Alat

Cara Jual pada OfferUp (Dahulu LetGo)

Letgo adalah aplikasi yang sangat popular untuk membeli dan menjual barang-barang di komuniti tempatan anda. Di AS, Mac 2020, LetGo menjadi sebahagian daripada aplikasi jual beli komuniti lain yang disebut OfferUp. Lebih daripada 75 juta orang telah memuat turun aplikasi tersebut, dan lebih daripada 200 juta item telah disenaraikan.

OfferUp masih kecil berbanding dengan syarikat gergasi seperti Ebay dan Craigslist tetapi platform ini semakin mendapat tempat dan anda mungkin ingin mencubanya jika anda membersihkan almari dewan itu atau cuba memikirkan garaj anda. Sama ada anda cuba memunggah gaun prom yang anda tahu anda tidak akan sampai di mana lagi atau cawan teh art nouveau dengan tali merah jambu pada piring yang dibeli oleh nenek anda yang baik pada Krismas lalu, kemungkinan ada sesuatu di dalam anda kehidupan yang boleh anda lakukan tanpa anda boleh mengubahnya menjadi wang tunai. Menjual di Offerup semudah mengambil gambar dan membagikannya dengan rakan anda sahaja, dalam hal ini, rakan anda termasuk semua orang.

Cara Jual pada OfferUp (Dahulu LetGo)

Jual di OfferUp

  1. Lancarkan aplikasi Letgo di telefon anda. Ketik Seling di bar menu bawah.

  2. Ketik Hantarkan Item

  3. Pilih sama ada Mengambil gambar atau Pilih Foto. Yang pertama akan membuka aplikasi kamera anda, dan yang kedua akan membuka pustaka foto anda.

  4. Ketik Tajuk dan pilih yang sesuai. Setelah selesai, ketik Seterusnya.

  5. Seterusnya, masukkan butiran untuk item yang anda jual. Ini merangkumi Kategori dan Keadaan item tersebut, serta a Penerangan. Setelah selesai, ketik Seterusnya.

  6. Pilih awak punya Harga dan sama ada anda akan membiarkan tawar-menawar. Setelah selesai, ketik Seterusnya.

  7. Tetapkan a Lokasi dan pilih sama ada anda bersedia menghantar barang tersebut atau tidak. Setelah selesai, ketik Selesai.

Itu sahaja! Item anda diposkan dan anda akan segera menerima pesanan daripada pihak yang berminat.

Selepas Pengeposan

Sekarang anda tunggu! Sekiranya beberapa hari berlalu tanpa gangguan, anda mungkin mahu menyusun semula keterangan anda atau menurunkan harga anda. Sebagai alternatif, jika nampaknya orang tidak melihat senarai anda, anda boleh mempertimbangkan untuk mempromosikan item tersebut. Mempromosikan berharga $ 2.99-7.99 setiap kali anda melakukannya, tetapi menghantar senarai anda ke bahagian atas aplikasi.

Adakah anda memutuskan bahawa anda tidak lagi mahu menjual barang tersebut? Adakah anda ingin membuat beberapa perubahan butiran item? Kedua-duanya mudah dilakukan dengan mencari item yang diposkan dan memilih suntingan di bawah gambar.

Mengakhiri

Apabila pembeli menghantar pesanan kepada anda, mainkan dengan selamat. OfferUp dan perkhidmatan serupa popular di kalangan penipu. Sentiasa berjumpa dengan pembeli di tempat awam yang selamat pada waktu siang. Adakah anda mempunyai petua, trik atau pertanyaan yang berkaitan dengan menjual item di OfferUp? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found