PC & Mudah Alih

Cara Menghantar Permintaan Rakan pada Discord

Sebagai salah satu aplikasi sembang permainan dan bukan permainan yang paling popular yang ada sekarang, Discord sangat bergantung pada interaksi pengguna. Dengan ciri rakan, Discord membolehkan anda menambahkan pengguna lain di dunia, selagi anda mempunyai maklumat tertentu mengenai mereka.

Cara Menghantar Permintaan Rakan pada Discord

Sekiranya anda keliru tentang cara menambah rakan di Discord, berikut adalah manual arahan terperinci mengenai cara menghantar permintaan rakan dan banyak lagi.

Pelbagai Platform

Discord terdapat dalam aplikasi web, aplikasi desktop, mudah alih, dan versi aplikasi tablet. Walaupun proses penambahan rakan agak serupa, terdapat perbezaan.

Inilah cara menambahkan rakan di Discord di semua platform.

Aplikasi Web / Desktop

Walaupun satu digunakan dalam penyemak imbas dan yang lain dipasang di komputer anda, kedua-dua aplikasinya sama dan berfungsi dengan cara yang sama. Ini bermaksud bahawa menghantar permintaan rakan dilakukan dengan cara yang sama pada kedua-duanya.

Sekiranya anda menggunakan versi desktop, mulailah dengan menjalankan aplikasi Discord. Sekiranya anda lebih suka versi web, pergi ke //discord.com/.

Untuk menambah rakan di Discord, anda mesti mempunyai tanda nama mereka. Ini bukan hanya ID pengguna, anda juga memerlukan nombor 4 digit untuk menghantar permintaan.

Sekiranya rakan yang anda cuba tambahkan tidak tahu di mana hendak mencari teg Discord mereka, suruh mereka pergi ke sudut kiri bawah skrin Discord mereka. Di sana, mereka harus melihat nama pengguna mereka, diikuti dengan nombor empat digit dengan tanda # di hadapan mereka. Mereka boleh menaip ini untuk anda atau klik kiri sahaja. Discord secara automatik akan menyalin keseluruhan tag Discord ke papan keratan.

Pertama, anda mungkin perlu menavigasi ke laman Utama. Klik pada logo Discord di sudut kiri atas tetingkap Discord.

Pilih hijau 'Menambah rakanButang 'di tengah atas antara muka Discord.

Sekarang, tampal tag rakan Discord masa depan anda yang disebutkan sebelumnya dan pilih Hantar Permintaan Rakan.

Setelah rakan anda menerima permintaan anda, mereka akan ditambahkan ke senarai rakan anda dan anda akan dapat berkomunikasi menggunakan Discord.

Aplikasi Telefon / Tablet

Aplikasi telefon dan tablet untuk Discord adalah sama dan sama. Ini berlaku untuk kedua-dua peranti iOS dan Android. Walau apa pun, mulakan semuanya dengan memulakan aplikasi Discord pada peranti anda.

Setelah masuk ke dalam aplikasi, arahkan ke menu hamburger (tiga garis mendatar) di sudut kiri atas skrin. Menu akan muncul. Ini dipanggil menu navigasi.

Sekarang, berhenti meneliti senarai rakan anda, mencari pilihan Rakan, seperti pada versi aplikasi desktop / web. Sebaliknya, cari ikon yang menyerupai orang yang melambaikan tangan (di bahagian bawah skrin). Ketik ikon ini. Ini akan membuka keseluruhan senarai rakan anda.

Di sudut kanan atas aplikasi, anda akan melihat ikon yang menyerupai orang dengan tanda tambah. Ketik di sini.

Sekarang, masukkan teg rakan masa depan anda dan kemudian pilih Hantar Permintaan Rakan.

Cara Menambah Rakan Dari Dalam Pelayan

Sekiranya anda bertemu dengan seseorang di Discord di pelayan atau saluran lain, mudah untuk menambahkannya sebagai rakan.

Buka saluran Pelayan dan klik pada nama pengguna orang yang ingin anda kongsi. Kemudian, arahkan kursor ke gambar profil mereka ke ‘Lihat Profil’.

Anda akan dibawa ke halaman profil mereka di mana anda boleh mengklik butang ‘Kirim Permintaan Rakan’.

