Internet

Cara Membuka Sekutu Bersekutu di World of Warcraft

Salah satu sebab utama World of Warcraft begitu menarik adalah kepelbagaian penduduknya. Permainan ini tidak pernah membosankan, kerana ia sentiasa memberikan pemain sesuatu yang baru untuk diterokai. Perlumbaan sekutu di WoW pada dasarnya adalah modifikasi dari perlumbaan utama - dengan penampilan dan sifat yang sedikit berbeza. Pada masa ini, terdapat 10 daripadanya, yang bermaksud untuk membuka kunci masing-masing jika anda cukup bertekad.

Cara Membuka Sekutu Bersekutu di World of Warcraft

Dalam panduan ini, kami akan memberikan arahan untuk membuka kunci perlumbaan sekutu di World of Warcraft. Selain itu, kami akan menjawab beberapa soalan yang paling biasa berkaitan dengan perlumbaan di WoW.

Cara Membuka Sekutu Bersekutu di World of Warcraft

Untuk membuka kunci perlumbaan bersekutu di WoW, pertama-tama anda harus mendapatkan pencapaian khusus untuk masing-masing. Ikuti arahan di bawah untuk mendapatkan akses ke semua kaum sekutu dalam permainan:

 1. Pastikan untuk mencapai tahap 50 puak yang sesuai dengan kaum sekutu yang ingin anda buka kunci.

 2. Untuk membuka kunci perlumbaan Nightborne, dapatkan pencapaian '' Pemberontakan ''. Untuk melakukannya, lengkapkan jalan cerita Suramar. Kemudian, selesaikan pencarian perekrutan yang boleh didapati di Kedutaan Horde. Setelah memperoleh pencapaian, anda akan mendapat Shal'dorei Tabard dan Nightborne Manasaber.

 3. Untuk membuka kunci perlumbaan Void Elf, dapatkan pencapaian '' Anda Sekarang Bersedia '' dengan menyelesaikan kempen Argus. Kemudian, selesaikan pencarian perekrutan yang boleh didapati di Kedutaan Stormwind untuk mendapatkan Ren'dorei Tabard dan Starcursed Voidstrider. Pencarian rekrutmen tersedia setelah menyelesaikan pencarian The Ghostlands dan Telogrus Rift.

 4. Untuk membuka perlumbaan Lightforged Draenei, dapatkan pencapaian '' Anda Sekarang Bersedia '' dengan menyelesaikan kempen Argus. Kemudian, selesaikan pencarian perekrutan yang boleh didapati di Stormwind Embassy. Ia akan tersedia setelah selesainya pencarian The Lightforged, Forge of Aerons, dan For the Light. Sebaik sahaja anda menyelesaikannya, anda akan menerima Lightforged Tabard dan Lightforged Felcrusher.

 5. Untuk membuka perlumbaan Highmountain Tauren, dapatkan pencapaian '' Ain't No Mountain High Cukup '' dengan melengkapkan jalan cerita Highmountain sepenuhnya. Kemudian, ambil ujian pengambilan di Kedutaan Horde. Anda kemudian akan menerima Highmountain Tabard dan Highmountain Thunderhoof.

 6. Untuk membuka kunci perlumbaan Dark Iron Dwarf, dapatkan pencapaian '' Ready for War '' dengan menyelesaikan kempen perang di Kul Tiras dan Zandalar. Setelah menyelesaikan pencarian perekrutan, anda akan mendapat Tabard of the Dark Iron dan Dark Iron Core Hound.

 7. Untuk membuka kunci perlumbaan Mag’har Orc, dapatkan pencapaian ‘‘ Ready for War ’’ dengan menyelesaikan kempen perang di Kul Tiras dan Zandalar. Kemudian, ikuti pencarian perekrutan di Kedutaan Orgrimmar untuk menerima Tabard of the Mag’har Clans dan Mag’har Direwolf.

