Alat

Cara Mengemas kini Aplikasi di TV Hisense

Hisense adalah jenama yang semakin popular ketika datang ke teknologi TV pintar. Mereka mengeluarkan unit ULED anggaran, dan ultra LED yang meningkatkan kontras dan definisi untuk pengalaman menonton yang lebih baik.

Cara Mengemas kini Aplikasi di TV Hisense

Untuk memanfaatkan sebahagian besar TV Hisense anda, mengetahui cara memasang dan mengemas kini aplikasi sangat penting.

Cara Memasang Aplikasi di TV Hisense

TV Hisense, seperti TV pintar lain, dilengkapi dengan beberapa aplikasi yang dipasang di kilang. Sebilangan ini sangat penting untuk segala bentuk pengalaman menonton di Hisense, sementara yang lain yang mungkin tidak pernah anda gunakan. Walau apa pun, aplikasi yang dipasang di kilang tidak dapat dikeluarkan dan secara lalai di Hisense TV anda.

Walau bagaimanapun, mungkin ada aplikasi Hisense menarik lain yang tersedia di App Store TV anda. Ikuti prosedur di bawah ini jika anda ingin memuat turun aplikasi tertentu dari TV Pintar Hisense anda.

 1. Navigasi ke "Rumah" skrin dan pilih "Stor aplikasi" ikon.
 2. Pergi ke "Cari" tab dan tekan "OKEY" pada alat kawalan jauh anda untuk mengaktifkan papan kekunci pada skrin.
 3. Taipkan nama aplikasi yang diinginkan dan gunakan D-pad (di alat kawalan jauh) untuk memilihnya.
 4. Sekarang, tekan butang hijau di alat kawalan jauh anda untuk menambahkan aplikasi ke TV Hisense anda.
kemas kini aplikasi

Mengemas kini Aplikasi Anda di TV Hisense

Mengemas kini aplikasi dari kedai asli Hisense bukanlah proses manual. Sekiranya aplikasi seperti itu mendapat kemas kini, aplikasi akan dipasang secara automatik pada peranti anda. Sekiranya terdapat masalah dengan aplikasi anda, cuba hapus dan pasang semula.

Pilihan 1: Memasang semula Aplikasi di TV Hisense anda

 1. Untuk membuang aplikasi asli Hisense, arahkan ke "Rumah ” skrin dan pilih aplikasi yang dimaksudkan menggunakan butang navigasi alat kawalan jauh anda.
 2. Setelah memilih aplikasi yang ingin anda hapus, tekan butang merah di alat kawalan jauh anda.
 3. Sahkan bahawa anda ingin menghapus aplikasi yang dimaksudkan dengan menekan "OKEY," dan ia akan dinyahpasang.
 4. Sekarang, pasang semula aplikasinya menggunakan arahan yang dinyatakan di atas. Versi aplikasi yang paling terkini akan dipasang di TV Hisense anda.

Pilihan 2: Mengemas kini Firmware di TV Hisense anda

Ingatlah bahawa aplikasi yang dipasang di kilang tidak dapat dipadamkan. Namun, mungkin aplikasi yang dipasang di kilang anda tidak dapat mengemas kini ke versi terbarunya. Memandangkan anda tidak dapat membuang aplikasi yang sudah terpasang di TV anda, pertaruhan terbaik anda ialah mengemas kini firmware TV anda. Anda mesti sentiasa memperbaharui firmware, kerana perisian ini menjadikan TV anda berfungsi dengan baik. Aplikasi yang lapuk bukanlah satu-satunya masalah yang boleh ditimbulkan oleh firmware lama.

 1. Navigasi ke skrin tetapan utama. Lakukan ini dengan menekan butang yang kelihatan seperti roda gigi pada alat kawalan jauh Hisense anda.
 2. Pergi ke "Semua," kemudian pergi ke "Tentang," dan, akhirnya, pilih "Kemas kini Perisian."
 3. Gunakan "Kesan" untuk memeriksa sama ada anda mempunyai versi firmware terkini dan memasang firmware terbaru jika tidak. Prosedur ini harus menyelesaikan sebarang masalah dengan aplikasi yang dipasang di kilang di TV Hisense anda.

Pilihan 3: Mengemas kini Google Play di TV Hisense anda

Beberapa TV Hisense menggunakan OS Android. Seperti peranti Android lain, TV Android menggunakan Google Play Store untuk memuat turun aplikasi. Gunakan Google Play Store seperti yang anda lakukan dengan peranti lain untuk mendapatkan kemas kini dan memuat turun aplikasi baru.

Sekiranya aplikasi Android yang dimuat turun tidak berfungsi dengan baik, cari di Google Play Store dan anda akan melihatnya "Kemas kini" butang jika tidak berjalan pada versi semasa.

Katakan anda mempunyai TV Android Hisense yang sepertinya tidak memiliki akses ke Google Play Store. Sekiranya demikian, lebih baik menghubungi peruncit atau pengeluar anda untuk menyelesaikan masalah daripada menggunakan laman web pihak ketiga untuk memasang Google Play Store. Google Play hampir selalu dipasang di mana-mana peranti Android.

Pilihan 4: Gunakan Vewd

Vewd adalah etalase dalam talian yang menawarkan aplikasi yang direka khusus untuk TV pintar. Semua aplikasi disimpan di awan dan diakses melalui Vewd secara langsung. Senario ini bermaksud bahawa semua kemas kini aplikasi dilakukan oleh Vewd, secara bebas dari TV pintar anda. Vewd hanya serasi dengan TV Android sahaja, tetapi juga dapat dipasang pada beberapa set TV pintar bukan Android.

Anda mungkin perlu mengemas kini aplikasi Vewd secara manual, yang tidak menyenangkan, bergantung pada apakah TV Hisense anda menggunakan Android atau tidak.

kemas kini aplikasi di tv hisense

Secara keseluruhan, beberapa TV Hisense menjadikannya sangat sukar untuk memasang, mengemas kini, dan menangani aplikasi. Apabila kemas kini automatik gagal, anda boleh mengemas kini aplikasi yang dipasang dengan membuangnya dan memasangnya semula menggunakan arahan di atas. Mengemas kini firmware terkini juga membantu menjadikan versi aplikasi baru serasi. Selain daripada itu, melainkan jika Google Play dan Vewd tidak mudah didapat di TV Hisense anda, elakkan menggunakan perkhidmatan pihak ketiga untuk memberi ganti rugi. Sebilangan besar aplikasi yang mungkin anda perlukan tersedia di App Store asli.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found