Menambah Orang Yang Berdekatan

Untuk memudahkan semua orang, Discord telah memperkenalkan pilihan Nearby Scan. Ini pada dasarnya berfungsi dengan menggunakan Wi-Fi atau Bluetooth untuk mencari pengguna Discord yang berada di dekat anda. Ini jelas merupakan kaedah yang lebih cepat daripada meminta tag Discord seseorang.

Namun, pastikan rakan yang anda coba tambahkan juga menggunakan Imbasan Berdekatan. Juga, agar selamat, minta mereka menghidupkan Wi-Fi dan Bluetooth semasa melakukan proses imbasan Berdekatan.

Sekiranya anda dan rakan anda telah melakukan semuanya dengan betul, anda mesti melihat entri mereka muncul di skrin anda. Pilihnya dan kemudian tekan Hantar. Mereka akan menerima permintaan rakan anda dan mereka akan ditambahkan ke senarai anda sebaik sahaja mereka menerimanya.

Perlu diingat bahawa kaedah ini hanya berfungsi untuk versi aplikasi mudah alih / tablet.

Beberapa Petua dan Trik Discord Tambahan

Discord adalah aplikasi interaksi sosial yang sangat moden dan mudah yang mempunyai pelbagai pilihan. Untuk menavigasi Discord dengan lebih baik dan menggunakannya dengan sebaik mungkin, anda harus diperkenalkan dengan beberapa petua dan trik hebat Discord.

Ikuti Maklumat Pemberitahuan Anda

Walaupun digunakan secara meluas untuk semua perkara, dari sembang santai hingga komunikasi perniagaan, Discord tetap menjadi aplikasi sembang yang terutama tertumpu pada permainan. Tidak ada yang lebih buruk daripada pemberitahuan mengenai Discord yang mengalihkan perhatian anda dari pertandingan dalam talian anda yang tinggi. Inilah sebabnya mengapa Discord menawarkan kemungkinan mengubah tetapan pemberitahuan.

pemberitahuan

Untuk membuat perubahan pemberitahuan, pada versi aplikasi desktop / web, arahkan ke sudut kiri bawah tetingkap dan klik ikon yang menyerupai roda gigi. Kemudian, pilih Pemberitahuan. Pada versi aplikasi mudah alih, pergi ke ikon pengguna anda dan kemudian cari Pemberitahuan kemasukan.

Di telefon bimbit, anda dapat mengubah tiga tetapan utama. Pada aplikasi desktop, Anda dapat memilih waktu tunggu untuk pemberitahuan push, banyak pilihan yang lebih terperinci, serta menyesuaikan suara pemberitahuan.

Perintah Sembang

Terdapat banyak arahan sembang yang dapat menjadikan waktu Discord anda lebih menyenangkan, menarik, dan mudah digunakan. The "/ nama samaranPerintah membolehkan anda menukar nama panggilan anda di pelayan yang anda gunakan. The "/ mengangkat bahu"Perintah akan menaip emoji mengangkat bahu ke dalam sembang. The "/ spoiler"Perintah akan menyembunyikan mesej anda dan memaparkannya sebagai kotak merah yang hitam. Klik atau ketiknya dan anda akan melihat mesej itu muncul. Terdapat pelbagai arahan lain mengenai Discord.

Manfaatkan Sebilangan Besar dari Integrasi

Discord menampilkan integrasi lalai dengan banyak aplikasi biasa. Ini merapatkan jurang antara aplikasi yang disokong, yang membolehkan lebih banyak hubungan. Aplikasi ini merangkumi Facebook, Twitter, YouTube, Twitch, Blizzard Entertainment, Reddit, Steam, Xbox Live, dan Spotify.

Walau bagaimanapun, anda perlu membenarkan penyatuan ini. Untuk melakukannya, pergi ke skrin tetapan yang disebutkan di atas, dan arahkan ke Sambungan.

Putuskan Rakan

Menjadi teman Discord dengan seseorang mungkin tidak semudah di Facebook, tetapi jauh dari kompleks. Yang anda perlukan hanyalah teg Discord rakan anda. Ikuti tutorial yang digariskan dan anda akan menambah rakan di Discord dalam masa yang singkat.

Adakah tutorial ini membantu anda menambah rakan di Discord? Adakah anda pernah mencuba salah satu ciri bonus yang disebutkan? Jangan ragu untuk membuka bahagian komen dengan pendapat, soalan, atau komen anda.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found