 8. Untuk membuka kunci Kul Tiran Human race, selesaikan komponen kempen Perang 8.0 dan 8.1 dan pencarian utama Kul Tiras - Loremaster of Kul Tiras, The Pride of Kul Tiras, dan A Nation United. Kemudian, ikuti pencarian perekrutan di kedutaan Stormwind untuk menerima Tabard of Kul Tiras dan Kul Tiran Charger.

 9. Untuk membuka kunci perlumbaan Zandalari Trolls, dapatkan pencapaian '' Tides of Vengeance '' dengan melengkapkan komponen kempen Perang 8.0 dan 8.1. Kemudian, lengkapkan jalan cerita utama zon Zuldazar dan semua pencarian jalan cerita Allies of the Horde: Zandalari. Setelah anda menyelesaikan pencarian yang disebutkan, anda akan mendapat pencapaian Allied Races: Zandalari Troll dan memperoleh Tabard dari Zandalari dan Zandalari Direhorn.

 10. Untuk membuka kunci perlumbaan Mechagnome, dapatkan pencapaian ‘‘ Mechagonian Threat ’’ dengan menyelesaikan keseluruhan jalan cerita Mechagon. Setelah berjaya menyelesaikan pencarian perekrutan, anda akan mendapat Mechagonian Tabard dan Mechagon Mechanostrider.

 11. Untuk membuka kunci perlumbaan Vulpera, dapatkan pencapaian '' Secrets in the Sands '' dengan menyelesaikan keseluruhan jalan cerita Vol'dun. Setelah anda menyelesaikan pencarian perekrutan, anda akan mendapat item Tabard of the Vulpera dan Caravan Hyena.

Petua: setelah anda membuka perlumbaan baru, anda boleh membuat watak perlumbaan itu.

Soalan Lazim

Adakah Perlumbaan Bersekutu Dimainkan?

Ya, tetapi anda harus merekrut watak perlumbaan bersekutu untuk tujuan anda terlebih dahulu untuk memainkannya. Perlumbaan Void Elf, Lightforged Draenei, Dark Iron Dwarf, Kul Tiran, dan Mechagnome dapat direkrut ke Alliance. Perlumbaan Nightborne, Highmountain Tauren, Mag’har Orc, Zandalari Troll, dan Vulpera dapat direkrut ke Horde.

Bolehkah Anda Membeli Perlumbaan Bersekutu di WoW?

Tidak, pilihan pembelian tidak tersedia untuk kaum sekutu. Untuk membuka kunci mereka, anda mesti memenuhi semua syarat.

Apakah Perlumbaan Sekutu Baru di WoW?

Perlumbaan Vulpera dan Mechagnome telah ditambahkan ke WoW pada tahun 2020. Walaupun tidak ada perlumbaan sekutu baru yang dirancang untuk ditambahkan ke dalam permainan di masa yang akan datang, pek pengembangan Shadowlands menampilkan pelbagai perlumbaan baru yang mungkin tersedia sebagai watak yang dapat dimainkan satu hari. Senarai itu merangkumi Stewards, Stoneborn, Faun, dan Kyrian.

Apakah Cara Terpantas untuk Membebaskan Perlumbaan Bersekutu di WoW?

Tidak ada cara mudah untuk membuka kunci perlumbaan sekutu di WoW - namun, dalam pek pengembangan Shadowlands, keperluan berbeza dari versi permainan sebelumnya. Dalam tampalan ini, anda tidak perlu mencapai tahap 50 faksi yang berkaitan - anda hanya perlu menyelesaikan pencarian jalan cerita yang diperlukan.

Bagi beberapa perlumbaan, keperluan pencarian juga menjadi lebih mudah. Oleh itu, jika anda ingin membuka kunci perlumbaan sekutu, anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk membeli pek Shadowlands.

Bolehkah Anda Membuka Semua Kaum Bersekutu dengan Satu Karakter?

Jawapan ringkasnya adalah - tidak. Anda harus bermain untuk watak yang sesuai dengan puak sekutu. Namun, dalam pek pengembangan Shadowlands, syarat ini telah dikeluarkan, jadi anda tidak perlu menukar watak.

