Internet

Cara Menggunakan Pautan Pautan untuk E-mel Keluarga & Rakan anda

CorrLinks adalah sistem e-mel yang diluluskan yang membolehkan banduan persekutuan berkomunikasi dengan dunia luar. Biro Penjara membenarkan banduan mengakses Sistem Komputer Tahanan Terhad Trust Fund (TRULINCS) yang boleh menghantar e-mel kepada rakan atau saudara di luar. TRULINCS cukup mudah digunakan tetapi mereka yang berada di luar mungkin menghadapi lebih banyak masalah. Itulah sebabnya TechJunkie mengumpulkan gambaran ringkas mengenai cara menggunakan CorrLinks.

Cara Menggunakan Pautan Pautan untuk E-mel Keluarga & Rakan anda

Sekiranya anda telah menerima jemputan e-mel dari CorrLinks atau ingin mendapatkannya agar anda dapat berkomunikasi dengan seseorang yang anda kenal di dalam sistem, tutorial ini sesuai untuk anda.

Apa itu CorrLinks?

CorrLinks adalah sebahagian e-mel dan papan buletin bahagian. Daripada dapat menghantar e-mel berulang-ulang seperti yang kami lakukan dengan perkhidmatan lain, CorrLinks menggunakan geganti. Tahanan masuk ke CorrLinks untuk menghantar e-mel dan penerima dihantar permintaan untuk masuk ke akaun CorrLinks mereka untuk melihat mesej tersebut. Pembaca kemudian dapat mengarang balasan menggunakan CorrLinks dan prosesnya berterusan.

CorrLinks dikendalikan oleh kontraktor swasta yang juga menjalankan TRULINCS. Tidak bebas bagi tahanan untuk menggunakan CorrLinks tetapi percuma bagi mereka yang berada di luar. Bayaran berbeza-beza bergantung pada kemudahan tetapi rata-rata adalah sekitar $ 0.05 per minit untuk menggunakan TRULINCS.

Ketika seorang banduan ingin menghubungi seseorang di luar, mereka masuk ke CorrLinks dan memasukkan alamat e-mel orang yang ingin mereka hubungi dan mesejnya. Sistem menghasilkan e-mel dan mengirimkannya kepada orang tersebut bagi pihak tahanan. Tidak ada hubungan langsung atau masa nyata antara keduanya.

Menggunakan CorrLinks dari luar

Sekiranya anda berada di luar Biro Penjara, kali pertama seseorang menghubungi anda melalui CorrLinks, anda akan menerima jemputan untuk membuat akaun dan mengatur semuanya sebelum anda dapat membaca mesej. Anda akan menerima jemputan melalui e-mel dan perlu masuk ke sistem CorrLinks sebelum anda dapat memulakannya.

Sekiranya anda ingin mendapatkan bola kerana anda tahu seorang banduan akan menghubungi anda, adalah mungkin untuk membuat akaun CorrLinks terlebih dahulu di halaman ini. Abaikan butiran tahanan sehingga anda mengetahuinya. Anda masih dapat menyediakan akaun.

Membalas permintaan CorrLinks

Apabila banduan ingin menghubungi anda menggunakan CorrLinks, anda akan menerima permintaan. Ia akan seperti:

Ini adalah mesej yang dihasilkan oleh sistem yang memberitahu anda bahawa orang yang disebutkan di atas adalah tahanan persekutuan yang ingin menambahkan anda ke senarai kenalannya untuk bertukar-tukar mesej elektronik. Tidak ada mesej dari tahanan buat masa ini. Anda boleh MENERIMA permintaan tahanan ini atau MENGHALANG orang ini atau semua tahanan persekutuan daripada menghubungi anda melalui pesanan elektronik di www.corrlinks.com. Untuk mendaftar dengan CorrLinks anda mesti memasukkan alamat e-mel yang menerima notis ini bersama dengan kod pengenalan di bawah. Alamat E-mel: ALAMAT EMAIL Kod Pengenalan: 1ABC23DE Kod pengenalan ini akan tamat dalam 10 hari.

Dengan meluluskan surat-menyurat elektronik dengan tahanan persekutuan, anda bersetuju meminta kakitangan Biro Penjara memantau kandungan semua mesej elektronik yang ditukar.

Setelah anda mendaftar dengan CorrLinks dan meluluskan tahanan untuk surat menyurat, banduan akan diberitahu secara elektronik.

Untuk maklumat tambahan yang berkaitan dengan program ini, sila lawati halaman FAQ //www.bop.gov/inmate_programs/trulincs_faq.jsp.

Hanya ada satu perkara yang anda perlukan dari e-mel ini dan ia adalah Kod Pengenalan. Itu adalah ID sistem untuk tahanan tertentu dan akan digunakan untuk menyampaikan mesej kepada mereka. Anda boleh mengikuti pautan ke CorrLinks terus dari dalam e-mel atau menavigasi sendiri.

Sekiranya anda sudah menyediakan akaun CorrLinks, log masuk. Jika tidak, siapkan sekarang dengan memilih butang Daftar. Tambahkan maklumat anda ke tetingkap seterusnya. Pastikan untuk menggunakan alamat e-mel yang sama dengan banduan yang digunakan untuk menghubungi anda dan tambahkan Kod Pengenalan mereka di bahagian bawah. Periksa semula kod kerana ini adalah alamat hubungan mereka untuk tujuan menggunakan CorrLinks.

Pada skrin seterusnya, masukkan sekali lagi Kod Pengenalan Inmate dan tandakan kotak di sebelah Enable Email Alert. Ini akan menghantar amaran ke peti masuk e-mel biasa anda apabila anda menunggu mesej. Pilih Terima setelah selesai.

Anda akan menerima e-mel pengesahan di peti masuk anda dari [dilindungi e-mel]. Ia mungkin akan mengatakan sesuatu seperti ‘CorrLinks Sign Up Verification Link’. Ikuti pautan yang dilampirkan untuk mengesahkan akaun anda. Lengkapkan borang Butiran Akaun dan tekan Next untuk menyelesaikan persediaan anda.

Skrin seterusnya akan menunjukkan Peti Mel. Di sinilah sebahagian besar masa anda dengan CorrLinks akan dihabiskan. Anda boleh menghantar e-mel yang diperlukan dari tetingkap ini. Pilih banduan dari kotak dropdown dan taipkan mesej anda. Tekan Hantar apabila sudah siap.

Ingat, tidak ada yang bersifat peribadi semasa menggunakan CorrLinks jadi berhati-hatilah dengan apa yang anda katakan!