pusat untuk sampai ke sana. Bangku berkongsi dinding partition dengan kitar semula.

Cara Menggunakan Bangku Pembaikan untuk Menukar Kulit Item

Fungsi berguna lain dari bangku pembaikan adalah untuk menukar kulit item, atau penampilan kosmetik setelah anda membuka kulit yang berbeza untuk item tersebut.

Untuk menukar kulit, ikuti langkah berikut:

  1. Buka skrin bangku pembaikan.
  2. Masukkan item dari inventori anda ke dalam slot bangku pembaikan.
  3. Semak imbas skrin "Kulit".

  4. Pilih kulit yang anda mahu gunakan.
  5. Seret item kembali ke inventori anda untuk menggunakannya dengan kulit baru.

Mengubah kulit item tidak memerlukan sebarang sumber. Anda juga tidak perlu mengetahui cetak biru item itu jika ia adalah alat tingkat lebih tinggi.

Soalan Lazim Tambahan

Bolehkah Anda Membaiki Item Hanya Sekiranya Anda Mempunyai Rangka Tindakan?

Untuk item tahap 2 dan 3, anda memerlukan cetak biru untuk membaikinya, tetapi alat tingkat bawah tidak memerlukannya. Anda tidak memerlukan cetak biru untuk menukar kulit item tanpa mengira peringkatnya.

Apa Kegunaan Lain untuk Bangku Pembaikan?

Bangku pembaikan juga berguna untuk menyekat kemasukan ke pangkalan anda. Sekiranya anda meletakkan satu di depan pintu, pintu menjadi lebih sukar untuk dibuka (jika terbuka ke sisi dengan bangku) sehingga seseorang melepaskan bangku. Anda boleh menyekat pintu masuk pangkalan anda sebelum pergi ke luar talian. Anda boleh memilih bangku pembaikan setelah anda log masuk semula, kerana tidak akan rosak apabila dijemput.

Jangan Biarkan Item Anda Tahan Karat-y

Mengawasi perkakas anda boleh menjadi perbezaan antara mereka yang pecah di tengah padang kosong tanpa cara mudah untuk membaikinya. Bangku pembaikan adalah alat pembuatan yang penting untuk memberi kemudahan baru kepada alat lama anda. Sekarang anda tahu di mana anda boleh mencari atau bagaimana membuat bangku pembaikan dan semua kegunaannya.

Apakah petua pembaikan alat Rust anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found