PC & Mudah Alih

Cara Menggunakan Pemendek Pautan Amazon Untuk Pautan Gabungan Amzn.to

Sekiranya anda mahu belajar cara menggunakan pemendek pautan Amazon untuk pautan afiliasi Amzn.to untuk menjadikan url sekutu lama itu lebih pendek, menggunakan Pemendek pautan Amazon adalah penyelesaian terbaik dan serupa dengan sedikit demi sedikit. Anda boleh melakukan ini apabila anda melihat pautan afiliasi AMZN.to/ muncul, dan kemudian mengedit pemintas link amazon amzn ke apa sahaja yang anda mahu katakan. Berikut ini akan membantu anda mempelajari cara menggunakan pemendek pautan afiliasi amazon dan dapatkan pautan amzn.to yang hebat untuk mempunyai laman web apa pun.

Cara Menggunakan Pemendek Pautan Amazon Untuk Pautan Gabungan Amzn.to

Cara menggunakan Shortener Link Afiliasi Amazon: Amzn.to

Amzn.to adalah penghubung pautan untuk Amazon yang dihoskan oleh Bitly (Bit.ly), syarikat pemendekan pautan yang popular. Untuk memendekkan pautan, lakukan perkara berikut.

  1. Pergi ke Sedikit atau Bitly.com
  2. Buat akaun, atau log masuk.
  3. Di sudut kanan atas, pilih pada kotak yang bertuliskan “tampal pautan di sini”.
  4. Tampalkan pautan afiliasi amazon anda ke dalam kotak
  5. Tunggu, dan secara automatik akan membuat Amzn.to/item

Berikut adalah contoh gambar bagaimana untuk membuat pemendek pautan afiliasi amazon pada pautan amzn.to dengan sedikit.

amazon-pendek-afiliasi-url

Juga, cara lain untuk menggunakan pautan amzn.to untuk pemendek pautan amazon adalah dengan membuat kod kecil yang lebih profesional. Cara anda dapat melakukan ini adalah setelah anda selesai membuat pemendek pautan afiliasi amazon, kemudian klik ikon pensil dan beri nama tersuai. Contohnya, jika anda ingin menjual iPhone, anda boleh menggunakan pemendek pautan amazon amzn ke Amzn.to/iPhoneDeal, atau yang serupa.