Media Sosial

Cara Mengambil Video / Gambar Snapchat Tanpa Menyentuh Skrin

Terdapat banyak perkara yang dilakukan oleh Snapchat, tetapi sayangnya, rakaman tanpa menyentuh skrin bukanlah salah satu daripadanya.

Menangkap video tanpa menyentuh skrin boleh menjadi sangat rumit jika aplikasi tidak menampungnya secara khusus. Nasib baik, ada beberapa kaedah penyelesaian yang boleh anda gunakan untuk mencapainya.

Mari kita lihat bagaimana anda boleh mengambil gambar dan merakam video di Snapchat tanpa menyentuh skrin.

Cara Mengambil Gambar / Video Tanpa Menyentuh Skrin

Bergantung pada apa yang ingin Anda lakukan dalam Snapchat, Anda mungkin dapat menggunakan kawalan dalam aplikasi dalam Snapchat untuk menghindari penggunaan tangan dengan betul.

Walaupun kaedah ini tidak berfungsi untuk mengambil foto, jika anda ingin membuat video bebas tangan, anda boleh melakukan ini di iOS dan Android tepat di dalam aplikasi.

Klik ikon 'Kunci' semasa merakam

Buka Snapchat dan pastikan anda berada di antara muka kamera. Tekan dan tahan jari anda pada butang tangkapan bulat untuk memulakan rakaman video, kemudian geser jari anda ke kiri, di mana anda akan melihat ikon kunci kecil muncul di layar.

Mari Rakam Snapchat

Apabila anda meluncurkan jari ke ikon ini, anda dapat menyelesaikan rakaman video anda tanpa perlu menahan butang rakaman.

Edit video

Baiklah, tetapi bagaimana dengan rakaman beberapa saat pertama sebelum anda meletakkan telefon anda untuk dirakam? Jangan risau — Snapchat menyertakan editor video terbina dalam yang boleh anda gunakan untuk memotong klip anda. Setelah merakam rakaman anda, pastikan anda berada di paparan di mana video anda terus bergerak dalam mod main balik.

Editor hanya akan muncul jika klip anda melebihi sepuluh saat. Anda akan melihat kotak kecil muncul di sudut kiri bawah semasa anda membuat rakaman.

Setelah berhenti merakam, ketuk ikon garis masa kecil di tepi paparan, dan anda akan melihat dua pegangan di setiap sisi klip. Anda boleh menggunakan pemegang kiri untuk memotong awal klip, dan pemegang kedua untuk memotong akhir klip.

Setelah selesai memotong klip anda ke kehendak yang anda mahukan, anda akan mempunyai klip di telefon anda yang membuat anda bertindak tanpa menyentuh skrin untuk merakam.

Menggunakan Snapchat tanpa Tangan - iPhone

Sekiranya atas sebab apa pun, ini tidak sesuai untuk anda, ada helah di iPhone yang boleh anda gunakan hanya dengan menyelami menu tetapan telefon anda.

Buka Tetapan aplikasi pada iPhone anda

Pilih Kebolehcapaian

Hidupkan ‘Sentuhan Bantuan’

‘Buat Gerakan Baru’

Rakam isyarat anda

Tekan jari anda pada skrin di mana butang rakaman biasanya berada di dalam Snapchat di tengah-tengah paparan

Simpan isyarat anda

Setelah merakam isyarat anda, tekan Jimat dan beri gerak isyarat nama dan kemudian 'Keluar'

Sekarang, kembali ke Snapchat dan pastikan anda berada di antara muka kamera.

Libatkan Gerakan Anda di Snapchat

Buka menu kebolehcapaian kemudian klik pada ikon Custom dan pilih gerak isyarat yang baru anda simpan. Anda dapat menggerakkan titik di sekitarnya untuk memastikan tepat di mana ia berada di layar dan mengetuknya untuk "memainkan" isyarat. Menu Aksesibilitas akan muncul sebagai ikon bulat di skrin anda.

Semasa bermain, titik isyarat akan berwarna putih; apabila tidak bermain, titik kecil akan kembali ke kedudukan kelabu, menjadikannya mudah untuk mengesan apa yang anda lakukan di dalam peranti.

Terus terang, kami berpendapat bahawa, dengan adanya kunci dalam Snapchat, helah ini tidak semestinya berguna seperti dulu. Namun, ada baiknya kita mengetahui bahawa ada pilihan lain di iOS untuk digunakan jika anda tidak ingin menggunakan antara muka kunci dan trim yang terdapat di Snapchat. Namun, bagi kebanyakan orang, hanya berpegang pada ikon kunci di Snapchat.

Menggunakan Snapchat tanpa Android Hands-on

Tidak seperti di iOS, tidak ada helah rahsia yang unik untuk merakam tanpa Android langsung, sebab itulah kami mencadangkan menggunakan kunci perakam terbina dalam jika anda boleh.