Apakah Perlumbaan Bersekutu?

Setiap perlumbaan berbeza dari segi kelas yang ada. Karakter dari mana-mana kaum boleh menjadi pemburu, pahlawan, dan kesatria kematian. Selain watak ras Lightforged Draenei, watak apa pun boleh menjadi bhikkhu. Kelas imam dan penyangak disediakan untuk watak apa pun selain Highmountain Taurens.

Hanya watak lumba Kul Tiran, Highmountain Tauren, dan Zandalari Troll yang boleh menjadi druid. Pilihan untuk paladin juga agak terhad - kelas ini hanya tersedia untuk perlumbaan Lightforged Draenei, Dark Iron Dwarf, dan Zandalari Troll.

Apakah Ciri-ciri Perkauman Elf Kekosongan?

Telah diketahui bahawa setiap perlumbaan di WoW mempunyai sifat yang unik. Void Elves mempunyai ciri-ciri yang menjadikannya lebih tahan terhadap kerosakan bayangan daripada perlumbaan lain - sifat Chill of Night mengurangkan kerosakan dan sifat Entropic Embrace membantu menyembuhkan kerosakan. Sifat Sambungan Ethereal mengurangkan kos Transmogrifikasi. Sifat Preternatural Calm menjadikan mantra berkesan walaupun wataknya rosak. Selanjutnya, Void Elves dapat melakukan teleport ke destinasi berdekatan dengan penggunaan sifat Spatial Rift.

Apakah Sifat Mechagnomes Rasial?

Mechagnomes adalah perlumbaan yang agak baru di WoW. Sekiranya anda tertanya-tanya adakah membuka kunci itu bernilai masa anda, anda mungkin ingin mempertimbangkan sifat perkauman mereka. Mechagnomes dapat menganalisis pertempuran dalam masa nyata dan menjadi lebih kuat dari masa ke masa sambil melawan musuh yang sama. Mereka juga dapat membuat alat dan membuka peti terkunci. Tambahan pula, Mechagnomes mempunyai sifat Kecemasan Failsafe, yang membolehkan mereka sembuh ketika kesihatan mereka turun ke tahap rendah.

Apakah Sifat Perkauman Gnom Besi Gelap?

Gnome Besi Gelap bergerak sedikit lebih cepat di dalam rumah. Mereka juga kurang rentan terhadap serangan fizikal daripada banyak kaum lain. Kelebihan utama Dark Iron Gnomes adalah mereka dapat membuat barang dua kali lebih cepat berbanding dengan kaum lain.

Apakah Sifat Vulpera Ras?

Vulpera adalah satu lagi perlumbaan sekutu WoW baru. Walaupun kelihatan comel, sifat perkauman Vulpera sangat mengagumkan. Pertama, Vulpera menampilkan sifat Alpaca Saddlebags, yang meningkatkan saiz beg galas anda - dan setiap pemain WoW tahu betapa bergunanya ini.

Kedua, Vulpera kurang mengalami kerosakan akibat tembakan dan serangan pertama dari musuh. Ketiga, mereka dapat melakukan teleport terus ke lokasi kem mereka. Akhir sekali, Vulpera dapat mengubah kandungan Bag of Tricks mereka dengan mudah.

Buka Kunci Semua

Mudah-mudahan, dengan bantuan panduan kami, anda dapat membuka semua perlumbaan sekutu di WoW. Sudah tentu, ini tidak wajib - anda boleh mengetahui ciri khas setiap perlumbaan terlebih dahulu untuk memilih yang paling bermanfaat bagi anda. Perkara utama mengenai pelbagai kaum di WoW bukanlah teknik pertempuran atau pencapaian yang mereka bawa - jalan cerita unik yang menjadikan permainan ini sangat menyeronokkan.

Apakah perlumbaan sekutu kegemaran anda di WoW? Adakah anda mahu perlumbaan sekutu lebih mudah dibuka? Kongsi pengalaman anda di bahagian komen di bawah.