Namun, jika ini tidak berfungsi untuk anda, hanya ada satu cara lain untuk merakam di Snapchat tanpa menggunakan tangan anda, dan ia sangat berteknologi rendah.

Pegang gelang getah dan gelung berganda sehingga cukup ketat. Dengan Snapchat terbuka di antara muka kamera, bungkus gelang getah di sekitar telefon anda sehingga ia menahan butang kelantangan anda. Dengan menekan butang, telefon anda akan terus merakam sehingga anda melepaskan tekanan dari butang kelantangan.

Diakui, itu bukan cara terbaik untuk membuat rakaman tanpa Android langsung, tetapi tipu muslihat adalah helah. Sekiranya anda tidak dapat menggunakan kunci rekod yang terpasang di Snapchat, ini adalah kaedah terbaik untuk menyelesaikannya.

Bagaimana dengan Foto?

Walaupun trik kami yang dijelaskan di atas semuanya berfungsi untuk video, tidak ada cara mudah untuk mengambil foto di Snapchat tanpa menggunakan tangan Anda untuk menangkap gambar, baik dengan mengklik butang rana atau dengan mengklik butang kelantangan untuk memicu kamera.

Syukurlah, Snapchat membolehkan anda mengimport foto dari gulungan kamera anda, jadi jika anda mengetahui gambar yang ingin anda tangkap, anda boleh menggunakan aplikasi kamera peranti anda untuk menangkap gambar yang lengkap dengan pemasa rana terpasang.

Cara anda melakukannya akan berbeza-beza bergantung pada sistem operasi anda, tetapi secara umum, anda ingin membuka aplikasi kamera anda dan mencari ikon jam randik kecil. Pada iOS, ia berada di bahagian atas paparan dan memberi anda pilihan untuk mundur tiga atau sepuluh saat. Pada Android, ia mungkin berbeza bergantung pada bentuk ponsel anda dan apakah anda menggunakan aplikasi kamera yang disertakan atau pilihan pihak ketiga. Walau bagaimanapun, pada peranti Pixel kami, seperti di iOS, anda akan menjumpainya di bahagian atas paparan.

Setelah merakam foto anda, anda boleh mengeposkannya ke Kisah anda atau mengirimkannya kepada rakan melalui Snapchat dengan mengklik ikon Memori di bahagian bawah jendela bidik di Snapchat, kemudian pilih Roll Kamera dari tab.

Di sini anda akan dapati gambar yang anda rakam dan anda boleh memilih gambar yang ingin anda hantar. Hanya perhatikan bahawa menghantar foto yang diambil dalam Snapchat kepada rakan akan dipaparkan di Chat, bukan sebagai Snap biasa. Pada Cerita Snapchat anda, ia akan dipaparkan seperti biasa.

Soalan Lazim

Bolehkah saya memuat naik video ke Snapchat?

Ya. Sekiranya telefon anda menawarkan aplikasi video asli yang mempunyai rakaman bebas tangan, anda boleh memuat naik video ke Snapchat, edit dengan cara yang anda mahukan, kemudian teruskan mempostingnya. u003cbru003eu003cbru003e Ketuk ikon kad duo tepat di bawah ikon ‘Rakam’ di Snapchat. Ketik ‘Camera Roll’ dan muat naik video anda yang telah dibuat sebelumnya. Anda akan melalui langkah yang sama untuk mengedit dan mengeposkan seperti yang anda lakukan sekiranya anda merakam kandungan di Snapchat.

Adakah Snapchat mempunyai pemasa asli?

Tidak. Malangnya untuk semua ciri hebatnya, Snapchat tidak mempunyai yang satu ini. Walaupun aplikasi ini tidak mempunyai pemasa, anda boleh memuat naik video. Oleh itu, telefon anda harus mempunyai fungsi ini dalam aplikasi kamera asli.

Pemikiran Akhir

Snapchat boleh menjadi aplikasi yang membingungkan. Ini mungkin seperti premis sederhana, tetapi alat yang disediakan dalam aplikasi cukup hebat, terutama jika dibandingkan dengan kebanyakan aplikasi rangkaian sosial yang lain.

Sekiranya anda cuba menangkap video atau foto tanpa menekan butang tangkapan, versi Snapchat terbaru mempermudahnya. Dan dengan kaedah lama untuk kedua-dua iOS dan Android, mudah untuk menjadi pencipta kandungan Snapchat dalam masa yang singkat.

Sekiranya anda mencari lebih banyak panduan Snapchat, periksa cara memberitahu jika seseorang menambahkan anda di Snapchat. Atau, jika anda masih baru dalam pengalaman Snap, lihat panduan ini untuk mengetahui apa sebenarnya angka di dalam Snapchat.